עבור לתוכן

בקשת מפרט: מחשב גרפיקה (3D, עריכת וידאו, תוכנות ADOBE למיניהן) שקט ואפקטיבי. 20K.

Featured Replies

פורסם

איך אנשים נבהלים מעשרים אלף שקל.

מוגבלים ממש.

90% מהמחשבים שלי היו בתקציב דומה ואף יותר.

ואני לא איזה מלייאן.

עובד קשה על כל שקל.

אבל התמורה שווה הכל.

אולי במקרה זה בכלל הייתי מפצל התקציב לעמדת עבודה ככה 7 ושרת רינדורים ככה 15.

יותר הגיוני.

• תגובות 55
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לכל המגיבים בדיון אני מאוד מתנצל על החוסר נוכחות שלי בימים האחרונים, היו כמה בעיות אישיות שהייתי צריך לטפל בהם אז לא הייתי זמין כלכך למחשב.

כמה דקות אני יעבור על כל השאלות שנשאלו פה ואני יענה עליהם בצורה מסודרת.

ותודה רבה על התמיכה! זה מאוד מפתיע אני חייב להגיד.

פורסם
  • מחבר

*אני יכתוב "תשובה כללית" כי אני לא יודע איך לצטט את כל השאלות בתגובה אחת, מצטער.. אני לא מרבה להיות בפורומים.

אז ככה.. דבר ראשון אני יפתח בזה שאין לי ידע טכני על מחשבים ועל החומרה שלהם, בגלל זה אני פונה אליכם לעזרה. אני לא באמת יודע איזו חומרה עובדת יותר טוב על איזה פיצ'ר.. אז בתחום הזה אני בהחלט לומד ממכם הרבה.

העסק שאני עובד בו נמצא כבר כמעט שנה בשוק, כמובן שעם הזמן לומדים כל פעם משהו חדש והביקוש משתנה. אך אנו מודעים לקהל היעד שלנו ולעלויות וההוצאות שלנו.

הסכום שנתתי פה הוא סכום מאוד גבוה כי אני מודע לזה שמחשבים טובים עולים הרבה.. במיוחד בתחום הגרפיקה (תקנו אותי אם אני טועה). 20K זה סכום שאני יכול לכסות תוך זמן יחסית קצר. טפו טפו טפו! המפרט הזה ישמש ל2 מחשבים נכון לעכשיו בעתיד הלא כלכך רחוק למחשב נוסף.

נכון לעכשיו העבודה העיקרית היא 2D אבל בתקופה האחרונה התחיל ביקוש של 3D (קונספט דיזיין בעיקר), את הידע על עבודה ב3D יש. את ה"יכולות הטכניות" כרגע אין כל כך בגלל זה אני מבקש פב מפרט למחשב חזק. בעתיד הלא כלכך רחוק תחום ה3D יתפוס תאוצה אצלנו. כרגע קשה לי להגיד ספציפית איפה אני רוצה יותר את הכוח.. אם יש אפשרות שיהיה משהו שווה בין שניהם אני אשמח, אך כמובן בזה אתם מבינים יותר ממני.

התוכנות שאנו עובדים איתן ב3D הם רק MAYA וZBRUSH. אנחנו בכלל לא משתמשים בCAD אז אני לא רואה סיבה למה לדון בזה פה או לקחת את זה בחשבון.

ב2D אנחנו עובדים בעיקר בפוטו אילוסט' ואין דיזיין. עושים עבודות לWEB אך גם עבודות לפרינט. כמה עבודות ואיזה אופן עבודה בכל אחד זה משהו שאני לא ממש יכול לפרט כי זה משתנה בהתאם לביקוש ודרישות העבודה.

הציוד ההיקפי שיש לנו כרגע על 3 מחשבים זה המסך של פיליפס 28'' שציינתי והסינטיק 22HD. כמובן שציוד היקפי תמיד אפשר להחליף אז אם יש המלצה ממכם למסך טוב יותר שיתן יותר אני אשמח לשמוע ולקחת בחשבון.

בשורה התחתונה. התקציב לא ברזל. אם יש אפשרות לקבל את הביצועים שאני דורש במחיר נמוך יותר אני ממש לא יגיד לא.

אבל אני גם לא מבקש לחסוך. אני רוצה מחשב לזמן הרחוק. ויפציץ בעבודה לכל הזמן הזה.

אני מקווה שהצלחתי לכסות את רוב השאלות ואני מאוד אשתדל להיות זמין יותר פה.

וכמובן שאם יש למישהו שאלות יכול גם לשלוח לי בפרטי במקרה ואני מפספס את זה פה.

המון תודה לכולם!

פורסם

איך אנשים נבהלים מעשרים אלף שקל.

מוגבלים ממש.

90% מהמחשבים שלי היו בתקציב דומה ואף יותר.

ואני לא איזה מלייאן.

עובד קשה על כל שקל.

אתה תלתיסט ואחד כבד. אז זה מה שאתה צריך. פותח הדיון צריך מחשב חזק לגרפיקה בעיקר עם פה ושם מידול במאיה וזיבראש.

תאמין לי שאני לא מתכוון לחסוך כאן על מחשב עבודה . אבל גם לא לבזבז. ואין לו צורך לדעתי בשביל הרינדורים שלו בסכומים כאלו.

לפותח הדיון: נתת מספיק אינפורמציה אשתדל להעלות מפרט בקרוב.

פורסם
  • מחבר
^^^^^

תן קצת אקסטרה לכיוון המיה וזיבראש כי לפי מה שהבנתי

עם הזמן זה יכול להתחלף מרוב של דו מימד לרוב של תלת.

ומי כמוך יודע שאם יש יכולות תלת אז אין בעיות דו,

אבל לא להיפך. רק חידוד הנקודה כפי שאני הבנתי.

נכון זה מה שאני גם אומר. בגלל זה אני לא רוצה להתחייב עכשיו על מפרט מפציץ לדו. אבל בעתיד אם התלת יתן קיק אז אני יצטרך לעשות שוב שינויים כי זה לא יהיה מספיק .

אבל כל זה תלוי בשוק. להגיד שיש אצלנו את המודלר הכי טוב שיש אני לא יכול להגיד את זה.. תמיד יש מה ללמוד.

אבל לפי איך שאני רואה את השוק, ולפי איך שאני רואה את הצוות אנחנו מעלים הילוך לאט לאט בתחום התלת וכן קיימת האופציה שזה יהפוך לרוב המסה בעבודה. אבל שוב.. זה משהו שאי אפשר להגיד במאה אחוז.

בגלל זה אם יש אופציה לאיזון הכוח של המפרט מחשב שיעבוד טוב בשביל 2 העולמות אז זה עדיף.

אבל בתאכלס.. אם אי אפשר.. אז כן יש עדיפות קטנה ל3D.

פורסם

פותח הדיון כמה שאלות ברשותך, לצורך הבנת תהליכי עבודה:

1. מי יעבוד על המחשב גרפיקאי שכיר, או פרילנס אתה בעצמך?

2. מה סגנון העבודה ב-3D, אנימציות הדמיות, מידול אורגני?

3. מה הסיבה שבחרת דווקא בתכנה מאיה בשילוב זיבראש?

תודה...

פורסם
  • מחבר
פותח הדיון כמה שאלות ברשותך, לצורך הבנת תהליכי עבודה:

1. מי יעבוד על המחשב גרפיקאי שכיר, או פרילנס אתה בעצמך?

2. מה סגנון העבודה ב-3D, אנימציות הדמיות, מידול אורגני?

3. מה הסיבה שבחרת דווקא בתכנה מאיה בשילוב זיבראש?

תודה...

1. אני בעצמי + 2 גרפיקאים שכירים (יש עוד 2 מחשבים שמיועדים למפרט שאני יקבל פה)

2. כמו שרשמתי, ב3D זה בעיקר קונספט דזיין לדמויות או אובייקטים דוממים. (בדרך כלל זה לפרסומת במדיה), בהנפשה לא עוסקים לצערי.

3. תאמת שאין סיבה מיוחדת.. אני אישית עובד בזיבראש. אבל שני הגרפיקאים האחרים עובדים גם בזיבראש וגם במאיה. יש להם עבודות שנוחות יותר במאיה ויש עבודות שנוחות יותר בזיבראש.

אז בגלל שאמרתי שזה מפרט שיהיה תקף על 3 מחשבים, אני מתחשב בכלל וכולל גם את המאיה בשימוש.

מקווה שעניתי לשאלות שלך :D

פורסם

אתה מודע לזה שרוב הגרפיקאים בשוק רגילים יותר לעבוד על מק, האם מק פרו כמו שלי יכול להיות אופציה עבורך ?

דבר נוסף, כאדם שעוסק בתחום אני חושב שהתכנה Cinema 4d תשרת אתכם טוב יותר בתחום, במיוחד שיש לה יכולת פיסול מובנת.

פורסם
  • מחבר
אתה מודע לזה שרוב הגרפיקאים בשוק רגילים יותר לעבוד על מק, האם מק פרו כמו שלי יכול להיות אופציה עבורך ?

דבר נוסף, כאדם שעוסק בתחום אני חושב שהתכנה Cinema 4d תשרת אתכם טוב יותר בתחום, במיוחד שיש לה יכולת פיסול מובנת.

היינו משתמשים עד לפני חודשיים בIMAC היו לנו 2 עמדות שלהם. ואחרי ששידרגנו את הלוחות גרפיים שלנו לסינטיק זה הרגיש כאילו אנחנו לא ממצאים את היכולת המלאה של הסינטיק לתת לנו. אז אחרי דיונים ארוכים החלטנו לשנות את העמדות עבודה שלנו למחשבים נייחים שנותנים לנו אופציה להתאים את את עצמנו לטכנולוגיה המשתנה והמתקדמת של היום. כמובן שגם יש לנו את הניידים שלנו לעבודה בדרכים. אני משתמש במחשב נייד של ASUS אבל אחד הגרפיקאים כן משתמש במק בוק פרו. והוא מבסוט מזה. אבל כמובן שמחשב נייד (לדעתי לפחות) לא יכול להיות עמדת עבודה ראשית.

ולי אישית לא יצא להשתמש או להתנסות בCinema 4d.. הזיבראש זאת התוכנה שליוותה אותי מאז שנכנסתי לתחום הזה לפני כמה שנים.. ולי זה מרגיש הכי נוח לשימוש נכון לעכשיו. כנ"ל לגבי האחרים. אני לא יודע אם היה להם ניסיון על הסינמה אבל זה אותו ראש בעקרון.

אבל אני כמובן ראש פתוח לדברים חדשים ובגלל שזאת עצה ממך ואתה נשמע מאוד מקצועי בתחום אני ינסה להכניס את הסינמה לצוות עבודה ונראה איך יזרום לנו איתה.

אז המון תודה על זה! :cheesy:

פורסם

תשמע

לאור המידע שסיפקת אתה יכול בשקט להביא עמדת עבודה עם יכולות תלת למידול (לא QUADRO במקרה שלך אין צורך) בחצי או שליש מהתקציב.

וזה יהיה די והותר.

מיותר לדעתי להוציא 20-25 אלף על עמדת עבודה.

ואם תראה בעתיד שהרינדורים תופסים יותר נפח בעסק עדיף כבר שזה יהיה מחשב נפרד (שרת רינדורים) שיעשה את העבודה מהר ובלי להשבית עמדה.

פורסם
  • מחבר
תשמע

לאור המידע שסיפקת אתה יכול בשקט להביא עמדת עבודה עם יכולות תלת למידול (לא QUADRO במקרה שלך אין צורך) בחצי או שליש מהתקציב.

וזה יהיה די והותר.

מיותר לדעתי להוציא 20-25 אלף על עמדת עבודה.

ואם תראה בעתיד שהרינדורים תופסים יותר נפח בעסק עדיף כבר שזה יהיה מחשב נפרד (שרת רינדורים) שיעשה את העבודה מהר ובלי להשבית עמדה.

תאמת שעל מחשב שמיועד ספציפית לנפח אחסון כזה לא חשבתי.. יותר נכון לא ממש ידעתי שזה אפשרי. אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי סרטון או מדריך של איך זה בעצם עובד. או איך מרכיבים אחד כזה..

ואני יודע שזה סכום מטורף. אבל אני כרגע רוצה את הטוב ביותר. ולמזלי הרב, כלכלית אני יכול להרשות לעצמי 3 מחשבים כאלה.

אבל כמו שכבר אמרתי.. אם אפשר מחשב שיספק את האינטרסים שלי במחיר נמוך יותר ואז את ההפרש יהיה אפשר להשקיע על ציוד היקפי אני ממש לא יגיד לא.. אבל אני גם ממש לא רוצה שיחסכו ויכינו לי מפרט עם חומרה בינונית - סבבה.

פורסם

בבקשה מפרט לתחנת עבודה 3D עבור מאיה

צעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

BX80648I75960X Intel

i7-5960X LGA2011-v3 - Eight Core - Clock speed 3.0 GHz - Turbo speed 3.5 GHz - 20MB Cache - 140 Watt - Haswell-E Series - Box without fan

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BX80648I75960X

כמות: 1 - 5531 ₪

X99A-SLI-PLUS MSI

Supports Haswell-E LGA2011-3 CPUs + MSI Just Game Mouse Pad - Intel x99 Chipset - Supports DDR4 memory up to 3333 MHz - 4 xPCI Express x16 slots - 7.1 channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - M.2 Socket - SATA Express connector - 10 x SATA3 6Gb/s - 2 x USB 3.1 ports - Up to 10 USB3.0 ports - ATX

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=X99A-SLI-PLUS

כמות: 1 - 1308 ₪

31004-52-40A Sapphire

AMD FirePro™ W5100 Professional Graphics - 4GB - PCIe x16 - Also known as AMD 100-505737

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=31004-52-40A

כמות: 1 - 1997 ₪

HX421C13PBK4_32 HyperX

32GB (4x8GB) DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL12 - 1.35V - 288Pin - HyperX Predator DDR4 Series - HX421C13PBK4/32

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HX421C13PBK4_32

כמות: 1 - 2121 ₪

CT500MX200SSD3 Crucial

500GB mSATA internal SSD - SATA 6.0Gb/s - 555 MB/s Read, 500 MB/s Write - MX200 Series

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT500MX200SSD3

כמות: 1 - 1008 ₪

ST4000DX001 Seagate

4TB Desktop SSHD - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - 8GB NAND MLC

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ST4000DX001

כמות: 1 - 973 ₪

CW-9060008-WW Corsair

Used Hydro Series™ H80i High Performance Liquid CPU Cooler - Intel™ LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-v3 and AMD™ sockets FM1, FM2, AM2, AM3

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CW-9060008-WW

כמות: 1 - 370 ₪

Z11-PLUS-Neo-ZM-600GLX Zalman

Z11 Plus Neo - Blue LED - ATX - With ZM-600GLX 600W 80PLUS

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z11-PLUS-Neo-ZM-600GLX

כמות: 1 - 745 ₪

14053 ₪

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

פורסם
תאמת שעל מחשב שמיועד ספציפית לנפח אחסון כזה לא חשבתי.. יותר נכון לא ממש ידעתי שזה אפשרי. אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי סרטון או מדריך של איך זה בעצם עובד. או איך מרכיבים אחד כזה..

ואני יודע שזה סכום מטורף. אבל אני כרגע רוצה את הטוב ביותר. ולמזלי הרב, כלכלית אני יכול להרשות לעצמי 3 מחשבים כאלה.

אבל כמו שכבר אמרתי.. אם אפשר מחשב שיספק את האינטרסים שלי במחיר נמוך יותר ואז את ההפרש יהיה אפשר להשקיע על ציוד היקפי אני ממש לא יגיד לא.. אבל אני גם ממש לא רוצה שיחסכו ויכינו לי מפרט עם חומרה בינונית - סבבה.

עמדת עבודה (תלת-דו) בעשר אלף+- זו יופי של עמדה.

ואם יש הרבה רינדורים אז זה גם טיפשי להשבית עמדת עבודה למשימה שלוקחת כל כך הרבה זמן.

ה-WORKFLAW הנכון (במצב כזה) זה לשלוח משימות לשרת רינדורים ובזמן הזה להמשיך לעבוד בכל העמדות.

ולרינדורי ביניים בעמדת העבודה אפשר להשתמש ברינדור GPU (נכנס יופי בתקציב כרטיס היי אנד משופע CUDA)

גם ככה צריך כרטיס חזק (עם הרבה VRAM) כדי להחזיק סצנות גדולות.

בכל סטודיו עם יותר משתיים שלוש עמדות עובדים ככה.

ובמקרה זה עדיף להשקיע את מירב הסכום ולהביא איזה זוג זיאונים עם הרבה ליבות.

והם גם מזרזים את העבודה מעבר לכמות הליבות היות ולזיאונים קאש גבוה מה שנותן יתרון גדול למנועי רנדר (פעולות רפידיטיביות הכי מרוויחות מקאש גבוה).

סרטונים לא חסר ביוטיוב תחת RENDER FARM ושם התוכנה שאתה משתמש.

פורסם

אתה לא משבית כלום, אפשר לרנדר ברקע ולהמשיך לעבוד בפוטושופ.

רינדור על GPU עדיין לא מספיק איכותי לדיזיין, זה טוב למפתחי משחקים ואנימציה.

סדרת AMD FirePro W הם הכרטיסים הטובים ביותר למאיה.

שרתי זאונים זה אוברקיל לעיסוק שלו, לדעתי.

פורסם

בגלל זה המלצתי לו לחכות עם זה.

רק אם יצטרך בשלב מאוחר יותר כמו שהוא אמר (אולי 100% מנפח העבודה בעסק אולי לא)

רינדורים ברקע זה נחמד למידי פעם תמונה לא לרינדורים של שעות תוך כדי עבודה (מעצבן).

אבל שוב.

אילו דברים שפותח הדיון יצטרך להדרש אליהם כשיגיע הזמן.

ספציפית על שאר הדברים שציינת (MAYA) ניכר שאתה שולט בחומר יותר ממני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים