עבור לתוכן

החלפת מסך למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

היי, כמה שאלות:

אני רוצה להחליף מסך ל-lenovo g510 ממבריק למאט. המטרה היא לשדרג את איכות המסך.

1. האם אפשר להחליף מסך למחשב נייד שמגיע עם 220nits ולקבל בהירות של 300nits נאמר?

2. כשאני בוחר מסך להחלפה, אני צריך לוודא רק התאמה בחיבורים, ברזולוציה ובתאורה אחורית? (האם יש סוגי מסכים שלגביהם זה ''קליעה בטוחה'' בלי הבעיות עם הלוח אם)?

3. באתר panelook יש מנוע חיפוש עם המון פרמטרים. לאיזה פרמטרים צריך לשים לב בשביל לכוון לפאנל איכותי מבחינת צבעים, ניגודיות וכן הלאה.

בגדול אני רוצה לקנות lenovo g510 אחרי הרבה התלבטויות. אני קונה אותו בלי אחריות ככה שזה לא רלוונטי.

ראיתי 3 ביקורות שונות של הדגם ב-notebookcheck וההבדל בין הדגמים היה ההארדיסק, המעבד והכרטיס מסך.

העניין הוא שהמסכים, שהם באותה רזולוציית HD, היו שונים בבהירות, בניגודיות ובפרמטרים נוספים.

יוצא שהדגם עם הבהירות הנמוכה הוא הטוב ביותר מבחינת איכות צבעים וניגודיות, והדגם עם הבהירות הגבוהה הוא הגרוע יותר.

ככה שאין לי מושג על איזה מסך אני אפול וכרגע אני מאמין שהכי בטוח זה לכוון למסך שאני רוצה לפי מפרט מחשב שזהה מבחינת החומרה לזה שבביקורת של notebookcheck.

נערך על-ידי orentav

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום. :hi:

לשאלותיך:

1. כן - זה תלוי במסך עצמו.

2. בגדול - רק החיבור והתאורה האחורית צריכים להיות זהים. רזולוציה לרוב לא חייבת להיות זהה (פעם הייתה עשויה להיות מגבלה בשבב הגרפי של המחשב שהגביל לרזולוציה מסוימת, אבל בשנים האחרונות אני כבר לא מכיר תופעה כזו). מה שכן - כשמחשב מגיע עם מסך ברזולוציה נמוכה - לא תמיד זמין מסך ברזולוציה גבוהה שמשתמש באותו החיבור.

נקודה נוספת היא שצריך לוודא היטב שבאמת מדובר באותו חיבור ולא רק בכזה שנראה דומה (נגיד שהפכו פינים ב180 מעלות). אני לא ממש יודע איך לוודא את זה מראש. עם זאת נראה שבשנים האחרונות יש שיפור מסוים בסטנדרטיזציה של דברים כאלה.

3. בגדול - עדיף לבחור פאנל VA/IPS ולא TN. כל השאר די משני לפרמטרים שציינת. אבל כמו שראית, גם צבעים/ניגודיות מופיעים בפרמטרים שלהם.

אגב, יש גם את laptopscreen שמוכר מסכים עם איזושהי הבטחת תאימות לדגמים מסוימים של ניידים:

https://www.laptopscreen.com/English/model/IBM-Lenovo/LENOVO~G510~SERIES/

באופן כללי - כשיש ליצרן מחשבים ניידים מספר ספקים אפשריים של מסך עם אותם פרמטרים - זה באמת "הגרלה", ולא הייתי בונה על זה שיהיה איזשהו קשר בין יצרן המסך ביחידה שתקבל לשאר הרכיבים במפרט.

פורסם

מחשב שמגיע עם HD רגיל יהיה בעייתי לחבר אליו FHD בגלל קווי תקשורת בחיבור עצמו.

עדיף לדעתי לקנות מחשב עם מסך מט מראש, יחסוך התעסקות.

כמו כן, אין מסך HD רגיל 15.6" שהוא IPS/VA, היה דיון פה מתישהו בעניין ללא תוצאות חד משמעיות.

פורסם

אצטרף בשאלה משלי:

דגם הנייד שבו אני משתמש, Lenovo T440p, מגיע עם כמה סוגי מסכים לבחירה. ספציפית אני משתמש ב 1600x900 TN (זה היה הדיל באיביי, למרות שרציתי אחרת).

קיים לדגם הזה FHD IPS די בזול (50/60$). אפשרי להחליף בעצמי את המסך, או שהוא לא יעבוד?

(הרזולוציה מספיקה לי, אבל חסרונות הTN ממש מציקים).

נערך על-ידי nachum37

פורסם

לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים