עבור לתוכן

האם שווה להוסיף SSD למחשב ותיק

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מרגיש איטיות במחשב בעיקר כשאני פותח כמה כרטיסיות בדפדפן וכמה תוכנות ברקע.

יש גם איטיות בעלייה של תוכנות. כמו דפדפן ואופיס.

השאלה אם אני אוסיף SSD למערכת ההפעלה,לכרום ולאופיס נגיד, זה יפתור לגמרי את הבעיה או שיש עוד מגבלות.

ושאלה כללית על SSD: אם נגיד אני מתקין עליו אופיס אבל הקובץ וורד נמצא בHD אז עדיין הקובץ יעלה לאט?

המפרט:

GeForce GTX 260

AMD Phenom II X2 550 Dual-Core 3.1GHz

לוח אם עם יציאות sata 2 בלבד

HD Seagate 500gb 7200rpm

Ram Gskill 2GBx2 1066

ספק כח 550w של Chieftec

מריץ ווינדוס 7

תודה לעונים!

פורסם

רק קבצים שנמצאים על הSSD יהנו מטעינה מהירה אבל מה שבטוח SSD יעזור במיוחד בריבוי משימות ואפשר להעביר אותו למחשב חדש שכנראה יהיה עם SATA3 ואז יהיה שיפור נוסף בביצועים, בכל מקרה אל תשכח שברגע שזיכרון הRAM מתמלא יש את הזיכרון הוירטואלי שהוא הHDD האיטי ואם זה היה SSD מהירות התגובה תשתנה לטובה.

נפתחו דיונים דומים לא מזמן

מחשב איטי - האם החלפה לSSD תעזור? - 27-03-15

מחפש לקנות רכיב שישפר את ביצועי המחשב שלי. האם כדאי? - 22-03-15

לא פשוט להסביר לאדם שאינו מבין את משקלם של דברים, מה בדיוק SSD יתן לו מבחינת ביצועים.

SSD מסוגל להאיץ רק פעולות כונן, ולשפר תגובתיות מערכת הפעלה ותוכנות שתלויות בפעילות כונן.

מעבר לכך SSD לא עושה כלום.

יש מצב שתהיה מאוד מופתע לטובה מהשיפור בתגובתיות הכללית.

ויש מצב שתהיה מאוכזב שאין שיפור בדברים שבהם אולי חשבת שיש קשר לכונן ואין.

אולי גם וגם.

לכל הפחות הSSD יאפשר לך לעבור תוך רגע בין תוכנות בזמן שאתה מחכה למשהו שיסתיים, מבלי שהכונן יתקע לך את תגובתיות המערכת.

גן עדן למולטיטסקינג.

כמה הבהרות לאור העצות שניתנו פה, שנזכרו להסתייג מהן רק בעמוד זה וגם אז לא בלי טעויות (לפחות לפי ידיעתי): כונן SSD אכן רלוונטי אך ורק לפעולות דיסק - העלאה של מערכת ההפעלה, טעינת תוכנות, פתיחת\שמירת קבצים וכו', וכתוצאה מכך אכן לא תהיה לו השפעה ישרה על זמני עיבוד נתונים - אבל, יש דבר כזה שנקרא זכרון וירטואלי, שהוא למעשה קובץ של מערכת ההפעלה שמתפקד בתור "הרחבת זכרון RAM", שיושב על דיסק המערכת ולכן כמובן מושפע מביצועיו. בהתחשב בכך שכמות הזכרון הפיזי במחשב המדובר קטנה יחסית, לחלוטין לא מן הנמנע שתוכנות בעלות צריכת זכרון גבוהה שאינן חיוניות לתפקוד הבסיסי של המערכת, ובפרט תוכנות לעיבוד גראפי, מופנות לזכרון הוירטואלי האיטי - שכמובן יהפוך למהיר הרבה יותר באם הדיסק יוחלף בSSD.

בנוסף בדיון מה22-03-15 לפותח הדיון שם יש מפרט דומה מאוד לשלך

שלום רב.

יש לי מחשב בן 6 שנים (כן, הוא די ישן לסטנדרטים של היום).

עם זאת, השאלה שלי אם יש לי אפשרות לשדרג רכיב כלשהו (כמו לוח אם או מעבד) על מנת לשפר ביצועים שיהיו יותר גבוהים.

המחשב כיום עובד די סבבה סה"כ, מחשב גרפיקאים ופחות מכוון גיימר.

זה המפרט שלי:

Intel core 2 Duo E8400 3ghz

Gigabyte GA EP43 - DS3 Intel P43 Express Chipset LGA 775

A-DATA 4GB Kit (2x2GB) DDR2 800 MHZ CL5

Samsung 500GB 16 MB 7200RPM SATA 2 HD502IJ SpinpointF1

Cooler Master CM 690

PC Power ULTRA-QUIET PSU: SILENCER 500 Watt ATX

Leadtek GTX260 216 Extreme+GeForce 896MB GDDR3 PCIe

אפילו עם אותו כרטיס מסך במערכת מבוססת אינטל עם אותה כמות זיכרון ודיסק קשיח(HDD) באותו הנפח ואפילו המעבד(E8400) מקביל בביצועים לשלך(קישור) והוא לאחר כל הדיון הארוך בסוף רכש SSD וכמוהו אם תרכוש גם אתה תזדקק למתאם לא יקר מכונן 3.5 ל2.5 שעולה 15ש"ח(קישור).

הדגם המומלץ והמשתלם היום הוא הBX100 של Crucial(יש גם את הMX100 שעולה יותר).

הBX100 עם נפח של 120GB עולה אצל פלונטר 330/323ש"ח(קישור), ועם נפח של 250GB שיותר משתלם וגם יהיה עם ביצועים גבוהים יותר עולה אצל פלונטר 486/476ש"ח(קישור) המשלוח זה עוד 15ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, איזו מקצועיות.

בקשר לזכרון הוירטואלי אני לא יודע עד כמה זה יהיה רלוונטי כי הסתכלתי על צריכת הRAM וראיתי שאני אף פעם לא מתקרב לניצול מלא.

אגב הדגם של הלוח אם שלי GA-M720-US3

בטוח יש צורך במתאם?

פורסם
  • מחבר

אגב לגבי הציפיות.. אז הן לא מכוונות למשחקים כבדים ותוכנות עריכה.

ויכול להיות באמת שגם המעבד מגביל כי ראיתי לפעמים כשיש תקיעות קטנות(נגיד כשפותחים עוד כמה כרטיסיות במקביל לשיר ביוטיוב) שהוא מגיע ל100%.

פורסם

המתאם הוא למארז ומאחר ויש לך מפרט ישן אני יוצא מנקודת הנחה שגם המארז לא מקבל כונני 2.5' ללא מתאם, בכל מקרה מה דגם המארז שלך?

פורסם

המחשב שלי (עדיין) מ 04/2010 עם SATA2 בלבד.

הוספת ה SSD שיפרה משמעותית את טעינת המערכת,

טעינת קבצים ותוכניות כבדות כגון PHOTOSHOP ו google scratch up

בעצם טעינת כל קובץ הנמצא ב SSD, גם תיקיות ה TEMP של הדפדנים ב SSD

תורמות להצגת האתרים מהר יותר מהרגיל

פורסם
  • מחבר

טוב לשמוע.

המארז Cooler Master Elite 335

פורסם

כמו שאמרתי אתה צריך את המתאם למארז הזה.

פורסם

^ - למה צריך בכלל מתאם ל- SSD, הרי אין לו רכיבים נעים - אפשר להניח אותו במגירה פנויה וליתר בטחון שלא יזוז - דבק דו-צדדי יספיק - הלא כן ?

פורסם

יש עוד פתרונות אבל בכל מקרה מאחר והמתאם עולה 15₪ אז לא נורא לקנות ולחבר בצורה נורמלית ובטוחה יותר.

פורסם

אזיקון מוסיף ביטחון.

פורסם

תרגיש שינוי מהותי אחי וכשתחליף את המחשב תוכל להמשיך ב SSD. הייתי ממליץ על ה BX100 של קורשיאל

או ה EVO850 של סמסונג אבל אם אין תקציב גם ה V300 של קינגסטון יעשה את העבודה יפה.

המחשב שלך לא ינצל את ה SSD עד הסוף בגלל יציאות ה SATA 2 שיש לך אבל המחשב הזה יוחלף כי שידרוג מתבקש.

ה SSD יעשה לך את המערת מאוד נעימה בזמני טעינה וכו'

פורסם

^למקרה שלא שמת לב הדיון דיי הסתיים וגם מבלי שתציין רואים שהגעת אלינו מFXP(קישור לפרופיל שלך), אגב אהבתי את החתימה שלך שם

מבין ממש טוב במחשבים, הרכבות, חלקים אבל לא מוכן לעזור במיילים פרטיים.

אבל מוזמנים לשלוח לי קישור לדיון שאתם רוצים שאגיב בו ומבטיח לעזור !!!!!!!

הרי רק שם מישהו שואל שאלה ואחרי שענו לו מגיע מישהו אחר לו ועונה בערך את אותו הדבר ואחריו מגיע עוד אחד ששוב עונה את מה שכבר ענו וכן הלאה.

וכבר עניתי לפותח הדיון פה בתגובה #3 תשובה הרבה יותר מפורטת ושיהיה ברור לך Kingston V300 120GB ממש לא מומלץ היום כשיש את הBX100 בעוד כמה עשרות שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים