עבור לתוכן

איך הכי כדאי להשקיע 30 אלף שקלים?

Featured Replies

פורסם

אין הדבר כזה השקעה בלי סיכון. מק"מ ואג"ח ממשלתי קצר זה שווה ערך מבחינתי להחזקת מזומן.

כל עוד הוא לא מתכווון להוציא את הכסף בהפסדים אז זה די חסר סיכון. בהסתכלות על גרפים רב שנתיים של כל המדדים האלה הם בעליה. גם אם ניקח אותם 25 שנה אחורה. נכון שאם הוא חייב את הכסף עכשיו עכשיו, אז כן הוא יכול לתפוס ירידה. אבל הוא אמר שהוא לא רואה סיבה או צורך שהוא ירצה אותו בזמן הקרוב.

אז, חסר סיכון לחלוטין - לא קיים. אבל אם קצת סבלנות והחלטה שהוא לא מושך את הכסף עד הזמן המתאים (סדרי גודל של שנה שנתיים לפחות) - אז כן הסיכון די אפסי עד לא קיים.

אם מישהו רואה דרך אחרת להרוויח כסף סולידי כמעט ללא סיכון... אני אשמח מאוד לשמוע :) אגב המדדים האלה נותנים תשואה של5-10% שנתי+- ממוצע.

אגב, בקשר לבלנדר וכל ההלוואת עמית לעמית, מצאתי את זה:

http://www.hasolidit.com/kehila/threads/%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5.27/

זה יכול להיות גם אופציה נחמדה כשהיתרון כאן הוא שזה בטוח לטווח קצר, ז"א, לדוג' אם מקסימום בוחרים הלוואות ל36 חודשים אז זה יהיה המקסימום ואח"כ הכסף מבחינתינו נזיל.

מבחינת התשואה הצפויה לא נראה מלהיב במיוחד. לפי התגובות כנראה 2-4%.

• תגובות 65
  • צפיות 20.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין דבר כזה היום "ריבית/תשואה ללא סיכונים".

גם באגחים של המדינה אתה יכול להפסיד..

אתה רוצה תשואה, קח בחשבון שאתה יכול גם להפסיד ..

תנסה לפזר את הסכום על פני מספר מניות של כמה חברות..

- - - תגובה אוחדה: - - -

מובן מאליו שבהפסד, הכוונה היא לכמה אתה יכול למתוח את עצמך.

בדר"כ, אם הבנק מזהה פוטניצאל הרסני במנייה, או ירידה דרסטית הם יוצרים איתך קשר.

כך קרה לי, באופן אישי, עם אגח של אי.די.בי. יועץ ההשקעות התקשר אליי שהייתה ירידה דרסטית של 10%~.

הפסדתי הרבה, אבל לא את הכל ..

אני מניח שזה תלוי בבנק שלך וביועץ ..

פורסם

העדר אפשרות לקבל איזושהיא תשואה סבירה בהשקעה סולידית דוחפת את הטיפשים להשקיע את כספם בשוק מניות ונדל"ן מנופח באופן מלאכותי שאיבד כבר מזמן כל קשר למציאות .הדבר משול להחייאה מלאכותית של חולה סרטן עם גרורות מפושטות בכל הגוף .כשהחמצן (הכסף ) של הפריארים יגמר , הבועה המסריחה תתפוצץ להם בפנים .הקפטיליזם החזירי והגלובליזציה המטופשת אינם שונים מהותית מעוד תפיסה כלכלית מופרכת שפשטה את הרגל - הקומוניזים,שעשוי להתקיים בהצלחה לאורך זמן במיסגרות קטנות שבהם כולם מכירים את כולם כמו קיבוצים קטנים .לדעתי עדיף להתבצר במט"ח כמו ליש"ט , דולר, יין יפני ואולי אפילו להשקיע בזהב או ביהלומים עד אחרי התפוצצות הבועה והקריסה האפשרית של המטבע המלאכותי -היורו .הערה :כמובן שגם המטבעות הללו יספגו פגיעה משמעותית במקרה הפסימי של קריסת היורו .

פורסם

היין היפני התרסק בטירוף בשנים האחרונות אאל"ט.

פורסם

בקיצור, המלצות להשקעות לא מחפשים בפורום ועוד של מחשבים.

לכו ליועץ השקעות בבנק שיבנה לכם תיק השקעות לפי הסיכון שאתם מוכנים לקחת. לפחות יהיה לכם למי לבוא בטענות...

פורסם

גם כן יועצים... בסך הכל פקידים שעברו מבחנים וחצי שנה התמחות. כולם גיבורים עם כסף של אנשים זרים.

פורסם

את החלק הכי חשוב בהודעה שלו פספסת.

פורסם

מה "החלק הכי חשוב בהודעה שלו"?

שיהיה לך למי "לבוא בטענות"? ומה זה יעזור לך בדיוק שתתלונן עליו/אליו? הוא לא חייב לך כלום ולא אחראי על הפסדים שלך.

פורסם

במקור זה היה למי לבכות :)

אגב, במקרים מסויימים ליועץ ההשקעות (ובטח למנהל תיקים) יש אחריות. אם ביקשת השקעות סולידיות והשקיעו לך באופציות מעוף או אפילו באג"ח ממשלתיות ארוכות ששינוי של 1% בריבית יכול להשפיע בעשרות אחוזים על השער.

כבר היו בעבר תביעות כאלו שהתקבלו.

פורסם
היין היפני התרסק בטירוף בשנים האחרונות אאל"ט.
סתם נקודה למחשבה .דווקא ,משום שנראה שהיין הגיע לתחתית , אולי הוא שווה השקעה , כמו שמניות עדיף לקנות בשפל ולא בשיא .
פורסם

הבעיה היא שאתה אף לא יודע אם זאת התחתית...

פורסם
במקור זה היה למי לבכות :)

אגב, במקרים מסויימים ליועץ ההשקעות (ובטח למנהל תיקים) יש אחריות. אם ביקשת השקעות סולידיות והשקיעו לך באופציות מעוף או אפילו באג"ח ממשלתיות ארוכות ששינוי של 1% בריבית יכול להשפיע בעשרות אחוזים על השער.

כבר היו בעבר תביעות כאלו שהתקבלו.

אתה מדבר על רמאות ו/או רשלנות. אני מדבר על יועצים שבונים תיקים בצורה טכנית בלי להבין לעמוק מה הם עושים. בגדול הם פשוט משחקים עם כסף של אנשים אחרים. אני לא הייתי מפקיד כסף בידיים של יועצי השקעות.

אני פועל לפי הבנה שטחית של השוק ותחושות בטן. לפני שנתיים המלצתי לאנשים לקנות מניות של נוקיה. באותה תקופה מנייה של נוקיה הייתה שווה 1$. ערב השקת Windows Phone 8 אמרתי שיש שתי אפשרויות: א. נוקיה מתאוששת. ב. נוקיה נרכשת על ידי חברה אחרת. היום מנייה של נוקיה שווה 8$.

היום אני אומר תרכשו מניות של AMD. המניות של AMD בשפל. ל-AMD יש שתי אפשרויות: א. להתאושש. ב. למכור את העסק לחברה אחרת. בכל מקרה המניות יזנקו.

פורסם

לפי ההגיון שלך עכשיו זה בדיוק הזמן לקנות מניות של מגה.

פורסם

אם מגה היו שולטים בתחום הקונסולות, אז כן.

פורסם

Talking is cheap

לב

להשקיע בחברה שאולי תשרוד ותתן אפסייד גבוה ומצד שני אולי לא זה הימור. ואחרי עצות כאלו אתה מזהיר אנשים מיועצי השקעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים