עבור לתוכן

** בזק: "חבילות של יותר מ-100M רק בשנה באה"

Featured Replies

פורסם

הלו, בזק - לפני שאתם רצים לתת לנו חבילות של יותר מ-100M, אולי תתנו למי שכבר רכש 100M, את המהירות המובטחת?

מי שרכש מבזק חבילה של 100M וקיבל יותר מ-60M שירים את היד...

ובהזדמנות הזו אולי גם תגדילו לנו את מהירות ה-UPLOAD העלובה?

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001049212

• תגובות 70
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבילות ה"מעל 100MBIT" של הוט ובזק באות להשיג מטרות מאוד ספציפיות.

1) להראות שיש התקדמות ושתחום תשתיות האינטרנט בישראל לא עומד במקום כדי להשתיק ביקורת.

2) להראות שיש אינטרנט מהיר בישראל כדי להשתיק ביקורת.

3) להראות שאנשים לא באמת צריכים ולכן גם לא רוצים לשלם יותר על אינטרנט מהיר, כדי להשתיק ביקורת...

4) לבדוק את השטח בקנה מידה מצומצם עם חסמים כלכליים כדי לדעת מהם ההשלכות של העלאת מהירויות ההורדה/העלאה.

5) לנפנף כאיום מול UNLIMITED, ולפגוע בהיקף ההשקעות/הכנסות שלהם.

6) להשתמש בכל אלו כדי לעכב ולמשוך זמן עם כמה שפחות שינויים במתווה הכלכלי שלהם ושל האוליגופוקרטליזם אליו הם משתייכים.

המציאות היא הפוכה בדיוק מהמצגת שלהם.

1) האינטרנט בישראל עומד במקום, ואפילו מידרדר/מידלדל.

2) האינטרנט בישראל איטי מגביל נצלני ומלא בתסכולים.

3) אנשים רוצים חבילות מהירות.. שהם "מהירות"... ולא חבילות סופר מהירות שהם "פחות איטיות"... ורובם המוחלט לא חושב שראוי לשלם על כך מאות שקלים.

אם כבר אז הרבה אנשים היו שמחים לשלם על חבילות של 20/50MBIT ובאמת לקבל 20/50MBIT, אך חברות התשתית וספקיות האינטרנט עושות הכל כדי להעביר אנשים לחבילות 100MBIT בהם יקבלו הרבה(ולפעמים הרבה הרבה הרבה הרבה) פחות.

פורסם

מה לעשות שעל כל 100 משתמשים נורמלים יש משתמש אחד מנייק שמוריד את כל הסדרות באיכות הכי גבוהה כולל את גירסת הבימאי?

פורסם

להגדיל את פס הרוחב כדי לענות על המגמה בביקוש שאותו המשתמש נמצא בראשה ומוביל.

אותו משתמש אינו הבעיה, הוא הקטליסט לשינוי הנחוץ בהרחבת תשתיות האינטרנט לחו"ל.

אם אותם חברות אינטרנט בוחרות לדכא את האינטרנט כדי לצמצם את שימושו, במקום להרחיבו על מנת לאפשר את צמיחתו, אז אותם חברות אינטרנט הם הם אוייבות הציבור!!!

פורסם
מה לעשות שעל כל 100 משתמשים נורמלים יש משתמש אחד מנייק שמוריד את כל הסדרות באיכות הכי גבוהה כולל את גירסת הבימאי?

זה שדוחפים לכולם 100 מגה זה מטופש כי ל-99.9% אין שום שימוש לזה, הרי אין באמת הבדל בחווית הגלישה השוטפת בין 15 מגה ל-200.

אבל למה אתה בא בטענות למשתמש הכבד - אם אני משלם על שרות ואשכרה משתמש בו אני מניאק? בשביל מה בכלל אתה צריך 100 מגה אתה מוריד bdrip של 400 מגה לפרק... המשתמשים הכבדים האלה בדיוק הם היחידים בשוק שבאמת מנצלים את החבילות של ה-100/200.

פורסם

אני משלם על 100 ומקבל רק 55. מצד שני כשהגיע הטכנאי של הוט להתקין לי (שוב, 100), הוא לא הצליח להגיע ליותר מ-8. אני חוזר, 8.

והיתה לו עוד החוצפה לבקש ממני לחתום על ההתקנה כי "אל תדאג, מחר יבוא טכנאי בכיר ויסדר לך". כמובן שהראיתי לו, למודם של הוט ולדפים הלא חתומים איפה נמצאת הדלת.

פורסם

שיטפלו כבר בUPLOAD במקום לבלבל את המוח.

פורסם

Unlimited כבר התחילו לפרוס ברמת גן. ברגע שהם מגיעים אלי אני מתחבר ואומר שלום ולא להתראות לבזק.

פורסם

ניצן, אין לי בעיה עם זה.

הבעיה היא באמת שמשתשים רגילים ומשתמשים כבדים משלמים ומקבלים את אותה החבילה. במקום שמתמשים רגילים יקבלו חבילה עם פחות תעבורה אבל יותר אמינה. ומשתמשים כבדים יקבלו חבילה גם עם תעבורה וגם עם אמינות אבל יותר יקרה.

אין לי בעיה שתשלם מחיר PREMIUM בשביל שיהיה לך יותר תעבורה, אבל מה שמעצבן שאתה ואני משלמים אותו הדבר ובסוף שנינו לא מרוצים.

פורסם
ניצן, אין לי בעיה עם זה.

הבעיה היא באמת שמשתשים רגילים ומשתמשים כבדים משלמים ומקבלים את אותה החבילה. במקום שמתמשים רגילים יקבלו חבילה עם פחות תעבורה אבל יותר אמינה. ומשתמשים כבדים יקבלו חבילה גם עם תעבורה וגם עם אמינות אבל יותר יקרה.

אין לי בעיה שתשלם מחיר PREMIUM בשביל שיהיה לך יותר תעבורה, אבל מה שמעצבן שאתה ואני משלמים אותו הדבר ובסוף שנינו לא מרוצים.

זאת רטוריקה של מחסור מהונדס.

נסה לומר זאת לגבי שיחות טלפון.

נסה...

כל התשובות תמצא שם.

מדובר בדיוק באותו הקונספט של תשתית עליו תעבורה דיגיטלית שנועדה לספק את צרכי התקשורת הביסיים של אנשים בהתאם לצרכים המשתנים שלהם.

למה שאני שעושה מעט שיחות טלפון, ושומר עליהן קצרות, ישלם על סלולר כמו אחד שמדבר פי 50?

למה?

למה שאני יסבסד אותו?

פורסם
Unlimited כבר התחילו לפרוס ברמת גן. ברגע שהם מגיעים אלי אני מתחבר ואומר שלום ולא להתראות לבזק.

יש לך מושג באיזה אזור הם מתחילים?

מת להפטר כבר מהוט האלה...

פורסם

אני יודע שבאבא הלל כבר אפשר להתחבר.

פורסם

רק בארץ אפשר לשמוע טענות ברוח החוצפה הנוראית שהושמעו בדיון הזה. אם אני משלם על 100 מגה, אני צריך לקבל 100 מגה, לא משנה אם אני מנצל 100% מרוחב הפס 100% מהזמן עם 30 טורנטים בו זמנית, וביחד עם זה כל השכנים שלי צריכים לקבל את מלוא רוחב הפס שעליו שלמו.

לא יכולים? אל תמכרו.

(למען הגילוי הנאות, אני משתמש ב15 מגה וזה מספיק לי).

פורסם

נחום היקר,

מה שלא מובן לך, וכנראה בערך לרוב עם ישראל....תקשורת באופן כללי בנויה על עיקרון אחד - ושמו הוא oversubscription.

רק בסביבות תקשורת מאוד יקרות - יש לך התחייבות למלוא רוחב הפס בכל זמן נתון.

ואני אתן לך דוגמה לתקשורת ברמה הכי בסיסית - טלפון.

מה יקרה אם כל עם ישראל ינסה להתקשר בו-זמנית ? אם אתה חושב שהוא יצליח אתה מה זה טועה.

מה קורה כאשר מעל X אנשים מתקשרים מאותו איזור סלולרי ? לא עובד נכון ? בדיוק מאותה סיבה.

ציוד תקשורת עולה הון תועפות - יש סטטיסטיקות שמראות על שימוש - ובעזרת חישובים פשוטים מגיעים למסקנה כמה רוחב פס להקצות לX משתמשים.

לצורך העניין - כחצי שכונה לרוב מחוברת לMSAG של בזק, כ200-300 מנויים.

כולם יכולים לקנות 40-100 מגה, בפועל אם כולם ינסו להוריד קובץ ביחד - הם יתחלקו ב1GIGABIT (אם כי היום יש תהליך לשדרוג ל10GBIT).

אבל סטטיסטית - ה1GBIT - יספק ללא תלונות את כל המשתמשים באותו MSAG.

לכן - המהירות שאתה משלם עליה סכום פעוט (ביחס לציוד שנותן לך את השירות) - לעולם לא תהיה מובטחת.

יתכן שזה מוצדק להגיד שיעדכנו את הסטטיסטיקה ויספקו יותר רוחב פס לאותו X לקוחות ע"מ לשפר את השירות.

מה שכן - אתה צריך להבין שכמו שאין יש מאין - לא תוכל לשלם 100 ש"ח על חבילה של "100 מגה" ולצפות לקבל שירות מובטח.

מי שמעוניין ב100 מגה מובטח (שבכל רגע נתון הוא מקבל 100 מגה) - משלם סכומים גבוהים בהרבה (אם אינני טועה לבזק כ6000 ש"ח, ולספק אינטרנט לכל הפחות 6000 ש"ח).

אתה מוזמן לקנות 100 מגה מובטח ואתה ללא צל של ספק תקבל 100 מגה מובטח בכל רגע נתון.

אתה מעוניין לשלם 12K לא כולל מע"מ ?

פורסם
רק בארץ אפשר לשמוע טענות ברוח החוצפה הנוראית שהושמעו בדיון הזה. אם אני משלם על 100 מגה, אני צריך לקבל 100 מגה, לא משנה אם אני מנצל 100% מרוחב הפס 100% מהזמן עם 30 טורנטים בו זמנית, וביחד עם זה כל השכנים שלי צריכים לקבל את מלוא רוחב הפס שעליו שלמו.

לא יכולים? אל תמכרו.

(למען הגילוי הנאות, אני משתמש ב15 מגה וזה מספיק לי).

אפשר לחשוב שרק בישראל מורידים טורנטים כל הלילה...

טוב שלא לפני 5-7 שנים דיברתי עם בחור בשוויץ היה לו כבר איזה 100mb+ חיבור בזמן שלכולנו היה פה איזה 5 מגה מקסימום (שגם ה5 מגה המסכנים האלה לא היו אמיתיים). אחרי זה עוד אומרים שהארץ שלנו מפותחת טכנולוגית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים