עבור לתוכן

מה ההבדל בין oem ל retail ואיפה ממולץ לקנות וינדוס בארה"ב?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעניין לרכוש וינדוס 7/8.1/8 שמתי לב שיש שתי גרסאות לוינדוס oem ו גרסאת ה retail

מה ההבדל בינהם?

ממה שהבנתי בשיטוט קצר באינטרנט שגרסאת הoem ניתנת להתקנה על מחשב אחד בלבד ואם מחליפים מחשב אז לא ניתן להשתמש במערכת הפעלה למחשב החדש

וגרסאת הretail ניתנת להעברה ממחשב למחשב כל עוד שבמחשב הקודם מחקו את הוינדוס

אך גרסאת הretail יקרה בהרבה

זה נכון?

אם אני רוצה לחסוך כסף אז ללכת על ה oem ?

עוד דבר קטן

קרוב משפחה נוסע לארה"ב ורציתי שהוא יקנה לי משם את הוינדוס בגלל המחיר היותר זול, איפה ממולץ לקנות ? Amazon?

אשמח לקישורים

תודה רבה!

פורסם

כמעט ואין הבדל בין ארה"ב לארץ מבחינת המחירים, כך שאני לא רואה סיבה לקנות בחו"ל חלונות.

OEM מגיע רק עם מחשב חדש, כך שלא סביר שימכרו אותו בנפרד.

פורסם
  • מחבר
כמעט ואין הבדל בין ארה"ב לארץ מבחינת המחירים, כך שאני לא רואה סיבה לקנות בחו"ל חלונות.

OEM מגיע רק עם מחשב חדש, כך שלא סביר שימכרו אותו בנפרד.

אני כרגע עם וינדוס פרוץ ואני רוצה להחליף למקורי

מה עליי לרכוש כדי להחליף למקורי? אני חייב לרכוש את הגרסא של הRETAIL בישביל להחליף למקורי?

(נעזוב כרגע את העניין של קנייה מחול )

תודה

פורסם

בעיקרון כן, בפועל זה לא משהו שמישהו יאכוף.

פורסם
  • מחבר
בעיקרון כן, בפועל זה לא משהו שמישהו יאכוף.

אז זה אפשרי לרכוש oem ?

איפה אתה ממליץ לרכוש וינדוס בארץ?

פורסם

על פי חוק אסור לחנויות למכור מוצר OEM שלא עם מחשב חדש באותה החשבונית.

עוד בעייה עם גרסת ה OEM זה שאם אתה למשל משדרג לוח אם יש מצב שזה לא יעבוד יותר והתמיכה של מיקרוסופט לא תתעניין ממש אם נשרף לך הלוח או לא ויטענו

שזה בעצם מחשב אחר. מין חוקים כאלה של מייקרוסופט שאתה מאשר כשאתה מתקין את התוכנה.

בעצם זה כמו לקנות רשיון סטודנט אם אתה לא סטודנט ומיקרוסופט מתייחסת לקנייה כאילו העתקת את התוכנה אם לא קנית אותה בסטטוס המתאים.

גרסת הריטייל ניתנת לשימוש חוזר.

פורסם

אם יש לך גרסה קודמת של WINDOWS חוקית, למשל XP.

תוכל לקנות גרסת שדרוג במחיר מופחת...

פורסם
  • מחבר
אם יש לך גרסה קודמת של WINDOWS חוקית, למשל XP.

תוכל לקנות גרסת שדרוג במחיר מופחת...

יש לי במחשב הקודם וינדוס 7 מקורי

זה אפשרי לקנות שדרוג למחשב אחר ?(כאילו למחשב החדש)

פורסם

תתקין עם אותו סיריאל ואם יש בעיות אקטיבציה תתקשר למיקרוסופט. ואל תשתמש בקודם.

פורסם

בזמן התקנת Windows 8 הוא יבקש שתכניס את ה CD של הגרסה הקודמת Windows 7

ויתחיל להתקין את Windows 8.

עם סיום ההתקנה הוא יבצע אקטיבציה ואז הוא עשוי לבקש פרטים נוספים הקשורים לגרסה הקודמת...

פורסם

יש עוד קאץ' עם OEM,

זאת גרסה שמיועדת ליצרני מערכות שמוכרים לך מחשבי מותג מוכנים בעיקרון. מה שזה אומר שאם תקנה גרסת OEM לא תקבל תמיכה ממיקרוסופט אלא תצטרך לבקש תמיכה ממי שקנית ממנו את המחשב עבור בעיות עם Windows.

בנוסף אאל"ט אתה יכול להתקין גרסת Retail על מספר מחשבים בו זמנית.

https://social.microsoft.com/Forums/en-US/44179f86-f8a6-4dc2-8692-b1637e72280b/windows-license-types-explained

פורסם
בזמן התקנת Windows 8 הוא יבקש שתכניס את ה CD של הגרסה הקודמת Windows 7

ויתחיל להתקין את Windows 8.

לא נכון, הוא למבקש כלום בזמן שדרוג, פרט למפתח של WIN8.

פורסם

בדר"כ retail זה למחשב אחד, זה גם מה שרשום בלינק, לפי הרשיון.

אין בעיה להעביר למחשב אחר.

פורסם

הסכם הרישיון מאשר מכירת OEM אך ורק תוך כדי רכישה של מחשב חדש בלבד.

אם המטרה שלך היא "להפוך לחוקי", אז אין הרבה היגיון בקנית-קומבינה של OEM, כך או כך אתה תישאר "לא חוקי".

פורסם
  • מחבר

סליחה על הדיליי ,

הסיבה העיקרית שאני רוצה לעבור למקורי זה הפגיעה בביצועים, המחשב שלי חדש וחזק אך הוא לא מצליח להריץ משחקים בצורה טובה. ניגשתי לחנות שממנה קניתי את המחשב,KSP, ושם לאחר בדיקה אמרו שהבעיה נעוצה בוינדוס הלא מקורי, דבר שנשמע הגיוני בסך הכל...(בהמשך ההודעה תבינו למה ציינתי את זה )

מצורפות תמונות

תמונה ראשונה - המסך הזה מופיע לי כל כמה שעות אך אני סוגר אותו כל פעם

תמונה שנייה - כשאני סוגר את המסך נפתח לי המסך הזה אוטומטית, בדרך כלל אני סוגר גם אותו, אפשר לראות שהוינדוס מציע הכנסת קוד עוד הפעם או לקנות קוד חדש

תמונה שלישית - כאשר אני לוחץ על קניית קוד זה מה שמופיע לי

כמובן שהאופציה של ה 290$ לא באה בחשבון, אך מה אומר האופציה השנייה? אני מקבל דיסק? או רק קוד להפעלה?

מה עדיף, לקנות מקורי ולהתקין מחדש לגמרי או לקנות קוד ( כמו שניראלי שמציעים לי בתמונות שצירפתי) ולהפעיל את הוינדוס שבמקורו הוא פרוץ? באופציה הזאת אני מפחד שאני לא אראה שיפור בביצועים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים