עבור לתוכן

רגע לפני החשיפה, הנה כל הפרטים על דור כרטיסי המסך החדש של AMD

Featured Replies

פורסם

זה לא מה שאני ראיתי בכרטיסים שלי. תוספת המתח סידרה להם אחלה תוספת למהירות הליבה.

• תגובות 140
  • צפיות 32.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ולגבי ה-fury, אי אפשר לדעת. אתה מנחש בהתבסס על גודל הליבה. אבל זרקו עליה קירור מים, אולי הוא טוב למשהו חוץ מרעש מעיק מהמשאבה :)

פורסם
ו-omertgm, אתה חוזר כל הזמן על המנטרה של 4GB. לפי מה שרואים בבנצ'ים, אין בעית זיכרון לכרטיס גם ב-4GB.

יאמר לזכותו שהסיקור המדובר דווקא הזכיר את הנושא לפחות בהתייחסות ל 2 משחקים (מתורגם מגוגל) :

Dying Light and Evolve are the other two games in which R9 Fury X are back and this time it seems clear that it is their amount of memory, limited to 4GB, that is the problem, not just in performance

הכוונה לגמגומים המדווחים בפסקה העוקבת - "fluidity". אם כי 2 מתוך 13 משחקים (בהקשר לזכרון) לא כזה נורא, אפשר להתפשר בהגדרות, בכל זאת מדובר ב-4K.

לגבי מתחים ו-OC נאלץ להמתין. האמת קצת הפתיע אותי שגם LinusTechTips וגם DudeRandom84 קיבלו כרטיסים עם ארטיפקטים\קריסות בסטוק. מקווה שסתם צירוף מקרים.

בצעד מחשיד אחר XFX מורידים לכרטיסים אלו את ה-lifetime warranty לשנתיים בלבד. אני חושב שגם לסדרה 300, אם כי לפחות ב best buy כן מקבלים עליה lifetime כרגע.

(לטענת נציג תמיכה של XFX, בחצי שנה - שנה אחרונה התחילו להגיע יותר מדי כרטיסים ל-RMA בעקבות שגעון כריית ביטקוין 24/7 עם ביוסים צרובים וכו'. למען האמת הטיעון הגיוני.)

פורסם

הנה OC של הזיכרון עם CPU-Z לאימות. חבל שהם לא הראו את התרומה היחסית רק שלו.

http://uk.hardware.info/reviews/6158/19/amd-radeon-r9-fury-x-review-amds-new-flag-ship-graphics-card-overclocking-results

הם ניצלו איזו פרצה\bug בתוכנה של AMD עצמה- הוסיפו 100MHZ\20% לזיכרון ו-9%/95MHZ לליבה.

מצער שהם בדקו שינוי רק בתוכנה סינטטית (20% תוספת ב- Fire-strike)

אני לא הייתי עוצר קנייה כדי לראות ביצועים אחרי שיפתחו שינוי מתח לליבה, ע"פ מה שרואים בשטח זה כבר הקצה. אין בעיית טמפ' כלל אבל השונות מאוד גדולה בין הסיקורים השונים. אם היו מוציאים את 980TI עם תדר בסיס של נגיד 1350 לרפרנס היינו רואים אותה תופעה של שונות גדולה.

אני חושב ש FURY-X אכן היה "חלום לOC'רים" אבל מיצו את הפוטנציאל הגדול שלו כולל הוספת מתח כבר במפעל מסיבות ברורות.

השיפור אחרי תוספת מתח ע"י המשתמשים יהיה, לדעתי, בממוצע קטן ויסבול מאותה שונות גדולה שיש כעת וזה יהפוך לעניין של יותר מזל משכל. מקווה להדבדות ולאכול את הכובע בעניין הזה.

אגב, מדובר על ליבה מוגדלת לשבב שקיים כבר שנה, בקר המתח זהה (שלישי מהסוף) ל 290X ולו יש כבר תוכנה מותאמת זמן רב.

אני לא מבין מה המגבלה הטכנית להוציא כלי OC מתאים? אולי זו החלטה של AMD לא לאפשר שינוי מתח גם לליבה..

captaincaveman-

אני מסכים ש 4GB מספיק, מוכח שגם 3.5GB מספיק לרוב המוחץ של המקרים.

אבל כשמשווים מערך של כרטיסי קצה במחיר זהה ואומרים שהנה סופסוף FURY זורח מעל המתחרה המגבלה\חיסרון ש 4GB מציבים היא יותר משמעותית. הוויתורים שמוכנים לקבל עם 970SLI או עם FURY יחיד גדולים לעומת מי שקונה מערך ב 1300$. אם לא היה שום סימן שזה מחסור מילא, אבל מאחר וקיימים מצבים כאלו ובגלל שמדובר על מערך high-end ה-2GB של המתחרה הופכים יותר משמעותיים.

• 1 חודש מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים