עבור לתוכן

כמה בעייתי מסך 6 ביט (עם פאנל IPS ו- Hi-FRC) לעיבוד תמונה?

Featured Replies

פורסם

המסך שבו אני משתמש היום הוא דל 2209WE שבו יש פאנל 8 ביט. האם מעבר למסך חדש יותר כמו P2714H (שכולל פאנל  IPS ‏6 ביט) יהיה בעייתי? אני לא מעוניין במסכים יקרים יותר, בין השאר בגלל הרזולוציה הגבוהה (מעדיף טקסט גדול יותר).

תודה! 

נערך על-ידי Mandheling

פורסם

מתוך הסטיקי, באדיבות Qttp: 

עומק צבע: בסטנדרט הנהוג, השבב הגרפי מייצג צבע כשילוב של שלושה צבעי בסיס (אדום/ירוק/כחול), כאשר לכל אחד 256 רמות שונות, שמיוצגות ע"י 8 סיביות (ביט). המסך, אם כך, צריך לספק גם הוא 8 ביט פר צבע לכל פיקסל. בפועל יש מסכים שאכן נותנים 8ביט, ויש כאלה שמאפשרים רק 6ביט פר צבע, ומדמים 8ביט מלא באמצעות טכניקה שנקראת Frame Rate Control = FRC, שבה צבעים קרובים מתחלפים בקצב מהיר מאוד כדי לתת הרגשה של צבע ביניים. מסכי TN רובם ככולם עובדים ב6bit+FRC. בעבר, מסכי VA/IPS סיפקו 8ביט, אך לאחרונה גם בטכנולוגיות אלה החלו לייצר מסכי 6bit+FRC רבים, לצד מסכי 8bit. מסך 8bit אמיתי עשוי להציג צבעים יותר מדויקים, אם כי בשנים האחרונות הFRC השתפר משמעותית, וההבדל בפועל כמעט בלתי-מורגש במרבית המקרים, למעט אולי ביישומי גרפיקה מקצועיים, כך שאין סיבה לפסול אוטומטית כל מסך 6ביט. נציין גם שקיימים מסכים שמאפשרים עומק צבע גדול יותר מהסטנדרט (10bit או 8bit+FRC), אך לרוב אין בכך שום יתרון אלא לגרפיקאים שעובדים עם ציוד מקצועי המסוגל בפועל להפיק מכך תועלת. מסכים כאלה גם לרוב יקרים מאוד.

פורסם

כל מקרה לגופו. הייתי מסתכל על סקירות מקצועיות כדי להבין את ביצועי המסך. לדוגמה הסקירה הזו של tft central אומרת שמצד אחד המסך מציג דיוק טוב עם ממוצע של 2.9 אבל המקסימום שנמדד הוא 7.4 שהוא ערך די גבוהה אבל עדיין בתחום הסביר, כך שספציפית לגבי P2714H לא הייתי חושש מחוסר דיוק. 

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם :-)

borsood, האם יש דרך לדעת אם הערכים האלה טובים יותר משל ה-2209WA? לא הצלחתי למצוא ב-tftcentral.co.uk ביקורת על המסך הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה. לפי הנתונים בשתי הביקורות אני רואה תמרור אזהרה אחד - המסך החדש נותן כיסוי של 87.2% ממרחב הצבעים sRGB בעוד המסך שלי נותן 99.5%. זה הבדל די גדול, לא?

פורסם

לגבי הטקסט והרזלוציה זה ניתן להתאמה גם במסכי 4K עם 'יחס תצוגה 125%/150%' של ווינדוס

פורסם
  • מחבר

הגדרת ה-DPI ניתנת ניתנת להתאמה, אבל מניסיוני התוצאה צולעת מאוד בהשוואה למסך עם נקודות יותר גדולות (כלומר רזולוציה יותר נמוכה).

פורסם
לפני 1 שעה Mandheling אמר:

הגדרת ה-DPI ניתנת ניתנת להתאמה, אבל מניסיוני התוצאה צולעת מאוד בהשוואה למסך עם נקודות יותר גדולות (כלומר רזולוציה יותר נמוכה).

אני עם מסך 1080P בגודל 24 והטקסט היה לי קטן מדי אז הגדרתי 125% גם בוינדוס 8 וגם ב10 ועובד נהדר, גם באייקונים וסמלים וחלונות וגם בטקסט וגלישה בדפדפן (הכרום תמיד על 150%)

פורסם
  • מחבר

הניסיון שלי שונה, ופירטתי על כך בעבר בפורום. אין טעם להכנס לזה שוב. השאלה של הדיון הזה שונה - האם מסך 6 ביט מודרני כמו ה-P2714H יכול לתת דיוק צבעים שתחרותי למסך 8 ביט ישן כמו ה-2209WA? אשמח לשמוע דיעות נוספות.

פורסם
לפני 6 שעות Mandheling אמר:

הניסיון שלי שונה, ופירטתי על כך בעבר בפורום. אין טעם להכנס לזה שוב. השאלה של הדיון הזה שונה - האם מסך 6 ביט מודרני כמו ה-P2714H יכול לתת דיוק צבעים שתחרותי למסך 8 ביט ישן כמו ה-2209WA? אשמח לשמוע דיעות נוספות.

מה עם לינק לפירוט שפרסמת?

אני לא חושב שתרגיש בהבדל (לפחות לא לרעה), דל עשו עבודה מאוד מצוינת עם המסך שלהם למרות ה6 ביט. הכיול מהמפעל מאוד מצויין וכיף מאוד לערוך איתו תמונות (אני עם הU2414H)

פורסם

כשזה מדובר על p2414h או u2414h

dell עשו עבודה לא משהו כשזה מדובר על איכות תצוגה. היתרון של המסכים האלה הוא יותר לכיוון הגיימינג. אם אתה רוצה מסך 6bit שנותן תצוגה טובה, יש מבחר יותר טוב של מסכים של סמסונג.

כשזה נוגע ל6bit חדש לעומת 8bit ישן, ראיתי שמשתמשים שונים מגיבים על "ירידה באיכות" כשהם החליפו למסך 6bit. 

ההבדל שאתה תרגיש תלוי בך ובשימוש שלך.

תיקון צבעים ורמות אפור למשל, יצריכו ממך 8bit וניגודיות סטטית כמה שיותר גבוהה. (זה יופיע כ1:1000 אבל זה יכול לנוע בין 1:700 ל1:1200), כשבמסכים עם פאנל VA, הייתי הולך יותר על 1:3000 או 1:5000. אני מנחש שתקציב זה משהו בעייתי.

-- עכשיו ראיתי שאתה מתעניין לגבי מסך ספציפי. 

אני לא בטוח שהוא הכי מתאים לדרישות מקצועיות, וזה גם מודגש בביקורת של tft, אבל אם זה מה שהתקציב משאיר, אז בהצלחה. 

ואל תשכח לבדוק אפשרויות להחלפת פרופיל כדי לשפר את הביצוע של המסך לדרישות שלך.

פורסם
לפני 48 דקות meir_l אמר:

כשזה מדובר על p2414h או u2414h

dell עשו עבודה לא משהו כשזה מדובר על איכות תצוגה. היתרון של המסכים האלה הוא יותר לכיוון הגיימינג. אם אתה רוצה מסך 6bit שנותן תצוגה טובה, יש מבחר יותר טוב של מסכים של סמסונג.

כשזה נוגע ל6bit חדש לעומת 8bit ישן, ראיתי שמשתמשים שונים מגיבים על "ירידה באיכות" כשהם החליפו למסך 6bit. 

ההבדל שאתה תרגיש תלוי בך ובשימוש שלך.

תיקון צבעים ורמות אפור למשל, יצריכו ממך 8bit וניגודיות סטטית כמה שיותר גבוהה. (זה יופיע כ1:1000 אבל זה יכול לנוע בין 1:700 ל1:1200), כשבמסכים עם פאנל VA, הייתי הולך יותר על 1:3000 או 1:5000. אני מנחש שתקציב זה משהו בעייתי.

-- עכשיו ראיתי שאתה מתעניין לגבי מסך ספציפי. 

אני לא בטוח שהוא הכי מתאים לדרישות מקצועיות, וזה גם מודגש בביקורת של tft, אבל אם זה מה שהתקציב משאיר, אז בהצלחה. 

ואל תשכח לבדוק אפשרויות להחלפת פרופיל כדי לשפר את הביצוע של המסך לדרישות שלך.

עלק עבודה לא משהו, דל עשו עבודה מדהימה.

פורסם

לא יודע לגבי "לא משהו", אבל אני גם לא מוצא שום דבר "מדהים" במסכים האלה. מה כבר יכול להיות מדהים במסך? פעם IPS היה משהו נדיר, היום זה כבר מיינסטרים.

פורסם
לפני ב-15.12.2015 at 07:40 iSolt אמר:

עלק עבודה לא משהו, דל עשו עבודה מדהימה.

אני מנחש שאתה מאלה שקנו את הu2414h, ועכשיו אתה כל כך מרוצה, שזה המסך הכי טוב בעולם?

על איזה בסיס אתה קובע שהם עשו עבודה מדהימה? האם הם התקינו פילטר קיטוב כדי להתגבר על מגבלות הפאנל הזול?

לפני 2 שעות QttP אמר:

לא יודע לגבי "לא משהו", אבל אני גם לא מוצא שום דבר "מדהים" במסכים האלה. מה כבר יכול להיות מדהים במסך? פעם IPS היה משהו נדיר, היום זה כבר מיינסטרים.

אני חושב שכל מסך שמגיע לפחות מ5ms input lag הוא די מדהים, אבל זה ממש לא בשבילי. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים