עבור לתוכן

הסקנדל התורן בנושא תח"צ בשבת - התקשורת כרגיל "מפספסת" את הנקודה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

האמת, אם כבר הדיון נגרר לכך, שההשוואה מאוד במקום. אוטובוסים זה משהו שאמנם לא כל הציבור צורך, בטח שלא בשבתות (אם היו כאלו), אבל הציבור שכן צריך אותם כן צריך אותם (גם) דווקא בשבת, שכן זהו היום החופשי שלו והוא לא יכול להסתפק בכך שבשאר ימי השבוע יש אוטובוסים. טיסה, מצד שני, חיונית דווקא בשבת למתי-מעט. נו, אז לך תסביר את ההבדל?

• תגובות 87
  • צפיות 15.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלא לדבר על כך ששדה דב לטיסות פנימיות עובד בשבת.

פורסם
  • מחבר

אה, ועוד דבר: "לא משתלם" זה תירוץ עלוב ביותר כשמדובר בתחבורה ציבורית. גם מבין הקווים הקיימים כיום, בימי חול, תמצא לא מעט שברוב שעות פעילותם יהיו חצי ריקים במקרה הטוב. האם זה אומר שיש לבטלם? לא, כי עבור אלו שכן נוסעים באותם הקווים אין פתרון אחר, והמדינה מחוייבת לדאוג גם להם. גם כעת, כשרוב התחבורה הציבורית העירונית מופרטת למעשה, הרשיון של המפעילים קובע אילו קווים עליהם להפעיל ובאיזו תדירות, דווקא בגלל שחלק מהקווים הללו אינם משתלמים למפעיל ועל כן הוא היה מעדיף שלא להפעילם.

פורסם

אגד ודן מבטלים קווים לא מבוקשים. אף מפעיל לא מוכן "לבזבז" אוטובוס על קו שמסיע עשרות בודדים של נוסעים ביום. שנית, תחבורה ציבורית בשבת לא תפתור כלום. אוטובוס לא יסיע רוכבי אופניים ליער ירושלים. אוטובוס לא יסיע מטיילים לפקניק בצפון. אוטובוס לא יסיע למקומות בילוי שממילא סגורים בשבת ברוב המדינה. מי שחייב ניידות בשבת יכול להחזיק רכב ב-10 אלף שקל רק לסופי שבוע. אנשים הוציאו מפרופורציה את היכולת של תחבורה ציבורית לענות על כל סיטואציה ולפתור כל בעיה. במערב אירופה יש תחבורה ציבורית מצויינת ובכל זאת כמעט כל משק בית מחזיק רכב.

פורסם

^אז זה הפתרון שלך? "אנשים עניים, לכו תקנו גרוטאות, תבלו כל שבוע במוסך ותשלמו מאות שקלים בחודש על הוצאות נלוות." ?

יש מספיק מקומות בילוי ואוכל שפתוחים בשישי-שבת, יש אנשים שגרים מחוץ לעיר גדולה ונאלצים לתפוס מוניות,יש מספיק אנשים שמבקרים את קרוביהם לארוחת שישי, יש אנשים שסתם רוצים לנסוע לים ביום שבת...אני צריך לתת לך את כל הסיבות לתח"צ בשבת או שהבנת את הנקודה?

במערב אירופה או באמריקה גם אני הייתי מחזיק רכב, בוא לא נשווה את ישראל למקומות שפויים.

פורסם

חלק גדול מהעניים שומרים שבת. קיימת התאמה ישירה בין אדיקות דתית לעוני. אם אתה מדבר על עניים זמניים כגון צעירים כמה אנשים אתה מכיר שיסכימו להתייבש שעה בתחנת אוטובוס בשביל ארוחת שישי או נסיעה לים? אף אחד לא יפעיל תחבורה ציבורית בשבת בתדירות של יום חול או אפילו שישי בבוקר.

אין לי בעיה עם תחבורה ציבורית בשבת. אני מנסה להכניס אנשים לפרופורציה כי משום מה חלק גדול מהציבור משוכנע שאוטובוס בשבת יפתור חלק גדול מהבעיות החברתיות והכלכליות במדינה.

פורסם

אני ממש לא מבין אותך, אם לרכבת בשבת יש לוח זמנים ואפילו מצומצם, אנשים יעלו עליה בשעה שהיא זמינה.

למה נראה לך שמה שעובד יפה ובהצלחה בחו"ל לא יעבוד בארץ.

פורסם

בחיפה כמובן

ראשי העיר של חיפה היו תמיד עם ביצים גדולות ומנעו כל כירסום בסאטוס קוו.

אריה גוראל חנך את הרכבל לסטלה מאריס ולא הסכים לשמוע על השבתתו בשבת.

פורסם

חבר שלי שוכר רכב ליומיים שלושה כשהוא צריך לנסוע לצפון. פתרון קסם...

בשותף אין לו רכב.

פורסם
בחיפה כמובן
מכל הרשימה ראית רק את חיפה?
פורסם

האמת כן, זה הכי בולט.

פורסם

כמה כיף לגור בחיפה, אה? ובכל זאת, אם תשים לב, גם לאומללים שגרים מחוץ לחיפה יש אלטרנטיבות. :)

פורסם

חוץ מאוטובוס מאילת לתל אביב לא ראיתי כלום

אולי בדרך הוא אוסף נוסעים ואז אפשר לנסוע איתו גם מערים אחרות בדרך.

פורסם

בהתחלה חשבתי שאתה עיוור, אבל אז הבנתי את הבעיה שלך. אתה פשוט לא מודע לעובדה שמוניות שירות הן תחבורה ציבורית לכל דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים