עבור לתוכן

המלצה על HDD ו SSD

Featured Replies

פורסם

אוקי התקציב 500 ל HDD עם נפח של 2TB לפחות ולגבי ה SSD 300-400....מחניות KSP או 1PC

לגבי האורך חיים של SSD הוא לא פחות מ HDD ממוצע ?

יש כאלה עושים SSD 500GB לשימוש של משחקים וכו...איך המהירות משתפרת אם עושים את זה ברמה ששווה לחרוג מהתקציב או שלא ממש הרבה ועדיף רק SSD לווינדוס?

פורסם
  • מחבר

הקפצה.............

אני הולך על Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001

ולגבי SSD אני חושב לקנות את ה Samsung 850 EVO 250 GB או Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SSD SATA III

איזה מהם אתם ממליצים? הרוב אומרים עדיף בהרבה את ה Evo 850

[h=1][/h][h=1][/h]

פורסם

זאת השוואה לא נכונה.

הEVO 850 עולה בערך 130 שקל יותר מהMX100.

ומגיעה איתו תוכנת CACHING בשם RAPID שעושה שימוש בזיכרון כדי להאיץ פעולות חוזרות.

ההשוואה הנכונה תהיה מול כונן MX100 עם תוכנת CACHING צד שלישי כמו PRIMOCACHE(בה אני משתמש).

את התוכנה הזאת אפשר לנסות בחינם ל30 יום.

עכשיו השאלה האם אתה בכלל צריך תוכנת CACHE לSSD?

הוא לא מספיק מהיר בלעדיה?

ואם אתה באמת! רוצה להיכנס לנושא תוכנת הCACHE לSSD, הRAPID היא תוכנה די עלובה לעומת הPRIMOCACHE.

וכמה כבר זיכרון יש לך בשביל זה?

אם יש לך 4GB זיכרון במחשב אני לא רואה טעם בקיצוץ הזיכרון הזמין למערכת/תוכנות בשביל תוכנת הCACHE, כי ממילא תשלם על זה מחיר בביצועים.

אבל אם יש לך 8GB זיכרון ומעלה, זה יכול להיות מאוד נחמד לתת כמה גיגה לתוכנה כמו PRIMOCACHE.

אז יש לך כמה אפשרויות בין שני הכוננים.

1) MX100 ללא תוכנת CACHING, לחיסכון מירבי, ותוכל להריץ PRIMOCACHE בTRIAL ל 30 יום כדי לבדוק אם יש טעם בתוכנת הCACHING(כי SSD זה מטוס בכל מקרה), ואם תרצה אז לקנות אותה ב100 שקל(או לפרוץ אותה).

2) EVO 850 שמגיע עם הRAPID(עליה אתה משלם בעצם) שנותן לך חווית CACHING בינונית ומוגבלת.

אחרי שאמרתי כל זה, הEVO 850 סך הכל כונן מאוד נחמד.

ועם שני הכוננים אתה תהיה מאוד מרוצה מהתגובתיות של המחשב, עם או בלי תוכנת הCACHE.

פורסם

ברור שעדיף הEVO.

פורסם
ברור שעדיף הEVO.

פרט, נמק !

פורסם

פשוט מאוד. כוננים מודדים לפי ביצועים, לא לפי תוכנות קאש.

האיבו מהיר יותר בבירור.

ייחודו של הקרושיאל הוא אך בכך שהוא כנראה המשתלם ביותר כרגע.

תוכנות קאש זה דבר נחמד, אבל בקריאה ארוכה גם כך אתה מיד מוגבל לביצועים האמיתיים של הכונן, ובקריאות וכתיבות קצרות הכוננים כיום גם כך מהירים מאוד והכל מתרחש די מיד בשימוש שוטף.

אני משתמש בפרימו והייתי תקופה גם בלעדיה, אני חייב לציין שההבדל בפועל לא משמעותי למרות שבבנצ'ים המספר גבוה משמעותית.

בקיצור, תוציא את התוכנות מהמשוואה. מבחינת ביצועים האיבו מהיר יותר, מבחינת הכונן המשתלם יותר הקרושיאל עדיף.

פורסם

כשמוציאים לגמרי את הcache מהמשוואה, הEvo נראה עדיף, אם כי לא בהרבה. עם זאת, לאור הבעיה עם הEvo 840, אני לא ממש סומך על סמסונג, כדי לקנות עוד כונן TLC שלהם.

פורסם

(אני לא יודע מהם השימושים שלך, אבל מניסיוני הקרושיאל מספק בהחלט)

פורסם
  • מחבר

שימושים ווינדוס על ה SSD כמובן וכמה משחקים....

כל השאר יהיה על ה HDD 2TB ויש לי זיכרון 8

וכן שמעתי על הבעיה של ה 840 אבל זה לא אומר שבטוח ימצאו עוד בעיה ב 850? סתם מעניין לדעת אחרי כמה זמן שיצא ה 840 גילו את הבעיה ההיא? וכמה זמן ה 850 כבר בשוק?

כן זה עושה את החברה לפחות אמינה מהשאר..

לגבי ה פרימו הבנתי שאפשר להפעיל את התוכנה גם על ה HDD?אם כן זה שווה ללכת על ה MX עם התוכנה? שיוצא בערך אותו מחיר כמו ה EVO 850 שמגיע על התוכנה שלהם אבל לפי מה שהבנתי ממכם היא לא משתווה ממש ל PRIMO?

כולם הולכים על ה EVO 850 עכשיו בגלל שבלי תוכנות היא מהירה יותר ואם תוכנה לכל SSD ה MX מנצח יש מישהו שמדבר מניסיון אחד עם 850 ואחד עם MX עם ה פרימו?

פורסם

אני רכשתי ללקוח שלי (אני עובד בתמיכת סיסטם באתרי לקוח) את ה851 של סמסונג.

לא קראתי ולא התעמקתי בבעיות שהיו ל840 אבל נראה שביצועים טובים מאוד, האם תתגלה בעיה בעתיד? ימים יגידו....

פורסם
  • מחבר

טוב אז ה SSD של CR המשתלם ביותר ללא תוכנות, ה SSD של MX משתלם יותר אם קונים את התוכנה PRIMO איתו וה SSD של סמסונג ה EVO 850 הכי מאוזן פחות או יותר למרות שזה בא עם התוכנה הבנתי ממש לא שווה לעומת הפרימו עם ה MX.....השאלה יש פה מישהו עם נסיון שיש לו את אחד מהזכרונות האלה שיוכל להביא חוות דעת? ושמעתי SSD של אינטל פחות או יותר נשמרים הכי הרבה זמן זה נכון?

פורסם

למה MX? הBX עולה משמעותית יותר זול(אם קונים ב484 שקל).

ההבדל במחיר בין הBX 250GB לMX הוא בערך 100 שקל.

אפשר לקנות 4GB זיכרון DDR3 זול ב160 שקל, אולי קצת פחות.

ההבדל הקטן בין הMX לBX בביצועים אינו משתווה לתוספת של 4GB זיכרון לPRIMOCACHE.

אפשר גם להגדיר את אותו הזיכרון כOS INVISBLE, אליו הPRIMO יודע לגשת ולהשתמש.

ככה הוינדוס לא יחשבן את אותם 4GB זיכרון בPF/HIB ועוד...

או שפשוט הולכים לחנות, וקונים את מה שיש לו מחיר טוב ובמלאי(ושאינו דור ישן או דגם נחות בסטנדרטים כמו הדגמי הKINGSTON/TRANSCENT/CORSAIR שנמכרים במחירי רצפה), ואחרי שמתקינים את הSSD כל כך מרוצים מהביצועים שכבר לא רואים טעם בנסיון לשפר ביצועים עם תוכנת CACHING.

אני בעצמי משתמש בPRIMOCACHE.

אבל סתם לאנשים מסביבי שאינם אוהבים להתעסק עם שטויות אני ממליץ על BX100 וסוגר עניין.

ככה כמו שהוא בלי שום תוספת הBX הוא מטוס.

בשביל לרצות או אפילו להבחין!! ביותר מזה צריך להיות חולה ביצועים או טוחן כוננים מקצועי.

פורסם

כעת בדיוק Crucial הוציאו תוכנת Cache חינמית למוצריהם. כמה שפרימו תהיה טובה ממנה או לא - כבר לא משתלם לשלם עליה, וגם היתרון היחסי של EVO עם הMAGICIAN מתאזן.

פורסם

חדשות טובות הייתי אומר.

אני רץ לבדוק מה הסיפור.

רק חשוב לציין דבר אחד.

פיראטים לא משלמים על הPRIMOCACHE.

אז more power to them.

פורסם

למה? מי אמר שפרימו טובה יותר?

בנוסף, יש הרבה אנשים שאולי היו פורצים, אבל אם ישנו תחליף חינמי אפילו אם הוא מעט פחות טוב הם יעדיפו אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים