עבור לתוכן

** יותר מחודש אחרי תחילת הרפורמה, רק 7,500 מחוברים

Featured Replies

פורסם

כתבה מתוך כלכליסט:

חודש לרפורמה: רק 7,500 מנויים התניידו לחבילות אינטרנט משולבות

מספר המנויים שעברו לחבילות החדשות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי נמוך משמעותית מהניודים במהפכת הסלולר של 2012, שבה התניידו כ־50 אלף מנויים נטו בחודש. הספקיות טוענות: בזק עדיין מערימה קשיים במעבר

אופיר דור

מאז יצאה לדרך הרפורמה בשוק התקשורת הקווית, התניידו רק כ־7,500 מנויי בזק לחבילות האינטרנט המשולבות של 012 של פרטנר, 018 אקספון וטריפל סי, הכוללות ספק ותשתית אינטרנט. במסגרת הרפורמה, שהושקה לפני כחודש, מחויבת בזק להחכיר את תשתיותיה למתחרות, כדי שיוכלו למכור אותה בחבילות משולבות ישירות ללקוח.

החבילות שהשיקו שלוש ספקיות האינטרנט מציעות חבילות של 100 מגה תשתית וספק ב־100 שקל לחודש - הנחה של עשרות אחוזים ביחס לקניית שני המרכיבים בנפרד.

עד כה הצליחה 018 אקספון לגייס לחבילות 3,500 מנויים, 012 כ־3,000 מנויים וטריפל סי, שהיתה האחרונה שהשיקה חבילה משולבת, צירפה כ־800 לקוחות. שאר הלקוחות שחוברו הם ככל הנראה של נטוויז'ן־סלקום שעדיין לא פרסמה מחירון לקהל הרחב, אך מבצעת פיילוט לחיבור לקוחותיה.

00.jpg

018 אקספון בלטה לטובה

חבילה החדשה נמוך משמעותית מהיקף הניודים שנרשמו בשוק הסלולר במאי 2012, לאחר כניסת המתחרות החדשות גולן טלקום ו־HOT mobile. קצב גיוס הלקוחות שלהן עמד על כ־50 אלף מנויים נטו בחודש. הסיבה לפער היא שהספקים, ובראשם פרטנר וסלקום, עדיין לא משווקים בעוצמה גבוהה את החבילות החדשות. יוצאת הדופן היא 018 אקספון שעלתה עם קמפיין בטלוויזיה, ולכן היא המובילה בגיוס לקוחות כרגע. בנוסף, העברת הלקוחות מבזק לספקי האינטרנט נעשית באופן ידני ואטי יחסית, ולכן אלפי לקוחות שמעוניינים להצטרף עדיין לא עברו לחבילות החדשות.

בזק ספגה הרבה אש בתחילת התהליך והואשמה בכך שהיא מנסה למנוע את הצלחת הרפורמה על ידי סרבול התהליך. כיום מדווחים ספקי האינטרנט על שיפור בעבודה מולה, אם כי כולם מציינים שעדיין ישנן בעיות מהותיות בתהליך. כך, למשל, העברת לקוח יכולה להימשך כמה ימים ולא כ־30 דקות כפי שקבע משרד התקשורת בתהליכי העבודה שלו. בנוסף, הספקים מתלוננים כי לפעמים בזק לא מעבירה להם נתונים על הראוטר שיש בבית הלקוח, וכך הלקוח משודרג למהירות שהציוד שלו אינו תומך בה והתוצאה היא ניתוק שלו מהשירות.

בעיה מהותית יותר היא זמן ההמתנה לטכנאי של בזק. הספקים זקוקים לטכנאי כדי להעביר מנוי מתשתית של HOT לחבילה משולבת על גבי תשתית בזק. 018 אקספון אף מציינת בדף האינטרנט שלה כי זמן ההמתנה יכול לקחת עד שלושה שבועות במקרה כזה. "ההמלצה שלי לחברים שמנויים ל־HOT היא להירשם לבזק, לקבל התקנה מהירה ולעבור לאחר מכן".

השלב הבא של הרפורמה הקווית צריך להתחיל באמצע מאי, אז תצטרך בזק לאפשר מעבר מנויים דרך מערכת אוטומטית. בבזק סברו כי לא היה צריך להוציא את התהליך לדרך ללא מערכת אוטומטית והאשימו את שר התקשורת גלעד ארדן כי הוא עשה זאת רק כדי ליישם את הרפורמה לפני הבחירות.

במשרד התקשורת מרוצים

במשרד התקשורת מרוצים מהתקדמות הרפורמה עד כה, ובדיון אתמול אצל מנכ"ל המשרד אבי ברגר נסגרו רוב אי־ההסכמות בין בזק לספקים ביחס למערכת האוטומטית שתיכנס לפעולה באמצע החודש. "בשבועיים הראשונים אי אפשר היה לבצע ניודים בפועל בגלל שבזק הערימה קשיים ואת זה פתרנו. אנחנו בטוחים שאחרי שהתהליך יהיה אוטומטי, קצב הניודים שעומד היום על 750–800 מנויים ביום יזנק", מעריכים במשרד התקשורת. "גם אם בזק תערים קשיים, ברור שזה כבר לא יכול לעצור את הרפורמה". במשרד מעריכים כי לאחר כניסת המערכת האוטומטית פרטנר וסלקום יגדילו משמעותית את האקטיביות שלהן במכירת החבילות, במיוחד כאשר הן זקוקות למקורות הכנסה חדשים שיחפו על השחיקה ברווחיות בסלולר.

בינתיים, בפן הכלכלי השפעת הרפורמה על בזק מזערית. התשלום של ספקי האינטרנט לבזק לכל מנוי על שימוש בתשתית נמוך בכ־30 שקל מהכנסתה הממוצעת מלקוח. אלא ש־7,500 מנויים הם כסף קטן לבזק - אובדן של כ־200 אלף שקל בלבד בחודש. ההערכה היא שכאשר בזק תרגיש באמת מאוימת מהרפורמה, היא תפעיל את בזק בינלאומי, ספקית האינטרנט שבבעלותה, שתציע חבילות משולבות מתחרות.

מקור: כלכליסט

פורסם

אני כבר הרבה חודשים משלם כ-160 על אינטרנט וטלפון ביתי, מתוכם 30 ש"ח על "קו קל" ועוד 130 על ספק+תשתית בשביל 100 מב"ש.

הגיע הזמן שאעבור ל-012?

פורסם

אני עדיין ממתין שזה יהיה רלוונטי גם לתשתית הוט (עד כמה שהבנתי זה עדיין לא)

בזק אני לא מתקרב. עד כמה שאני לא סובל את הוט - את בזק אני שונא עוד יותר.

פורסם

לא משלמים יותר על "קו קל" אתה בטוח שהם מחייבים אותך על זה? כבר המון זמן שהחיוב הזה בוטל לפי חוק!

פורסם

בהחלט בזק מערימה קשיים על המתחרים החדשים שלמעשה נתונים לחסדיה.

אני עברתי ל 018 כבר בימים הראשונה של הרפורמה ובהזדמנות זו ביקשתי להשתדרג מ 40mb ל 100mb.

למרות שעבר כמעט חודש בזק לא טרחו לבצע את השינוי במהירות למרות מספר בקשות מצד 018 ואני עדיין על 40mb.

משיחות עם 018 הם הודו שאין להם הרבה מה לעשות בנושא, בזק פשוט לא משתפים פעולה עם בקשות מצד 018.

כרגע זה עניין שולי יחסית אבל זה מעלה תהייה רצינית למה ייקרה אם תהיה בעיה רצינית עם הקו. האם אז בזק כן ייטפלו בבעיות?

פורסם

וואו איזה גועל נפש.. התנהלות מגעילה ומבישה.

פורסם

מתי יהיה גם בהוט?

פורסם

כשההבדל במחיר נע סביב 20 שקל, וכולל כאבי ראש טכניים (לך תקנה עכשיו ראוטר שרק העלות שלו כבר תמחק את כל החיסכון הקטן ממילא, לך תריב עם נציגים ותיפול בין הכיסאות בגלל קשיים שבזק עושה בכוונה..) - אז מישהו באמת מתפלא שהן נהירה המונית לרפורמה?

איך אפשר בכלל להשוות את זה לרפורמה בסלולר שהפכה חשבונות של 400 שקל לחשבונות של 99 שקל (ואח"כ אפילו פחות באיזור ה-50) ?

פורסם

מה שקורה עכשיו בשוק האינטרנט זה בדיחה, אין הוזלה אמתית, אין ציוד קצה נורמלי. המהירות שבאמת משתלמת (100 מגה) גם ככה לא נתמכת אצל רוב הלקוחות.

מבחינתי השינוי הגדול יגיע רק בדמות 100 מגה סימטרי ב- 100ש"ח~, מה שחברת החשמל אמורה להביא לצרכנים. אך ההתנהלות של זו ידועה, ולפיכך "מהפיכה" לא נראה בזמן הקרובות.

פורסם
לא משלמים יותר על "קו קל" אתה בטוח שהם מחייבים אותך על זה? כבר המון זמן שהחיוב הזה בוטל לפי חוק!

שירות "קו קל" נותן לי קו שיחות טלפון ביתי, אני פשוט שכחתי ממנו ולא משתמש בו, זה לא שבזק הכריחו אותי להחזיק בשירות כדי לקבל מהם גם אינטרנט.

בזק אני לא מתקרב. עד כמה שאני לא סובל את הוט - את בזק אני שונא עוד יותר.

עבורי זה בדיוק הפוך, לא נוגע בהוט גם בחינם. המרב שהעזתי היה לעשות אצלם ספק אינטרנט ב-20 ש"ח אחרי שבזב"ל ניסו בלי סוף לתקוע אותי.

כיום אני על חבילת "עד 100" של בזק, ומגיע ל-60 מב"ש בפועל. בנוסף, אני חוכר מבזק מודם-ראוטר ב-10 ש"ח לחודש, והאמת שלא הייתי מתנגד למכשיר קצה רציני יותר שיקל עלי לקנפג בו VPN לארה"ב.

מצד אחד, מתחשק לי בשביל הכיף לעבור לאקספון ולשלם 100 ש"ח במקום 140 ש"ח על ספק+תשתית.

מצד שני, לא בא לי לחטוף תקלות אינטרנט כתוצאה ממעבר כזה. רוצה לראות בערב נטפליקס בסטרימר בלי בעיות.

פורסם
כשההבדל במחיר נע סביב 20 שקל, וכולל כאבי ראש טכניים (לך תקנה עכשיו ראוטר שרק העלות שלו כבר תמחק את כל החיסכון הקטן ממילא, לך תריב עם נציגים ותיפול בין הכיסאות בגלל קשיים שבזק עושה בכוונה..) - אז מישהו באמת מתפלא שהן נהירה המונית לרפורמה?

איך אפשר בכלל להשוות את זה לרפורמה בסלולר שהפכה חשבונות של 400 שקל לחשבונות של 99 שקל (ואח"כ אפילו פחות באיזור ה-50) ?

בדיוק. זו פשוט חרא של "רפורמה": כובל את הלקוח לספק תשתית מסוים, מוסיף כאב ראש והחסכון זעום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים