עבור לתוכן

חייב לאכול גלוטן בליל הסדר, טיפול של אברבמסון ילך לאיבוד?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

צודק. אני בכל מקרה כנראה אוכל את המצה בכמות הזאת.. רק מתפלל שלא יפגע, וחשבתי שאולי מישהו במצב שלי יוכל לומר לי איך היה לו בהקשר הזה.. כי הם מזהירים מאוד לא לאכול אפילו ביס אחד

פורסם

בהצלחה :-)

פורסם

פשוט תדמיין שבפסח הזה יציאת מצרים בשבילך היא סימבולית להפסקת העבדות לסוכר וגלוטן.

ושאי אכילת המצה היא באופן סימבולי כמו מצוות אכילת המצה.

ואם היית אלרגי לגלוטן באופן מסכן חיים?

אז גם היית קופץ מהגג?

מי שלא מסוגל להשתנות לא ראוי לכך.

השנה יש לך בחירה, האם אתה נשאר בעבדות, או יוצא לחירות?

רק שהפעם יש לכך מימד נוסף.

בחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

יפה כתבת.. אבל אם זה היה ברמה של סיכון אז יש פטור מאכילת מצה. אצלי זה לא ברמה של סיכון ב"ה

פורסם

לאלכוהוליסט כל שתיית אלכוהול מסוכנת.

מספיק פעם אחת כדי להרוס לגמרי את כל מה שבנית.

מדובר בפיקוח נפש.

התרת הדבר מתוך מחשבה שפעם אחת לא באמת תזיק, היא פתח להידרדרות.

אותם תאים במוח שישתפו פעולה עם המעשה ה"חד פעמי" הזה, הם התאים שיתפו פעולה בתרגיל הבא שהמוח שלך יבנה.

אסור לך לתת להם אפילו קמצוץ כוח.

פורסם

חחח, הוא כבר עושה את זה פעם בשבוע, לא נראה לי שזה מה שיפיל אותו, מקסימום הוא ילך לעוד טיפול (חינם כרגע).

פורסם

נראה לי שזה הת'רד הכי הזוי פה באתר,

אם המצה פוגעת לך בדיאטה שפוגעת לך בבריאות כי להיות שמן זה לא בריא אז מין הסתם אתה צריך לבקש פתור מאלוהים.

תגיד לרב שאלוהים נתן לך פתור למצה.

פורסם

בתור אדם חילוני מבית דתי שמבין בעניינים האלה - אתה צריך לאכול מצה לפי התורה, כל הקטע של עבודת יד עבודת רגל מצה שמורה מצה לא שמורה זה הידור מנהגים ותוספות של חז"ל.

אם אתה רציני בדיאטה שלך תאכל מצה ללא גלוטן , אם אתה חושב שתשב בליל הסדר ותתבעס (אבל תאכל מצה אמיתית) זה אומר שתצא ידי חובת המצווה אתה טועה.

בקשר לכל הדיבורים על כמה לחם זה רעל ואיך שרדו על זה בעבר

1.החיטה שאנו אוכלים היום היא זן יפני שיותר עמיד ומפיק יותר קמח. החיטה שאכלו פה לפני 1000-2000 שנים הייתה שונה לחלוטין.

2. אין בעיה עם גלוטן כל עוד אתה לא רגיש אליו ולא מגזים, הבעיה היא שהיום בהכל דוחפים סוכר וגלוטן ואז אתה מקבל את הדברים האלה בהגזמה

3. סוכר זה דבר שאבות אבותינו לא אכלו - הסוכר מקורו באמריקה ולפני גילוי אמריקה לא היה סוכר. סוכר פירות למשל הוא מאוד בריא (למרות שגם עשיר קצת יותר מידי בקלוריות)

4. פעילות גופנית - גם בעבר האצילים שלא עבדו קשה היו שמנים והאיכרים היו רזים פשוט סגנון החיים המודרני דומה הרבה יותר לסגנון חיים של אצילים באירופה של ימי הביניים מאשר לעובדי האדמות שלהם.

פורסם

פשוט צריך להפחית אכילת דברים מזיקים, למקסם את היעילות של כל ארוחה מבחינה תזונתית נטו, לגוון כמה שאפשר כדי שלא יהיו חוסרים, ולעשות פעילות גופנית מספקת כדי לשרוף את האנרגיה באופן חיובי ובונה.

כל השאר מבחינתי שטויות.

הבעיה שיש אנשים שצריכים מסגרת מסויימת עם גבולות מוגדרים.

שבאופן טבעי אינם מתנהלים באופן בריא.

ולכן מנסים לאמץ להם שיטות כאלו ואחרות עם כללים ברורים.

ואנשים כאלו לפחות בשלבים המוקדמים הם במלחמה בעיקר עם עצמם.

כל ויתור מוביל לשחיקה מוסרית של עקרונות הכרחיים.

אכלתי מצה בפסח ולא קרה כלום? אז גם לא יקרה כלום אם אוכל מדי פעם את זה ואת זה, וקצת יותר פה וקצת יותר שם.

ומהר מאוד הם לא מאמינים בכלום, וחוזרים לדפוסים ישנים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
בתור אדם חילוני מבית דתי שמבין בעניינים האלה - אתה צריך לאכול מצה לפי התורה, כל הקטע של עבודת יד עבודת רגל מצה שמורה מצה לא שמורה זה הידור מנהגים ותוספות של חז"ל.

אם אתה רציני בדיאטה שלך תאכל מצה ללא גלוטן , אם אתה חושב שתשב בליל הסדר ותתבעס (אבל תאכל מצה אמיתית) זה אומר שתצא ידי חובת המצווה אתה טועה.

בקשר לכל הדיבורים על כמה לחם זה רעל ואיך שרדו על זה בעבר

1.החיטה שאנו אוכלים היום היא זן יפני שיותר עמיד ומפיק יותר קמח. החיטה שאכלו פה לפני 1000-2000 שנים הייתה שונה לחלוטין.

2. אין בעיה עם גלוטן כל עוד אתה לא רגיש אליו ולא מגזים, הבעיה היא שהיום בהכל דוחפים סוכר וגלוטן ואז אתה מקבל את הדברים האלה בהגזמה

3. סוכר זה דבר שאבות אבותינו לא אכלו - הסוכר מקורו באמריקה ולפני גילוי אמריקה לא היה סוכר. סוכר פירות למשל הוא מאוד בריא (למרות שגם עשיר קצת יותר מידי בקלוריות)

4. פעילות גופנית - גם בעבר האצילים שלא עבדו קשה היו שמנים והאיכרים היו רזים פשוט סגנון החיים המודרני דומה הרבה יותר לסגנון חיים של אצילים באירופה של ימי הביניים מאשר לעובדי האדמות שלהם.

אז בתור אחד שגם מתעדכן בעיתונים המדעיים וגם למד על הנושא בעברו אני טוען שאתה לא כלכך צודק.

1. המין של החיטה המודרנית לא הגיע מיפן ,זו אותה חיטה שאכלו במזרח התיכון רק שהיא עברה השבחה גנטית במשך דורות ולאחר מכן האיצו את ההשבחה שלה על ידי הנדסה גנטית. המהפך הכי גדול אולי בתחום הזה היה במאה שעברה במהלך המהפכה הירוקה שבה הצליחו לגרום לחיטה שאז היתה צמח גבוה מאוד ,יותר מאדם להפסיק לייצר איזה הורמון שגרם לחיטה להפוך להיות חיטה ננסית ,כך מזג האוויר פגע פחות ביבולים בעונות החורף כי החיטה היתה פחות חשופה לרוח. אז כן היא שונה מהחיטה המקורית אבל לא בגלל שמדובר במין אחר.

2.גלוטן הוא פשוט חלבון שנמצא בלחם ולא מזיק משום בחינה למי שאין לו ציליאק. כשניסו לחקור אם קיימת רגישות לגלוטן לאנשים שלא חולים בציליאק הגיעו למסקנה שכשאומרים לאנשים שיש בלחם גלוטן ונותנים להם פלסיבו הם סובלים מאותם תופעות לוואי כמו אנשים שאוכלים לחם עם גלוטן ולהפך כשאומרים להם שהלחם לא מכין גלוטן כשהוא כן התופעות לוואי מפסיקות ,כך שמדובר באפקט פסיכולוגי בלבד (אפקט nocebo). לכן אין באמת דבר כזה יותר מידי גלוטן ,זו פשוט דרך של נוכלים לעשות כסף מטיפשות ההמונים ושל החברות שמייצרות מוצרים לאחוז קטן מהאוכלוסיה להגדיל אתת קהל היעד שלהן.

3.פרוקטוז מפעיל בכבד את המעגלים האנזימתים שמביאים לייצור כולסטרול וחושבים שזו הסיבה שידוע שהוא מעלה את הסיכוי להתקפי לב ,הוא גם מעלה מאוד חסינות לאינסולין. בגלל זה אסור להגזים גם עם צריכת פירות ומומלץ להסתפק בעד שניים ליום. אגב ,סירופ התירס עשיר הפרוקטוז שהאמריקאים מוסיפים להרבה מוצרים כדי להמתיק אותם מעלה מאוד את הסיכוי גם לסכרת ולסרטן.

ולבסוף ,סוכר לבן מתפרק כבר ברוק של הפה לפרוקטוז שהוא סוכר הפירות וגלוקוז שהוא אולי המולקולה הכי נפוצה במזון ובכלל בטבע הביולוגי ,כך שבני האדם כן צרכו את אבני הבסיס של הסוכר הלבן לאורך כל קיומם.

אני יודע שאף אחד לא ישנה את דעתו בעניין גם אם אני אביא תימוכין ,בעיקר מי שבזבז על הגמילה כסף ולא רוצה לצאת פראייר ,אבל היה לי צורך להגיב משום מה...

פורסם
מצווה מהתורה לאכול שיעור של 4 כזית מצה, כזית = 40 גרם בערך.. בגלל שזה מצווה מהתורה אני לא לוקח סיכון.

LOL!!!!!:smiley1::lol::smiley1::lol::smiley1::lol::smiley1::lol:

פורסם

מעניין אם אחרי כל הסיפור, הוא נשאר נקי.

פורסם

אין מצב.

שחיקה מוסרית על בסיס לוגיקה שמבטלת מבלי להביא תחליף ראוי.

אם רק היה משהו מורכב כמו דת, עם מצוות והלכות ומנהגים שמעסיקים אותך מהרגע שאתה מתעורר ועד שאתה הולך לישון...

זה מה שאנשים באמת צריכים כדי לשנות הרגלי הכילה לא טובים, ולשמור על ההרגלים הטובים.

אם רק אלוהים היה מכניס את הדיאטה לתוך כל הסיפור...

אבל לאלוהים רק איכפת מכמה מצה ומרור אכלת בליל הסדר, ושבירכת אותו לפני כן.

וואללה רעיון...

ליצור תוספות לברכות תפילות ומנהגים קיימים, שמכניסים את עניין הדיאטה לסיפור.

אפשר למכור סידור משודרג.

זה יהיה להיט.

סידור דיאטטי.

ברוך אתה אדוני אלוהינו מלך העולם, המוציא לחם מן הארץ, ונותן לי את הכוח לא להגזים באכילתו.

אמן.

בבוקר.

מודה אני לפניך מלך העולם, "השתל תוספות דיאטטים כלשהם".

אנשים מכורים לדתות לא פחות ממה שהם מכורים לאכילה לא בריאה.

יש אפילו מי שיאמץ דת חדשה המבוססת על רציונל ופונקציונליות לחיים במאה העשרים ואחת.

רק צריך ליצור משהו מוצלח, וזה יהיה להיט.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
פשוט צריך להפחית אכילת דברים מזיקים, למקסם את היעילות של כל ארוחה מבחינה תזונתית נטו, לגוון כמה שאפשר כדי שלא יהיו חוסרים, ולעשות פעילות גופנית מספקת כדי לשרוף את האנרגיה באופן חיובי ובונה.

כל השאר מבחינתי שטויות.

הבעיה שיש אנשים שצריכים מסגרת מסויימת עם גבולות מוגדרים.

שבאופן טבעי אינם מתנהלים באופן בריא.

ולכן מנסים לאמץ להם שיטות כאלו ואחרות עם כללים ברורים.

ואנשים כאלו לפחות בשלבים המוקדמים הם במלחמה בעיקר עם עצמם.

כל ויתור מוביל לשחיקה מוסרית של עקרונות הכרחיים.

אכלתי מצה בפסח ולא קרה כלום? אז גם לא יקרה כלום אם אוכל מדי פעם את זה ואת זה, וקצת יותר פה וקצת יותר שם.

ומהר מאוד הם לא מאמינים בכלום, וחוזרים לדפוסים ישנים.

מאפיין אותי מאוד.

אני בן 19. חייל.

הייתי אוכל כל החיים שטויות וכו' כמה שבאלי ותמיד הייתי רזה.

עד לפני כמה שנים גילו לי קרוהן ואחד הורידים בכבד נסתם ויש לי וריד מלאכותי.

אני עם פליאו כרגע ותמיד במלחמות עם עצמי האם לאכול 3 ארוחות ביום או 5, רעב או לא רעב. מתוק וכל החרא לא אוכל במהלך השבוע גם גלוטן וזה.

אולי אני אתחיל עכשיו רק בסופשים.. אבל זה פשוט מתסכל ונורא מעצבן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים