עבור לתוכן

התלבטות בין 2 מפרטים

Featured Replies

פורסם

אתה יודע, לפעמים צריך להגיע למסקנה שהגזמת ולא להמשיך להתעקש על שטויות.

1. פורמולה לא יכולה לעלות על הכביש, וגם אם היתה יכולה, היתה לא שימושית לכולם מכל כך הרבה סיבות. זה לא המצב במעבדי K.

2. מדובר ממש באותו מעבד רק עם מכפלה פתוחה בסה"כ ולעיתים תדר יותר גבוה. אך אין דימיון בין פורמולה למאזדה 3 פרט שלשניהם יש ארבע גלגלים ומנוע. 

קבעתי שזה נכון בכל המקרים? לא. לעומת זאת אתה קבעת חד משמעית שזה מיותר בכל המקרים כי מעבד K הוא כמו פורמולה.

מעבד K יכול להיות יקר יותר ממעבד רגיל באחוז נמוך יותר מאשר הביצועים שהוא מוסיף גם ללא OC כלל. ראיתי את זה בעיני רק לפני מספר חודשים כאשר השוואתי מחירים למחשב עבור חבר. זה קרה בעבר, זה יקרה עוד בעתיד.

פורסם

טוב נו רוג'ר זה לא פורום אקטואליה אין צורך להיתקע ולחפור עד אין סוף על משהו שהוא לא הפואנטה.

אתה לא ממש חזק בהשוואת מחירים אם אתה נותן דוגמה ב-TMS שהם מוכרים את סקיילייק

במחירים בין הגבוהים ביותר מתוך מעגל החנויות המקצועיות שיש לנו בארץ.

חוץ מזה שבאמת מדובר פה על CORE I5 בכלל, לא מבין למה להזכיר משהו שלא רלוונטי.

במיוחד בסדרה הזו תמיד המעבד הביניים הוא הכי משתלם, ההפרש הביצועי בינו לבין המעבד הכי יקר בסדרה ל-99% מהאנשים לא מורגש ומשנה, ולמי שכן

זקוק לכל טיפת MHZ אז מומלץ או ללכת עד הסוף עם  חומרה להמרה ולקחת את המעבד למינימום-4.5GHZ ורצוי צפונה בשביל להמחיש הבדל ביצועי

מסויים, או לחלופין ללכת על מעבד חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

חברים, אני מזמין את כולם לסיבוב בפורמולה שלי על מנת לפרוק מתחים ולהרגע :P

לענייננו -

בהנחה שאני לא עורך רנדורי ענק על המחשב והשימושים הם בגבול תוכנות האופיס, טיפה גרפיקה ועריכת סרטים לא מקצועית (כמובן, פה ושם תוכנות נוספות אבל לא על בסיס יום יומי). רק שאת כל השימושים האלה אני אוהב לעשות ביחד, בו זמנית ועם 15 לשוניות דפדפן פתוחות.

האם יש לי צורך מעבר ל6500? נראה לי שכרגע זו השאלה.

אני לא רוצה לחסוך, אבל אם אין לי צורך אז גם אין לי עניין לזרוק כסף לפח.

פורסם
ציטוט של newusernow

חברים, אני מזמין את כולם לסיבוב בפורמולה שלי על מנת לפרוק מתחים ולהרגע :P

לענייננו -

בהנחה שאני לא עורך רנדורי ענק על המחשב והשימושים הם בגבול תוכנות האופיס, טיפה גרפיקה ועריכת סרטים לא מקצועית (כמובן, פה ושם תוכנות נוספות אבל לא על בסיס יום יומי). רק שאת כל השימושים האלה אני אוהב לעשות ביחד, בו זמנית ועם 15 לשוניות דפדפן פתוחות.

האם יש לי צורך מעבר ל6500? נראה לי שכרגע זו השאלה.

אני לא רוצה לחסוך, אבל אם אין לי צורך אז גם אין לי עניין לזרוק כסף לפח.

בלי להכנס לדיוני הפורמולות, מאוד בפשטות - לא. לשימושים שציינת 6500 יספיק לך.

בא לך להוסיף טיפה ולקבל עוד טיפה מהירות? קח 6600... או 4790... מה הפסדת, 100-150 ש"ח? לא ביג דיל.

ההבדל היותר משמעותי הוא שבסקיילייק אתה מקבל לוח חדש יותר, עם DDR 4 ויציאות USB3.1 (בד"כ, לא בדקתי את אלה שהוצעו לך). גם אם זה לא שימושי עכשיו זה יכול להיות שימושי עם הדיסק החיצוני הבא שתקנה, בעוד 3 שנים.

והעיקר, תתחדש. הדילמה שלך לא גדולה מדי, בשביל לגלוש באינטרנט ולהצמיד תרגום לסרט לא צריך מחשב על. סתם לידע כללי, ה-6600K שלי (בלי המהרה) מעלה חלונות מה-SSD ב-10 שניות. והדפדפן עולה מייד.

פורסם

@E71

1. לא נהוג לצטט הודעה שלמה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך.

2. חיבורי USB 3.1 הם לא בדיוק חלק מלוחות האם לתושבת 1151 - ערכות השבבים תומכות בחיבורי USB 3.0 בלבד, ולכן אם לוח האם מציע חיבורי USB 3.1 הרי שהדבר נובע מבקר צד שלישי. כמובן שלא כל לוח אם לתושבת 1151 מציע חיבורי USB 3.1.

@newusernow

בכל מקרה, אם ההתלבטת היא בין ה Core i5-6600, שעובד בתדר רגיל של 3.3GHz, וה Corei5-6600K, שעובד בתדר רגיל של 3.5GHz, ואין כוונה לבצע המהרה אז אין כאן בכלל ספק - ה Core i5-6600 משתלם יותר. הסיבה - תדרי הטורבו של שני המעבדים זהים (3.6GHz בעומס על 4 ליבות, 3.7GHz בעומס על 3 ליבות, 3.8GHz בעומס על 2 ליבות ו 3.9GHz בעומס על ליבה אחת), כך שצפוי שהם יציגו ביצועים זהים ברוב המקרים.

בנוגע למעבד Core i5-6500 - זהו אכן המעבד המשתלם ביותר בסדרת מעבדי ה Core i5 ממשפחת ה Skylake, לפחות לפי המחירים הרישמיים של אינטל. ה Core i5-6500 עובד בתדר רגיל של 3.2GHz ובתדרי טורבו של 3.3GHz בעומס על 4 ליבות, 3.4GHz בעומס על 3 ליבות, 3.5GHz בעומס על 2 ליבות ו 3.6GHz כאשר יש עומס על ליבה אחת. ברוב היישומים אתה כנראה לא תרגיש בהבדל משמעותי בין ה Core i5-6500 וה Core i5-6600K, אולם אם אתה יודע בוודאות שהיישומים שבהם אתה משתמש דורשים כח עיבוד גדול רוב בהזמן (המעבד נמצא רוב הזמן בעומס של 100% או קרוב לכך), אז אולי ישתלם לך להשקיע במעבד קצת יותר מהיר, למרות ש"על הנייר" הוא קצת פחות משתלם.

פורסם
ציטוט של smalul

@E71

1. לא נהוג לצטט הודעה שלמה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך.

2. חיבורי USB 3.1 הם לא בדיוק חלק מלוחות האם לתושבת 1151 - ערכות השבבים תומכות בחיבורי USB 3.0 בלבד, ולכן אם לוח האם מציע חיבורי USB 3.1 הרי שהדבר נובע מבקר צד שלישי. כמובן שלא כל לוח אם לתושבת 1151 מציע חיבורי USB 3.1.

1. אם הייתי מצליח להבין איך עושים את התגית הכחולה עם ה-@ הייתי צריך לצטט פחות (ציטטתי כדי שיבינו למי אני כותב). אני מניח שזה תקף לעוד הרבה מאוד משתמשים באתר. בתור מנהל פורום, אתה יכול להרים את הכפפה...

2. חיבורי USB 3.1 הם לא בדיוק חלק מלוחות האם לתושבת 1151 - נכון מצד אחד, אבל מצד שני אין אף תושבת אחרת שהלוחות שלה נותנים 3.1 (או שיש איזה יוצא דופן?), אז למי בעצם אכפת אם זה בקר צד שלישי או עוף צד רביעי? העיקר הוא שעל הלוח יש 3.1, ואת זה תקבל רק בלוחות סקיילייק.... זה מה שחשוב למשתמש הסופי.

פורסם

1. טוב, זה פחות שייך לפורום הזה, ובמיוחד לדיון הזה, אבל בכדי ל"עשות את התגית הכחולה עם ה-@" כל מה שצריך לעשות הוא ללוץ על כפתור ה @ (shift-2/שטורדל/at/כרוכית או איך שלא תעדיף לקרוא לסימן הזה) ואז להתחיל לרשום את שם המשתמש אליו מכוונים. פעולה זו גורמת לפתיחת תפריט שבו מופיעים כל חברי הפורום ששם המשתמש שלהם מתחיל באותיות שמופיעות אחרי סימן ה-@. לאחר מכן פשוט יש לבחור את שם המשתמש הרצוי (אפשר להוסיף עוד אותיות בכדי לצמצם את הבחירה) לדוגמא @E71. מצ"ב תמונה המראה את התהליך. להבנתי, כאשר אתה מפרסם הודעה שבה נעשה שימוש בתגית כזו, המשתמש ששמו מופיע בתגית מקבל הודעה שהוא "תוייג" בהודעה.

568e1f6fc3ab7.png

2. בנוגע לחיבורי ה USB 3.1 - בעיקרון אין ממש מניעה שיהיו חיבורים כאלו גם בלוחות אם ישנים יותר (למעבדים מהדורות הקודמים), העניין הוא שיצרני הלוחות פשוט לא יטרחו להוציא לוחות חדשים לתושבות שכבר הוחלפו. בנוסף, השימוש בבקר צד שלישי שקול להוספת כרטיס הרחבה למערכת, כך שגם אם אין לך חיבורים USB 3.1 מובנים בלוח האם ואתה צריך כאלו (וכרגע אין הרבה מכשירים העושים שימוש בתקן זה) אתה תמיד יכול לקנות כרטיס הרחבה שנותן חיבורים כאלו. אולי בדור הבא של ערכות השבבים תקן ה USB 3.1 יהיה מובנה, דבר שכנראה ישפר את הביצועים (לפחות לפי ניסיון העבר עם חיבורי USB המובנים בערכת השבבים לעומת כאלו הנובעים מבקר צד שלישי).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

ה-6600K שלי (בלי המהרה) מעלה חלונות מה-SSD ב-10 שניות. והדפדפן עולה מייד.

השאלה שלי חברים - האם אקבל ביצועים דומים עם 6500 או שצריך יותר מזה?

נערך על-ידי newusernow

פורסם

@smalul - זה נפלא, תודה! שדרוג אמיתי!

לדעתי יעזור לאתר אם בכניסה לפורומים תהיה איזו הודעה על העניין הזה, או שאפשר להוסיף אותו כ-"סטיקי"...

ואני בטוח שצוות האתר יכול לחשוב על משהו יותר יצירתי ממה שאני מסוגל להמציא ברגע :)

@newusernow - השאלה אם תקבל ביצועים דומים לא קשורה *רק* למעבד. מעבד של 3.5Ghz לעומת כזה של 3.2 יתן 9% יותר ביצועים (פשוט תחלק את הקצבים...) - אבל זה לא אומר שהמערכת תעבוד 9% יותר מהר, כי בחלק גדול מהזמן הדיסק (גם אם הוא SSD) עובד ולא המעבד, ואת הזמן הזה אתה לא משפר (אלא אם הרכיב מחכה למעבד, מה שעשוי להיות נכון, אולי, רק בקשר לזכרון).

מה שאתה צריך לעשות כדי לקבל ביצועים כאלה בגלישה יומיומית - למשל בעליית חלונות - זה להשקיע בכל הפינות עד שהמערכת עולה.

זכרון - 8GB, חובה שיהיה SSD (דגם מהיר לעומת אחד איטי יכול לחסוך לך עוד שניה או אפילו שתיים-שלוש בעליית המערכת, תלוי), וצריך להגדיר בביוס FAST BOOT. גם פירמוט עם UEFI יעזור.

בנוסף - צריך להכנס ל-Event viewer של חלונות ולבדוק אם אין תקלות שמתרחשות בכל עליה של Windows, לבדוק שאין דברים שעולים "סתם" כמו Updaters מיותרים, להכנס ל- Task Scheduler ולבטל דברים לא נחוצים (ב-WINDOWS 10 מצאתי כמה כאלה!), לבדוק שהאנטי-וירוס לא עושה בדיקה בכל BOOT... בקיצר, חוץ מהחומרה זה דורש איזה ערב של עבודה, אבל בסוף זה משתלם.

וכמובן שאת הדחיפה העיקרית נותנים ה-SSD והזכרון (8GB זה מספיק). לגבי המעבד - 6500 יתן לך את מה שאתה צריך, למרות שלדעתי ההפרש ל-6600 הוא די בדיחה (1010 לעומת 1120 ב-KSP, מה זה 110 ש"ח.. עוד ארוחת בוקר בבית קפה?).

פורסם

פותח הדיון אתה שואל את אותה השאלה כבר בפעם ה-4 לפחות לפי הספירה שלי, אין מניע מזה שתשאל את אותה השאלה גם עוד 100 פעם, אך קיבלת כבר את כל ההסברים והנוסחאות, אתה סתם אוכל לעצמך את הראש, כל עוד לא מדובר בתחנת עבודה אינטנסיבית שפועלת ברוב שעות היממה, אין מצב שזה ישנה לך משהו,  ואם בכל זאת אתה רוצה להיות שקט ולהשקיע עוד 120 שקלים בערך בעבור תוספת של 300 מגה הרץ תרגיש חופשי לעשות זאת. 

E71 - במקומות יותר אטקרקטיביים כמו פלונטר וסטארט אפשר למצוא את ה-6500 ב-940 שקלים בערך, כנ"ל לגבי ה-6600.

פורסם

למה אתה מקשה על האנשים שעוזרים לך?

ביקשו ממך למה שאלון אז תמלא.

פורסם
ציטוט של newusernow

השאלה שלי חברים - האם אקבל ביצועים דומים עם 6500 או שצריך יותר מזה?

אעשה את זה פשוט - לא, אתה לא צריך יותר מזה. אילו היית צריך, היית יודע. תאמין לי.

אתה יותר ממוזן לפתוח מנהל משימות ולבדוק כמה זמן המעבד הנוכחי שלך, ללא קשר מאיזה דגם הוא, נמצא בעומס של מעל 90%.

פורסם
  • מחבר

תודה חברים על הענות, כיף לקרוא אשכול 'חי' ומלא עניין שכזה :)

כמי שעוקב אחרי כל אות שנכתבה באשכול הזה, היו פה כמה חילוקי דעות,

לכן שאלות שנשמע כאילו שאלתי כבר לא היו סתמיות אלא בהקשר לנאמר,

ונועדו בכדי לבסס אצלי את הדעה הסופית איך לסגור את החבילה.

ההבדל עבורי בין ה6500 ל6600 הוא 120 ש"ח אז אלך על ה6600 בכדי להיות רגוע (כפי שנכתב כאן),

מעבר לK יעלה את המחיר ואף יצריך רכישת אוורור בנפרד, כך שכפי שהבנתי ממכם זה סתם ייקר את העלויות.

כמו כן השכלתי להבין כאן שאין לי כל צורך מעבר ל6600.

תקנו אותי אם אני טועה בנקודה כלשהי,

ככה או ככה - החכמתי, הייתם גדולים, אין מילים על המקצוענות.

תודה!

פורסם

כבר עניתי לך:

ציטוט של smalul

בכל מקרה, אם ההתלבטת היא בין ה Core i5-6600, שעובד בתדר רגיל של 3.3GHz, וה Corei5-6600K, שעובד בתדר רגיל של 3.5GHz, ואין כוונה לבצע המהרה אז אין כאן בכלל ספק - ה Core i5-6600 משתלם יותר. הסיבה - תדרי הטורבו של שני המעבדים זהים (3.6GHz בעומס על 4 ליבות, 3.7GHz בעומס על 3 ליבות, 3.8GHz בעומס על 2 ליבות ו 3.9GHz בעומס על ליבה אחת), כך שצפוי שהם יציגו ביצועים זהים ברוב המקרים.

בנוגע למעבד Core i5-6500 - זהו אכן המעבד המשתלם ביותר בסדרת מעבדי ה Core i5 ממשפחת ה Skylake, לפחות לפי המחירים הרישמיים של אינטל. ה Core i5-6500 עובד בתדר רגיל של 3.2GHz ובתדרי טורבו של 3.3GHz בעומס על 4 ליבות, 3.4GHz בעומס על 3 ליבות, 3.5GHz בעומס על 2 ליבות ו 3.6GHz כאשר יש עומס על ליבה אחת. ברוב היישומים אתה כנראה לא תרגיש בהבדל משמעותי בין ה Core i5-6500 וה Core i5-6600K, אולם אם אתה יודע בוודאות שהיישומים שבהם אתה משתמש דורשים כח עיבוד גדול רוב בהזמן (המעבד נמצא רוב הזמן בעומס של 100% או קרוב לכך), אז אולי ישתלם לך להשקיע במעבד קצת יותר מהיר, למרות ש"על הנייר" הוא קצת פחות משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים