עבור לתוכן

תמחור כרטיסי מסך בארץ

Featured Replies

פורסם

משהו קטן שאעיר לגביו ואתן לו קצת לשקוע.

מחירי NVIDIA בארץ הם לא מחירי AMD בארץ. חכו כמה שבועות ותראו על מה אני מדבר.

• תגובות 51
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא חדש שהיבואנים מוכרים NVIDIA במחיר גבוה יותר מMSRP ביחס לAMD.

פורסם

אתה מתכוון ש-NVIDIA מתמחרים באירופה MSRP גבוה מאשר בארהב בשונה מ-AMD בהרבה מקרים

פורסם

למה בעצם? פשוט כי הם יכולים כרגע או שזה משהו עקרוני?

פורסם

מניח שזה קשור לעלויות של משלוחים ורווחי שוק.

הMSRP 650$ של GTX 980 TI הוא לארה"ב בלבד. באירופה הוא עומד כמדומני על 750$.

הכי זול שתוכל באתר כמו SCAN UK להשיג GTX 980 TI עם 3 שנים אחריות זה ב575 פאונד, שהם קצת למעלה מ-800 יורו או 3500 שקלים בהמרה ישירה נטו. רק ככה לסבר את האוזן. אנשים חושבים שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר, אחלה תכונה פה.

פורסם

זה יותר זה שאנשים מסתכלים אך ורק על ארצות הברית כרפרנס, ומתעלמים מזה שלא בכל מקום בעולם זה כמו שם (מסיבות מובנות). חלק גדול מההתבכיינויות בסגנון "למה בישראל יקר ובחו"ל זול" הן פשוט שגויות וצריכות להיות "למה בארצות הברית זול ובשאר העולם יקר".

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה מפלונטר, שמח שהדיון נפתח, והסתכם בתשובות ענייניות. אבל רק בשביל לחבר את הנקודות, מישהו יודע מה היה המחיר מחירון של ה-780TI באירופה בזמן חלון ההשקה וחצי שנה לאחר מכן? הם ׁ(Nvidia) פשוט החליטו להעלות מחירים באירופה עם סדרת ה-900? יש לנו אינדיקציה שמה שקורה עכשיו זה לא סוחרים שמנצלים את העובדה שהביקוש גבוה מההיצע (שימו לב למחירים באמאזון ארה"ב לעומת Newegg)?

יהיה מעניין לחזור לדיון הזה בעוד חודשיים-שלושה. או.. קרוב לתאריך יציאה של Battlefront..

פורסם

מר פלונטר, זכותך המלאה והמוצדקת לדרוש איזה מחיר שתרצה וזכות הצרכן להחליט אם הוא מעוניין לקנות או לא במחיר הזה, ערכי השוק החופשי והכל, אבל אתה באמת מצפה שנאמין שאתה קונה את המוצר במחיר MSRP של אירופה ורק מוסיף על זה כמה שקלים רווח? אתה היית פושט רגל תוך חודש.

לבית קפה או מסעדה לא עולה 40 שקלים להכין מנת סלט או פסטה כדי שהם יגבו 45 שקל מהסועדים (מחיר מגוחך לכשעצמו, אבל לא זאת הנקודה.) כמובן שההקבלה לא מדוייקת בכלל שכן אתם לא מייצרים את הכרטיסים אצלכם בחנות, אבל בכל זאת אני מניח שהכוונה שלי מובנת. אין שום צל של ספק שאתם המוכרים עושים רווח הגיוני עד סביר, בהתאם לדרגת ה'פרימיום' של המוצר, אחרת לא הייתם מחזיקים עסק. הרי ברור שכל הרשויות שולחות ידיים ודורשות את ליטרת הבשר שלהן בכל רכישה ובנוסף על כל זה המוכר עשה את הייבוא בפועל, לוקח את הסיכון ומגיע לו על זה רווח.

ולאחר כל מטחנת המילים הזו, אירופה או לא אירופה, בשורה התחתונה - מוצר שעולה 650 דולר, שהם 2488 ש"ח לפי השער היציג בזמן כתיבת התגובה הזו, וזאת לאחר חישובי הרווח של המוכרים בארה"ב, לא אמור לעלות 4000 שקל. נקודה.

פורסם

חברה כל החניות מחשבים בארץ עובדים בשיטה הבאה : לוקחים מוצר שעולה X כסף באמזון + שילוח ומע"מ ומוסיפים על זה 15-20% רווח זה כל הסיפור

פורסם

מגלודון הזכיר פה נקודה חשובה שאנשים נוטים, משום מה, להתעלם ממנה: המחירים שאתם רואים באתרים של חנויות מחו"ל כבר כוללים את רווחי המוכר\יבואן. לפיכך, וזאת בהנחה שהמוכרים בישראל היו מוכנים להסתפק באותו הרווח הממוצע פר מוצר כמו חבריהם בחו"ל, ההבדלים במחירים יכולים לנבוע רק מהשיקולים הבאים:

1. מיסוי שונה - רלוונטי בעיקר להשוואה מול ארה"ב, שכן ברבות ממדינות מערב אירופה המע"מ אינו נמוך מהישראלי. כאן רצוי לציין שהחוק הנוגע להצגת מחירים שונה ממדינה למדינה, ולכן בחלק מהמקומות המחיר המוצג כולל את המע"מ המקומי (בדומה לישראל) ובחלק לא.

2. עלויות רכישה סיטונאית שונות - רלוונטי למוצרי "פרימיום" ולא למוצרים נפוצים, שכן בעוד שיש הבדל בין עלות הרכישה של 50 יחידות ובין עלות הרכישה של 1,000 יחידות, בד"כ אין הבדל בין עלות של 1,000 יחידות לבין עלות של 20,000, אף שהיחס בין המספרים הוא אותו היחס. אינטל, למשל, מציינת את המחיר הסיטונאי שלה ל1,000 יחידות - וזה לא משנה כמה כפולות של המספר הזה אתה, כיבואן, רוכש. אתם חושבים שחברות ענק שמוכרות למאות יבואנים ברחבי העולם משקיעות זמן ברקיחת עסקה פרטנית במחיר נפרד עם כל יבואן? בעיקר שמדובר בחברות שהתחרות ביניהן מוגבלת ביותר, כמו NVIDIA וAMD?

3. עלויות הובלה שונות - הטיעון הזה עובד לשני הכיוונים: בישראל הכמויות אמנם קטנות יותר (מה שללא ספק מייקר את עלות ההובלה ליחידה) אך גם המרחק להובלה מהמזרח הרחוק קטן הרבה יותר.

4. עלויות אחזקת עסק שונות - גם הטיעון הזה עובד לשני הכיוונים: בעוד שבישראל עלויות שכירת המבנה בו ממוקמת החנות עשויות, למשל, להיות גבוהות יותר מבארה"ב, עלויות שכר העובדים למשל נמוכות יותר.

לסיום אני רק רוצה להזכיר טענה מקוממת במיוחד שיצא לי לשמוע בעניין הזה, שהולכת בערך כך: כושר הקנייה של הלקוח הישראלי נמוך יותר מזה של הלקוח המערב-אירופאי\אמריקני. נניח, לצורך הדיון, שמחשב ממוצע הנמכר בארץ שווה 1000$ (במונחי MSRP מטעם היצרן) והמחשב הממוצע הנמכר, נניח, בגרמניה שווה 1300$. יוצא שחנות בישראל המוכרת 1,000 מחשבים בחודש ברווח של 10% תזכה להכנסה נמוכה יותר מחנות באותו הגודל ועם אותו נפח מכירות (במונחים של יחידות\לקוחות, לא של מחירים) המוכרת באותו אחוז רווח הנמצאת בגרמניה - כלומר, כדי להגיע לאותו הרווח על אותה העבודה, עליהם למכור ברווח (באחוזים) גבוה יותר. הטענה הזו מקוממת כי למעשה משווקים שנוהגים כך מנסים "לתקן" את אי השוויון הפרטי בין הכנסתם שלהם לזו של מקביליהם בחו"ל, אי שוויון שממילא קיים בכל ענפי המשק בישראל, ע"י הגדלת אי השוויון הזה עבור כל שאר אזרחי ישראל (לפחות אלו מביניהם הנמנים על לקוחותיהם) דרך העלאת מחיריהם ובשל כך הקטנת כושר הקניה של אזרחי ישראל עוד יותר. בושה.

פורסם
חברה כל החניות מחשבים בארץ עובדים בשיטה הבאה : לוקחים מוצר שעולה X כסף באמזון + שילוח ומע"מ ומוסיפים על זה 15-20% רווח זה כל הסיפור

צריך להיות מנותק לחלוטין ממציאות מכירת המחשבים בארץ כדי לחשוב שחנויות עושות 15-20% רווח על מוצרים. אין לך ולכל כך הרבה אחרים מושג כמה זה רחוק מהמציאות.

פורסם

רק לסבר את האוזן: הGTX980TI עליו נפתח הדיון הזה עולה בישראל כ3900 שקל ברשתות הגדולות (IVORY וKSP, שבאופן מחשיד נוקבות באותו המחיר בדיוק), וכ3700 שקל בחנויות המומלצות יותר בפורום כמו TMS וRSM. בפלונטר, שנציגה שרבב את עצמו לדיון הזה, הוא עולה כ3600 שקל - מחיר די מרשים ביחס לשוק המקומי. והנה, מתוך סקרנות, נכנסתי לגוגל וחיפשתי חנויות מחשבים בבריטניה - אחת התוצאות בעמוד הראשון הניבה את החנות www.aria.co.uk - לא רשת ענק אמריקאית אלא חנות המעסיקה, לפי אתר החברה, 35 עובדים בסה"כ ולה סניף אחד בלבד - חנות קטנה בהרבה גם מהרשתות הישראליות. אתם יודעים בכמה הכרטיס הזה נמכר שם? החל מכ3200 שקל, בתיקון לפי מע"מ ישראלי במקום זה הבריטי (בלי התיקון יוצא 3300). לכאורה לא הבדל ענק, של בין 10% ל20% לעומת המחירים בארץ (לא שזה מעט...) - אבל נא לא לשכוח שזהו ההבדל במחיר לצרכן, ולא ברווח של החנות! אם נניח שהעלות הסיטונאית לאותה חנות בריטית לא נמוכה יותר מזו של אייבורי למשל (ואין לי כל סיבה להניח אחרת, בהתחשב בגודל החנות ו"נוחות" ההובלה מארצות המזרח בהן הכרטיס מיוצר), ושהחנות ההיא מוכרת ברווח של 10%, הרי שבחשבון פשוט אייבורי\KSP מוכרות ברווח של מעל 30%, הבדל של יותר מפי 3.

פורסם

עוד משהו, חשוב לזכור שכמויות מורידות מחיר. הגיוני מאוד שההבדלים יהיו קטנים יותר בסוג סחורה שעוברת מהר ובכמויות, קריא לא GTX 980 TI אלא דברים כמו GTX 960, למרות שגם שם ההבדל קצת מחמיץ

פורסם
ולאחר כל מטחנת המילים הזו, אירופה או לא אירופה, בשורה התחתונה - מוצר שעולה 650 דולר, שהם 2488 ש"ח לפי השער היציג בזמן כתיבת התגובה הזו, וזאת לאחר חישובי הרווח של המוכרים בארה"ב, לא אמור לעלות 4000 שקל. נקודה.

בקיצור, לאחר כל מטחנת המילים, ולאחר שהסבירו לך למה זה לא מדויק להשוות לארצות הברית, אתה בשלך: "לה לה לה לה לה, ארה"ב, בלה בלה בלה בלה בלה".

אני מציע לך אחת משני דברים:

1) תפתח עסק שייבא וימכור את המוצרים האלה במחיר הגיוני (הרי ברור לך כל-כך שהמחיר הקיים לא הגיוני), תשבור את השוק ותעשה קופה. או שאתה אוהב לדבר, אבל לא לעשות?

2) תהגר לארצות-הברית, תקנה שם במחיר הזול את הכל, ותחסוך מאתנו את ההתבכיינות הנודניקית והמפגרת שלך. אולי גם תוכל לפתוח דיונים שבהם תספר כמה חייך הם דבש כדי שכולנו נקנא. הרי אין דבר יותר כיף מאשר כשמקנאים בך.

משום שאתה יודע כל-כך הרבה על הנושא, אין לי אלא להסיק שאתה מומחה בתחום, ומכאן אתה חייב להיות קשור לאיזו חנות מחשבים. לכן אני מציע להעיף אותך מהפורום לאלתר, כי אתה בעל עניין שלא הצהיר על עצמו.

מגלודון הזכיר פה נקודה חשובה שאנשים נוטים, משום מה, להתעלם ממנה: המחירים שאתם רואים באתרים של חנויות מחו"ל כבר כוללים את רווחי המוכר\יבואן.
עם זאת, אתה מתעלם מהעובדה שבין Amazon/Newegg (שאלה הגדולים שאליהם לרוב משווים), לבין חנות פה בישראל (אפילו רשת כמו KSP/אייבורי) יש הבדלים לא מבוטלים מבחינת כמות הידיים שדרכן עוברים המוצרים בדרך ושצריכות לגזור רווח. Amazon/Newegg הם גם היבואן וגם המוכר, ובד"כ הם לקוח ראשון של היצרנים. בחנות ישראלית יש עוד מינימום אחד, ולרוב יותר "מתווכים" בדרך.
עלויות רכישה סיטונאית שונות - רלוונטי למוצרי "פרימיום" ולא למוצרים נפוצים, שכן בעוד שיש הבדל בין עלות הרכישה של 50 יחידות ובין עלות הרכישה של 1,000 יחידות, בד"כ אין הבדל בין עלות של 1,000 יחידות לבין עלות של 20,000, אף שהיחס בין המספרים הוא אותו היחס. אינטל, למשל, מציינת את המחיר הסיטונאי שלה ל1,000 יחידות - וזה לא משנה כמה כפולות של המספר הזה אתה, כיבואן, רוכש.
זה פשוט לא נכון, וזה שאתה אוהב לחזור על זה בדיונים לא יהפוך את זה לנכון. קודם כל, יש הבדל בין 1,000 ל1,000,000. לא משנה מה אינטל מציינת במחיר הסיטונאי שלה, לקוח שיקנה מיליון יחידות יקבל תנאים עדיפים מלקוח שיקנה אלף. איפה עובר הגבול - אני לא יודע, וגם אתה לא. ומשום שאתה לא יודע את זה, ואתה גם לא יודע כמה יחידות רוכש כל יבואן / מוכר, אז אין לטיעון הזה ממש משקל. לי אישית נראה מאוד לא סביר שאיזשהו יבואן בישראל ירכוש אפילו 1,000 יחידות ממוצר premium כלשהו. הרבה יותר הגיוני שזה לכיוון ה50 בכל הזמנה. אבל אני לא באמת יודע, אז אני לא אנסה להשתמש בטיעון הזה.
אתם חושבים שחברות ענק שמוכרות למאות יבואנים ברחבי העולם משקיעות זמן ברקיחת עסקה פרטנית במחיר נפרד עם כל יבואן? בעיקר שמדובר בחברות שהתחרות ביניהן מוגבלת ביותר, כמו NVIDIA וAMD?
לא, אבל בהחלט הגיוני שהלקוחות הגדולים כן מקבלים עסקאות פרטניות. אני לא חושב שבתחום החומרה איזשהו יבואן ישראלי ייחשב ליבואן גדול אצל אחת מהחברות הנ"ל.
בעוד שבישראל עלויות שכירת המבנה בו ממוקמת החנות עשויות, למשל, להיות גבוהות יותר מבארה"ב, עלויות שכר העובדים למשל נמוכות יותר.
אל תבנה על זה שעלויות העסקת עובדים נמוכות יותר בישראל מאשר בארה"ב. זה לא תמיד נכון.
הטענה הזו מקוממת כי למעשה משווקים שנוהגים כך מנסים "לתקן" את אי השוויון הפרטי בין הכנסתם שלהם לזו של מקביליהם בחו"ל, אי שוויון שממילא קיים בכל ענפי המשק בישראל, ע"י הגדלת אי השוויון הזה עבור כל שאר אזרחי ישראל (לפחות אלו מביניהם הנמנים על לקוחותיהם) דרך העלאת מחיריהם ובשל כך הקטנת כושר הקניה של אזרחי ישראל עוד יותר. בושה.
יש בזה משהו מקומם, אבל הייתי רוצה לראות מה היית עושה במקומם. באמת תנסה לשכנע אותי שבתור בעל עסק היית ביודעין מקצץ ברווח שלך, עד כדי העמדת עצמך בסיכון ממשי של קריסה, בשביל העקרון הציוני של שיפור חייהם של כלל האזרחים?

השוק פה מעוות בהרבה דברים. אני לא ממש יודע להסביר את כולם. אבל איכשהו נראה לי שחמדנות של עסקים בינוניים היא לא הבעיה פה. חנויות המחשבים (כפי שמעידים כל מי שהיו אי-פעם קשורים לאחת) לא מרוויחות הון. הן בקושי מקיימות את עצמן, ויכולת לראות את זה בקלות בגל החנויות שנסגרו / פשטו רגל בזמן המשבר לפני כמה שנים.

איפה הכסף הולך לאיבוד? כמו שאמרתי, אני לא יודע. אני חושב שיש חוסר יעילות מערכתי משווע ברמת המדינה, וללא ספק גם חמדנות של עסקים גדולים וטייקונים. אבל להאשים בכל הרעות החולות את המוכרים הקטנים לא יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר
רק לסבר את האוזן: הGTX980TI עליו נפתח הדיון הזה עולה בישראל כ3900 שקל ברשתות הגדולות (IVORY וKSP, שבאופן מחשיד נוקבות באותו המחיר בדיוק), וכ3700 שקל בחנויות המומלצות יותר בפורום כמו TMS וRSM. בפלונטר, שנציגה שרבב את עצמו לדיון הזה, הוא עולה כ3600 שקל - מחיר די מרשים ביחס לשוק המקומי. והנה, מתוך סקרנות, נכנסתי לגוגל וחיפשתי חנויות מחשבים בבריטניה - אחת התוצאות בעמוד הראשון הניבה את החנות www.aria.co.uk - לא רשת ענק אמריקאית אלא חנות המעסיקה, לפי אתר החברה, 35 עובדים בסה"כ ולה סניף אחד בלבד - חנות קטנה בהרבה גם מהרשתות הישראליות. אתם יודעים בכמה הכרטיס הזה נמכר שם? החל מכ3200 שקל, בתיקון לפי מע"מ ישראלי במקום זה הבריטי (בלי התיקון יוצא 3300). לכאורה לא הבדל ענק, של בין 10% ל20% לעומת המחירים בארץ (לא שזה מעט...) - אבל נא לא לשכוח שזהו ההבדל במחיר לצרכן, ולא ברווח של החנות! אם נניח שהעלות הסיטונאית לאותה חנות בריטית לא נמוכה יותר מזו של אייבורי למשל (ואין לי כל סיבה להניח אחרת, בהתחשב בגודל החנות ו"נוחות" ההובלה מארצות המזרח בהן הכרטיס מיוצר), ושהחנות ההיא מוכרת ברווח של 10%, הרי שבחשבון פשוט אייבורי\KSP מוכרות ברווח של מעל 30%, הבדל של יותר מפי 3.

המחיר של ה-G1 כמעט זהה בפלונטר ו-KSP, גם של ה-Superclocked, אמנם בחנות הבריטית הוא עולה קרוב ל-3600, הבדל של 350 ש"ח בערך. בכרטיסי לא רפרנס התמחור זהה בכמעט כל חנות, עובדה שהדליקה לי נורה אדומה וגרמה לי לחשוב אם יש פה איזה שיבוש כללי ביבוא או שהחנויות עצמן מנסות להחזיק אותנו אסירים.

אני עדיין רוצה לשפוך אור על ההבדלי מחירים בין ה-980TI ל-780TI (הנושא המרכזי מלכתחילה לא היה הבדלי המחירים בין הארץ לארה"ב אגב), לפי מידע שחפרתי (לא הצלחתי למצוא רקוד רישמי של חנויות, אז מכתבות ומפרטים מפורומים) ה-780TI תומחר בארץ בין 3250 ל-3600, והמחיר הרישמי שלו באירופה היה 560 ליש"ט (http://www.nvidia.co.uk/object/geforce-gtx-780ti-nov7-2013-uk.html), וסביר להניח שכמו עכשיו סוחרים לקחו עליו יותר. אז אתה צודק בנקודה שלך, ומה שמערער זה לחשוב שלפני שנה היא הייתה פחות רלוונטית. לפני שנה היינו באותה הסירה עם האירופאים, אבל השנה הסירה שלנו במצב רעוע משלהם. אני מקווה שמה שקורה עכשיו זה תמחור גבוה בגלל הגל הראשון (אגב, מישהו זוכר כרטיסי 780TI עם קידומת 4?) ובעוד חודשיים-שלושה החנויות יאזנו מחירים. ב-KSP אני לא מאמין שזה יקרה, אולי בפלונטר ו-TMS. איפה אני טועה?

djelectric, תחלוק איתנו את המידע שלך, מה אתה יודע על תהליך היבוא של כרטיסי מסך בארץ? מה הם גופי היבוא? איפה הם יושבים? האם גופי יבוא רישמי של חברות כמו Asus ו-MSI עוסקים גם בכרטיסי מסך? למה חנויות לא מנסות ליבא בעצמן מאסיה או ארה"ב? למה אנחנו לא יכולים לקבל אפילו את המחירים של האירופאים השנה, חברות האשראי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים