עבור לתוכן

FHD vs QHD גודל 27 עם כרטיס מסך גבולי

Featured Replies

פורסם

מתלבט בין שני מסכים DELL IPS גודל 27

P2714H - U2715H

למעשה מדובר באותו המסך רק האחד ברזולוציית FHD והשני QHD.

יש שם עוד הבדל זניח של החיבורים אבל זה לא משנה.

עכשיו כאן נכנס הטוויסט, אני מת לרזולוציה גדולה יותר מFHD אבל הכרטיס לא יסחוב משחקים בQHD (769GT) לכן אני אאלץ להתפשר ברזולוציה

אז מה עשיתי בזה למעשה ?

• תגובות 33
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הכרטיס?

פורסם
  • מחבר

רשמתי בסוגריים

760GT של EVGA ...

משחקים חדשים הוא בקושי זז בFHD על HIGH על פילטרים אין מה לדבר

זה אומר QHD על LOW ולכן סביר שאלך על FHD HIGH על גבי מסך של QHD -רק במשקים כבדים-

ובכל שאר התכנים אהנה מתצוגה רחבה הרבה יותר. השאלה היא עד כמה נורא יראה זמן המשחק הלא גדול במיוחד שלי בFHD על גבי מסך QHD ?

עדיף אולי לחסוך את האלפייה וללכת על FHD ולסגור עניין ?

פורסם
רשמתי בסוגריים

760GT של EVGA ...

משחקים חדשים הוא בקושי זז בFHD על HIGH על פילטרים אין מה לדבר

זה אומר QHD על LOW ולכן סביר שאלך על FHD HIGH על גבי מסך של QHD -רק במשקים כבדים-

ובכל שאר התכנים אהנה מתצוגה רחבה הרבה יותר. השאלה היא עד כמה נורא יראה זמן המשחק הלא גדול במיוחד שלי בFHD על גבי מסך QHD ?

עדיף אולי לחסוך את האלפייה וללכת על FHD ולסגור עניין ?

תלך על FHD ותשדרג בבוא העת

פורסם

אם תקח מסך QHD תהיה חייב כרטיס מסך מאוד חזק ובנוסף אולי גם לשדרג ספק כח

פורסם

לא עניתם על מה שהוא שאל.

פורסם

שיקח מסך 24 או אחר עם FHD

כל מעבר מ-FHD יצריך השקעה כספית ניכרת

פורסם
  • מחבר

נכון מאוד ולמעשה גם אתה לא ענית לי על השאלה:imwithstupid:

במידה ואקח מסך FHD אני לא אהנה מQHD בשום מצב אף על פי שגבולות הפריסה שמעניקה רזולוציית FHD מאוד מגבילות אותי (לפחות בשולחן העבודה)

על אחת כמה וכמה כשמדבור בגדול 27אינץ' (אני מתכנן לרדת חזרה ממסך טלוויזיה FHD גודל46אינץ שבה הציפיות היתה כלכך נוראית שלא צריך להסביר).

ומנגד אם וכאשר אשקיע עוד אלפיה לטובת QHD, אוכל להנות מזה בכל התכנים למעט משחקים כבדים בלבד.

בסיטואציה כזו כנראה שאאלץ להתפשר על הגדרות HIGH ברזולוציית FHD על גבי מסך שהוא QHD.

עכשיו השאלה היא פשוטה : עד כמה נורא זה יהיה ? האם זה יהיה כלכך נוראי שעדיף כבר לחסוך את האלף שקל הפרש ?

אני אדגיש ואומר שאני ממש לא בכיוון של להחליף כרטיס. מה שכן חשבתי זה בשנתיים הקרובות ללכת על 4K ואז להחליף גם כרטיס במקביל.

אך אם כרגע אלך על QHD סביר שהמהלך הזה יבוטל וכך אוכל להינות ולסחוב את הציוד הנוכחי לפרק זמן של 3 שנים לפחות אם ירצה השם.

פורסם

אין לי מסך כזה אז אין לי מושג:s0403:

פורסם

זה נורא ואיום

היה לי כרטיס R9 280X ועברתי ממסך 22 למסך 27 ואז גיליתי שהכרטיס שעלה לי 1500 ש"ח לא שווה כלום

ניסיתי להוריד רזולוציה ל-FHD וזה ממש רע. כלומר זה עובד אבל זה פחות טוב ממסך 24 עם FHD

נאלצתי להוסיף עוד 3000 ש"ח ולקחת GTX 780 ti וזה עובד מצוין גם במשחקים כבדים.

פורסם
נאלצתי להוסיף עוד 3000 ש"ח ולקחת GTX 780 ti וזה עובד מצוין גם במשחקים כבדים.

אני בטוח שממש "נאלצת". smiley.gif

במידה ואקח מסך FHD אני לא אהנה מQHD בשום מצב אף על פי שגבולות הפריסה שמעניקה רזולוציית FHD מאוד מגבילות אותי (לפחות בשולחן העבודה)

ומנגד אם וכאשר אשקיע עוד אלפיה לטובת QHD, אוכל להנות מזה בכל התכנים למעט משחקים כבדים בלבד.

אם אתה מרגיש שQHD בשולחן העבודה ישפר את חווית השימוש שלך ביחס לFHD, לך על זה.

מנגד, במשחקים זה לא כזה חשוב, ותכנים אחרים (סרטים?) גם ככה לא באמת יש ביותר מFHD.

בסיטואציה כזו כנראה שאאלץ להתפשר על הגדרות HIGH ברזולוציית FHD על גבי מסך שהוא QHD.
עדיף אפילו MED (או HIGH בלי שום AA/AF) בQHD. ולפעמים אפילו עדיף 10FPS פחות. תלוי במשחק.
פורסם
  • מחבר

אני איש של 60FPS אפילו במקומות הכי קשים, ככה שבBF גם עכשיו אני בMED ללא MS אז מה יהיה בQHD ? כנראה שאני ירד לFHD עם הגדרות נוכחיות. . .

סרטים לרוב אני גם ככה רואה 720 (זה מה שזמין =] ) ולעיטים BR 1080P אבל זה שיהיה לי מסך QHD לא יהפוך את הסרטים לפחות טובים ככה שזה לא באמת משנה.

מה כן, במשחקים אין ספק שרואים אחרת. אם אקח מסך FHD וינמיך ל720 זה פשוט לא נראה טוב.

על פי התיאור של ההוא שנאלץ לרכוש 780TI זה הולך להיות קריטי בריבוע ושכדאי לוותר על התענוג.

אך יחד עם זאת זה שמעלי אומר משהו חכם, אם זה ממש חשוב לדסקטופ אז ללכת על זה ושזה לא כלכך קריטי במשחקים .. .

מחלוקת משמעותית בין התשובות השונות :x

פורסם

אם אתה צריך פריסה יותר גדולה לשולחן עבודה אז תעשה מה שאני עשיתי - לך על ריבוי מסכים. יש לך גם אקסטרה מקום וכשאתה רוצה לשחק נורמלי אתה יכול לשחק על מסך אחד בלבד ברזולוצית FHD.

נשמע כמו הפתרון הכי טוב בשבילך.

פורסם
  • מחבר

הSPLIT SCREEN לא מתאים לי מטעמי נוחות .

הגישה למסך השני היא מסורבלת בהשוואה למסך בודד בעל רזולוציה גדולה יותר ולכן סביר מאוד שפשוט אזניח אותו..

כשאני אומר מסורבלת אני מתכוון לכך שכל חלון נפתח כברירת מחדל על גבי הצג הראשי ומתיחת חלון בודד על גבי שני מסכים זה לא הדבר האידאלי מבחינתי (טקסט חתוך באמצע?)

פורסם
אני איש של 60FPS אפילו במקומות הכי קשים, ככה שבBF גם עכשיו אני בMED ללא MS אז מה יהיה בQHD ? כנראה שאני ירד לFHD עם הגדרות נוכחיות. . .
אז במשחקים מסוימים אולי תצטרך לרדת לFHD.
אם אתה צריך פריסה יותר גדולה לשולחן עבודה אז תעשה מה שאני עשיתי - לך על ריבוי מסכים. יש לך גם אקסטרה מקום וכשאתה רוצה לשחק נורמלי אתה יכול לשחק על מסך אחד בלבד ברזולוצית FHD.

נשמע כמו הפתרון הכי טוב בשבילך.

זה, למשל, משהו מאוד חכם ובהחלט יכול להתאים פה.
הSPLIT SCREEN לא מתאים לי מטעמי נוחות .

הגישה למסך השני היא מסורבלת בהשוואה למסך בודד בעל רזולוציה גדולה יותר ולכן סביר מאוד שפשוט אזניח אותו..

כשאני אומר מסורבלת אני מתכוון לכך שכל חלון נפתח כברירת מחדל על גבי הצג הראשי ומתיחת חלון בודד על גבי שני מסכים זה לא הדבר האידאלי מבחינתי (טקסט חתוך באמצע?)

זה לא נכון. כל חלון נפתח כברירת מחדל על המסך האחרון שבו הוא היה פתוח. אחרי שפיצלת כמה אפליקציות בין המסכים, המערכת "זוכרת" את ההגדרות שלך. וכשאתה רוצה להזיז חלון ממסך למסך זה גם די קל וטריוויאלי. לא צריך למתוח חלון בודד על שני מסכים. אם אתה מרגיש שכן - אתה עובד לא נכון. מתי 1920 פיקסלים לרוחב לא מספיקים לחלון בודד? הרעיון הוא שתוכל לפתוח יותר חלונות זה לצד זה.

זה דווקא עובד יופי טופי (ממישהו שכבר שנים רבות רגיל לעבוד עם שני מסכים זה לצד זה).

בגדול, זה נשמע כאילו אתה בכוונה תוקע את עצמך בכל מיני תפיסות מקובעות, כמו "אני איש של 60FPS" או "SPLIT SCREEN לא מתאים לי מטעמי נוחות". אם אתה מחליט שאתה לא רוצה להשתנות ולהיפתח לאפשרויות אחרות, כנראה שבאמת הדבר הנכון הוא לא לשנות שום דבר, כלומר - להישאר עם מה שיש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים