עבור לתוכן

יד2 VS חדש

Featured Replies

פורסם

האם לכרטיסי מסך יורדים ביצועים תוך שנה,שנה וחצי?

אם לא אז למה לבזבז כסף על כרטיס חדש. אפשר להשיג יד שניה עם אחריות בחצי מחיר

עוד שאלה: האם למעבד יורד הביצועים ואם כן למה?

תןדה מראש

פורסם

הביצועים לא יורדים לרכיבים האלקטרונים השונים במחשב, הסיבה היא שלחדש יש אחריות של לפחות 3 שנים. בנוסףלא ניתן לדעת באילו תנאים עבד הכרטיס המשומש ובנוסף תקופת האחריות קצרה יותר.

בלי קשר זה לא מדויק, חצי מחיר לכרטיס עם אחריות זה לא דבר פשוט למצוא אם בכלל קיים.

פורסם

כמו שאמר OR2OOO, אי אפשר לדעת מה עשו לכרטיס לפני. וגם אם זה לא מדוייק ולא נכון, לפי ההרגשה שלי רכיבים אלקטרוניים, בטח ובטח כאלה שיוצרים כל כך הרבה חום במאמץ, הם בעלי אורך חיים מוגבל יותר ואני מעדיף לקנות אותם לאחר כמה שפחות שימוש.

הייתי שוקל ברצינות אם היה מדובר בחצי מחיר, לא פחות מזה. ואפילו אז כנראה שהייתי חושד ולא מאושר מהעובדה שאני קונה רכיבי מחשב יד שנייה.

אבל היי, כל אחד ומה שמתאים לו.

פורסם

הסיבה האמיתית לצניחה של מחירי כרטיסי מסך AMD זה BITCOIN.

אנשים קנו אותם בשביל MIMING, ברגע שהערך של BITCOIN צנח, שוק יד 2 התמלא בכרטיסים R9 290 ודומים.

אני אישית קניתי כרטיס 290 יד שניה ממישהו שהיו לו 16 כאלה לצורכי MINING והוא מכר את כולם.

פורסם

זה מזכיר לי את כול האנשים שמתלהבים מ4K

אם לא משחקים על מסך 80 אינץ לא שמים לב להבדל זה סתם פוגע בביצועים

אין הבדל בין יד שתיים לחדש כול עוד זה אדם נורמטיבי ששיחק בקריסיס למשך חצי שנה

וגם ככה כרטיסי מסך לא מתקלקלים כמו נורות

פורסם

זהו בדיוק - איך אתה יודע שזה אדם נורמטיבי ומה בדיוק הוא עשה איתו? אולי הוא קיבל מכה? אולי בעיית חום? אולי יש תקלה שהוא סידר ומעוניין להעיף את הכרטיס? אולי סתם בעיה לא מוכרת? הסיכוי קטן, אבל הוא קיים.

הם לא מתקלקלים כמו נורות, זה בטוח, אבל בהוצאה כזו אני אישית לא הייתי מרגיש בנוח. זו רק הדעה שלי.

פורסם

קודם כל כרטיסים לא מצניחים ביצועים אלה אם יש תקלה תכנית .

דבר שני - זה ממש לא משנה באילו תנאים עבד הכרטיס בין עם 100% שימוש בGPU או בחדר קר של 16 מעלות.

כל עוד הכרטיס לא הגיע לנקודת רתיחה והכבלים שלו התחילו להתנפח אין פה באמת בלאי ...

זו סיבה מספיק טובה בכדי לרכוש כרטיס משומש במחיר מצחיק .

האם היתה בעיה סדרו אותה ומכרו הלאה כדי להיפתר? זו נוכלות ...

תמיד אפשר להיתקל בנוכלות וכדי למנוע זאת יש לבחון בדקדוק את המוכר שלך ואת המוצר ..

פורסם
כל עוד הכרטיס לא הגיע לנקודת רתיחה והכבלים שלו התחילו להתנפח אין פה באמת בלאי ...
זה לא ממש נכון. ככל שהחום גבוה יותר, הבלאי מואץ יותר. מדובר בתהליך רציף ולא במשהו דיסקרטי שמתחיל רק מסף טמפרטורה מסוים ועד אז אין כלום.
פורסם

קבלים אלקטרוליטיים לא בקיא באחרים, שזה מה שמתקלקל בהמון מקרים ברכיבי מחשב כל ירידה ב10 מעלות מכפילה את אורך החיים שלו. בשביל זה הרבה פעמים תראה שאורך החיים שלו נגיד 2000 שעות ב105 מעלות.

ב65 מעלות אורך החיים הצפוי הוא 32000 שעות. סביר להניח שיש עוד רכיבים שיחייו יותר בטמפ' יותר נמוכה, סביר להניח לא בכאלה הפרשים.

כרטיס מסך שעבד חצי שנה רצוף בטמפ' גבוהה יחסית בהחלט צפוי ליפול קודם מכרטיס שהיה בשימוש רגיל.

נערך על-ידי none77

פורסם

^

בדיוק. תודה.

אני מסכים שחישוב עלות-תועלת קר יכול להיות הרבה יותר יעיל לטווח הארוך, אבל גם בלי קשר לעניין הטכני התאורטי - מילא אם היה מדובר ברכב שבו הפרש בין חדש ליד שניה יכול להגיע לאלפים רבים של שקלים, למה לי לקחת את הסיכון בלהתעסק עם נוכלים בהפרש כזה זניח (יחסית) של כסף? מילא אם זה סתם כרטיס בשביל המדיה סנטר בסלון, אבל בשביל מחשב גיימינג ראשי שחשוב לי ביום יום, חבל לי על כאבי הראש וכאבי הלב הפוטנציאליים אחר כך.

פורסם

בהמהרה הטמפ' יכולה לעלות ביחס יותר גדול מההמהרה ולקצר עוד יותר את חיי הכרטיס.

כרטיסים שמראש בנויים להמהרה סביר להניח ישרדו יותר עקב רכיבים איכותיים יותר.

גם חימום וקירור בעיקר בלופ מקצרים את חיי הכרטיס יוצרים מאמצים על ההלחמות.

מה שמפיל הרבה פעמים ספקים וכרטיסי מסך זה דווקא המאוורר שגם אצלו אורך החיים מתקצר ככל שעולה הטמפ', שהוא מפסיק לעבוד וגורר אחריו....

מיסב רגיל מעבר לזה שאורך החיים התאורטי שלו קצר יותר מball bearing וfluid dynamic bearing הוא גם רגיש יותר לאבק....

פורסם
זה לא ממש נכון. ככל שהחום גבוה יותר, הבלאי מואץ יותר. מדובר בתהליך רציף ולא במשהו דיסקרטי שמתחיל רק מסף טמפרטורה מסוים ועד אז אין כלום.

בתאוריה ולשם ההשוואה ניקח כרטיס בעבודה רצופה על 50% GPU למשך שנתיים בטמפרטורת החדר ואל מולו נציב מערכת זהה על 16 מעלות.

סביר בהחלט שיחס הבלאי ביניהם יהיה זהה לחלוטין ולשניהם יש עוד שנים יפות לתת..

מכאן אני מסיק שהתהליך אינו רציף אלה שישנה נקודת רתיחה ומשם עשוי להגיע הבלאי ורק אז הכלל שלך עשוי להיות נכון.

לצורך העניין ננסה לתאר ולהגדיר את המצב כמעיין חום סגולי שכזה...

* אם ויש סיכוי שאני טועה, האם יש הוכחה אחרת ?

פורסם

אתה טועה וממציא תאוריות.

פורסם
בתאוריה ולשם ההשוואה ניקח כרטיס בעבודה רצופה על 50% GPU למשך שנתיים בטמפרטורת החדר ואל מולו נציב מערכת זהה על 16 מעלות.

סביר בהחלט שיחס הבלאי ביניהם יהיה זהה לחלוטין ולשניהם יש עוד שנים יפות לתת..

על סמך מה קבעת את זה? יש לך הוכחה לזה? כי זה פשוט לא נכון.

ברור שכשאתה מסתמך על משהו לא נכון, אתה יכול "להסיק" מה שבא לך. :)

פורסם

בקשר ליד שניה

כשמדובר באדם פרטי אכן זה קצת מרתיע

אבל שחנות נותנת לך כרטיס יד שניה עם אחריות מקוצרת שלהם its a win win

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים