עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי וירוסים מחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 כוננים קשיחים :

1 - כונן קשיח שעליו יושב מערכת ההפעלה

2 - כונן קשיח עם כל הגיבויים , הורדה סרטים , טורנט וכו'

השאלה היא כזאת אם הטורנט יושב על הכונן השני האם וירוס יכול להיכנס לכונן הראשון ?

כל ההורדות יושבים על הכונן ה 2

עשיתי את זה בכוונה כדי שוירוס לא יכנס האם זה עוזר או שבכל מקרה וירוס יכול לעבור מכונן שני לראשון גם אם שני הכוננים פיזים ולא מחיצות ?

פורסם

וירוסים זו המצאה אחת גדולה.

אני עובד בלי אנטיוירוס ובחיים לא היה לי.

אני מתאר לעצמי שיש לך כונן אחד שהוא בעצם ה C איפה שהמערכת הפעלה והשני הוא נניח D.

אם במידה ויכנס לך "וירוס" זה יהיה רק על המחיצה של C איפה שהמערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 כוננים פיזים

על כונן פיזי אחד יושבת מערכת הפעלה ועל כונן פיזי אחר טורנט והורדות השאלה אם מהכונן הפיזי השני יכול להיכנס וירוס לכונן הראשון אם קובץ למשל נגוע ?

שמתי בכוונה את הטורנט וכל ההורדות על כונן פיזי אחר שאין מערכת הפעלה , השאלה אם ככה וירוס לא יגע במערכת ההפעלה ?

פורסם
וירוסים זו המצאה אחת גדולה.

אני עובד בלי אנטיוירוס ובחיים לא היה לי.

אני מתאר לעצמי שיש לך כונן אחד שהוא בעצם ה C איפה שהמערכת הפעלה והשני הוא נניח D.

אם במידה ויכנס לך "וירוס" זה יהיה רק על המחיצה של C איפה שהמערכת הפעלה.

בבקשה אל תגיב לנושאים שאתה לא בקיא בהם, אתה טועה ומטעה ועלול לגרום לנזקים. ווירוסים קיימים בהחלט וגם אם אתה לא נתקלת בהם (דבר שקשה להאמין) זה לא אומר כלום.

בקשר לשאלה, ברוב המקרים ווירוסים מתוכנתים להתיישב במערכת ההפעלה כך שגם אם כל ההורדות הם לכונן השני-ברוב המקרים הווירוס ימצא את הדרך לכונן הראשי שבו נמצאת מערכת ההפעלה.

ולא רק זה - יש גם ווירוסים שיכולים לעבור דרך דיסק און-קי ממחשב למחשב, לכן מומלץ תמיד להחזיק תוכנת אנטי-וירוס אמינה ומעודכנת.

ההמלצה האישית שלי זה על אנטי-וירוס של מיקרוסופט בשם Security Essential, הוא חינמי, שקט וקל.

אני יודע שהרבה לא אוהבים אותו אבל אני משתמש בו כבר תקופה ארוכה והוא עובד מצוין.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

השאלה איך וירוס יכול לעבור מכונן פיזי א' לכונן פיזי ב' מה זה רדבול ? יש לו כנפיים ? אני ברצינות שואל

הייתי בטוח שאם אני מפריד כוננים פיזים וירוס בחיים לא יעבור

אם אני מעביר קובץ מכונן ב' לכונן א' אז אני מבין שוירוס יכול לעבור אבל אחרת איך ?

פורסם

וירוס זה תוכנה לכל דבר במחשב. הוירוס לא יעבוד אם לא תריץ אותו, אבל אם אתה כן מריץ אותו (ובמיוחד אם זה עם הרשאות מנהל, ובגלל זה בדיוק ה- UAC בויסטה ומעלה) הוא יכול לעשות מה שבז** שלו. להוריד אותו למחשב לא יגרום נזק, אבל אם תריץ אותו אז בהחלט כן.

אבל לכל כלל יש גם יוצאים מהכלל ויש גם וירוסים שמנצלים לדוגמה פירצות אבטחה בדפדפן ויכולים להריץ את עצמם גם בלי שתוריד קובץ למחשב או להריץ הורדה באופן אוטומטי ולהריץ את עצמם.

הם גם מנצלים טיפשות של אנשים - לדוגמה shovelware שמגיע עם התקנות למינהם. אם אתה פשוט עושה next next next ולא חושב מה אתה עושה אתה מהר מאוד תחטוף עשרות תוכנות זבל שיזהמו לך את המחשב

אין פתרון קסם לטפל בוירוסים, אתה צריך ראש על הכתפיים ולדעת מה אתה מוריד ומה אתה מריץ במחשב. אנטי וירוס זה לא חובה ואפשר להסתדר יפה מאוד בלעדיו, אבל לא מזיק שיהיה אחד.

- - - תגובה אוחדה: - - -

iveco

יש לך תוכנה שמותקנת על כונן C, לדוגמה Word. יש לך בכונן D קובץ וורד שאתה רוצה לערוך. לוורד יש גישה אליו? בהחלט - ככה גם לוירוס יש גישה לכונן אחר

פורסם

הווירוס משכפל ומעתיק את עצמו-בדיוק כמו שאתה מעתיק קובץ מדיסק לדיסק. ווירוס יכול לעבור מדיסק קשיח לדיסק און-קי, והוא יכול לעבור מדיסק לדיסק.

בנוסף, כפי שכבר כתבתי, ווירוסים מתוכנתים להתיישב במערכת ההפעלה ולא משנה אם היא בכונן אחר-כמעט תמיד הווירוס יגיע לתיקייה של מערכת ההפעלה- שבמקרה שלך נמצאת בכונן הראשון

פורסם
השאלה איך וירוס יכול לעבור מכונן פיזי א' לכונן פיזי ב' מה זה רדבול ? יש לו כנפיים ? אני ברצינות שואל

המחשב הוא מערכת. כשהיא עובדת, אין באמת הפרדה בין הכוננים השונים במובן של מעבר מידע. נניח שאתה מבקש מהמחשב למחוק קובץ מסויים - את הבקשה אתה מעביר למערכת ההפעלה שיושבת על כונן א', אבל האם זה ימנע ממנה למחוק קובץ היושב על כונן ב'? נניח ואתה מבקש להתקין תוכנה מסויימת שהורדת - האם העובדה שקובץ ההתקנה נמצא על כונן א' ימנע ממך להתקין אותה ישירות על כונן ב'? באותה מידה וירוס שנמצא בקובץ על כונן א' יכול לשנות קבצים גם על כונן ב', אם הוא הצליח לעבוד על האבטחות שבמערכת ההפעלה ולגרום לה לחשוב שזה מה שהמשתמש ביקש (או שתהליך חוקי אחר דורש זאת).

פורסם
  • מחבר

תגידו לי פרנואיד או שלא .. אבל רבתי עם HOT ופתאום הטורנט צנח לי מ MEGA ל KB במקרה הטוב ,

מוזר לא ?

בבדיקת מהירות הכול תקין .

או שפשוט אורנג חסמו אותי ? או HOT ? אין לי מושג משהו פה מסריח10xsdnt.png

אם יש לי 100 מגה אני לא אמור להוריד מינימום בטורנט 5-7 מגה ? אם אני מוריד 2-3 מגה אני עושה מסיבה

דרך אגב הורדתי PANDA FREE ANTIVIRUS שמעתי שהוא טוב יש עליו ביקורות סבבה , למישהו יש ניסיון איתו ?

פורסם

אותיות של כוננים זה דבר מלאכותי שנועד להקל על המשתמש.

כל כונן/מחיצה הוא חלק מהמערכת כולה בלי קשר לאות שלו.

למי שקצת מבין וכותב וירוסים אות הכונן בכלל לא משנה.

מוגן אתה לא !

פורסם
  • מחבר

אם זאת מחיצה נפרדת " פרטישן " באותו כונן אפשר להבין איך וירוס יכול לעבור , אבל אם הכוננים הקשיחים פיזים נפרדים ? זה באמת מוזר ... התוכנה מעתיקה את עצמה לכונן C למשל ? או שצריך לתת לכונן C אות אחרת כמו G ואז אף תוכנה זדונית לא תוכל לתקוף אולי הם מתכנתים את זה שיפגע ב C כי זה כונן ברירת המחדל של ווינדוס.

פורסם

הוירוס לא מעתיק את עצמו ואין צורך בזה !

הוא משנה/מוחק/מוסיף קבצים ומה זה משנה לו היכן הם נמצאים ?

פורסם
  • מחבר

ברור זה משנה כי בכונן השני מה הוא יכול למחוק סרטים ? בכונן הראשי הראשון יש מערכת הפעלה

אז אם הוירוס ימחק סרט או תמונה מילא לא נורא אבל אם הוא יעשה נזק לווינדוס זה נורא ועוד איך

היה פה בחור שאמר שהוא גולש בלי אנטי וירוס הרבה גולשים ככה ?

פורסם

וירוס לא מתוכנת למחוק סתם קבצים. הוא מתוכנת לעשות דברים מסויימים - להשתכפל, להדביק מחשבים אחרים, ויש כאלה שכן גם למחוק קבצים, אבל קבצים שתוכננו מראש ולא סתם מה שנמצא בדיוק בתיקיה הנוכחית.

במערכת הפעלה יש מבנה קבצים מסויים של המערכת שידוע ומחושב ולא משנה איזה אותיות יש לכוננים וכמה כוננים או מחיצות יש לך - הכל נגיש.

אם אתה על ווינדוס 8 ומעלה יש לך אנטיוירוס מובנה, אחרת תתקין MSE ושלום על ישראל. MSE זה אנטי וירוס חינמי ועושה את העבודה בלי שטויות מסביב.

פורסם
  • מחבר

בלי לפגוע במומחיות שלך ה MSE לא בדיוק אנטי וירוס איכותי כמו שאתה מתאר אותו ... יש לו נטיה לסמן V על כל דבר שאתה מתקין ועושה בניגוד לקספרסקי ודומיו ... אל תעשה מ MSE איזה הצלחה מסחררת

בכל BENCHMARK ברשת ה MSE מקבל ציון נמוך וחוות דעת דיי עלובה

בקשר לכוננים הקשיחים אני אשאל מנהל אבטחת מידע אני בטוח שאני צודק הסיכוי שוירוס יעבור מכונן קשיח פיזי 2 לכונן קשיח 1 בלי העברה קבצים מכוונת מכונן 2 לכונן 1 ניראת לי קלושה .. אני אברר את הנושא .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים