עבור לתוכן

גרעין איראני ונאום ביבי בקונגרס -

Featured Replies

פורסם

אני רק שאלה: גם את ה"פלסטינים" אתה מציע לבדוק באופן דומה כדי לוודא מדעית שהם אכן עם ולא איזה משהו מבוסס מיתולוגיה (או אפילו לא זה), או שאתה שומר הצעות שכאלו רק לעם היהודי? תודה.

• תגובות 214
  • צפיות 49.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מציע להיות פרגמטיים ולהתמודד עם המציאות כמו שהיא. מבחינתי לפלסטינים יש משמעות אתנית קלושה, אבל רק מעט פחות מאשר לזו של היהודים. כלומר, אין פה ממש בסיס אחיד. מה שמשנה מהצד שלנו זה האתוס הלאומי המודרני מאשר אם לפלוני הייתה חצי-סבתא יהודיה או לא. לא אומר שאין פה סתירה בין זה לבין המורשת היהודית ההיסטורית אבל להפוך את זה לקריטוריון מי הוא יהודי אמיתי ומי לא זה לסלול את הדרך למדינת הלכה.

אגב, אני אקח ניחוש נועז ואהמר שמר חלאדין בטח לא מתנגד לאיזה קיצוץ רוחבי בצבא אם זה ישחרר קצת מרווח נשימה לכמה כוייללים, הרי ידוע שהאנשים בשחור הם אלה שעושים פה את העבודה הבטחונית האמיתית

פורסם

האתוס הלאומי המודרני, כך מוכיחה המציאות כמו שהיא, הוא די שביר - וכל מי שמחפש היכן לפתוח את הסדקים על מנת לזרז את השבר הזה, כמו שחלאדין אמר ולצערי בצדק, פונה בראש ובראשונה לסוגיה של "מהו בכלל העם היהודי".

פורסם
אני מציע להיות פרגמטיים ולהתמודד עם המציאות כמו שהיא. מבחינתי לפלסטינים יש משמעות אתנית קלושה, אבל רק מעט פחות מאשר לזו של היהודים. כלומר, אין פה ממש בסיס אחיד. מה שמשנה מהצד שלנו זה האתוס הלאומי המודרני מאשר אם לפלוני הייתה חצי-סבתא יהודיה או לא. לא אומר שאין פה סתירה בין זה לבין המורשת היהודית ההיסטורית אבל להפוך את זה לקריטוריון מי הוא יהודי אמיתי ומי לא זה לסלול את הדרך למדינת הלכה.

אגב, אני אקח ניחוש נועז ואהמר שמר חלאדין בטח לא מתנגד לאיזה קיצוץ רוחבי בצבא אם זה ישחרר קצת מרווח נשימה לכמה כוייללים, הרי ידוע שהאנשים בשחור הם אלה שעושים פה את העבודה הבטחונית האמיתית

אתה באמת משווה את העם העתיק בעולם לפיקציה הפלסטינית?

פורסם

זה באמת חתיכת ניחוש נועז ולא ברור לי למה חשבת ככה.

אני לא אגיד שאני בעד קיצוץ בצבא, אבל אני בטוח שמדובר בגוף מסורבל שאפשר לייעל אותו בהרבה מאוד מקומות - וזה נשמע לי דבר נכון שצריך לעשות.

האנשים בשחור לא מעניינים אותי יותר מדי; אבל אני מספיק כנה, בשונה מילדי V15 ויאיר לפיד, כדי לומר שאף אחד לא מעניין אותי ואני לא רוצה לממן מהמיסים שלי אף אדם, חילוני דתי או חרדי. הצבא לא מתפקד גם בלי החרדים, אין סיבה לצרף עוד חיילים לא-מועילים למערכת המסורבלת הזאת. אני מוכן לשאת ב'נטל' בלי להתבכיין כמו ילדי השמנת של יאיר לפיד (ומצחיק, כי לא מעט מהם הם חבר'ה צעירים שהשתחררו כקצינים לוחמים לא מזמן. בואו ספרו לי על רצונכם לתרום למערכת ולא פשוט להסתובב עם M4 וארון על הכתף בתחנה מרכזית ת"א/ירושלים בדרך הביתה מהבסיס ולעשות פוזות על כוסיות ועל הדרך להרוויח 8 אלף נקי על משימות שיטור ביהודה ושומרון).

החרדים ויתרו על הקשר לעם היהודי, באימוצם את ההלכה ואת פסק דינה לגביי הליך הגיור. הם הפכו את היהדות לדת משיחית מיסיונרית, שעסוקה בהישרדות שלה, ושלה בלבד. מבחינתי אין הבדל בין אדם שאימו יהודיה ואביו לא-יהודי, לבין אדם שאימו לא-יהודיה ואביו יהודי (ושניהם כמובן לא צריכים לקבל אישור מבית הזונות, הלא הוא משרד הקליטה, לעלות ארצה).

פורסם

מבחינתי לפלסטינים יש משמעות אתנית קלושה, אבל רק מעט פחות מאשר לזו של היהודים

זה מה שהוא כותב, לא?

IlyaN, לפי מה שמשתמע מדבריך איזו זכות יש לך בכלל לחיות במדינה הזו? מאיפה הצביעות? הרי אתה מודה שאתה פולש גם אם אתה גר בת"א.

לכל היותר אתה יכול להעיף את עצמך מהארץ שפלשת אליה, ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

כן, זה מה שאני כותב ואני חושב שכל מי מחשיב את עצמו כאדם רציונלי וחשוב לו לוודא את טוהר יהדותו מדורי דורות עד ליציאת מצריים חייב לדקור את האצבע שלו ולשלוח דגימת דם לבדיקה גנאולוגית. אני חושב שהרבה אנשים ייצאו מאוכזבים, כמה מאוכזבים זה כבר שאלה אחרת.

ואני לא פלשתי לשום מקום, עליתי לפה מתוקף חוק השבות, אמנם אני מהצד הממזרי עפ"י ההלכה אבל זה כבר מזמן לא מפריע לי. אולי אני לא פטריוט קלאסי- אני חושב שלהיות בנאדם ערכי ומוסרי זה חשוב יותר מלעשות בר מצווה ולשיר את ההמנון- אבל אני מכיר תודה ומזדהה עם המדינה שאני חי בה, וגם עם המורשת היהודית לאומית שגדלתי עליה, בדגש על לאומית. ואני לא מתכוון לעזוב בזמן הקרוב אז מצידי קח את המקלדת שלך ותעשה עליה תרגילים לחיזוק הראש.

חלאדין, אם כך הקפיצת ראש שלי הייתה כואבת ולא במקום, אני חוזר בי ובהחלט מזדהה עם רוב הדברים שכתבת.

מכיוון אין לי יותר מה להוסיף לOT הרגיש זה לדיון פרופר אני ארשה לעצמי לא להגיב פה יותר.

פורסם

למקרה שפיספסת אנחנו מדברים כאן על עמים (או במקרה של הפלסטינים - פיקציה) ולא על אנשים בודדים.

פורסם
  • מחבר

ואני חשבתי לתומי שמדברים עדיין על הגרעין האיראני ועל הנאום של ביבי ..

פורסם

בן אדם ערכי ומוסרי... חחחח

מעניין שלשמאלנים מאוד חשוב להיות אנשים ערכים ומוסריים ובו זמנית הם מעניקים לעצמם את התארים האלה.

בני האדם הם חיות הרסניות שללא הריסון של החוק והמשטרה הם היו שוחטים אחד את השני. למען האמת הם מנסים לעשות את זה גם עם החוק והאכיפה הקיימים.

לפי דעתי אם באמת היינו רוצים שבני האדם ישרדו היה צריך להפעיל אבולוציה מלאכותית על בני האדם. כמו שעשינו לכלבים. ו"לביית" את בני האדם.

כלומר לתת לאנשים העדינים והלא אלימים לעשות יותר צאצאים במקום הערסים, הפושעים והחצי אנסים.

אבל מכיוון שהאלימים והערסים שולטים במדינה ובעולם זה לא יקרה, ובגלל זה אנשים הופכים ונהיים יותר אלימים וערסים.

אנחנו בדרך להכחדה עצמית אבל מצד שני הצעדים שיכולים להציל אותנו נתפסים כלא מוסריים, האירונייה... אם כך הדבר המוסרי היחידי שנותר לעשות הוא להכחיד את המין האנושי. וזה מה שיקרה.

פורסם

ILYAN

מה שאתה מציע זה שישראל תהפוך לארה"ב. וכמו שאתה יודע, בארה"ב הם מפולגים בתוכם. THE US IS NOT A COUNTRY, IT'S A BUSINESS.

זה מה שישראל תהפוך בדרך שלך, לעסק שבו אדם לאדם זאב. אם אתה חושב שעכשיו הקפיטליזם חזירי בישראל, אז חכה עד שישראל תהפוך להיות כמו ארה"ב.

DIVERSITY DOESN'T WORK.

למה הליברלים והשמאלנים תמיד בורחים מוויכוחים כשה מתחיל להיות להם קשה?

(מוזר זה לא איחד את התגובה)

פורסם

יש אנשים שמסוגלים לקיים דיון רק כאשר הם מגדירים את הFraming, כלומר קובעים מה רלוונטי לנושא הנידון ומה לא. בעוד שמדובר בתכונה לא סימפטית שאינה מאפיינת דווקא אנשים בעלי השקפות פוליטיות מסויימות, נראה שנעשה בטכניקה הזו שימוש עודף כאשר הדובר מנסה להגן על טענה שיפה בתאוריה אך מתנגשת עם אספקטים מסויימים של המציאות - ולכן ככל שיש יותר התנגשות שכזו כך גדל הסיכוי שייעשה שימוש בטכניקה הזו כדי לנסות ולהתעלם מכך. כך, למשל, אדם המצדד בעונש מוות על פשעים אלימים יעדיף למקד את הדיון באספקט המוסרי ולהוציא אל מחוץ לדיון סוגיות כגון הסבירות להרשעת שווא בפשעים כאלו. אצל אלו המעלים טיעונים המזוהים עם השמאל גישה זו מאוד נפוצה בגלל שבד"כ אכן מדובר בטיעונים טובים בתאוריה, שהבעייתיות בהם נובעת מהשלכות פרקטיות מסויימות.

פורסם
אתה באמת משווה את העם העתיק בעולם לפיקציה הפלסטינית?

פיקציה או לא תחת השלטון הצבאי שלנו חיים מעל 2 מיליון בני אדם בלי זכויות ואזרחות. אתה לא תסכים לחיות יום בתנאים שהם נאלצים לחיות.

פורסם

יש להם 14 מיליון קמ"ר לבחור מתוכם.

פורסם

האמת שאין להם, כי "חבריהם" הערבים מעדיפים אותם בתור נשק ולא בתור בני אדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים