עבור לתוכן

** בזק: "חבילות של יותר מ-100M רק בשנה באה"

Featured Replies

פורסם

רעשים על הקו לא רלוונטים?

מה אתה חושב שכולם מטומטמים?

נסה להתקשר לבזק ולהתלונן שאתה מקבל רק 80 ואפילו 60, הם יגידו לך שזה תקין.

הם יכולים לפתוח קריאה ולתקן לכל אחד את הקו כך שגם יהיה לכולם 100.

אבל בשביל מה?

החיסכון אדיר !

• תגובות 70
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ובכן, בררתי ואני מחובר לאופטימום על חבילת Ultra 50. כלומר, המהירות המובטחת היא 50 מגה ביט הורדה ו-25 העלאה.

כעת שימו לב! אני מקבל קבוע כמעט עשר מגה יותר בהורדה,וגם קרוב ל-5 מגה יותר בהעלאה. אני יכול לאשר שבדקתי את זה אקראית בזמנים שונים ביממה, וגם יכול לאשר שבדקתי אצל חבר שלי שגר ברחוב עמוס יותר והוא מקבל קבוע טיפה יותר מעשר מגה נוסף על ה-50.

4476613001.png

כעת הבנת digitalseeker? אין תירוצים פה של כך בנויה הרשת. כולם מקבלים את המהירות הזו, נון סטופ. בטח לא תירוצים של "השכן בבנין מוריד עם טורנטים".

פורסם

וכמה עולה חבילה כזו?

פורסם

45$ לחודש.

לשם השוואה, זהו המחיר בערך של קו סלולרי שיחות וסמס אנלימטד (לא אינטרנט) פה.

פורסם

NACHUM, אתם מוזמנים לשבת אצלי על שיעור קצת בנושא תבינו כמה תיאוריות שגויות יש לכם.

חבל"ז.

סלחו לי על ההתנשאות אבל אתם מדברים עם איש תקשורת שבמקרה יודע איך עובד לב המערכת.

כל האינדיקציה שלכם מתבססת על ספק אינטרנט ואתם משליכים את זה על התשתית.

פורסם

יש לך מענה ענייני? תענה כיצד פה זה יכול להיות.

ואגב, הבניינים פה כולם ישנים ומסריחים. השכונה שאני גר בה נבנתה לפני יותר ממאה שנה, והבניינים החדשים באיזור (למעט בודדים) בנויים כבר 35 שנה. אלא שמשפצים כל הזמן ומחליפים תשתיות, ובחיים לא תשמע "הכבל בינך למרכזיה חלוד".

וגם לא "

האינדיקציה שלכם מתבססת על ספק אינטרנט ואתם משליכים את זה על התשתית". פשוט משלמים ומקבלים.

פורסם

כיצד מה יכול להיות ?

תן לי את הקו שלך ואת הקו הבעייתי ואני אוכל לבדוק ולתת לך תשובות.

כל שאר הדברים שאתם מציינים פה הם נכונים, אבל בהקשר של ספקיות.

פורסם

איזה קו בעייתי? אני מקבל בניו יורק סבבה אינטרנט. התירוצים אצלכם...

הספקית והתשתית הן אותה החברה (אופטימום שייכת לקייבל ויז'ן). אני רוצה לשמוע למה המצב אצל מי שנמצא אצל בזק כתשתית וספק לא מקבל מצב זהה.

אתה מבין את המצב שכאן אדם משלם על 50\25 ומקבל 60\30, ואצלכם אתה מספר לו שעושים לו טובה על מה שהוא מקבל כי פעם הוא שילם על פחות, ואולי יתמזל מזלו והוא יקבל את מה שהוא שילם? בגאנה זה לא עובד ככה.

ואני בכלל לא מדבר על החוצפה העצומה של מכירת חבילת 100 מגה עם 3 מגה העלאה. פשוט בזיון. זה הופך את כל שירותי הדרייב, העלאה ליוטיוב וכדומה ללא רלוונטיים. יש רק אינטרנט פנימי, כמו בצפון קוריאה...

שים לב, כאן אני משלם על 50, וכל ה50 הם הורדה. ההעלאה של ה25 בכלל לא נחשבת.

ואגב, יש כלי באתר שלהם לבדיקת כתובות לפני ההזמנה. אם הם לא יכולים לספק את מלא המהירות המובטחת בכתובת שלך הם לא ימכרו לך אותה. בלי "oversubscription" ובלי קשקושים.

פורסם

זה קצת מבלבל.

אני אנסה לעשות סדר.

ברוב המקומות בחו"ל ספק התשתית וספק האינטרנט הם אותה חברה, ואין הפרדה בשירותים ובתמחור.

בארץ מצד אחד יש הפרדה מבנית, ומצד שני לאותם בעלים יש אחזקות בחברות נוספות להן תפקיד חיוני בשרשרת תחום האינטרנט.

הדבר יוצר שילוב אינטרסים למטרות שליטה בכל תחומי האינטרנט.

כדי לשלוט בכל המימדים הללו הם מעוניינים לקבע מודל בו כל הכוח יהיה בידיים שלהם.

אם בזק והוט היו רק חברות תשתית פנים, הרי שהם היו מציעות תשתיות סימטריות או חבילות כמו 80/20 60/40.

מה איכפת להם לאן המידע זורם?

אבל הם לא חברת תשתית.

הם תאגיד רב תחומי שמשתמש במשאבים הרבים שלו כדי להגביל מתחרים ולייצר רווחים מתחומים נלווים.

כך שבעצם כל תחום האינטרנט בישראל קשור בקשרים סבוכים שאינם מאפשרים תזוזה, מחשש שהמודלים שלהם יקרסו והיכולת למקסם רווחים ברמה כלל מערכתית ורב מימדית יברחו להם בין האצבעות.

מאוד קשה להם לרדת מהעץ בו הם סוחטים עד תום את העסקים בישראל שצריכים אינטרנט ראוי.

הם נמצאים בשלב בו מבחינה טכנולוגית קשה להם לתרץ עוד תירוצים למה הם לוקחים 100 שקל מלקוח פרטי, ו5000 שקל מלקוח עסקי.

והם מעוניינים להקפיא גלגלי הזמן, לאחוז חזק במודל הקיים, ולחבל! בתודעה של הציבור ונציגי הציבור לגבי מהות הדברים.

בנוסף לכך הרגולטור(משרד התקשורת) נגוע בשחיתות ומשרת את האינטרסים של בזק כשותף להונאה.

רק בישראל יש תירוצים הזויים למה דברים קיימים או לא קיימים.

הצגה מגוחכת שבשורה התחתונה פוגעת בציבור תוך כדי עבודה בעיניים.

ברגר אומר שבזק גונבים את הציבור.

בזק אומרים שברגר קבע את המחיר, ושהם רצו למכור ביותר זול.

לא צריך להיות גאון כדי להבין שהם עושים לנו הצגה בה אנחנו נדפקים משום מה.

ברגר טוען כי "למרות שאין זה מתפקידו של הרגולטור, קיימות לפחות שלוש חלופות טכנולוגיות לבצע את הרפורמה במתג של בזק. ככל שבזק לא תעביר את המסמכים האמורים במועד זה, יראה המשרד את בזק כמי שאינה מתכוונת לספק את שירות הטלפוניה הסיטוני בהתאם לרשיונה, וינקוט בכל הצעדים העומדים לרשותו".

בבזק זועמים על דבריו של ברגר, בעיקר בהיבט הריווחיות העודפת כביכול של החברה. החברה מזכירה כי מחירי הטלפוניה של בזק מפוקחים ונקבעו על ידי משרד התקשורת בעצמו. "אם יש בהם ריווחיות עודפת", אומרים בחברה, "זה בגלל התמחור שקבע אותו ברגר".

ברגר הוא לכאורה מי שהוביל את "רפורמת האינטרנט".

אך ברפורמה אין שום דבר מהדברים שהיו צריכים להתרחש כבר לפני 10 שנים.

ובפועל היא משמרת את המודל הקיים, ורק מאפשרת לאחרים למכור את אותם המוצרים.

ברגר ואחרים במשרד התקשורת נמצאים שם כדי לעשות את העבודה.

מהי העבודה אתם שואלים?

לבצע את מה שאי אפשר למנוע, בדרך הכי גרועה מסובכת מעכבת ודופקת את הציבור שאפשר.

הם נמצאים שם כדי להוציא את העוקץ מכל רפורמה שמשרד התקשורת כבר לא יכול לדחות יותר.

פורסם

דיון מרתק! אשמח לשתף בחוויה שלי.

עברתי לפני חודש ל 018 בחבילה משולבת תשתית + ספק. ביקשתי לעבור לחבילה של 100 מגה (כיום על 15), אך ללא הועיל - אקספון מאשימים את בזק בכך שהם לא משדרגים את הקו. חודש ימים אני בטלפונים איתם וכלום לא עוזר - בזק לא זזים.

בסופש האחרון היתה גם הפתעה נוספת - באופן מפתיע נותק הקו של האינטרנט. במשך כל שנותיי כלקוח בזק מעולם לא הייתה בעיה. עכשיו פתאום צצה תקלה משום מקום.

מן הסתם אין לי דרך להוכיח באופן חד משמעי, אבל זה מרגיש כאילו בזק עושים לי בכוונה. מה גם שאני מכיר סיפורים דומים מאנשים אחרים.

digitalseeker, יודע להרחיב? אין לי בעיה לשלוח מספר בפרטי שתוכל לראות מה קרה איתו בזמן האחרון ולשפוך אור על העניין.

פורסם

Voyager, אין לי איך להרחיב לך בכל מה שקשור לשוק הסיטונאי - התהליך קורם גידים בסופו מה שאמור לקרות זה שהמוקד של בזק יתן שירות טכני ללקוחות שהם לא של בזק.

יש תהליך תקוע (כנראה בגלל הפיטורים של מנכ"ל משרד התקשורת) - שהמטרה שלו הייתה ממש להפוך את בזק לחברה שמספקת תשתית ללקוחות של חברות אחרות....ובכך ליצור שוק סיטונאי.

המנכ"ל לשעבר של משרד התקשורת רצה שבזק תטפל בנושא הבילינג בשביל הספקים (לצורך העניין 018), וגם יטפלו בעצמם בנושא הטכני (לצורך העניין אתה תתקשר ל166 והם יזדהו בתור התמיכה של 018 כדי לתת לך שירות).

מה שכן, אין ספק שהפיטורים של המנכל ממש חשודים ומלוכלכים...צריך לשאול את ביבי למה.

אז VOYAGER, על פניו נשמע שיש לך כרגע קו ADSL - ועל כן אין שום אפשרות לספק לך מעל 15 מגה עד שבזק ישדרגו לך את הקו ושתחליף את המודם.

אין לי אפשרות לבדוק סחבת, יש לי רק אפשרות לבדוק נתונים טכניים, לעמיתיי לשעבר יש גישה לכל המערכות ההנדסיות של בזק, כולל הBACKBONE.

אין לי ספק שזה אפשרי שבזק לא ממהרת לשתף פעולה עם 018 בקו שלך והלוואי והיה לי איך לעזור לך.

לגבי כל הקטנונים שחושבים שהם יודעים משהו על השטויות שגיבבו פה - אשמח לעשות לכם איזהשהו WEBEX, להסביר לכם מה זה QOS, להסביר לכם גם למה אתם אומרים דברים שהם פשוט לא נכונים.

ליתר דיוק - הם נכונים אבל ברמה של ספק ולא ברמה של תשתית.

הקשקוש של "גיימרים סובלים" - הם לא סובלים בגלל תשתית.

מי שמעוניין שישלח הודעה פרטית - אם יש מענה אני אעשה למעוניינים BRIEF קצר.

מי שמעוניין אני אשמח לקחת אותו למוקד של בזק ולהראות לו כמה ART אומר שטויות בכמויות.

אני לא עבדתי מעולם במכירות או בשדרוגים, לא סתם אני CCIE היום, אני התעמקתי בפן הטכני של תקשורת.

וART היקר - בוא, תהיה גבר, שלח לי הודעה באיזה ימים נוח לך לבוא לירושלים בין 11 ל16, תביא את אחד הקוים הSO CALLED בעייתיים, אני אראה לך בדיוק את המסלול שהוא עובר ואתה תיתן לעצמה כאפה במצח.

מתאים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים