עבור לתוכן

יקר אבל פורץ דרך: כל מה שאתם צריכים לדעת על ה-Radeon R9 Nano

Featured Replies

• תגובות 43
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעקבות התמחור ההזוי והלא תחרותי, ניתן לדמות את AMD לפרייר / ג'נטלמן שמשתטח על הבוץ כדי שהבחורה היפה (nvidia) תטפס לה על הגב ותחצה את השלולית :)

העמדה הזאת של הכרטיס היקר ופורץ הגבולות הוא הדבר האחרון שחברה במצב של AMD צריכה. הם זקוקים נואשות למכירות (והרבה) ולא למחמאות.

לא יעבור זמן רב עד שnvidia תייצר כרטיסים עדיפים בטכנולוגיה דומה או טובה יותר, אודות לכרטיס פורץ הדרך הזה.

פורסם

ולמרות הכל - AMD ימשיכו ליפול על הדרייברים הכושלים שלהם, פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם אחר פעם.

פורסם

לרוב הגיימרים יש מארזי ATX, אז למי אכפת מה אורך הכרטיס?

בשביל זה לשלם כפול...

פורסם

השוק מתכווץ. יש מגמה ליותר ויותר מחשבי גיימינג קומפקטיים. למוצר כזה יש בהחלט שוק, רק לא במחיר הפרימיום הכואב הזה.

ככה או ככה, כח של GTX 980 תחת גודל וצריכת חשמל כזאת זה הישג טכנולוגי לא מבוטל.... עד שאנוידיה תתחיל להשתמש בHBM גם היא לפחות.

פורסם

למישהו שבונה מחשב קונספט זה עשוי להתאים, ואז הוא גם יהיה מוכן לשלם כפול. :)

אני סולד באופן עקרוני מכרטיסים ארוכים, זוללי חשמל ומתחממים. מסיבה זו אני תמיד קונה midrange ודואג למצוא אחד קומפקטי.

בכל מקרה גם בhigh-end (למשל GTX970) אפשר למצוא כרטיסים קצרים שגם לא עולים יותר מה"רגילים", אבל הם לא סופר-קצרים כמו זה.

פורסם

חשבתי שזה יהיה ה FURY שיצדיק את הסדרה הזו, זה התברר להיות הכרטיס הכי מיותר מכל השלושה.

זה ניסיון עקרונית יפה ליצור סגמנט חדש של high-end ITX אבל ממה שהתפרסם ביומיים האחרונים, בנוגע למחיר בעיקר אך גם לזמינות, אבל נראה שהיישום גרוע ככל שרק היה אפשר לחשוב.

אני גם לא מאמין לבנצ'ים של AMD, הם הוכיחו עצמם כלא רלוונטיים בתכלית. ע"פ מה שהיה עם FURY-X אז ננו ייתן ביצועים דומים ל970 עם OC ברזולוציות רלוונטיות של 1080 ואפילו 1440

פורסם

על פי התמחור כנראה שAMD לא תולים את כל יהבם בכרטיס הזה, זה כרטיס showoff שנועד לדעתי יותר להכות גלים ולעשות כותרות, מאשר ליצור תחרות או לאיים (אם אפשר בכלל) על המתחרה.

אני יודע שהמחיר מאכזב, אבל זה לא שאם היה לכרטיס מחיר טוב, כולנו מחר היינו קופצים לחנות וקונים לוחות ומארזים קטנים וממזערים את המחשבים שלנו.

so fucking be it, נישאר עם כרטיסים ארוכים עד שהטכנולוגיה תהפוך סטנדרטית והמחירים יהיו נורמליים.

פורסם

אם היה להם טיפה מוח הם היו מבטלים את ה FURY הרגיל, משנים את השם של ה FURY X ל FURY ומשתמשים ב FIJI PRO ל NANO בלבד. במיוחד שה FIJI המלא לא ינוצל על ידי ה NANO ובמדינות חמות אין מצב שהם יצליחו לשמור על 900MHZ.

הם היו נשארים עם ה ITX החזק ביותר ובמחיר סביר יותר וגם היה פחות בעיות מלאי.

פורסם

"תפסת מרובה - לא תפסה"

מסכים עם HuGeMouTh. הם ידעו מראש שיהיו להם בעיות בעיות מלאי של שבבים. הם יודעים שיש להם בעית נתח שוק חמורה באופן כללי.

איך הם מוצאים את ההצדקה להוציא מוצר "שופוני" כזה במצב הנוכחי לא ברור לי..

במחיר הנכון, עקרונית, אנשים היו קונים אותו בהמוניהם- הוא מציג את כל הייתרונות במינימום חסרונות של פיג'י. אבל גם זה תיאורטי כי בכל מקרה אין מספיק ממנו.

כדי לאזן ביקוש הם העלו מחיר לרמה של חוסר רלוונטיות. גם כן שיטה. רק שבמצבם היתרון של "וואו תראו איזה כרטיס מתקדם קטן וחסכוני" יתבטל מול "זה ככ יקר שעדיף שלא היה קיים בכלל ושוב אתם לא עומדים בציפיות של עצמכם" ובכלל ה bad vibe שמרחף מעל AMD במן האחרון.

פורסם
לרוב הגיימרים יש מארזי ATX, אז למי אכפת מה אורך הכרטיס?

בשביל זה לשלם כפול...

אני העברתי את המחשב שלי ממארז ATX למארז HTPC בזכות כרטיס מסך 970GTX Mini ITX + לוח אם Mini ITX. מחשב גיימינג קומפקטי זה העתיד.

אני התלבטתי אם לחכות ל-R9 או לקנות 970GTX. השמועות דיברו על מחיר 500-550$ ל-R9. ב-650$ הכרטיס לא רלוונטי לרוב הגיימרים.

[ATTACH=CONFIG]9323[/ATTACH]

פורסם

אכן, ב650$ יש אופציות ארוכות טובות יותר .

דבר אחד תמיד נשאר קבוע עם AMD, הם תמיד ימצאו דרך לירות לעצמם ברגל :D

פורסם

AMD לא ירתה לעצמה ברגל כשהיא שחררה מעבדי ATHLON אדירים לפני קצת מעל לעשור שהביאו אותה לתהילה

AMD לא ירתה לעצמה ברגל עם שליפה של ג'וקר בשם Radeon 9800 ב-2003.

היא לא ירתה לעצמה ברגל כשהייתה צריכה לתת תשובה מהירה ל-GF8000 ועשתה טוויסט עם HD 4000

אולי, אולי היא תביא עוד יציאה מבריקה כזאת שתציל אותה מתהום. אולי. אני מקווה שהיא תמשיך להתקיים, רק בתור מותג שמחזיק מים ועולה מחיר הוגן, ולא כזה שמבקש מחיר פרימיום ללא הצדקה מצד הלקוח.

פורסם

מה זה משנה מה היה בעבר, בזמן האחרון הם מנסרים את הגזע עליו הם יושבים עוד ועוד עד שלבסוף הם יפלו ממנו.

הרגל של החברה הזאת מדממת ב20 מקומות מרוב השטויות שהם עושים.

התרפקות על הצלחות העבר (מתקופת ATI) לא תציל את AMD , ובטח שלא ההתנהלות התמוהה הנוכחית.

לצרכנים (בכל שוק, גם בגיימינג) יש זיכרון קצר, ולרוב אין הם שומרים חסד נעורים, ובצדק.

אני אישית מפקפק ביכולת החברה להשתקם, עם כל ההערכה שלי לכרטיסי ומעבדי AMD הטובים שהיו ברשותי במשך השנים.

בנוסף, אני לא חושב שמחיר הnano לא מוצדק, לדעתי הוא מוצדק וחצי. העניין הוא שהדבר החכם מבחינתם היה לתמחר אותו במחיר תחרותי ולמכור ממנו המון חתיכות, ובכך לשקם את מצבם העגום.

זה כרטיס באמת מיוחד במינו, וחבל שAMD לא במקום טוב יותר בשביל באמת ליהנות מפרות הפיתוח.

פורסם
AMD לא ירתה לעצמה ברגל עם שליפה של ג'וקר בשם Radeon 9800 ב-2003.

למיטב זכרוני הפריצה היתה עוד עם ה 9700, כשלאנוידיה היה את ה Geforce FX 5800 שהיה בעיקר "רעש וצלצולים" (literally). אני עדיין זוכר את הפרודיות ברשת על המפוח שלו.

Oh, memories...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים