עבור לתוכן

גרעין איראני ונאום ביבי בקונגרס -

Featured Replies

פורסם

יש לך דוגמאות?

• תגובות 214
  • צפיות 49.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא רואה סגירת טייסת ולא ביטול רכישת f35. דווקא שם כתוב התייעלות וצמצום מערכים "שאינם ליבת הפעילות של צה"ל".

אבל מה אתה טוען? שהרמטכ"ל בעד פצצה אירנית? או שלא אכפת לו?

פורסם

צמצום גדודים וספינות זו לא רק "התייעלות" - זו הקטנת המערך הלוחם. הקטנת המערך הלוחם משמעותו זלזול באיום מאיראן.

פורסם

חשבת אולי שמתאימים את הסד"כ לאיומים? אולי מה שהיה רלוונטי לפני עשור כבר לא מתאים היום? איזה איומים מצריכים למשל כ"כ הרבה סטילים? אולי עדיף לצמצם טנקים על חשבון מטוסים שקנו? איך טנקים יעזרו לך מול אירן?

פורסם

התאמת הסד"כ לאיומים לרוב לא תלווה במילים כמו "קיצוץ" ואף לא "התייעלות".

פורסם

ברור שכן. להוציא "לפנסיה" טנקים וספינות מיושנות שאין בהם צורך זאת בהחלט התייעלות. כל התוכנית הזאת היא בעידוד שר הבטחון כצעד מנע לוועדת לוקר. אז הרמטכל ושר הבטחון טוענים שכלום לא ישתנה כשתהיה פצצה אירנית?

אתה באמת עומד מאחורי הדוגמה הזאת (בקונטקסט שבה הבאת אותה)?

פורסם

אלא אם הם תומכים במקביל בהעלאת ההשקעה במערכים הנותנים מענה טוב יותר לאיומים, אז כן, זה בדיוק מה שהם טוענים. במקרה הזה מדובר בקיצוצים ותו לא.

פורסם

יש השקעה כל הזמן בהמון מערכים. זה לא משחק סכום אפס - ויתרתי על טנק מרכבה סימן 1 תנו לי f15.

אז אפשר להגיד שגם טנק ישן עדיף מכלום, אבל טנק ישן שאין לו שימוש עדיין צובר עלויות מסויימות שאפשר לוותר עליהם.

עדיין לא הסברת לי איך הטנק הישן הזה נותן מענה לפצצה האיראנית או לחילופין, האם אתה עדיין עומד מאחורי הדוגמה שבוגי ואייזנקוט "המקצצים" מזלזלים באיום האיראני.

פורסם

לויק יש חשיבה של גנרל רוסי. וזה ממש לא מחמאה.

פורסם
לויק יש חשיבה של גנרל רוסי. וזה ממש לא מחמאה.

VIC מגזים לכיוון ההפוך מהכיוון שאתה מגזים בו.

ביחד אתם גורם מאזן בחברה.

פורסם
עדיין לא הסברת לי איך הטנק הישן הזה נותן מענה לפצצה האיראנית או לחילופין, האם אתה עדיין עומד מאחורי הדוגמה שבוגי ואייזנקוט "המקצצים" מזלזלים באיום האיראני.

כשלוקחים יכולות קיימות ומארגנים אותן כך שיצרכו פחות משאבים, זו התייעלות "כלכלית". כשלוקחים משאבים קיימים ומקצים אותם מחדש כדי לתת מענה טוב יותר למשימות שעל הפרק, זו התייעלות "מבצעית". אם במקום אותו טנק ישן הצבא ישקיע במשהו שכן נותן מענה לבעיה האיראנית, זו אכן תהיה התייעלות - אבל מה שמנחה כרגע את הצבא אלו דרישות כלכליות, לא מבצעיות. ברגע שהרמטכ"ל בא ואומר "הטנק הישן הזה לא נותן מענה לצרכים ולכן נפטר ממנו" הוא מבצע קיצוץ ותו לא - קיצוץ מושכל, שמן הסתם עדיף בהרבה על קיצוץ רוחבי, אך עדיין מדובר בקיצוץ. מי שמודאג מהבעיה האיראנית אמור להתנגד לכך בכל תוקף, באמרו "נפנה משאבים לכיוונים יעילים יותר" במקום "נוותר על מה שהכי פחות צריך כדי להוריד את העלויות".

פורסם

הנקודה היא האבסורד של האנשים פה שחושבים "איראן לא תעשה כלום" למה? "כי הם שוחרי שלום". וכשמראים להם סרטונים שלהם שורפים דגלי ישראל וארה"ב ושהטוויטר של חומני מציג תמונה של נשיא ארה"ב מחזיק אקדח לראושו אז הם "לא באמת מתכוונים לזה, זה סתם התרבות שלהם להראות כמו אנשים אלימים הם בעצם שוחרי שלום".

כאילו, נראה לי גם אם ימציאו מכשיר שקורא מחשבות ונקרא את כל המחשבות של האיראנים ונמצא שאחת המחשבות הכי חשובות שלהם זה "להשמיד את ישראל" אז הם יגידו שבטח היה להם ילדות קשה בגלל הסנקציות ועוד כמה דורות הם לא יחשבו את זה יותר.

ובכלל להשמיד את ישראל זה לא אומר להרוג את כל היהודים, זה רק אומר להחזיר את היהודים ה"מזוייפים"(אשכנזים ורוסים) לוורשה וגם את כל מי שהוא רק רבע יהודי לא אשכנזי... אז גם כשהאירנים אומרים להשמיד את ישראל הם בעצם רוצים לתקן את העולם ופנייהם לשלום.

פורסם

סרגון אתה השכלת לזהות את הדבר החשוב באמת, וזה הטרמינולוגיה, המינוח והדברים שהאיראנים אומרים באופן מאוד מוקפד ומדויק. זאת האנטישמיות החדשה, שצומחת בשנים האחרונות. גם בארץ מועלות הטענות שאתה הבאת, מפי גייס חמישי 'פלסטיני', שמנפנף בסיפרו של שלמה זנד כדי לחזק טענותיו.

זאת המגמה החדשה בעולם. פעם השמידו יהודים על רקע אתני. ואז לאחר קום המדינה כבר לא נעים לשנוא יהודים על רגע אתני, אז יוצרים הבדלה בין יהודים לבין ציוניים. ואז רואים שרוב היהודים בעולם תומכים בציונים, אז פשוט מאשימים את 'ממשלת הציונים'. ולבסוף פשוט מתייאשים ואומרים שאי אפשר להיות נגד אנטישמי כי היהודים אינם קיימים.

זאת הבעיה עם ממשלה שמביאה אתיופים שאין להם שום קשר לעם היהודי, ומתירה לסלאבים טהורים לעלות לישראל. (אין כאן נסיון לפגוע באף אחד. ע"פ הערכות יש 5-10 אלף סלאבים בארץ; אני לא מדבר על עולה מחבר העמים שעלה ארצה כיהודי כי אימא של סבתא של דודה שלי היא יהודיה - זה בזיון אך ורק מצד המדינה, שמקבלת על עצמה את ההגדרה ההלכתית-דתית לשאלה 'מיהו יהודי?' ).

קח את זה, תוסיף את 'המחאות' החברתיות וה'שסע' ה'עדתי' (מישהו בכלל יודע את המשמעות של המילה הזאת? מה היא אומרת בכלל, שכולם משתמשים בה ככה בקלות ראש?...)

עם ישראל מביא על עצמו את אובדן הלגיטימציה למדינת היהודים.

פורסם

^חחח...ואתה אישית בדקת את השורשים שלך באופן מדעי-גנאולוגי ויכול להעיד ללא שמץ של ספק שהמוצא שלך מגיע עד לתקופת מרד בר-כוכבא, לכל הפחות? האם אתה יהודי ארי בכל רמ"ח איברייך?

אם לא אז אתה מוזמן לSTFU כי מדע אוכל מיתולוגיה 3 פעמים ביום+נשנושים בין הארוחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים