עבור לתוכן

** בזק: "חבילות של יותר מ-100M רק בשנה באה"

Featured Replies

פורסם

בניו יורק בתדרי AWS המהירות נעה סביב 3.5 מגה ביט. אבל בתדרים המקבילים למהירויות בארץ המהירות מעולה.

• תגובות 70
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לתדר אין השפעה על המהירות, מה שחשוב זה רוחב פס, התדר משפיע אל החדירות של האות.

פורסם

נכון. הנקודה היא שהמכשירים הישנים תומכים רק בתדר הזה, מה שיוצר עומס רב על הרשת הזו.

פורסם

לכל הבכיינים שזו הונאה שלוקחים כסף על 100M ומקבלים פחות....צאו מהסרט בבקשה.

נכון - הקהל הישראלי אדיוט וגם כשהוא רואה "מבצע עד 50 אחוז הנחה" הוא לא שם לב שכתוב "עד".

אני יכול להגיד לכם כעובד בזק לשעבר - לא פעם ולא פעמיים אנשים שלא יכלו לקבל 50 מגה אבל יכלו 40 - היו חייבים לקחת חבילה של 30 מגה (כן כן, בימים שהיה 10,15,30,50).

אני יכול להעיד על עצמי שבדירתי הקודמת יכלתי לקבל 70 מגה, ועד שלא יצא הTOP100....נאלצתי להסתפק ב50 כי לא היו חבילות של "TOP".

יצאו בתהליך שמקבל על רכישת החבילה - TOP100 וTOP40 , משמע - תקבל מה שהתשתית יכולה לספק לך (תלוי במרחק ולעיתים באיכות הכבל נחושת [לדוגמה אם יש מפגעי מזג האויר כמו קורוזיה]).

המחיר אחיד, יש שתי חבילות - הרבה יותר קל לקבל החלטות - אתה תגיד לעצמך "אני אקח את וילון מספר 1 או 2".

יש לציין שחשוב מבחינה אתית להסביר מה הכוונה במילה TOP שזה "עד" וזה בהתאם לתשתית, אני הייתי מציין גם את המהירות בפועל שמסתנכרנים עליה.

אני יכול להעיד על עצמי שהייתי מעדיף להסתנכרן על 55 מגה במקום להתקע עם 50 כי אין חבילה של 55.

אז די כבר לקנטרנות.

דבר שני - נושא הoversubscription שציינתי - ככה זה עובד לא רק בכל העולם אלא בכל תחום התקשורת.

המקום היחיד שבו נותנים רוחב פס ללא oversubscription לרוב הוא בסביבות DATACENTER וגם זה לא תמיד - די כבר - צאו מהסרט גם פה.

פורסם

השאלה היא רק איזה חישוב עושים במסגרת ה-"oversubscription", כלומר כמה בפועל כן יכולים לנצל את רוחב הפס, וכמה בכלל יש שמקבלים מלכתחילה את רוחב הפס עליו שלמו.

פורסם

אני יכול להגיד לך שאם תבדוק - תראה שרוב הזמן אתה מקבל את המהירות שאתה "משלם" עליה בתוך הארץ.

הבעיה מתחילה לרוב בחיבור לחו"ל - וזה לעיתים נדירות ביותר קורה בגלל בזק.

אני יכול להגיד לך שבזק מנתרים את כל הקוים בין הMSAGים לבין הBACKBONE, וכשיש עומס הם מרחיבים את החיבור מ1G ל10G וכו'.

ככה שלרוב הבעיה היא בפועל בספק, ולרוב לכיוון הים כי בתוך הארץ יש בין הספקיות חיבורים מספיק מהירים ולא מנוצלים.

הטענות צריכות לבוא אל הספקיות בשלב זה.

(לגבי הוט אין לי מושג, לא יצא לי לעבוד שם מעולם).

פורסם
השאלה היא רק איזה חישוב עושים במסגרת ה-"oversubscription", כלומר כמה בפועל כן יכולים לנצל את רוחב הפס, וכמה בכלל יש שמקבלים מלכתחילה את רוחב הפס עליו שלמו.

לא זאת השאלה.

השאלה היא האם המנגנון מאפשר צמיחה? או יוצר דיכוי?

כשהביקוש לתעבורה עולה באופן גורף, האם חברות האינטרנט מרחיבות את התשתיות שלהם? או שהם פשוט יוצרות עוד ועוד עומסים והגבלות על הלקוחות, כדי להגדיל את חלוקת הדיבידנדים שלהם?

התשובה היא.... בגלל שאין פיקוח, או סטנדרטים שהם מחוייבים לעמוד בהם, הם עושים מה שבא להם.

לעזאזל, במדינה שלנו הם יכולים לעשות הרבה הרבה יותר ממה שהיו יכולים לעשות במדינות אחרות.

אצלנו אפשר למכור תשתית!!! בשם 100 MAX ו100 TOP ולתת רק 60 או 40(קבוע!!!), ולהמשיך לקרוא לזה 100 ולגבות על 100.

ואף אחד לא יעשה לך כלום!

ITS THE WILD WEST BABY

YEAAAAAAH

WE HEHEHEH HOOOO HEEEE

העררררררררררררררררררררררבבבבבבבבבב.

מהפיכת האינטרנט שתשנה את חייכםםםם.

יותר מהיייייייייייייייייייייייייייייר.

יותר זוווווווווווווווווווווווווווווול.

יותר מגניייייייייייייייייייייייייייב.

תשדיר זה מוגש בחסות משרד התקשורת.

פורסם

שוב קנטרנות ?

לידיעתך אתה טועה ומטעה.

100 מגה עלה 200 ש"ח עד שיצאה חבילה TOP100 שעולה כמו שעלה 50 מגה.

על כן אפשר לומר שאתה משלם על 50 ומקבל 60 מגה ולעיתים אף יותר.

כמו שאמרתי לך בדירה הקודמת שלי היה לי 75 מגה במחיר של ה50 שהיה לי לפני.

אז מה לא בסדר ?

לידיעתך זה הרבה יותר נוח להסבר ויותר נוח לבחור כאשר יש שתי חבילות במחיר סביר.

והיום יש שלוש חבילות TOP100, TOP40, TOP15.

מי שיש לו תשתית טובה (ולידיעתך רוב המשתמשים נמצאים קרוב מאוד לMSAG) - משלם את המחיר שהיה עולה 50 ומקבל מעבר ל50 (כמה שהתשתית מאפשרת).

די לקנטרנות בבקשה.

פורסם
אני יכול להגיד לך שאם תבדוק - תראה שרוב הזמן אתה מקבל את המהירות שאתה "משלם" עליה בתוך הארץ.

הבעיה מתחילה לרוב בחיבור לחו"ל - וזה לעיתים נדירות ביותר קורה בגלל בזק.

אני יכול להגיד לך שבזק מנתרים את כל הקוים בין הMSAGים לבין הBACKBONE, וכשיש עומס הם מרחיבים את החיבור מ1G ל10G וכו'.

ככה שלרוב הבעיה היא בפועל בספק, ולרוב לכיוון הים כי בתוך הארץ יש בין הספקיות חיבורים מספיק מהירים ולא מנוצלים.

הטענות צריכות לבוא אל הספקיות בשלב זה.

(לגבי הוט אין לי מושג, לא יצא לי לעבוד שם מעולם).

איפה אתה פאקינג חי?

בזק לא מרחיבים את התשתיות במרכזיות שלהם עד שהמצב ממש קשה והם מקבלים המון תלונות וניתוקים.

יש הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה, אני לא יכול לומר מספיק הרבה כדי שתקלוט כמה הרבה אנשים יש, שמחוברים עם בזק 100 ומקבלים בתשתית!!! הגבלה קבועה!! ל60, ואפילו 40.

ואתה יודע מה עוד יותר מרתיח?

שעכשיו בעקבות "מהפיכת האינטרנט" שהביאה כמה ספקים למכור אינטרנט משולב תשתית במחירים זולים ב20 שקל, הם מוכרים לך קווי 100 בשם 100 TOP, ומגבילים!!!! את הקו עוד יותר!!! ממה שהגבילו בחבילת ה100 MAX ששאר החברות שלא עשו "הנחות מהפיכה" נותנות.

זאת אומרת שיש מרכזיות בהם הלקוחות מקבלים 60, ואלו שמשלמים על מבצע זול של 100 מגבלים 40.

או 80 ו60.

תלוי בעומסים על המרכזיה.

האם בזק משדרגים מרכזיות כאלו?

הם ממש לא ממהרים.

נוח להם מאוד להמשיך לדלל ולדלל ולדלל, ולהרוויח יותר ויותר.

הונאה של ממש.

גניבת לקוחות של ממש.

אם היו גובים 80% על תשתית של 80, ו60% על תשתית של 60 ו40% על תשתית של 40, אז לכווווווווווווולם היה 100.

ולמה זה לא קורה?

כי אין תחרות.

כי משרד התקשורת לא עושה רגולציה כמו שצריך.

וכי מערכת המשפט בת בת בת בת בת בת בת בת זונה שמאפשרת לחברות לדפוק את הלקוחות באופן סדרתי מבלי לשלם על כך ביוקר.

אם זה היה קורה בכל תחום אחר, זה לא היה עובר בשתיקה.

אם זה היה קורה בכל תחום אחר, הם היו משלמים על כך מחיר ציבורי וקנסות כבדים.

ענף האינטרנט בישראל הוא FAKED UP.

והכל מתחיל בתשתית.

פורסם

ART היקר,

אני עבדתי למעלה מ4 שנים מול הנדסה של בזק, ומול מחלקת תקשוב.

לא רק שאני יכול לערוב להם ולהגיד לך שהם כן משדרגים את התשתיות ומנטרים אותן ללא הפסקה.

אני גם יכול להגיד לך שעמיתיי לשעבר שעובדים שם - מספרים את אותו דבר.

אתה מערבב חלב ובשר -

א.היום אין מרכזיות - יש MSAG בארונות ברחוב.

ב.כמעט וסיימו להתקין את הMSAGים יחסית קרוב לכל בניין.

ג.לא משדרגים חיבור PER בנאדם - משדרגים את הWAN של הMSAG, שכן הוא התחיל ב1G פר MSAG, והיום החדשים מחוברים ב10G, וכאלה עמוסים גם משודרגים.

אז כן - אני מבטיח לך, שיש לי נתונים מבפנים, והרשת של בזק כלל לא עמוסה - תרגיש חופשי לנצל את החבילה שלך.

תקרא שוב את התגובה הקודמת שלי שמסבירה מדוע לדעתי החבילות החדשות טובות.

פורסם

לך ספר את זה לאנשים שמקבלים רק 60 בתשתית בזק.

לך ספר את זה לאותם אנשים שעברו מתשתית בזק לחבילות המוזלות החדשות עם תשתית בזק, ובמקום לקבל 100 כמו קודם, מקבלים 60.

תסביר להם שאין שום עומסים, ושהכל בסדר, ושבעצם נפלה בזכותם זכות להינות מטוב ליבו של מנכ"ל בזק, שמספק להם חבילת 50 וקורא לה 100, אבל זה בסדר כי פעם זה היה עולה יותר.

יש לך מה שנקרא תסמונת העוסק מעביד.

אתה עובד בהנדסה שעובדים על שדרוג XYZ ומתעלם מהעובדה(שאינך בכלל מודע אליה) שיש המוני מוקדים בארץ בהם דוחים את השדרוג כדי לחסוך בעלויות ולהגדיל רווחים.

אם אתה טוען שאין דילול מאסיבי של קצב תשתיות לקוחות אתה פשוט אידיוט שימושי ששותף לרמאות.

חבילת 100 בתשתית צריכה לתת 100.

חבילת 60 צריכה לתת 60.

אנשים שלוקחים 100 מקבלים 60.

אם יקחו 40 יקבלו 20.

אם יקחו 15 יקבלו 9.

זאת המציאות שבזק והוט מייצרים להמוני לקוחות בארץ, כי הם מעוניינים לשקר לשקר לשקר למכור למכור למכור ולשדרג בקצב נמוך כדי לחסוך עלויות ולגרוף רווח מהמהלך.

לא יודע מה דפוק אצלך במוח, אבל למכור חבילות של 100 ולספק 60, ועדיין לקרוא לזה 100 זאת הונאה.

תתעורר.

פורסם

מאיפה אתה מביא את כל אנרגית האנטי-דיכוי הזאת? אפשר לחשוב שאתה חי בדרום אמריקה של שנות ה-70 או בסין. תירגע. המצב לא מדהים אבל הוא גם לא מזזעזזע נוראה חרא שחיתות גנביםי1!@#!@#!@! וכו'.

אני מסכים שהשמות של החבילות מטעות. אבל יש גם עובדות פשוטות בכל העניין הזה. לפני כמה שנים שילמנו 100 על תשתית ו-60-70 ש"ח לספק עבור 15-30 מגה. היום משלמים 100 ש"ח לספק ותשתית עבור חבילה שקוראים לה - קצת בשקר - 100 מגה. אבל מקבלים בה או 50-60 אם אין לך מזל, או 100 אם יש לך. לי אין סטטיסטיקה על כמה אנשים נדפקים וכמה אנשים חיים טוב*. אבל גם מי שנדפק משלם היום חצי ממה שהוא שילם פעם על כפול מהירות.

מה שאני רוצה להגיד זה שמספיק שתשנה את השם של החבילה ל "שישים פלוס" במקום "טופ 100" ופתאום אין על מה להתלונן.

* לך יש? כי אני כבר קרוב לעשור מקבל אחלה אינטרנט. בבזק היה לי 85 מגה יציב בכל יום בכל שעה - וזה בגלל המרחק לא בגלל עומסים. ובהוט אני על 100 יציב לאללה.

עריכה: הונאה זה בכל מקרה לא, כי הם לא מתחייבים. השמות מבלבלים וזה שקר גס וזה מגעיל וזה דוחה. אבל אם לזרום עם ההשוואות שלך לסופר, זה בדיוק כמו למכור פחית שימורים של 700 גרם אבל בקטן איפהשהו כתוב לך 'נטו 350 גרם'. זה מטעה ומי שלא מסתכל באותיות הקטנות נדפק, אבל זאת לא 'הונאה'.

פורסם

זאת כן הונאה כשעל הפחית שימורים כתוב 100 גרם, אבל באופן שרירותי חלק מהם מכילים 100 חלק מכילים 80 חלק מכילים 60 וחלק מכילים 40.

וכולם עולים אותו הדבר וכתוב עליהם 100.

זה שכתוב באותיות קטנות שצריך זכוכית מגדלת כדי לראותן, שהמוצר עלול להכיל בין 20 ל100 נטו, לא הופך את הדבר לתקין ואפילו חוקי.

זו הונאה חד וחלק.

גם יצירת שני מסלולים אחד בשם 100 MAX ואחד 100 TOP כשהם באופן מכוון נותנים 20 מגה פחות באחד מהם לאותו הלקוח באותו המקום, זו גם כן הונאה מאותו הסוג, ואפילו יותר גרוע.

כל חברה שמתנהלת כך, צריכה לקבל קנסות ועונשים כבדים מהרגולטור ומערכת המשפט.

פורסם

ART יא בכיין.

בוא ניקח סיטואציה - אתה לצורך העניין יכול לקבל סנכרון של 75 מגה ביט.

אתה לא רוצה לשלם על TOP 100 ? סבבה קח TOP40 - תקבל סנכרון מלא של 40 מגה ביט טהורים ויפים.

מה הבעיה ? בוא תסביר לי מה הבעיה ?

אתה מתאר מצב שלא קיים - אתה מתאר מצב שמי שיכול לקבל 41 מגה ביט מחוייב לקנות את חבילת הTOP 100 - ולא כך המצב.

לידיעתך המחירים של החבילות הגבוהות ירדו למחיר של הנמוכות - תסתכל קצת אחורה , 100 מגה עלה 200 ש"ח , ו50 מגה עלה 100 ש"ח - ולא הייתה חבילה של 75 מגה.

אז מה אתה מעדיף בסיטואציה שתיארתי מעל (שיש לך יכולת להסתנכרן על 75 מגה) - להלן 3 אפשרויות-

1.לשלם 100 ש"ח על חבילת 50 מגה ולקבל 50 מגה

2.לשלם 100 ש"ח על חבילת TOP 100 ולקבל 75 מגה

3.לשלם 60 ש"ח על חבילת TOP 40 ולקבל 40 מגה

לי נראה שאופציה 2 יותר משתלמת מאופציה 1 - לך נראה אחרת ?

לי בדירה הנוכחית יש 60 מגה ביט מסכנים - כי זו מה שמאפשרת התשתית מהMSAG אליי.

עכשיו כלקוח - אני יכול לבחור או לשלם על חבילת TOP 40 ולקבל 40 מגה נקיים ויפים וטהורים ומלבלבים או לשלם על חבילת TOP 100 ולקבל 60 מגה ביטים עלובים ומסכנים.

אני בוחר לקנות את הTOP 100....אני לא רוכש חבילה של 100, אני רוכש חבילה של עד 100, במקרה של התשתית שלי אפשר 60.

אם הייתי גר בשכונה חדשה יותר היה לי 100 - ומשלם את אותו סכום.

ART היקר - בזק כמעט ולא משדרגת תשתית מהMSAG לתיבה, יש מקרים שבהם יש MSAG-ארון-תיבה וברוב המקרים הללו יש תוכנית לעשות קיצור עניבה ולשים MSAG חדש בארון שקרוב לתיבה.

קוראים לזה FTTC.

ART היקר - אתה כנראה לוקה בחוסר הבנה למה שכתבתי, אני דיברתי על הWANים של הMSAGים שבזק משדרגת בהתאם לשימוש ע"מ למנוע עומס - אין שום משמעות WHAT SO EVER מהMSAG לכיוון הלקוח.

אם יש לך סנכרון VDSL של 79.5 מגה ביט - אתה תישאר 79.5 מגה ביט - אף אחד לא הולך לשדרג את זה בזמן הקרוב.

עכשיו זה מובן ?

- - - תגובה אוחדה: - - -

יש לך מה שנקרא תסמונת העוסק מעביד.

.

לידעתך -

א.אני לא עבדתי במכירות, וגם כשחשבו לרגע לבקש ממני להציע שירותים חדשים אמרתי להם לחפש.

אני לא עבדתי במגזר הפרטי - אלא בעסקי, אני מכיר את התשתית והרשת של בזק בצורה הכי מעמיקה שיש ואם תרצה גם אשרטט לך בדיוק איך היא עובדת.

ככה שכאדם טכני, אני ביקורתי מאוד, אני מודע לטכנולוגיות, אני מודע כשמציעים שקר ומודע כשמציעים מוצר שלא שווה.

ולבזק לא חסר מוצרים למגזר העסקיים שהם יקרים ולא שווים ואם תרצה אכין לך רשימה נחמדה.

ב.אני יכול להגיד לך שההורים שלי בעבר היו מחוברים בתצורה של MSAG-ארון-תיבה , ולאחר כשנה בזק התקינה MSAG בארון שקרוב לתיבה ובכך קיצרה את העניבה.

הם לא עשו את זה עקב תלונות, אלא כי כך היא תוכנית העבודה - FTTC.

פורסם

אולי תרצה להסביר לנו איך אדם שיש לו תשתית בזק שקיבלה 100, עובר לחבילת ה100 החדשה המשולבת עם ספק אינטרנט, ומקבל רק 60 או 80?

וכשהוא מתקשר הוא מגלה ש100 MAX או 100 TOP כבר לא זוכר מה עדיף ממה, פשוט מוגדר לתת פחות?

תסביר לי את זה.

כל מה שאתה אומר נשמע PITCH חיובי ל"משתינים עלינו וקוראים לזה גשם".

ואני בנתיים רק תוקף זווית אחת בכל הסיפור הארור הזה של חברות התשתית הוט ובזק.

יש עוד סיפורים.

כמו השדרוג הכפוי של חשבונות ה40 ל100 מבלי להודיע להם, והעלאת המחיר בהתאם אחרי שנה.

גם את זה הציגו כמתנה!

עוד סיפור של "משתינים עלינו וקוראים לזה גשם".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים