עבור לתוכן

חשש מצוואר בקבוק R9 300 series

Featured Replies

פורסם

חומרת המחשב שלי

מעבד: lvy bridge QuatCore Intel Core i5-3570K 3.40GHz

לוח אם: Gigabyte - GA-Z77M-D3H

כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB

זיכרון: 16.0GB DDR3 Kingston

מערכת הפעלה: Windows 7 - 64 סיביות

כונן קשיח: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

ספק כוח: Seasonic 750Watt, Modular, Active PFC, 80PLUS Silver

מסך: Philips Ultra Slim LED Full HD 1080p Aspect ratio:16:9 - 21.5 inch/54.6 cm - Max Resolution 1920 x 1080@60Hz - 2Ms ‏229CL2SB

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

בדיוק סיימתי לקרוא על הדור הבא של כרטיסי המסך של חברת ATI R9 300 series

ATI R9 390X, ATI R9 380X, ATI R9 370X ואני יודע שזה עדין מוקדם אבל הייתי רוצה לדעת לגבי שדרוג עתידי של כרטיס המסך שלי,האם הכרטיסי מסך שציינתי פה יגרמו לי לצוואר בקבוק עם חומרת המחשב שיש כרגע ברשותי ??

הייתי שמח לשמוע כמה דעות תודה מראש.

פורסם

נכון למשחקים כיום המעבד עשוי לגרום להנחתה קלה ולא משמעותית כלל בכמה משחקים ספציפיים

כשיהיו עוד משחקים חדשים בשוק או בקיצור כשה300 שאתה רוצה יגיע לשלבי בכירה בארץ, נדבר על זה

לעניות דעתי ההפרשים הנוצרים מצוואר הבקבוק רק ילכו ויחריפו עם השנים ויביא למצב שאתה לא ממצא את הR9 300 שלך בהשוואה למיצוי שתקבל מה280X הלא רע שלך.

לכן אני לא רואה סיבה לשדרג את הכרטיס הנוכחי לכרטיס המיוכל אבל זה על סמך כלום ושום דבר, חכה בינתיים . .

פורסם
  • מחבר
נכון למשחקים כיום המעבד עשוי לגרום להנחתה קלה ולא משמעותית כלל בכמה משחקים ספציפיים

כשיהיו עוד משחקים חדשים בשוק או בקיצור כשה300 שאתה רוצה יגיע לשלבי בכירה בארץ, נדבר על זה

לעניות דעתי ההפרשים הנוצרים מצוואר הבקבוק רק ילכו ויחריפו עם השנים ויביא למצב שאתה לא ממצא את הR9 300 שלך בהשוואה למיצוי שתקבל מה280X הלא רע שלך.

לכן אני לא רואה סיבה לשדרג את הכרטיס הנוכחי לכרטיס המיוכל אבל זה על סמך כלום ושום דבר, חכה בינתיים . .

תודה רבה אני ישמח לשמוע עוד דעות

פורסם

גם אני חושב שנשאר עוד קצת דלק במיכל של ה280X שלך בהתחשב ברזולוציה שאתה משחק בה, כשיבוא הזמן, תשדרג גם מעבד+לוח וגם כרטיס מסך ותמנע מעצמך את התהייה לגבי צוואר בקבוק.

בינתיים במקומך, הייתי מפנק את עצמי עם SSD נחמד כדי לקבל תחושת רענון כללית למערכת :), שווה ומומלץ במיוחד שחוש השדרוג מעקצץ.

אם אתה בכל זאת מתעקש, לדעתי בזמן הקרוב צוואר הבקבוק לא יהיה משמעותי כל כך בייחוד אם תעשה OC למעבד, בטווח הרחוק אין לדעת..

תעשה OC גם לכרטיס, יש לו קירור נחמד.

פורסם

DX12 צפוי ליעל עבודה מול המעבד, למעשה זה הפיצ'ר הכי מדובר שלו. ראינו שהבוסטים של Mantle (בהשוואה ל-DX11) בלטו במערכות המשלבות כרטיס חזק + מעבד חלש.

השאלה היא מתי ובאיזו תדירות משחקי DX12 ייצאו, שגם ידעו לנצל את היכולות הרלוונטיות כראוי.

פורסם
האם כרטיסי מסך שציינתי פה יגרמו לי לצוואר בקבוק עם חומרת המחשב שיש כרגע ברשותי ??

לא. ואפשר להוסיף כ 1 GHZ למעבד ב OC פשוט שיסגור את הפינה סופית.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי הכרטיס מסך: Gigabyte GTX980 SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E

הוא יכול להתאים לי עם החומרה שיש לי כרגע? והייתי שמח גם לדעת אם הוא יספק לי איכות גבוהה של 4K במשחקים כי אני שוקל לקנות מסך חדש שתומך ב4K

פורסם
  • מחבר
ומה לגבי הכרטיס מסך: Gigabyte GTX980 SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E

הוא יכול להתאים לי עם החומרה שיש לי כרגע? והייתי שמח גם לדעת אם הוא יספק לי איכות גבוהה של 4K במשחקים כי אני שוקל לקנות מסך חדש שתומך ב4K

פורסם

לא הוא עדיין חלש מידי. אל תקנה 4k אין כרגע חומרה שתומכת ברזולוציה הזאת בצורה סבירה.

בקשר למעבד לא בטוח שהוא יהווה צוואר בקבוק עם הDX12 ויש סיכוי שכשתגיע למצב שהוא ממש יגביל אותך תצטרך לשדרג את כל השילוש ואת המחשב אז כבר עדיף לחכות לדור הבא ולראות.

פורסם
  • מחבר
לא הוא עדיין חלש מידי. אל תקנה 4k אין כרגע חומרה שתומכת ברזולוציה הזאת בצורה סבירה.

בקשר למעבד לא בטוח שהוא יהווה צוואר בקבוק עם הDX12 ויש סיכוי שכשתגיע למצב שהוא ממש יגביל אותך תצטרך לשדרג את כל השילוש ואת המחשב אז כבר עדיף לחכות לדור הבא ולראות.

למה אתה מתכוון שאתה אומר לשדרג את כול השילוש?

פורסם

קודם כל DX12 דומה מאוד למנטל בכך שהוא מוריד המון עומס מהמעבד ומעביר לכרטיסי מסך כך שעדיף שתחכה ליציאה שלו ותשדרג לוינדוס 10(חוקית או לא חוקית) לפני שתקנה ,כי סביר שאחר כך המעבד שלך לא יגביל אותך כל כך .

השילוש הוא המעבד ,לוח האם והזכרונות. פשוט יכול להיות שכשבאמת המעבד יגביל אותך בצורה רצינית ,אז גם דברים אחרים כמו הזכרונות למשל גם ייצרו בעיות ותצטרך לשדרג לDDR4 למשל. אולי עדיף שתחכה לדור הבא של כל החומרה לפני שתחליף ובינתיים תעשה אוברקלוק כך שלא תצטרך עכשיו להתקע עם חומרה חדשה שתתיישן מהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים