עבור לתוכן

אמריקן אקספרס או דיינרס

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

היי QTTP

כמובן מה שכתבת בפיסקה הראשונה לא הייתה הכוונה שלי, אלא יותר מה שהיה כתוב בשאר הגוף על הטבות ומבצעים מיוחדים.

זה כניראה הכוונה במועדון פרימיום שמתכוונים.

קראתי את מה שכתבת, ותמיד נחמד לקרוא מניסיון אישי ולראות אם ואיך זה יכול להועיל.

• תגובות 41
  • צפיות 18k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר להבין מה המניע לשאלה שלך?

סתם להשוות שני כרטיסים כאלו לא ממש נראה לי הגיוני כי שניהם מגבילים יותר מאשר נוחים להגדרה - אמצעי תשלום.

יש סיבה להתלבטות שלך?

נערך על-ידי Access Denied

פורסם

רק ויזה או מאסטרקרד. השאר רק יגבילו אותך.

פורסם
זה נבלה וזה טרפה. ויזה או מאסטרקארד בלבד וזה הכל.

+1

פורסם

במאסטרקארד עדיין לא הצלחתי להגיע למצב שכל החיובים מחו"ל יורדים פעם בחודש ולא מיידית. זאת הסיבה העיקרית שהאמריקן אקספרס הוא הראשי שלי. אבל יש לי גם מאסטרקארד לגיבוי.

פורסם

נתקלתי בעסקים בודדים בארץ שלא מכבדים AE . ממש בודדים.

אני משתמש בו לכל הרכישות המזדמנות בארץ. הכרטיס השני משמש רק לתשלומים לרשויות השונות

כך נוח יותר לבדוק את החיובים החודשיים.

ולמה 2 ? רק בשביל גבוי כשאני בחו"ל

בחו"ל לעומת זאת אין שום בעיה עם AE אפילו לא בקמבודיה.

פורסם

מעטים אבל קיימים.

לא נעים לשבת במסעדה ולגלות בסוף הארוחה שאין להם אפשרות לקבל את הכרטיס שלך. או לנסוע לבריכה ביום שבת עם הילדה ולגלות שאין אפשרות לרכוש כרטיסים עם אמריקן אקספרס. שני הדברים קרו לי, במקרה הראשון גם לא היה לי כרטיס גיבוי :(

פורסם

בחו"ל לעומת זאת אין שום בעיה עם AE אפילו לא בקמבודיה.

נתקלתי בעשרות פעמים בארה"ב שלא קיבלו AE. גם בארץ לא בכל מקום אוהבים אותו.

סיבה נוספת להחזיק לפחות שני כרטיסים היא המרת מט"ח. מאסטרכארד ממירים מיורו לשקל. כל השאר ממירים מדולר.

פורסם

למה להסתבך עם אמריקן או דיינרס

מי שצריך שניים שיקח ויזה ומסטרקארד

לגבי מועדי החיוב, גם בעסקות חו"ל, לדעתי אפשר להסדיר זאת עם הבנק

פורסם
  • מחבר

העניין זה לבדוק 2 כרטיסים בעיקרון והשוואה ביניהם בתור כרטיס שני.

אני יודע שדיינרס נחשב במועדון פרימיום, אך קראתי שגם אמריקן אקספרס ממותג כדומה, ולכן הייתי מענויין לדעת מה מומלץ יותר מבין שניהם.

כל אחד בטח מתקבל בכמות שונה ומאפשר הטבות שונות.

גם הרבה פה מדברים על אמריקן. יש כאלה שגם עם דיינרס וחושבים שהוא משתלם יותר?

פורסם

דיינרס מעניק לך הטבה של רכישת 2 כרטיסי קולנוע במחיר כרטיס אחד בסינמהסיטי יספלאנט רב חן ואולי עוד ששכחתי.

מותר לנצל את ההטבה 4 פעמים בחודש קלנדרי.

אתה מפיק באתר שלהם פעם בחודש קוד שתוקפו לחודש קלנדרי בו הופק.

בנוסף, אם אתה חבר במועדון נוסע מתמיד אלעל ורוצה לצבור נקודות טיסה,

דיינרס פלטינום מעניק לך יחס רכישות לנקודות מהטובים ביותר בשוק, 300 שח קניות = 1 נקודת טיסה.

כדי לא לשלם עמלה חודשית של 19.80 שח על אחזקת הכרטיס צריך לבצע עסקאות בכ- 9000 שח לחודש. (ישנם מדרגות הנחה נמוכו יותר במקביל לרכישות בסך קטן מהנ"ל).

אני מעמיס על הכרטיס הוראות קבע לכל החשבונות + קניות שוטפות בסופרמרקט והרבה מקומות אחרים ולכן עובר את הסכום הנ"ל.

אם אתה מקבל את הכרטיס דרך חשבון בבנק דיסקונט, אתה חבר במועדון מפתח דיסקונט המקנה לך חניה חינם משעה 16 אחה"צ עד סגירת החניון בחצות או יותר בחניונים שונים ברחבי תל-אביב

(ואולי גם במקומות אחרים - לא סגור על זה).

בשבילי זו הטבה שווה מאד כי אינני תושב ת"א אך מגיע הרבה לבלות בערב.

מנסיוני האישי, ברוב הפעמים דיינרס מתקבל בבתי עסק שונים, גם קטנים. באירופה לא זכור לי שדחו את הדיינרס.

בכל אופן אני מחזיק גם כרטיס VISA FREE בינלאומי של לאומיקארד שכשמו כן הוא - לא עולה לך אפילו שקל אחד, ומהווה גיבוי למקרים המועטים בהם דיינרס לא מתקבל.

נערך על-ידי נץ

פורסם
העניין זה לבדוק 2 כרטיסים בעיקרון והשוואה ביניהם בתור כרטיס שני.

אני יודע שדיינרס נחשב במועדון פרימיום, אך קראתי שגם אמריקן אקספרס ממותג כדומה, ולכן הייתי מענויין לדעת מה מומלץ יותר מבין שניהם.

כל אחד בטח מתקבל בכמות שונה ומאפשר הטבות שונות.

גם הרבה פה מדברים על אמריקן. יש כאלה שגם עם דיינרס וחושבים שהוא משתלם יותר?

דבר ראשון, אף אחד מהם לא נחשב כרטיס יוקרתי (אלא אם אתה מדבר על האמקס פלטינום ואז זה סיפור אחר).

דבר שני, מה שכתבת זה שטויות שמתאים לילדים להגיד ולא לבנאדם מבוגר.

מי בכלל שם לב או אכפת לו מהמיתוג של הכרטיס? מישהו יפרוש לך שטיח אדום או יכניס אותך בלי תור כי יש לך כרטיס "פרימיום"?

כרטיסי יוקרה? שים לב שהביטוח הבריאותי בטיסה לחול בכרטיסים האלו הוא רגיל - סביב החצי מיליון דולר, ולא 650-680 אלף דולר כמו בכרטיסים עסקיים.

בנוסף אפילו הטבת הכניסה לטרקלין דן ירדה מהפרק ברוב המקרים, או דורשת כבר שימוש של כמה אלפי שקלים בכרטיס והורדת קופון.

ההטבות הקבועות באמריקן אקספרס כבר מזמן זהות לאלו של ישראכרט או מסטרקארד כאשר מידי פעם יש הטבה מיוחדת שעולה הרבה מאוד נקודות.

הטבות טובות בכרטיס זה משהו דיי נדיר, אז אלא אם יש לך דרך לקבל את הכרטיס חינם באופן קבוע אתה לא תרוויח מזה בטווח הרחוק.

במקום לנסות להשיג כרטיס "יוקרתי" בעיניך, תנסה לקבל כרטיס עסקי (לויזה עסקית יש לרוב הטבות ששוות בטווח הרחוק יותר כסף)

עוד אופציה היא לנסות לראות אם תוכל לקבל כרטיס של מועדון טוב כמו הוט מהנדסים, שנותן לך הנחות בהרבה מקומות.

נ.ב.

מבדיקה קצרה מסתבר שאפילו ויזה מפתח דיסקונט עדיפה מבחינת הטבות על אמריקן אקספרס וזו עוד דוגמה למועדון שהוא לא "יוקרתי" ונותן הנחות יפות.

נערך על-ידי Access Denied

פורסם

לי יש AMEX עסקי (זהוב), לאומי קארד ביזניס (גם מאסטר קארד וגם ויזה), MASTERCARD ביזניס של ישראכרט.

המקרה היחיד שהרגשתי עליונות עם הAMEX קרה אך ורק בשדה תעופה של מקסיקו סיטי - יש שם טרקלין של AMEX ויש כניסה חינם לרוב המועדונים.

לעומת זאת במונטריי במקסיקו, הכניסה לטרקלין של AMEX הוא רק למחזיקי PLATINUM.

בארץ אפשר לקבל כניסה עם כל האפשרויות שיש לי לטרקלין דן...הייתי שמח לבקר טרקלינים אחרים....אילו רק היה באחד הכרטיסים.

הכי חשוב בכרטיס אשראי זה המרת המטבע - בכל הכרטיסים שלי גובים ממני עמלה של 0.5% מהשער היציג (וממירים את הסכום כמובן בשער יציג).

בכל הכרטיסים שלי יש אפשרות שהתשלום למטבע זר יהיה בחיוב של חודשיים קדימה (בשני לחודש או בעשירי לחודש - בקיצור בתאריך שבו יורד כל החשבון).

בכל הכרטיסים יש לי ביטוח AIG לחו"ל.

בקיצור - הכי חשוב ! תודא שאתה לא משלם תשלום חודשי על הכרטיס, ובמידה ואתה רוכש הרבה מחו"ל - תדאג להיות במועדון שהעמלה היא מינימלית.

יצא לי לבדוק כמה עולה להמיר משקלים ל1000$ אצל חלפן אחד...יצא לי יציג +0.3%....ככה שההפרש בין למשוך שם לבין להמיר פה הוא 0.2% שבעיני שולי.

מאז אותו יום אני לא ממיר פה אף פעם כסף - רק מושך ומגהץ בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אין כל קשר פה בעניין של ילדותי או מבוגר בעניין של יוקרה. יש כרטיסים שמקנים יותר מאחרים ונותנים לבעליו מעבר לכרטיסים רגילים (כמו פלטינה).

הכרטיס הזה ממותג באופן הזה ומקנה הטבות נוספות. אם היית קורא מה שכתבתי מקודם היית מבין שאני לא מחפש שטיח אדום או יחס מיוחד, הכל פה מדובר על איפה מרוויחים יותר, ומה משתלם יותר להחזיק ככרטיס שני. בדיינרס מקבלים יותר הנחות מאשר בכרטיסי וויזה או מאסטרקארד הרגילים.

לגבי כרטיס עסקי, אין פה אפשרות של "לנסות להוציא". אם אני לא בעל עסק או משהו בסגנון, זה לא ממש כניראה רלוונטי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

קודם כל אין כל קשר פה בעניין של ילדותי או מבוגר בעניין של יוקרה. יש כרטיסים שמקנים יותר מאחרים ונותנים לבעליו מעבר לכרטיסים רגילים (כמו פלטינה).

הכרטיס הזה ממותג באופן הזה ומקנה הטבות נוספות. אם היית קורא מה שכתבתי מקודם היית מבין שאני לא מחפש שטיח אדום או יחס מיוחד, הכל פה מדובר על איפה מרוויחים יותר, ומה משתלם יותר להחזיק ככרטיס שני. בדיינרס מקבלים יותר הנחות מאשר בכרטיסי וויזה או מאסטרקארד הרגילים.

לגבי כרטיס עסקי, אין פה אפשרות של "לנסות להוציא". אם אני לא בעל עסק או משהו בסגנון, זה לא ממש כניראה רלוונטי.

פורסם

לא צריך להיות בעל עסק בשביל כרטיס עסקי. סתם עוד סוג של מיתוג.

לי יש אחד כבוגר אוניברסיטת ת"א (רקנאטי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים