עבור לתוכן

אני חדש כאן ומתנצל מראש אם השאלה שלי תהייה שאלה חוזרת...

Featured Replies

פורסם
למה יותר מוצלחת ?.

אם היא באמת יותר מוצלחת מ7 למה לא הלך לה ?.

רשימת החידושים המלאה,

http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_8

בקשר ללמה היא לא הצליחה זה מאותה סיבה שאנשים נשארו בXP, לאנשים נוח עם מה שעובד ומה שהם רגילים אליו, אולם אם קיימת אפשרות (מחשב חדש וכיו"ב) לקבל שדרוג ומוצר עם יכולות משופרות אז למה לא?

נשים את נושא התפריטים בצד כי לשנות את ה Shell בווינדוס זה משהו שאני אישית עשיתי עוד מ98 זה לא משהו חדש, אבל אל תשכח שבארגונים למשל זה סיפור די רציני לשדרג מערכת הפעלה ומצריך בדיקה ארוכה ומעמיקה לפני.

• תגובות 85
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בוא נעבור על הלינק המהולל שלך, ואני מסתכל מנקודת מבט של המשתמש הביתי הרגיל על מחשב רגיל (רובנו כשאנחנו רוצים להשתמש במחשב במקום להתעסק במערכת הפעלה, אחרת היינו עוברים ללינוקס):

Development platform - מגה פייל - אפילו מיקרוסופט כבר לא משתמשת במושג מטרו בחלונות 10 מרוב הבושה.

Language and standards support - ראה סעיף קודם

Windows Store - פייל - גם מרמת התוכן (שב 10 מתקנים ומעתיקים את ה APP STORE של אפל, אזי גם סרטים, תוכניות, מוזיקה, משחקים, תוכנות) וגם מרמת הביצוע, אם יצא לכם להשתמש, משתתף בצערכם.

Shell and user interface - מגה פייל - אני מעדיף את הממשק של חלנות 7, כל שינוי שנעשה ב 7 פשוט גרוע ברמות שלא יאמנו.

Bundled apps - פייל - מישהו משתמש בהם (לעומת מה שיש ב 7) ?

Start screen - מגה פייל - כל פעם שלצערי יוצא לי להשתמש בזה (בעיקר בגלל הסעיף הבא) אני בוכה, למזלי הצלחתי לבטל את רוב התהליכים גוזלי הזכרון של זה.

Search - באמת ? עדיף כדור בראש, אני רציני (בתור משתמש כבר של Search כמות הבעיות שיש לי עם זה ב 8 לעומת 7, פשוט לבכות).

User login - למי איכפת ?

Notifications - בעיקר בשימוש של אפליקציות מטרו, מי משתמש בזה ?

Microsoft account integration - איכס, לקשור את מערכת ההפעלה שלי בחשבון של מיקרוסופט ? מה זה פה, אפל ? (אפילו שם זה פחות פולשני וניתן להפרדה בקלות).

Display screen - אולי יש פה משהו שעוזר למי שיש כמה מסכים (למרות שב 7 המצב די טוב), לא יודע.

File Explorer - באמת שיפורים חביבים, למרות שלשמשתמשים הרציניים גם ככה יש דברים כמו total commander ודברים אחרים.

Internet Explorer - נו באמת... אין הבדל בין 7 ל 8.

Task Manager - באמת נחמד, אבל זה חלון שאתם מקווים שאתם לא צריכים להסתכל עליו, וזה בעיקר קוסמטי.

Touch keyboard - טאץ ? מחשב נייח ביתי ?

Password input - מה ?

Infrastructure - מיליון דברים שלא קשורים למשתמש הביתי או שהיית מעדיף שלא יהיה קשורים בשימוש רגיל.

File History - מה עשיתי עם זה עד היום בלי זה....

Hardware support - תמיכה מובנית ב USB 3, יאיי... (נו באמת, אפשר להתקין דריבר ב 7).

Installation - כי אני מתקין הרבה.

Networking - אני לא רואה אף הבדל בין 7 ל 8.

Startup - עולה קצת יותר מהר, לא נראה לי משמעותי.

Video subsystem - יש WDDM 2.1 איך חייתי עד היום ?

Printing - מדפיס בדיוק כמו 7.

Windows PowerShell - באמת מעניין את המשתמש הביתי.

Windows To Go - זה פיצר נחמד שחבל שאין לנו מה לעשות איתו.

טוב פה נשברתי, אבל רמז, אין משהו באמת ששווה בהמשך הרשימה, מה שבאמת מסביר את הכשלון היחסי של 8, בטח למשתמש הביתי במחשב נייח, רק הרסו את מה שהיה טוב ב 7.

זה שמתרגלים להתעללות לא אומר שזה בהכרח טוב.

פורסם
בוא נעבור על הלינק המהולל שלך, ואני מסתכל מנקודת מבט של המשתמש הביתי הרגיל על מחשב רגיל (רובנו כשאנחנו רוצים להשתמש במחשב במקום להתעסק במערכת הפעלה, אחרת היינו עוברים ללינוקס):

Development platform - מגה פייל - אפילו מיקרוסופט כבר לא משתמשת במושג מטרו בחלונות 10 מרוב הבושה.

Language and standards support - ראה סעיף קודם

Windows Store - פייל - גם מרמת התוכן (שב 10 מתקנים ומעתיקים את ה APP STORE של אפל, אזי גם סרטים, תוכניות, מוזיקה, משחקים, תוכנות) וגם מרמת הביצוע, אם יצא לכם להשתמש, משתתף בצערכם.

Shell and user interface - מגה פייל - אני מעדיף את הממשק של חלנות 7, כל שינוי שנעשה ב 7 פשוט גרוע ברמות שלא יאמנו.

Bundled apps - פייל - מישהו משתמש בהם (לעומת מה שיש ב 7) ?

Start screen - מגה פייל - כל פעם שלצערי יוצא לי להשתמש בזה (בעיקר בגלל הסעיף הבא) אני בוכה, למזלי הצלחתי לבטל את רוב התהליכים גוזלי הזכרון של זה.

Search - באמת ? עדיף כדור בראש, אני רציני (בתור משתמש כבר של Search כמות הבעיות שיש לי עם זה ב 8 לעומת 7, פשוט לבכות).

User login - למי איכפת ?

Notifications - בעיקר בשימוש של אפליקציות מטרו, מי משתמש בזה ?

Microsoft account integration - איכס, לקשור את מערכת ההפעלה שלי בחשבון של מיקרוסופט ? מה זה פה, אפל ? (אפילו שם זה פחות פולשני וניתן להפרדה בקלות).

Display screen - אולי יש פה משהו שעוזר למי שיש כמה מסכים (למרות שב 7 המצב די טוב), לא יודע.

File Explorer - באמת שיפורים חביבים, למרות שלשמשתמשים הרציניים גם ככה יש דברים כמו total commander ודברים אחרים.

Internet Explorer - נו באמת... אין הבדל בין 7 ל 8.

Task Manager - באמת נחמד, אבל זה חלון שאתם מקווים שאתם לא צריכים להסתכל עליו, וזה בעיקר קוסמטי.

Touch keyboard - טאץ ? מחשב נייח ביתי ?

Password input - מה ?

Infrastructure - מיליון דברים שלא קשורים למשתמש הביתי או שהיית מעדיף שלא יהיה קשורים בשימוש רגיל.

File History - מה עשיתי עם זה עד היום בלי זה....

Hardware support - תמיכה מובנית ב USB 3, יאיי... (נו באמת, אפשר להתקין דריבר ב 7).

Installation - כי אני מתקין הרבה.

Networking - אני לא רואה אף הבדל בין 7 ל 8.

Startup - עולה קצת יותר מהר, לא נראה לי משמעותי.

Video subsystem - יש WDDM 2.1 איך חייתי עד היום ?

Printing - מדפיס בדיוק כמו 7.

Windows PowerShell - באמת מעניין את המשתמש הביתי.

Windows To Go - זה פיצר נחמד שחבל שאין לנו מה לעשות איתו.

טוב פה נשברתי, אבל רמז, אין משהו באמת ששווה בהמשך הרשימה, מה שבאמת מסביר את הכשלון היחסי של 8, בטח למשתמש הביתי במחשב נייח, רק הרסו את מה שהיה טוב ב 7.

זה שמתרגלים להתעללות לא אומר שזה בהכרח טוב.

אין לי מושג אם אתה רציני או מתחיל קריירה של סטנדאפיסט.

פורסם

כמה שטויות.

אני יכול לציין כאחד שהשתמש תקופה בווינדוס 8 על נייח ומשתמש ווינדוס 7 ותיק בנייד, סתם כי אני משתמש בתוכנות עצמן ופחות מעניינת אותי הפלטפורמה (XP, לינוקס או מה שלא תהיה, אם כי מויסטה אני בטעם קצת רע), שלמשל זמן האתחול ה'לא משמעותי' לגביך, מהווה לגבי שיקול משמעותי. אני עם SSD אך ההבדל בין זמן האתחול במחשב שלי לאחרים שאני מתקין להם ווינדוס 8 עם SSD (אתחול של כ-7 שניות למשל) גורם לי לחשוב בכל פעם על שדרוג.

כמו גם כמה שיפורים לא מבוטלים מהרשימה לעיל.

אם אלו לא שיפורים בעיניך יכולת להישאר גם עם XP. היא "מדפיסה אותו דבר"...

פורסם

ווינדווס 8.1 בלי לחשוב בכלל...

כל אלה שאומרים ווינדווס 7 זה סתם כי לא בא להם להתרגל למשהו חדש והם מקובעים.

ותאכלס? פשוט צריך להתרגל. מערכת מצויינת שמעולם לא נתקלתי בשום בעיה איתה.

ואם קשה לך בלי הכפתור התחל אז אתה שם תוסף ואז באמת שאין טעם לווינדווס 7...

פורסם
בוא נעבור על הלינק המהולל שלך
עכשיו בוא נעבור על התגובות שלך.

בעצם אפשר לחלק אותן לשני סוגים: טרוניות על ממשק המטרו (שזה שהוא מחורבן - כולם מסכימים) ואמרות מהסוג "אני מסתדר בלי זה יופי, אז זה מיותר".

"ניתוח מעמיק" כזה אפשר לעשות לכל גרסה של מערכת הפעלה. בדיוק אותו דבר אפשר לומר על7 יחסית לויסטה, על ויסטה יחסית לXP, על XP יחסית ל2000 וכו'. הרי כולם הסתדרו מעולה לפני שיצאה מערכת הפעלה X, אז למה בכלל צריך אותה?

ללא ספק, אחת התגובות המטומטמות. :facepalm:

פורסם

מכיוון שמפלס הטמטום בפורום עולה, אני לצערי נדרש להסביר את עצמי (ואת כלל האל תתקין מערכת הפעלה אי-זוגיות של מיקרוסופט).

אפשר לחלק את מערכות ההפעלה של מיקרוסופט לתקופת הטרום NT (שזה בערך 3.11 עד 98), את תקופת ה NT הראשונה למחשב ביתי (שזה 2000/XP) ואת תקופת NT השניה (שהיא ויסטה ומעלה).

בכל אחת מהדורות הללו יש מקפצות, אבל מן הסתם לא הייתם מתקינים Windows ME או חס וחלילה Windows Vista כי הם חרא של מערכות הפעלה.

אני יכול לציין מקפצות מדרגה בהמון תחומים שמשפיעים על השימישות היום יומית בין הדורות הללו (בין 95 ל XP, בין XP ל 7), כאשר אומנם נכון שיש תקופת הסתגלות (שבד"כ גובלת בדברים כמו איכס, מה זה ה AERO הזה, איכס מה זה ה START החדש וכו'), אבל בטווח שימוש של כמה חודשים לא ניתן להגיד שיש סיבה אמיתית לחזור אחורה.

לעומת זאת, חלונות 8 (שעדיין מהדור של ויסטה+), לא נותנת אף מקפצת מדרגה משמעותית למשתמש הרגיל (חוץ מאלו שעושים ריסט הרבה פעמים למחשב שלהם כי הם עניים וחוסכים חשמל כמו נחום), משנה המון דברים שעבדו טוב למען המטרו שאתם מסכימים שחרא (התחל, חיפוש, אפליקציות שרצות ברקע ולא נותנות כלום) ומצפה שנוכל חרא.

אני שוקל עדיין האם לתת לכם כמה וכמה יתרונות בכל אחת מהקפיצות הללו למקרה שנדפק לכם המוח משימוש ב 8.1 יותר מדי, אבל אולי תתנו לי יתרונות מהותיים של 8.1 קודם (במקום לינק מפגר של ויקיפדיה שלא באמת אומר איזה ערך מוסף יש למשתמש הביתי הרגיל).

פורסם
בכל אחת מהדורות הללו יש מקפצות, אבל מן הסתם לא הייתם מתקינים Windows ME או חס וחלילה Windows Vista כי הם חרא של מערכות הפעלה.
גם אני לא הייתי מתקין ויסטה היום, אבל בזה שאתה אומר שהיא חרא של מערכת הפעלה, אתה ללא ספק מעלה את מפלס הטמטום בפורום, כאן אני נאלץ להסכים. :)

אגב לגבי ME, אני לא אומר כלום, כי לא התנסיתי איתה אף פעם, ואני ממש לא רוצה להיות כמו המפגרים שאומרים שמשהו חרא כי זה מה שכולם אומרים בלי שיש להם מושג.

אני יכול לציין מקפצות מדרגה בהמון תחומים שמשפיעים על השימישות היום יומית בין הדורות הללו (בין 95 ל XP, בין XP ל 7)
ברור שאפשר, וכמו שאתה עשית - אפשר לבטל כל אחת מ"קפיצות המדרגה" האלה כמיותרות / לא שימושיות. זה פשוט עניין של לסמן את המטרה מסביב לחץ. אם מראש החלטת שמשהו הוא "קפיצת מדרגה", תתייחס להבדלים כמשמעותיים, ואחרת כלא משמעותיים.
אני שוקל עדיין האם לתת לכם כמה וכמה יתרונות בכל אחת מהקפיצות הללו למקרה שנדפק לכם המוח משימוש ב 8.1 יותר מדי, אבל אולי תתנו לי יתרונות מהותיים של 8.1 קודם (במקום לינק מפגר של ויקיפדיה שלא באמת אומר איזה ערך מוסך יש למשתמש הביתי הרגיל).
תיתן, בבקשה. נשמח לשאול אותך "איך חיינו בלי זה קודם?" על כל אחד מהם. :lol:
פורסם
מכיוון שמפלס הטמטום בפורום עולה, אני לצערי נדרש להסביר את עצמי (ואת כלל האל תתקין מערכת הפעלה אי-זוגיות של מיקרוסופט).

אפשר לחלק את מערכות ההפעלה של מיקרוסופט לתקופת הטרום NT (שזה בערך 3.11 עד 98), את תקופת ה NT הראשונה למחשב ביתי (שזה 2000/XP) ואת תקופת NT השניה (שהיא ויסטה ומעלה).

אני יכול לציין מקפצות מדרגה בהמון תחומים שמשפיעים על השימישות היום יומית בין הדורות הללו (בין 95 ל XP, בין XP ל 7), כאשר אומנם נכון שיש תקופת הסתגלות (שבד"כ גובלת בדברים כמו איכס, מה זה ה AERO הזה, איכס מה זה ה START החדש וכו'), אבל בטווח שימוש של כמה חודשים לא ניתן להגיד שיש סיבה אמיתית לחזור אחורה.

לעומת זאת, חלונות 8 (שעדיין מהדור של ויסטה+), לא נותנת אף מקפצת מדרגה משמעותית למשתמש הרגיל (חוץ מאלו שעושים ריסט הרבה פעמים למחשב שלהם כי הם עניים וחוסכים חשמל כמו נחום), משנה המון דברים שעבדו טוב למען המטרו שאתם מסכימים שחרא (התחל, חיפוש, אפליקציות שרצות ברקע ולא נותנות כלום) ומצפה שנוכל חרא.

אני שוקל עדיין האם לתת לכם כמה וכמה יתרונות בכל אחת מהקפיצות הללו למקרה שנדפק לכם המוח משימוש ב 8.1 יותר מדי, אבל אולי תתנו לי יתרונות מהותיים של 8.1 קודם (במקום לינק מפגר של ויקיפדיה שלא באמת אומר איזה ערך מוסף יש למשתמש הביתי הרגיל).

או קיי הבנתי,

אין לך שום נימוק לכך ש7 יותר מוצלחת מ8.1 אז אתה עובר להעלבה של משתמשים אחרים בפורום.

אפשר לדעת במה כבודו עוסק בחיים שהוא בעל ניסיון עשיר וסמכות לקבוע עובדות?

מספיק שאני אקח את העובדה שכתבתה:

"

Task Manager - באמת נחמד, אבל זה חלון שאתם מקווים שאתם לא צריכים להסתכל עליו, וזה בעיקר קוסמטי."

כדי להתעלם לחלוטין מהתגובה שלך. אתה כנראה לא מנסה להגיע למסקנה נכונה או לנסות ליצור דיון מועיל אלא החלטתה לפצוח בויכוח מיותר כדי שכולם יכתבו שאתה צודק. ככה לא מתנהל דיון והנימוקים שלך עד כה חלשים עד כדי לא קיימים.

אם תרצה להבא שאני אתייחס לתגובות שלך בבקשה תערוך את ההודעה שלך ותמחק את השורה האלימה ובלתי ראויה שכתבתה ואני אבקש להבא שתקפיד על דרך ארץ ותרבות דיון.

פורסם

מצרף אחוזי שימוש במערכות מיקרוסופט.

יש לזה סיבה .

Win-XP-chart10-246724.png

פורסם

לינק למקור?

פורסם

הסקר מאוגוסט 2014 והוא נערך בהתנדבות על ידי לקוחות של קספרסקי.

בכל מקרה אמרנו מה לדעתנו הסיבות ש7 נפוצה יותר וזה לא סותר את העובדה ש8.1 עדיפה.

פורסם

חחחחחח

תסתכל על העדכון.

7 צומח

פורסם

ראיתי.

עדיין לא הבנתי מה הקשר בין תפוצה לאיזה גרסה יותר מתקדמת ועדיפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים