עבור לתוכן

GTX970 הבדל בין חברות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הייתי ברור, לגבי הHDD הוא כבר שלי (שנה+)

לגבי הזיכרון אני מסכים זה יכול לחסוך לי 350 שח, אבל אני רוצה לרכוש מחשב שישמש אותי לתווח הרחוק אז 8X2 הופך להיות יותר רלוונטי

כמו שהבנת מדברי אני לא בכיוון של חיסכון אני בכיוון של הרכבת מחשב חדש שיעמוד בדרישות של השוק באיכות "יפה" בשנתיים שלוש הבאות ויחזיק גם לתווח הרחוק יותר עם נתונים סבירים..

לגבי הכרטיס מסך נראה לי שאלך על ה 970 ההבדל הוא 600 שח וההבדלים בניהם כימעט כפולים מבחינת ביצועים...

על איזה כרטיס הייתם הולכים ?

• תגובות 56
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

EVGA לדעתי,הוא מפעיל את המאווררים רק בטמפרטורה גבוהה,ועד אז הוא מאוד שקט(אתה יכול גם לקבוע בעצמך את הטמפרטורה שהמאווררים יכנסו לפעולה ובאיזו עוצמה),יש לי אותו כבר כמה חודשים מאוד מרוצה,גם העובדה שהוא בעל גרסת שני מאווררים(במקום 3) עושה אותו מעט קצר יותר לעומת גרסאות 3 מאווררים)

פורסם

ממ נראה לי שניתן להרכיב פרופיל למאוורר בכל כרטיס . .

פורסם
  • מחבר

FURYANAOR צודק, ניתן להרכיב פרופיל בכל כרטיס

יש לי חשש אחד ה - Gigabyte מראה דרישות של ספק 550 לפחות, וה- EVGA דורש 500, איך יכול להיות ? , הרי צריכת החשמל צריכה להיות שווה בשניהם

כיום אני עם ספק של

MODU82+ 525W enermax

פורסם

בעקבות הדופי בקירור בין סטוק לשל היצרניות יש אפשרות לבצע OC מובנה מהחברה.

לכן לכל חברה וחברה יש תדרי שעון שונים (בדרך כלל) ולכן התצרוכת משתנה.

אני זוכר שקראתי כאן שG1 WINDFORCE של גי'גבייט הוא המקרר הרציני ביותר מבין המתחרים אך יחד עם זאת הוא גם הרועש ביותר.

זה מוביל לכך שהOC מהחברה של הג'יגבייט הוא המשמעותי ביותר וכביכול הביצועים שלו טובים ביותר.

אבל אל דאגה הספק שלך מספיק טוב בשבילו.

פורסם

אני יודע שהלקוח תמיד צודק (הוא רוצה ירוק? תמכור לו ירוק!!! מה הוא ערבייה!?)

אבל כל כך חבל שאנשים לא מבינים שכאשר מאמצים דרך של ביצועים ביחס למחיר הדבר מאפשר להם לקבל ביצועים עדיפים

גם להווה וגם לעתיד הקרוב (נשאר עודף כסף) ולמעשה מאפשר להם לשדרג את החומרה תמיד, או לדחות שידרוגים ועדיין תמיד להיות רלוונטים מבחינת "כושר משחק" באיכות גרפית גבוהה. (לפעמים יש תקופות מעבר בין תהליכי יייצור שעדיף לחכות קצת ולא לקנות ספינת דגל).

הסיבה שאני נגד קנייה של 970 (לצורך העניין כמעט ספינת דגל) לרגע זה היא פשוטה, כולם שוכחים שכרטיסי המסך בתהליך ה-28NM איתנו מ-2011 לא שווה להשקיע אלפי שקלים על כרטיסים מיושנים (מספיק מאות שקלים), עצם זה שאנחנו ממליצים על כרטיסי מסך משנת 2011 (7950 או 7970) לעומת כרטיסי מסך משנת 2014 (960 או 970) אומר שלמרות השיפורים העצומים שנעשו ע"י הירוקים לארכיטקטורה בתהליך ה-28NM (בעיקר בחיסכון בחשמל) אי אפשר להצדיק מחירים כל כך גבוהים לסוסים המזדקנים הללו כי הם מבוססים על תהליכי ייצור ישנים.

בגלל התחזיות הקפיצה לתהליכי ייצור ב20NM ואולי גם ישירות ל16NM (מצד הירוקים) היא סיבה מספקת כדי לקנות משהו זול, חזק ובסיסי (7950) כדי להעביר את השנה הזאת (7950 מריץ כל משחק ב-1080p), ואחר כך אפשר לקנות ספינת דגל ירוקה ויפה במחיר של אלפי שקלים כי אתה תקבל כרטיס מסך 16NM עם טרנזיסטורים תלת מימדיים ושלל פיצ'רים שכנראה יהיו מגניבים ביותר והסיפוק ברכישה שכזאת הוא גבוה פי כמה וכמה מקנייה של 970 שגם ככה חזק מדי על 1080P, כלומר לא יורגש שיפור ממשי מול 7950 בעולם האמיתי).

http://www.extremetech.com/computing/199101-amd-nvidia-both-skipping-20nm-gpus-as-tsmc-plans-massive-16b-fab-investment-report-says

גילוי נאות: ה-7970 שלי יוחלף ב-GTX 1070 כאשר הוא יצא (גם אני רוצה קצת ירוק! אבל ירוק צעיר ולא ירוק ישן, אם כבר לשלם פרמיה אז גם לקבל משהו חדש וחזק משמעותית).

פורסם
...970 גם ככה חזק מדי על 1080P, כלומר לא יורגש שיפור ממשי מול 7950 בעולם האמיתי).

ריפרפתי על השוואות ביצועים למשחקים ב gamegpu.ru (הם עורכים בדיקות לכל משחק שיוצא, על שלל כרטיסים),

וזה פשוט לא נכון, יורגש שיפור גדול בכל המשחקים המודרנים בהגדרות גבוהות \ 1080p. ברובם ה-7950 יספק פריימים נמוכים מספיק בשביל שיורגש הבדל, ובאחרים הוא כלל לא שחיק.

ז"א קח בחשבון שעם 7950 אתה תצטרך להתפשר בהגדרות כדרך קבע. אם זה מספיק טוב עבורך אז סבבה...

מצד שני זה נכון שב-1080p 60hz ה-970 לא תמיד ינוצל עד תום, אבל תמיד אפשר להגזים בפילטרים או DSR, או אולי לקחת כרטיס חלש יותר, שעדיין חזק מ-7950.

פורסם

על איזה כרטיס הייתם הולכים ?

גיגבייט, מהסיבה הפשוטה שהוא משמעותית זול וכולם בתכלס אותו דבר מבחינת ביצועים ויעילות.

רק תבדוק שהוא נכנס פיזית כי הוא ארוך מאוד, 31 סנטימטר.

כולם מגיעים לאותם תדרים עם OC פשוט ובכולם אפשר לקבוע פרופיל מותאם אם רועש לך מדי.

פורסם

vidoe

כל זה נכון בהנחה שאתה חיי הפשרה.

אם יש לך את התקציב להשקיע על 970 וליהנות מFHD כמו שצריך אז למה להתפשר במקומות שלא צריך?

כנ"ל אם אין כאן תוכניות בקרוב למעבר 4K או משהו כזה. 970 הוא בחירה מצוינת . . .

דרך אגב כנראה שההפרש יחזיר את עצמו בטריידאין שנעשה אם וכאשר נחליט לעבור לדור הבא.

פורסם

furyanaor לגבי הטריידאין וגם נושא הפשרה אני מסכים איתך (חלקית) אבל שיקח בחשבון שלא יקנה מרשתות או חברות שלא מכבדות אחריות לאחר העברה (כמו KSP).

SyndromE נכון ש-970 חזק יותר מ-7950 (חזק יותר ב-45%) אבל אפשר לשחק איתו את כל המשחקים בגרפיקה גבוהה (כמובן פחות פילטרים ופחות FPS אבל זה שחיק לחלוטין).

http://tpucdn.com/reviews/ASUS/GTX_970_STRIX_OC/images/perfrel_1920.gif

רבותיי, אתם שוכחים שהבחור שאל את השאלה הבאה :

"אשמח לשמוע את דעתכם על ה-GTX 970 ביחס של עלות מול תועלת?"

לפי השאלה שלו ניתן להבין שהתקציב שלו כן מוגבל!!!

2050 ש"ח עולה GTX 970 G1 לעומת 680 ש"ח ל-7950 (לפי TMS) בשביל 45% יותר כוח גרפי אתה צריך לשלם פי שלוש יותר!!! (2050/3=683)

תשובה סופית לבחור: מבחינת עלות מול תועלת GTX 970 במחירים של הארץ הוא גרוע מאוד לעומת 7950 ברגע זה, מבחינות אחרות GTX 970 הוא כרטיס מעולה.

פורסם

יש גם כרטיסים ב1700 1700/680=2.5

אני מעריך שזה לשבוע שבועיים זה לא מחיר שוק של ה7950

פורסם

1. קודם כל גם פי 2.5 זה עדיין גרוע.

2.כרגע זה 680 ש"ח ,מחירים זה דבר דינמי לכן ציינתי בהודעה שלי "הרגע" אולי הייתי צריך להגיד בהווה או כאן ועכשיו.

3.לא ראיתי GTX 970 מחברה מוכרת בפחות מ- 1850 ש"ח ללא מבצע מחשב חדש. (אני לא הייתי קונה כרטיס מסך מחברת palit) ויש גם כרטיסי מסך מקוצרים למיני מארזים אבל זה דראק.

פורסם
SyndromE נכון ש-970 חזק יותר מ-7950 (חזק יותר ב-45%) אבל אפשר לשחק איתו את כל המשחקים בגרפיקה גבוהה (כמובן פחות פילטרים ופחות FPS אבל זה שחיק לחלוטין).

http://tpucdn.com/reviews/ASUS/GTX_970_STRIX_OC/images/perfrel_1920.gif

כשביצועי ה-7950 מהווים 55% מביצועי ה-970, משמעות הדבר ש-970 חזק יותר מ-7950 בכ-82%.

ז"א אם ה-7950 היה מהווה נקודת ייחוס (100%) בטבלה זאת, אזי ביצועי 970 היו מתוייגים כ-182%.

בנוסף, TPU כלל לא מציג נתוני FPS ל-7950 בסיקור המדובר, אלא רק ממוצע ביצועים יחסי בטבלה המקושרת.

נראה שמבחינתם הכרטיס מיושן מדי בכדי שתוצאותיו יוצגו אל מול הכרטיסים המתחרים בהגדרות גבוהות.

אם מדברים על יחס עלות תועלת, שוב אמליץ להכנס לאתר כמו gamegpu.ru עבור נתוני FPS רלוונטים, כי ממוצע כולל לא מספר את כל הסיפור (למעשה גם ממוצע FPS במשחק אחד לא תמיד משקף את החוויה).

פורסם
furyanaor "אשמח לשמוע את דעתכם על ה-GTX 970 ביחס של עלות מול תועלת?"

לפי השאלה שלו ניתן להבין שהתקציב שלו כן מוגבל!!!

2050 ש"ח עולה GTX 970 G1 לעומת 680 ש"ח ל-7950 (לפי TMS) בשביל 45% יותר כוח גרפי אתה צריך לשלם פי שלוש יותר!!! (2050/3=683)

א. למה אתה צועק?

ב. "

כמו שהבנת מדברי אני לא בכיוון של חיסכון אני בכיוון של הרכבת מחשב חדש שיעמוד בדרישות של השוק באיכות "יפה" בשנתיים שלוש הבאות ויחזיק גם לתווח הרחוק יותר עם נתונים סבירים.."

זה הוא רשם בעצמו. הוא לא מחפש תמורה מירבית לכסף. בהתחלה כבר רשם שרק הירוקים הם אופציה. כולם, כולל פותח הדיון, מסכימים של- AMD יש הצעות יותר משתלמות אבל למרות זאת הוא לא מעוניין בה. הוא גם לוקח 16GB זיכרון למרות שברור לו שזה לא הכרחי. אם המצב ברור לו והוא עדין בוחר בזה באופן מודע אין הרבה מה לעשות. זכותו המלאה.

ג. הטיעון שלך של "יקר פי 3" מבוסס על נתונים לא רלוונטיים. הוא כנראה קונה באילת (ע"פ מחירי הכרטיסים בתמונה שצרף) ושם הכרטיס עולה 1600 ש"ח.

אם כבר הוא משלם פי 2.35 עבור 82% יותר ביצועים ביחס ל 7950 (ול-970 יש מספר פיצרים עדיפים על פניו בנוסף).

זה ממש לא שחור ולבן כמו שאתה מנסה לצייר את זה.

פורסם

אני אוהב את הדרך שבה אתה מיישב את העובדות :goodposting:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים