עבור לתוכן

לא מצליח לקבל IP בשני מחשבים כאשר מחבר switch להוטבוקס שמוגדר כמודם.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

לפני כ-3 ימים עברתי בהוט לחבילת מהירות 100 מגה עם מודם ההוטבוקס Sagemcom f@ast 1384, מחבילת 30 מגה שהייתה ברשותי ב3 שנים האחרונות ומודם מוטורולה מדגם SB5100 שהיה ברשותי משנת 2005, כאשר מאז 2007 אני לא עובד יותר עם ראוטר אלא רק עם מודם ובחיבור חוטי בלבד שמתחבר למפצל[HUB/SWITCH] מדגם EDIMAX ES-3305P המתחבר ל-2 מחשבים נייחים, ועם חייגנים ישנים של 012 ואייפים דינמיים אצל הספק.

כאשר נכנסתי להגדרות ההוטבוקס והגדרתי אותו רק במצב מודם[מצב גשר] , אין לי אפשרות לקבל 2 כתובות IP תקינות ב-2 המחשבים ולהתחבר בשניהם במקביל, אלא רק באחד מהם.[ זה שמתחבר ראשון לאחר כיבוי והפעלה מחדש של המודם כאשר במחשב השני אני לא מקבל IP ומופיע הודעת השגיאה עם סימן הקריאה השחור בתוך המשולש הצהוב וכתובת IP לא תקינה שמתחילה ב169 וגם לא ניתן לעשות repair ולקבל כתובת IP תקינה.]

לאחר 3 שיחות לא קצרות ומייגעות עם נציגי התמיכה של הוט וגם 012 והמון מאמץ שהיה בסופו של דבר מסתבר לשווא, נאמר לי שהם לא תומכים בחיבור האבים ומפצלים למיניהם, אך אמרו שאם הגדרתי את ההוטבוקס כמודם וכך אני מוגדר גם אצל הספק תשתית ואינטרנט, אז אין שום סיבה שהוא לא יעבוד כמו המודם מוטורולה הישן והמצוין שהיה ברשותי משנת 2005 וסיפק 2 כתובות IP תקינות דרך ההאב.

אך זה לא המצב! ההוטבוקס פשוט לא מאפשר לי חיבור תקין להאב וקבלת 2 כתובות IP.

אודה מאוד אם יש למישהו מושג או הידע ויוכל לסייע לי איך ניתן לפתור את הבעיה הזו אם ניתן בכלל...

תודה.

נערך על-ידי XeroX XerxiX

פורסם

הוט ביטלה את האפשרות לקבל עד שלוש כתובות IP חיצוניות על המודם שלה ועתה היא מספקת רק כתובת אחת. המשמעות היא שלא ניתן לחבר למודם SWITCH אלא רק נתב.

פורסם
  • מחבר
למה לא להשתמש בנתב?

אני מעדיף להשתמש במודם עם חייגן וכתובת IP דינמית עם יכולת לאפס את האיי פיי של הספק [012 ולא של הוט] ע"י ipconfig /release ו ipconfig/ renew כאשר אני מוריד תכנים במספר חלקים [לדוגמא חלק 1-15] מאתרי העלאות והורדות כמו Rapidshare ואחרים לדוגמא, בכדי שהאייפי שלי לא יחסם ע"י האתרים לאחר ההורדה ואז אני צריך לחכות שעה/שעות נוספת עד שאוכל להוריד שוב.

הוט ביטלה את האפשרות לקבל עד שלוש כתובות IP חיצוניות על המודם שלה ועתה היא מספקת רק כתובת אחת. המשמעות היא שלא ניתן לחבר למודם SWITCH אלא רק נתב.

כן ידוע לי שהוט מאפשרים אך ורק כתובת אייפי אחת אך מה שחשוב לי היא כתובת האייפי של הספק, כאשר אני מתחבר עם החייגן הישן של 012[שכבר לא ניתן להורדה] אני מקבל כתובת המתחילה ב84 או 77, וברגע שאני מאפס אותה יש לי אפשרות להוריד שוב ואני לא נחסם ע"י האתר, הקטע שגם כעת יש לי אפשרות להתחבר עם 2 חייגנים ב2 המחשבים עם 2 שמות משתמש וסיסמא שיש ברשותי, אך זה רק אם אני מאפשר DHCP ובוחר בו באפשרות "סוג חיבור הWAN" בהוטבוקס ומגדיר הגדרות של ראוטר ורשת, אבל אך ורק בהוטבוקס ולא בהגדרות רשת של Windows, ואז יש לי עדיין אפשרות להתחבר דרך החייגן של 012 וכתוצאה מכך יש לי גם אפשרות לאפס את האייפי ואז להוריד שוב מבלי לחכות שעה או מספר שעות נוספות עד לקבלת אישור להורדה הבאה, הקטע שאני גולש נורא איטי בצורה הזו ויש לי גם לא מעט ניתוקים.

או שכנראה אתה צודק ולא הבנתי נכון, כאשר התחברתי עם המודם מוטורולה הייתי מקבל דרך המודם 2 כתובות אייפי מהוט המתחילות ב172, או שההאב בעצם חילק לי מכתובת חיצונית אחת שקיבלתי מהוט ל-2 כתובות פנימיות שהתחילו גם ב172 או 177 לפי מה שזכור לי ל-2 המחשבים, לכן לפי מה שהבנתי ממך כשאתה אומר שהוט ביטלו את האפשרות אתה מתכוון בעצם אך ורק להוטבוקס ולא למודם הישן, כי עם המודם של מוטורלה עדיין אני יכול לקבל עד 3 כתובות IP דרך ההאב וגם להשתמש בהתחברות עם החייגנים להורדה בכל מחשב בנפרד.

השאלה הנשאלת גם, למה נציגי התמיכה לא יכלו לומר לי מהתחלה שהם ביטלו את האפשרות לקבל עד 3 כתובות IP ממודם ההוטבוקס? אלא רק כתובת אחת והיו חוסכים את כל הזמן המיותר שלנו בהסברים ובמשחק בהגדרות. [מכיוון שאת המשחק בהגדרות של ההוטבוקס כבר הבנתי שעה אחרי שקיבלתי את המודם רק מעיון ולימוד באינטרנט]

תודה רבה.

נערך על-ידי XeroX XerxiX

פורסם

אני מקבל 3 כתובות מהוט, אלה אם כן זה השתנה ב5 ימים האחרונים שלא הייתי בבית.

פורסם
  • מחבר
אני מקבל 3 כתובות מהוט, אלה אם כן זה השתנה ב5 ימים האחרונים שלא הייתי בבית.

כן , אבל השאלה היא אם אתה מקבל את זה עם מודם מוטורולה [או כל מודם ישן אחר שהוט סיפקו לך] או עם ההוטבוקס?

תודה.

נערך על-ידי XeroX XerxiX

פורסם

ישן

פורסם

סביר להניח שברגע שתעבור למודם חדש, כמו ה-HOTBOX, תקבל רק כתובת אחת.

פורסם
אני מעדיף להשתמש במודם עם חייגן וכתובת IP דינמית עם יכולת לאפס את האיי פיי של הספק [012 ולא של הוט] ע"י ipconfig /release ו ipconfig/ renew כאשר אני מוריד תכנים במספר חלקים [לדוגמא חלק 1-15] מאתרי העלאות והורדות כמו Rapidshare ואחרים לדוגמא, בכדי שהאייפי שלי לא יחסם ע"י האתרים לאחר ההורדה ואז אני צריך לחכות שעה/שעות נוספת עד שאוכל להוריד שוב.

ב-100 מגה אין חייגן, ככה שהסיבה הזאת כבר לא רלוונטית.

מחשב ישירות או נתב, אתה תמשיך לקבל את אותה כתובת IP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים