עבור לתוכן

שאלה בקשר לטכנולוגיה SSE

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה מעבדים ישנים שרציתי לעשות מהם מחשב לאינטרנט , שמיעה מוזיקה יוטיוב וצפיה בשידורים TV אונליין לא מעבר

הבעיה שאני רואה למשל ערוץ 2 שידור חי המעבד על 80 - 100 אחוז מאמץ כולה שידור אינטרנט לא משחק ולא משהו שאמור להיות כבד ...

אני נכנס ל YOUTUBE המעבד על 80- 100 אחוז למה זה כל כך מתאמץ ?

עכשיו לקחתי כמה מעבדים P4 3GHZ HT , PD , AMD Athlon X2 ושמתי לב שיש להם טכנלוגיה SSE1-2-3 ולמעבד החדש שלי יש גם SSE1-2-3-4 יכול להיות שזאת הסיבה שהמעבד כל כך מתאמץ שחסר לו SSE4 ? קידוד ?

יש לי כמה מחשבים ישנים כאלה מבאס אותי לזרוק אותם ..

פורסם

צריך להבין שעם השנים הטנולוגיה התפתחה בכל התחומים, כאשר בתחום השידורים באינטרנט זה כולל גם את האופן בו המידע מפוענח והגדלה של הרזולוציה (רזולוציה יותר גדולה פירושה יותר מידע שאותו יש לפענח). זה אומר שבכדי לבצע משיפות יחסית פשוטות כיום צריך מעבד יחסית חזק לעומת המעבדים שהיו בשוק לפני כ-10 שנים. יותר מזה - גם התוכנות עצמן, כולל מערכות ההפעלה והדפדפנים, הפכו ל"כבדות" יותר ודרישות החומרה שלהן רק גדלות. לי אישית יש בעיה דומה - כאשר ניסיתי לראות סרטון ב youtube ברזולוציה של 1080p הוא מדיי פעם "נתקע", ובדיקה מהירה העלתה שפשוט יש עומס גדול על המעבד (המעבד שלי, ה E6750, שהוא מעבד יחסית ישן, הגיע ל 100% עומס ב-2 ליבותיו).

בנוסף בהחלט יכול להיות שיישום מסויים מנצל תכונות או/ו סטי פקודות שיש במעבד או/ו בכרטיס המסך בכדי לשפר את הביצועים. למעשה, גם בכרטיסי המסך וגם בליבות הגרפיות המובנות במעבד מוכנסים כל הזמן שיפורים ותכונות בכדי לאפשר צפייה "חלקה" יותר של סרטים, סרטונים ושידורים באינטרנט.

בקיצור, צריך להשלים עם העובדה שלפחות לחלק מהמשימות המוגדרות "קלות" כיום מעבדים ישנים הם פשוט חלשים מדיי.

הערה: אני מניח שבמקרה שלך אין בעיה של מחסור בזיכרון או בעיה במהירות הגישה להתקן האיחסון.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה שאני עובד איתה היא 800X600

ובשידור אנלוגי פשוט דרך האינטרנט של ערוץ 2 הוא מגיע ל 80-100 %

ביוטיוב אני לא צופה ב HD שידורים רגילים הוא ממש מתאמץ

פורסם

אתה יכול לנסות דפדפנים שונים ולבדוק את הביצועים עם ובלי האצת חומרה בדפדפן. בנוסף אולי כדאי שתנסה להמהיר קצת את המעבדים ותראה אם זה משפר את הביצועים (מקסימום זה לא יזור ואולי גם תהרוס את המעבד ואולי את הלוח, אבל בכל מקרה התכוונת לזרוק אותם).

פורסם

אני מאמין שיש מזימה לגרום לאנשים להחליף מחשב.

כל דבר שקשור בפלאש רץ ממש גרוע על מחשבים ישנים, ואז חייבים להחליף מחשב בשביל לגלוש באינטרנט.

למרות שפנטיום 4 3.0GHZ הריץ בקושי סרטים ב-1080P גם כשהוא היה חדש...

פורסם

בקושי היו סרטים ב1080P (למעשה במיינסטרים לא היו בכלל) כשP4 HT 3GHZ היה חדש...

זה לא רק הפלאש עצמו, זה הקידוד שיוטיוב ודומיו משתמשים בו. בHTML5 זה כבד לא פחות.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש לשדרג את המחשב שלי מ GXXXX למשהו יותר חזק ואני מחפש אתר אמין של בנצמרק

איזה תוצאה / אתר יותר אמין ?

http://www.cpu-world.com/Compare/305/Intel_Core_i7_i7-3770_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G2020.html

או

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-G2020-vs-Intel-Core-i7-3770/m3604vs1979

או

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=1839&cmp[]=896

בכולם התוצאות שונות למי להאמין ?

פורסם

1. Core i7-3770 הוא מעבד חזק יותר מאשר Pentium G2020 בלי כל ספק.

2. בנוגע לתוצאות מבחני ביצועים של מעבד מסויים (או כל רכיב אחר למעשה) - צריך לזכור שמדובר במבחני ביצועים סינטטיים שלא תמיד משקפים את המצב בעולם האמיתי. יש לציין כי אתרים שונים עושים שימוש בתוכנות מבחני ביצועים שונות ובחומרת בסיס שונה, אז בהחלט יכול להיות הבדל בתוצאות בין האתרים השונים. בניגוד לכך, אתרים כמו UserBenchmark שקישרת אליו מתבסס על ממוצע של תוצאות (אם אני לא טועה) שדווחו ע"י משתמשים שונים ("העולם האמיתי"), ואני מניח שזה נעשה מתוך מחשבה שאם יהיו הרבה תוצאות הממוצע שלהם ישאף לערך האמיתי, אולם הדבר יכול להיות בעייתי אם יש מעט "דגימות" של רכיב מסויים או אם רוב הדגימות נעשו בתנאים קיצוניים.

באופן כללי אני מציע שפשוט תחפש את התוצאות עבור המעבד (או הרכיב) בו אתה מעוניין במספר אתרים שונים, תראה מהי המגמה ותוכל להבין בערך עד כמה המעבד עדיף על מעבד אחר.

פורסם

בגדול ובפשטות.

דוגמה:

כשהומצא ה-MP3 המעבדים עבדו קשה מאד כדי להשתמש בסט הפקודות של החישובים הכלליים במעבד על מנת לקודד\לפענח.

בדור המעבדים הבא לקחו את הקוד של פיענוח\קידוד ה-MP3 והפכו אותו לחלק במעבד שבעצם המבנה שלו הוא מקודד כבר מבלי לבזבז את ה-RAW POWER.

וזה בא עם סט פקודות חדש.

לפני שנה וחצי עשיתי פרוייקט פיתוח עבור אינטל חיפה.

המהנדס שעבדתי מולו היה דוחק בי "תעשה רק שזה יעבוד מבלי להתייחס ליעילות. גם ככה אחר כך יש פה צוות שלם של מהנדסים שעובר טוב טוב על הקוד הזה ועושה אותו יעיל. ואחר כך צוות נוסף שהופך את זה לחלק במעבד"

פסיכי.

נערך על-ידי se7en

פורסם
  • מחבר

האתר CPU WORLD מבחינת בנצמרק זה גם סטטי ? אפשר להסתמך עליו בבחירת מעבד ?

פורסם

למה בכלל לבחור לפי בנצמארק?

פורסם
  • מחבר

כי לא תמיד הנתונים הטכנים היבשים מעידים על הביצועים של המעבד

פורסם

אז בנצ'מארק כן מעיד?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

בטח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים