עבור לתוכן

דרוש מפרט מחשב חזק לגרפיקאי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף כמובן לחסוף

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800

2. מה שימושי המחשב : עריכה גרפית ,רנדור

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פוטושופ CS6 ו CC

פרמייר

מאיה

After effects cs6, cc

פרמייר cs6, cc

Indesign cs6, cc

Illustrater cs6, cc

FreeHand cs6, cc

AutoCAD

3D Max Studio

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לחנות בדרום

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? יציאות ל-3 מסכים

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

מספר שאלות:

1. האם יש צורך בכרטיס מסך (ראיתי במפרטים לגרפיקה שכרטיסי נווידיה כבר לא תורמים לרנדורים)?

2. האם SSD יתן יתרון לעבודה בתוכנות אלו או שמא רק לביצועי המערכת הכללים?

תודה

נערך על-ידי rotem_o

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה,

מדובר במחשב עבור חבר שלומד אנימציה

ביררתי איתו ועיקר העבודה שלו היא 3D במיה ו 2D/3D באפטר-אפקטס, שבהם גם הלפטופ הנוכחי שלו מגמגם.

מבחינת התקציב אפשר לגרד את ה-6K (מלמטה) אבל לא יותר (סטודנט תפרן כמו כולנו)

בתקציב הזה הצלחתי להרכיב מפרט כולל I7 , 16GB , GTX970

אז אם אתה מדבר על הכפלת התקציב אני מניח שאתה מתכוון למערכת 2011-3

מעניין אותי לדעת באמת אם יש צורך בכרטיס מסך עבור שימושים אלו ומה היתרון שיתן SSD

פורסם

SSD זה יותר נוחות מאשר יתרון.

יקנה יתרון קל בלבד בתצורה של מולטי טסקינג חוץ מזה זה בסך הכל פותח תוכנות מהר ומעלה את מערכת ההפעלה ברגע.

לא הייתי מבזבז על זה את הכסף כשהדרישות הן כלכך גבוהות והתקציב הוא כזה קטן.

בגדול מה שאמרת הוא נכון. 970 עם I7 וזיכרון 16G הוא הכיוון היחיד לתקציב הנוכחי .

אני חושב שייכנס כאן SSD בקלות כיוון שאין לאן להתפתח בתחום ה2011-3 כך שזה מה יש .

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה!

בנוגע לכרטיס מסך:

1. ראיתי בנעוץ לגרפיקאים דיון שבו דובר על כך שבסדרות החדשות אין תמיכה של אדובי כך שאין תועלת לרנדור, נכון הדבר?

2. האם אפשר להסתפק בכרטיס זול יותר (מה-970) בלי להתפשר יותר מדיי על הביצועים (בסופו של דבר לא מיועד כלל למשחקים)?

3. האם יש מתחרה עדיף מצד AMD ?

בנוגע לפלטפורמה כולה:

אפשר לנסות 'לדחוס' לתקציב מערכת מבוססת סוקט 2011-3 תוך הזמנת המעבד מאיביי (1600 ש"ח) שנמוך הכרטיס מסך וויתור על SSD (אולי שימוש בקשיח קיים)

האם ההבדל בביצועים זה שווה את 'המאמץ'?

שוב תודה על העזרה!

פורסם

יכול להיות שכן.

תציג בפנינו אילו פריטים לא לכלול במפרט (כגון מעבד שאמרת שתזמין וכוננים קיימים)

פורסם
  • מחבר

בעקרון צריך מערכת מלאה , אולי בלי צורב וקשיח אבל בכל מקרה שניהם זה כסף קטן יחסית

מה בנוגע לכרטיס מסך?

פורסם

הבעיה היא ספריית אופטיקס, שכרגע (?) פשוט לא קיימת עבור כרטיסי מקסוול - אין שום פתרון אלטרנטיבי ולא יהיה. הפתרון שהציעה 1stcowgirl הוא פתרון לקידוד וידאו דרך קודה ולא vary דרכו, שזו הבעיה.

ובמידה ובכלל התוכנות לא יהיה שימוש (או שימוש קלוש) ב-ray trace, זה ממילא לא רלוונטי. GTX770 בתלת מימד יכול להגביל בגלל כמות הזיכרון הקטנה שיש לו, ו-780 לא כ"כ משתלם, אלא אם כן ימצא דיל ממש טוב ביד שניה (איזור ה-1110~ ש"ח) ועם אחריות תקפה.

במידה והמחשב מיועד יותר לרינדורים סופיים מאשר תכלס בניה של מודלים/אובייקטים בזמן אמת, עדיף לקחת כרטיס חלש יותר (כמו GTX660) ולהתמקד יותר על המעבד.

במידה והפרוייקטים יחסית כבדים, אני אומר מראש ש-16 ג'יגה ראם פשוט לא יספיק.

פורסם

https://forums.adobe.com/message/7141407

מהצוות של אדובי

כמו שיאיר אמר, לא תהיה תמיכה כי הכרטיסים עצמם לא תומכים ולא יעבדו עוד על המנוע רנדור הזה, מצד שני החברה מחשיבה את המנוע הזה בתור מיושן וממליצה לעבור לcinema 4d.

"The After Effects team does recommend that you move forward with Cinema 4D Lite, as that is what is being tested and supported currently and going into the future."

"

No additional work will ever be done on the GPU acceleration of the ray-traced 3D renderer. This means that the Maxwell GPUs will never provide this functionality.

The ray-traced 3D renderer is considered an obsolete feature that is being phased out.

There are many superior ways of working with 3D in After Effects, including working with Cinema 4D, which is included with After Effects."

**הקטצ' פה שלפי הבנתי cinema 4d לא תומך בהאצת גרפית אלה בתוספת מנועים נפרדים למשל Vray

נערך על-ידי none77

פורסם

אתה לא עורך גראפי, לכן אתה פולט המון שטויות. מזה "שיבינו "המקצוענים" שאפשר גם בלי אדובי, הדברים ישתנו."?

ללמוד באופן מקצועי עריכה דו/וידאו/תלת על תוכנה מסויימת זה לא משהו שלוקח לא יום, לא חודש ולא שנה. בתוכנות הנ"ל יש פונקציות ע"ג פונקציות ולרוב את זה שמסדר לעצמך את ה-workspace שנוח לך.

גם אם יש תוכנות טובות יותר מאדובי (מבחינות נקודתיות אולי יש, מבחינה כללית אין), יקח המון זמן (וזמן=כסף) כדי ללמוד אותן עד לרמה שבה אתה עובד מבלי לחשוב על הפעולות עצמן.

הבעיה פה היא הספריה הזו ולא בתוכנות של אדובי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל הדיון הזה באמת מסייע, אז תודה על העזרה!

במידה והמחשב מיועד יותר לרינדורים סופיים מאשר תכלס בניה של מודלים/אובייקטים בזמן אמת, עדיף לקחת כרטיס חלש יותר (כמו GTX660) ולהתמקד יותר על המעבד.

במידה והפרוייקטים יחסית כבדים, אני אומר מראש ש-16 ג'יגה ראם פשוט לא יספיק.

בדיוק רציתי לשאול בגלל שהתקציב לחוץ על מה יש לשים יותר דגש, מעבד או כרטיס מסך..

ממה שהבנתי ממנו זה קודם בניית מודלים (מיה) ואז עבודה עם אפטר.

כרגע הפרוייקט המיידי הוא פרוייקט גמר באנימציה.

מבחינת המפרט,

במידה ואני מפצל חנויות וגם קונה את ה5820K ו-GTX780 מיד שנייה אפשר איכשהו לדחוס הכל לגבול ה-6K, הבעייה שהמחשב לא מיועד עבורי לכן לא בא לי לסבך אותו עם יד שנייה והרכבה.

בנוסף גם קשה למצוא בחנויות 770/780 במחיר משתלם (בTMS מוצע GTX680 ב1000ש"ח - מה דעתכם?)

לכן כרגע נראה שהפתרון הוא 5820K+כ.מסך בינוני או 4790+כ.מסך חזק

אשמח לקבל כמה מפרטים לדוגמא

תודה!

פורסם

בכלל לא בושה כשהתקציב מוגבל לקנות רכיבי מפתח (כרטיס מסך, מעבד ואפילו לוח אם) משומשים.

לחסוך אלפי שקלים.

לקבל מחשב חיה.

ולרוב האחריות עוברת לקונה אם זה מחנות נורמאלית.

פורסם

אז לפי מה שהבנתי הוא אנימטור ב-3D. מבצע מידול ואנימציה במאיה->מרנדר->מעביר לאפטר אפקטס->מבצע ליטושים->מייצא לקובץ סופי, נכון?

מבחינת מאיה: התוכנה מאוד אוהבת דיוק, לכן קוואדרו הוא הכרטיס שהכי יתאים למשימה. כלומר, יש 2 כרטיסים אפשריים - K620 שעולה באיזור האלף ש"ח, ו-K2200 שעולה באיזור ה-2400 ש"ח אם אני זוכר נכון.

ככל שכרטיס המסך יהיה חזק יותר, כך רנדורי הביניים (בעבודה השוטפת) יהיו מהירים נותר וכך העבודה עם התוכנה אמורה להיות חלקה יותר. כשהוא מבצע רינדור סופי, לרוב הדבר נוחת על המעבד - לכן מעבד מהיר יותר = רנדורים סופיים מהירים יותר.

לא בדקתי זאת, אבל לפי הערכתי אין ממש סיכוי להכניס 5820K, גם אם אתה קונה כרטיס יד שניה באיזור ה-1000 ש"ח. בחשבון פשוט - 5820K עולה באיזור האלפיים ש"ח, לוח-אם באיזור ה-1300 ש"ח ו-16 ג'יגה זיכרון (שזה המינימום שבמינימום שהייתי ממליץ) יעלה באיזור ה-1300 ש"ח. כלומר, רק לבסיס של המחשב צריך להוציא יותר מ-4.5 אלף ש"ח.

מבחינת אפטר אפקטס: היות ואחת התמיכות היחידות של בכרטיסי המסך הייתה במנוע vray ובכרטיסים החדשים (כולל הקוואדרואים החדשים) פשוט אין תמיכה וכנראה שלא תהיה, עניין הכרטיס פחות רלוונטי. התוכנה אוהבת כח עיבוד (מצד המעבד כמובן), המון המון זכרון ראם וגם כונן SSD עבור מהירויות קריאה/כתיבה/גישה טובים יותר זה לא יזיק.

אם הוא רק לומד כרגע את המקצוע ובפועל לא מבצע דברים מטורפים, אני חושב שנניח מחשב המבוסס i7-4790 עם כרטיס כניסה כמו קוואדרו K620 אמור להתאים (במידה והמחשב נטו לעבודה ולא למשחקים כמובן) גם לדרישות וגם לתקציב.

במידה והוא יודע לעשות אוברקלוק ובדיקות יציבות, אפשר לקחת גם מעבד K (מכפלה פתוחה) ובכך יוכל להרויח עוד כמה אחוזים בביצועי עיבוד.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב שקצת חפרתי.. אבל מדובר בהשקעה כספית רצינית עבור סטודנט ככה שחשוב לי להגיע למפרט כמה שיותר מתאים

אז לפי מה שהבנתי הוא אנימטור ב-3D. מבצע מידול ואנימציה במאיה->מרנדר->מעביר לאפטר אפקטס->מבצע ליטושים->מייצא לקובץ סופי, נכון?

בררתי, וכן, כאשר הליטושים זה קריטי כי הוא עובד עם כמה קבצי וידאו/תמונה במקביל ובכמה שכבות מה שמכביד ממש על העבודה

מבחינת מאיה: התוכנה מאוד אוהבת דיוק, לכן קוואדרו הוא הכרטיס שהכי יתאים למשימה. כלומר, יש 2 כרטיסים אפשריים - K620 שעולה באיזור האלף ש"ח, ו-K2200 שעולה באיזור ה-2400 ש"ח אם אני זוכר נכון.

ככל שכרטיס המסך יהיה חזק יותר, כך רנדורי הביניים (בעבודה השוטפת) יהיו מהירים נותר וכך העבודה עם התוכנה אמורה להיות חלקה יותר. כשהוא מבצע רינדור סופי, לרוב הדבר נוחת על המעבד - לכן מעבד מהיר יותר = רנדורים סופיים מהירים יותר.

נקודה מעניינת.. ראיתי מהסרטונים הבאים ש- K620 > K600 >> GTX670

האם K620 יהיה עדיף על כרטיס GTX מהסדרות החדשות יותר, ולא רק במאיה אלא שאר התוכנות (בעיקר אפטר)?

(על הנייר הוא מציג נתונים נמוכים יותר, זכרון ומעבדי קודה, אבל ברור לי שזה כרטיס ייעודי)

מבחינת אפטר אפקטס: היות ואחת התמיכות היחידות של בכרטיסי המסך הייתה במנוע vray ובכרטיסים החדשים (כולל הקוואדרואים החדשים) פשוט אין תמיכה וכנראה שלא תהיה, עניין הכרטיס פחות רלוונטי.

ה-K620 נכלל בקוודרו החדשים?

לא בדקתי זאת, אבל לפי הערכתי אין ממש סיכוי להכניס 5820K, גם אם אתה קונה כרטיס יד שניה באיזור ה-1000 ש"ח. בחשבון פשוט - 5820K עולה באיזור האלפיים ש"ח, לוח-אם באיזור ה-1300 ש"ח ו-16 ג'יגה זיכרון (שזה המינימום שבמינימום שהייתי ממליץ) יעלה באיזור ה-1300 ש"ח. כלומר, רק לבסיס של המחשב צריך להוציא יותר מ-4.5 אלף ש"ח.

בכלל לא בושה כשהתקציב מוגבל לקנות רכיבי מפתח (כרטיס מסך, מעבד ואפילו לוח אם) משומשים.

5820K (יד שנייה) - 1600 ש"ח , לוח (KSP) -1200 ש"ח, זכרון 16-DDR4(TMS) - 1100 ש"ח , GTX780 (יד שנייה) - 1000 ש"ח , מארז וספק- 500 ש"ח , SSD - 550 ש"ח

סה"כ יוצא כמעט 6K (רק חסר קשיח שאוליי ילקח ממחשב ישן או ישתמש בכמה חיצוניים שכבר קיימים).

הבעייה היא שוב, אם הייתי מרכיב מחשב לעצמי הייתי הולך על זה , אבל זה לחבר ולא בא לי להסתבך ולסבך אותו במקרה של מימוש אחריות, הרכבה, או רכיב יד שנייה שיתקלקל .

אם הוא רק לומד כרגע את המקצוע ובפועל לא מבצע דברים מטורפים, אני חושב שנניח מחשב המבוסס i7-4790 עם כרטיס כניסה כמו קוואדרו K620 אמור להתאים (במידה והמחשב נטו לעבודה ולא למשחקים כמובן) גם לדרישות וגם לתקציב.

במידה והוא יודע לעשות אוברקלוק ובדיקות יציבות, אפשר לקחת גם מעבד K (מכפלה פתוחה) ובכך יוכל להרויח עוד כמה אחוזים בביצועי עיבוד.

הלימוד הסתיים..הפרוייקט הוכחי הוא פרוייקט גמר של התואר אבל בנוסף יש ויהיו פרוייקטים עצמאיים אחרים.

בנוגע לOC הבחור ממש לא מבין גדול במחשבים,אולי אם יתבצע דרך החנות , רק השאלה אם ההשקעה הנוספת (במעבד לוח וקירור) שווה את התועלת.

שוב תודה רבה לכולכם!

פורסם

כרטיסי קוואדרו על הנייר חלשים משמעותית מכרטיסי הגיימינג באותו טווח מחירים. אחד השינויים העיקריים בין כרטיסי הגיימינג לקוואדרו זה בעצם לא החומרה, אלא התוכנה. הדרייברים שונו כך שיהיו אופטימיזציות שונות עבור גראפיקה (כמו חישוב כפול של נקודה צפה), כך שהם לא מתאימים לגיימינג. עד לא מזמן היו כל מני טוויקים לכרטיסי גיימינג ספציפיים כך שהדרייבר יחשוב שמדובר על כרטיס קוואדרו, ובכך היה חסכון עצום בעלות. זה היה בתקופה של עד כרטיסי ג'יפורס 400/500 (שמבוססים אותה ארכיטקטורה). בגלל שהרבה אנשים השתמשו בכרטיסי גיימינג עבור עיצוב גראפי, ככל הנראה החברה עשתה מספר צעדים ע"מ להפריד ביניהם. לדוגמא, גם ארכיטקטורת קפלר (סדרה 600 וחלק מ-700) וגם מקסוול (סדרה 900 הנוכחית ו-GTX750/TI) יהיו פחות אופטימליים עבור עיצוב. זה הגיע לרמה שאנשים עם GTX680 קיבלו את אותם הביצועים כמו GTX480 הוותיק יותר, למרות הפרש הביצועים המשמעותי בגיימינג.

צעד נוסף שעשו זה עדכון כרטיסי הקוואדרו, כאשר בזמנו, אם נסתכל על דגמי בסיס, היו קוואדרו 600 ו-580. לאחר מכן הם שודרגו ל-K600 וכעת ל-K620 - שכוללת ארכיטקטורה חדשה (עם מחסור בתמיכה ב-vray עבור תוכנות תומכות כמו אפטר אפקטס) ותוספת של זכרון ראם. אז לשאלתך - סדרת K היא הסדרה החדשה, שבה גם K620 נכלל כאחד מהכרטיסי הכניסה (בסיס). בנוגע לתמיכה שלו באפטר אפקטס - כרגע אין תמיכה רשמית של הכרטיסים החדשים (כולל ג'יפורס) מצד התוכנה. מה שכן, ניתן להוסיף אותם ידנית לתוכנה, אך השאלה כמה היא כבר תשתמש בהם - רוב השימוש היה ב-vray שכבר לא נתמך בהם, זה לא הייתה ההצעה של כרטיס יד שניה. לכן השאלה האם באמת הוא יתעסק עם vray או לא.

בהנחה שלא יצטרך כונן קשיח וכן ימצא GTX780 בכאלף ש"ח (בספק מאוד), עדיין תהיה חריגה קטנה בעיקר בגלל המארז והספק - אתה לא רוצה לחסוך בהם במחשב שרוב הזמן ידרוש מתח יציב.

לגבי ה-OC, במידה ואנחנו מדברים על מעבד זול יותר - ב-TMS יש כעת מבצע / חיסול מלאי של לוחות מדור קודם - איכותיים מאוד שגם מתאימים, שתומכים ב-OC במחיר של לוחות אם שלא. סה"כ מדובר על הוצאה כספית נוספת של כ-400~ ש"ח פלוס מינוס בגלל הקירור ומעבד K, ויש סיכוי שיקבל בין 5 ל-20 אחוז ביצועים, פלוס מינוס - אז כן, זה שווה את זה, אבל חשוב שה-OC יהיה באמת יציב לכן זה סיכון כלשהו.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההבהרה!

כרגע רוב המפרט די סגור (סוקט 1150)

החלק שנשאר בעיניי תעלומה הוא הכרטיס מסך, ככל שנכנסתי וחקרתי את הנושא עמוק יותר כך יותר הסתבכתי

אשמח להמלצה על כרטיס מסך עד 1800 ש"ח שיתאים כמה שיותר (אגב,מבחינתו יד שנייה לא בא בחשבון)

בנוגע לתמיכה שלו באפטר אפקטס - כרגע אין תמיכה רשמית של הכרטיסים החדשים (כולל ג'יפורס) מצד התוכנה. מה שכן, ניתן להוסיף אותם ידנית לתוכנה, אך השאלה כמה היא כבר תשתמש בהם - רוב השימוש היה ב-vray שכבר לא נתמך בהם, זה לא הייתה ההצעה של כרטיס יד שניה. לכן השאלה האם באמת הוא יתעסק עם vray או לא.

שאלתי אותו אותו ואין לו מושג מה זה vray, אני מניח שזה יותר מאחורי הקלעים, האם שימוש במנוע זה הוא חלק עיקרי/הכרחי באפטר?

תודה!

נערך על-ידי rotem_o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים