עבור לתוכן

התלבטות בין מסכי דל

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מסך מחשב חדש כרגע יש לי מחשביזיה של הייסנס ואני לא מרוצה ממנה.

יש לי כמה דגמים של דל שאני לא יודע מה לבחור בינהם.

[h=1]Dell UltraSharp U2414H[/h][h=1]Dell UltraSharp U2415[/h]

[h=1]Dell UltraSharp U2715H[/h]

אני מפיק מוזיקה וצריך מקום עבודה בתוכנה, משחק במחשב מדי פעם לא רציני, קצת BF וקמפיינים של כל מני משחקים. (כרטיס מסך HD7870XT ומחשב I7 3770 עם 16 ג'יגה ראם וכל הטוב שבעולם)

בעקרון הדילמה היא כזאת, כרגע אני על FHD וזה סבבה אבל אם אני כבר קונה מסך בא לי להתקדם, 2415 זה כבר צעד קטן + האיכות, העניין הוא שה1440 של הU27 ממש קורץ לי אבל הוא יקר בהרבה, ככה שאני לא יודע אם כדאי להשקיע בזה.

מה ההמלצה שלכם?

פורסם

אם אתה מרגיש מוגבל בFHD מבחינת שטח עבודה, אז WUXGA כנראה לא ישנה את זה משמעותית, ואז יש טעם מיוחד להשקיע בQHD.

פורסם

מה שqttp אומר זה שאם 24 אינץ' לא מספיק, אז 24 שונה לא יעזור ועדיף 27 אינץ'. אני לא מסכים.

http://www.flatpanelshd.com/pictures/dellu3011_large6.JPG - תמונה להמחשת הבדלי גודל.

כדי להגיע לqhd תצטרך להוציא את אותה העלות שתוכל לממן 2 מסכי fhd. זאת אומרת, 24+24 במקום 27.

היתרון בqhd הוא הפרטים הקטנים בתמונה הגדולה. "יותר שטח עבודה" מתייחס בעצם לעובדה שאתה יכול לקבץ את האייקונים וכך להתאים יותר פרטים במסך עצמו, בלי לפגוע בתצוגה של הפרטים (כגון טקסט).

מה מפריע לך במסך שאתה משתמש בו כרגע?

פורסם

לא הבנתי עם מה בדיוק אתה לא מסכים.

אם זה שWUXGA לא יהווה שינוי משמעותי ביחס לFHD? או אם זה שצריך לעלות לQHD?

זה נכון שבמחיר של מסך QHD אפשר לקבל 2 מסכי FHD. מבחינת מספר הפיקסלים (שלזה מתכוונים בד"כ כשאומרים שטח עבודה), זה גם די דומה. יש מצבים שבהם נוח מסך אחד גדול ויש מצבים שיותר נוחים שניים קטנים יותר.

אגב, התמונה שלך בכלל משווה בין מסך "30 ל"24. כנראה הU3011 והU2410. מסכי "27 הם רק בקצת גבוהים יותר מאשר "24 8:5.

פורסם
  • מחבר

בעקרון אני רוצה להתקדם מהFHD ויתבאס לקנות מסך באותה רזולוציה, זה יתן לי יותר שטח עבודה (כמה שיתן יהיה טוב), וגם מסך גדול יותר.

בכל מקרה אני חושב שהמסך שיש לי עכשיו יהיה מסך משני מעל למסך שאני אקנה ויתן עוד שטח עבודה של FHD.

העניין הוא שכרגע אני מחפש לשפר את האיכות צפיה, ופאנל IPS או VA יתן לי את זה, השאלה אם באמת כדאי לי לשלם יותר על מסך גדול יותר עם רזולוציה שונה.

פורסם

במשחקים QHD מצריך כרטיס הרבה יותר חזק לעבוד ברזולוציה טבעית.

ודאי שעוד שטח עבודה יהיה נחמד לעבודה עם תוכנות הפקת מוזיקה.

בכול מקרה תקבל עוד שטח עבודה בקניית מסך נוסף, הרי אתה עדיין תמשיך להשתמש גם במסך הישן, נכון?

אתה יכול לקנות QHD אם אתה ממש רוצה, ולתוכנות זה יכול להיות אקסטרה נחמד, אבל זה קצת יעיק במשחקים בגלל הצורך להתמודד עם הביצועים או לשנות רזולוציה או להגדיר את המסך השני(הFHD) כמסך ראשי למשחקים.

אם לא מפריע לך שיש צעד נוסף בינך למשחקים אז לך על זה.

אני באופן אישי לא אוהב שצריך להתעסק עם הגדרות המסכים כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש QHD, וכנראה שבעתיד הלא רחוק גם הכרטיס מסך ישודרג אבל זה לא קריטי, אני יכול לשחק בFHD על מסך 1440 זה לא מה שמשנה לי ממש, המשחקים זה לכיף מעביר את הזמן.

העבודה שתתבצע על המסך והאיכות שתהיה לו זה מה שישפיע על הנוחות, כמות הדברים שיכנסו במסך אחד ובמסך השני יהיה משהו מרכזי אחר.

QHD באיכות טובה יעלה לי גם המון כסף.

הדילמה היא באמת אם לקנות מסך FHD נוסף רק איכותי יותר ב1500+-, או לשלם טיפה יותר ל1200*1920, או לשלם הרבה יותר ל1440P... (כולם מסכים יותר איכותיים שינעימו לי את העבודה אבל כדי לקבל ערך מוסף אני מתלבט בינהם)

פורסם

למקרה שלא הבנת את המונחים שבהם השתמשתי:

FHD = 1920X1080

WUXGA = 1920X1200

QHD = 2560X1440

פורסם
  • מחבר

רגע QHD זה 1440?

אז כמה זה 4K?

פורסם

4K או בשמו הרשמי יותר, UHD, זה 3840X2160.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים