עבור לתוכן

יקר אבל פורץ דרך: כל מה שאתם צריכים לדעת על ה-Radeon R9 Nano

Featured Replies

פורסם

נגמרו להם הרגלים, הם מתמקדים עכשיו בגפיים עליונות ואזורים יותר קריטיים.

עם המחיר של ננו אפשר למחוק להם עכשיו גם את חסד התמחור שבא לטובת הצרכן.

בעבר הלא רחוק הם נחשבו לבחירה בעלת היחס תועלת\ביצועים העדיפים גם אם לא הכי חזקים אבסולוטית.

עם HBM הם מאחורה בשני המדדים, ומדדים להם מאחורי NV.

• תגובות 43
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
מה זה משנה מה היה בעבר, בזמן האחרון הם מנסרים את הגזע עליו הם יושבים עוד ועוד עד שלבסוף הם יפלו ממנו.

הרגל של החברה הזאת מדממת ב20 מקומות מרוב השטויות שהם עושים.

התרפקות על הצלחות העבר (מתקופת ATI) לא תציל את AMD , ובטח שלא ההתנהלות התמוהה הנוכחית.

לצרכנים (בכל שוק, גם בגיימינג) יש זיכרון קצר, ולרוב אין הם שומרים חסד נעורים, ובצדק.

אני אישית מפקפק ביכולת החברה להשתקם, עם כל ההערכה שלי לכרטיסי ומעבדי AMD הטובים שהיו ברשותי במשך השנים.

בנוסף, אני לא חושב שמחיר הnano לא מוצדק, לדעתי הוא מוצדק וחצי. העניין הוא שהדבר החכם מבחינתם היה לתמחר אותו במחיר תחרותי ולמכור ממנו המון חתיכות, ובכך לשקם את מצבם העגום.

זה כרטיס באמת מיוחד במינו, וחבל שAMD לא במקום טוב יותר בשביל באמת ליהנות מפרות הפיתוח.

הרבה ממה שאתה כותב נכון ואפשר לראות את זה גם בניתוח של נתח השוק. HD5000 ו HD6000 היו הצלחות של AMD והגיעו הרבה אחרי שהם קנו את ATI בזמן ש HD2000 היה כשלון והגיע מייד אחרי הקניה.

בנוסף לזה MANTLE ו HBM הראו שיש ל AMD עוד מה להציע, נקודת פתיחה טובה לדור הבא וה NANO מוכיח שהם לא חייבים הספק מוגזם בשביל להגיע לתוצאות האלה. השאלה היא אם גם הפעם הם יכולים לממש את היתרונות האלה כמו שהם עשו עם ה ATHLON 64 או שוב לדפוק רעיון טוב כמו שהם עשו עם ה FX (שהוביל אותם למצב הנוראי שהם נמצאים בו היום).

עריכה:

גם FREESYNC מוכיח את עצמו כצעד טוב, עם "תמיכה" מאינטל ועם מחירים זולים בהרבה מהמתחרה כנראה ש G-SYNC ימות לפני ש NVIDIA יחזירו את עלויות הפיתוח.

פורסם

להתעלם - בעיה עקב מערכת הפורומים החדשה

פורסם

AMD ממשיכה לירות לעצמה ברגל כל הדרך לפשיטת רגל

פורסם

אני מאמין שחברה אחרת תיקח את מקומה, לא נראה לי סביר שרק חברה אחת תחזיק בכל השוק הזה. אני מאמין שאינטל (או סאמסונג) תקנה את AMD רגע לפני ההתרסקות ותתחיל להעמיד תחרות ראויה לירוקים תוך שנתיים-שלוש.

פורסם

אינטל לא יקנו את AMD, האפשרויות הסבירות יותר הן סמסונג, QUALCOMM ואולי MEDIATEK.

בכל מקרה מהלך כזה כנראה יהיה רק אחרי היציאה של ZEN וכרטיסי המסך הבאים (GCN רק ב 16/14nm).

פורסם

https://www.youtube.com/watch?v=ofJidWb1CDM

we have 3x3 measuring test. (video has been edited to 6x speed)

1-step. 3 minutes stay idle at windows desktop.

2-step. run Metro : Last Light - D6 Test. it takes 3 minutes around. (DX11, FHD, Very High Quality, 16x AF, Normal Blur, Very High Tessel) 3-step. return to windows desktop cooldown the temperature. it also takes 3m.

פורסם

איכשהו אני עדין מקווה (עבורם) שכל "ההשקה" המוזרה עד עכשיו ובמיוחד המחיר הם תרגיל שמכין את הקרקע להפתעה לטובה...

הם לא יכולים לדרוש עליו יותר מ 600$ ויותר הגיוני להשוות את המחיר שלו לזה של FURY הרגיל בכ- 550$.

פורסם

כן, ראיתי ודגמתי מספר עמודים לראות מה כל העניין... זה הפך למפלצת מהר למדי. מדהים לראות לאילו עוצמות, רגישות, חוסר ענייניות\אובייקטיביות (וטרוליזם) מגיעים אנשים גם בנושא כה שולי שנוגע בסופו של דבר למשהו שהוא מותרות גרידה (כרטיס גרפי למשחקי מחשב).

לעניינו של עניין- לא רואה מה יוצא ל- AMD ממניעת כרטיס לאתרים מובילים.

במקרה הטוב זה מעיד על מחוסר חמור ביותר של זמינות המוצר (וזה מסתדר עם המחיר המופרך) והוא יהפוך למתחרה ראוי ל- TITAN Z בכל הנוגע לזמינות וכדאיות.

במקרה הרע הכרטיס כל כך רחוק מההצהרות שלהם שהם מראש מנסים לצמצם את הביזיון של מה שעומד לבוא בנוגע ל ננו, אחרי כל ההצהרות (כרגיל) שהם יצאו בהן. זה כבר יסתום סופית את הגולל על הפיאסקו שנקרא פיג'י ויכתיר את "המשחק המקדים" שלהם עם HBM ככישלון קולוסלי, אולי יותר מבולדוזר.

פורסם

ה-Fury כולם אכזבו.

הטוב ביותר שיש ל-AMD להציע לדעתי זה ה-290/X ו-390/X.

הם משווקים אותו בתור טוב יותר ב-30% מגרסאת mITX של 970. אתם מבינים כמה זה עצוב?..

לי זה מסביר טוב מאוד למה הם לא מביאים ל-TPU ו-HardOCP כרטיסים לביקורת.

מאוד מאכזב..

וכל העניין של ה-Async Compute זה סתם גלים, בסופו של דבר רוב המפתחים המכובדים אצל נבידיה בכיס..

לפעמים אני לא יודע אם AMD משלמים כסף לחבורת הטיפשים ב-Reddit וכו' שמקדמים אותם מתוך סגידה עיוורת..

פורסם

הסגידה מגיעה ממקום לאזן את התחרות ולעודד את האנדרדוג. זה משהו שקיים בכל תחום שיש בו אנדרדוגים

פורסם

דיג'י אלקטריק, אתה יכול להסביר למה כתבו על זה באופן שלילי?

פורסם

עוד אתר ידוע שלא יקבל את ננו לסיקור, אבל הכין כתבה בדיוק על הסיבות לכך.

קצת על מאחורי הקלעים של עולם ה PR, ספציפית של AMD במקרה זה.

http://www.hardocp.com/article/2015/09/09/amd_roy_taylor_nano_press/1#.VfFAFxGrRD8

בקצרה, נציג PR של AMD הודיע להם ש"הפוקוס" ואופי המוצר של ננו לא מכוון לקהילת הקוראים שלהם- של האתר ]H[ardocp - ולכן הם לא מקבלים דוגמה.

AMD חושבים שנכון שיהיה סיקור הוגן של ננו ולכן רק אתרים עם ה"פוקוס הנכון" קיבלו דוגמה. מובלע בתוך האמירה הזו זה שכל אתר שלא קיבל דוגמה הוא לא הוגן=יתכן והסיקור לא יהיה חיובי כלפי המוצר=> AMD שולחת דוגמה רק לאתרים, שבהתאם לאכזבה הצפויה מננו, יתנו להם בכל זאת ביקרות טובה.

לדעתי אין הרבה על מה להתפלא- הם עשו משהו דומה גם בעבר וממשיכים עם הקו הזה. אני מדבר על דוגמאות הרפרנס של 290X שאמנם הגיעו לכולם אבל עם הגדרות מהירות\מאוורר שונות ממה שהיה על המדף.

NV מצידה גם כמובן משקרת ומסלפת מציאות בהתאם למה שנוח לה אבל בגדול נראה לי שההתנהגות המלוכלכת של AMD יותר פוגעים בצרכן מאשר השקרים של NV.

פורסם

זה צעד PR קלאסי.

אין דבר כזה פרסום רע, הנה עובדה שמלא אתרים כותבים על זה (אפילו לשלילה), ואנחנו גם מקיימים דיון על זה- שם את המוצר בכותרות, וזה הפרסום הכי טוב שיש.

גם אם בהמשך המוצר יגיע לסקירות ויקטלו אותו, כולם כבר מדברים עליו ומתעניינים בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים