עבור לתוכן

האם יהיה ניתן לשדרג כרטיס מסך בלפטופ אסוס n551j?

Featured Replies

פורסם

עומד להגיע אולי בימים הקרובים מחשב נייד חדש של אסוס מדגם n551jk.

למחשב נתונים טובים מאוד אך אני חושש שכרטיס המסך יהווה צוואר בקבוק משמעותי.

המחשב מגיע עם מעבד i7 q4710, וכרטיס מסך 850gtx 2gb ddr3.

תהיתי אם בעוד שלוש שנים כאשר תיגמר האחריות והכרטיס כבר לא יוכל להריץ את mass effect 4 במדיום, יהיה ניתן לשדרג את הכרטיס?

אם כן, אנא פרטו (כיצד? האם בכרטיס ספציפי או בכל כרטיס?)

אם לא, באסה.

תודה מראש

פורסם

לא נראה לי שזה יהיה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

משהו יודע וודאית?

פורסם

בדרך כלל אין כרטיס מסך הנייד.

הציפ של הוידאו פשוט מולחם על לוח האם.

גם אם תחליף אותו בכלל לא בטוח שהביוס יסתדר איתו.

פורסם
  • מחבר

יש למחשבים האלה שני כרטיסי מסך. אחד של אינטל עם המעבד ואחד של אנוידיה

פורסם

תראה.

יש שתי דרכים שבהם יש סיכוי לשדרג שבב גרפי במחשב נייד:

1) השבב הגרפי לא מולחם ללוח, אלא יושב על כרטיס נפרד שניתן להחלפה בנפרד.

זה מצב מאוד מאוד נדיר במחשבים ניידים. במחשבים דקים אין אפילו על מה לדבר (מפאת חוסר מקום). גם במחשבים הבודדים שבהם מומש מנגנון כזה, כדי שאפשר יהיה בפועל לשדרג צריך:

א) שמישהו ייצר כרטיס תואם מבחינת הגודל הפיזי והחיבור (להבדיל מכרטיסים שולחניים, פה אין סטנדרט מקובל)

ב) שבכרטיס באמת יהיה שבב גרפי חזק יותר

הסיכוי שזה קיים שואף לאפס. בטח כשאתה מדבר על זה שבעוד 3 שנים תצטרך כרטיס עם שבב גרפי מודרני מאותה תקופה. אף אחד לא הולך לייצר בעוד 3 שנים חומרה שתואמת למחשבים שמשווקים היום. השוק הזה פשוט לא עובד ככה.

2) קיים לוח אם תואם למחשב הזה עם שבב גרפי חזק יותר

זה דווקא קורה לפעמים, כשמייצרים אותו דגם מחשב עם כמה תת-דגמים, שאחד ההבדלים בהם הוא השבב הגרפי. אז נכון שצריך להחליף את כל הלוח, אבל לפחות זה אפשרי. אבל גם פה:

א) לא בכל מחשב נייד יש כמה תת-דגמים כאלה

ב) למי זה יכול להתאים? לאנשים שקנו בזמנם מחשב עם מפרט נחות (מסיבות תקציב מוגבל / חוסר ידע / צרכים שונים), וכיום רוצים לנצל את האפשרות לקבל תוספת ביצועים עם המחשב הקיים. אין שום טעם לחשוב על שדרוג עתידי כזה ברגע הקנייה - פשוט תקנה את הדגם החזק ביותר שקיים למחשב שלך וזהו. הרי שוב, בעוד 3 שנים - אף אחד לא ייצר לוחות אם לדגם שלך, אז מה שתקנה עכשיו זה מה שיהיה.

לכן:

א) אמנם איני יכול לענות לך בוודאות של 100% שלא ניתן לשדרג כרטיס מסך בדגם שציינת (בשביל זה צריך או לפרק פיזית מחשב כזה או למצוא מדריך פירוק / תחזוקה מפורט, ואני לא הולך לעשות אף אחד מאלה, מן הסתם), אך הסבירות שכן יש אפשרות כזו שואפת לאפס כמו שאמרתי.

ב) הסבירות שואפת לאפס לא רק במחשב הזה אלא בכל מחשב נייד, ולכן כשקונים מחשב נייד - הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להבין שאין ולא יהיה שום שדרוג עתידי לכרטיס מסך, ופשוט לקחת את זה כאקסיומה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. תודה על התשובה המפורטת. אני אקבל את המחשב, אך לא בחרתי אותו. סיפור ארוך. יש דגם עם כרטיס מסך טוב יותר 860gtx gddr5. אני מקבל רק 850gtx ddr3. אולי גם יצאו דגמים חדשים בעתיד. אני משער שאבדוק עוד שלוש שנים, ואחליף אל הלוח אם לכרטיס הכי טוב שמתאים.

יש סיכוי שיהיה אפשר להחליף רק את הזיכרון לgddr5?

פורסם

לא. הזכרון הוא חלק בלתי-נפרד מהמאיץ הגרפי.

בעוד 3 שנים תחליף מחשב ואת זה תמכור. אם בכלל יעבוד עד אז. אין טעם להתסכל כל-כך רחוק קדימה.

פורסם

לרוב זה גם לא משתלם להחליף, זה יקר.

יותר זול למכור ולהחליף מחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

לא אפשרי. הוא לא ניתן להפרדה וזה לא MXM

פורסם

אסוס לא עושים כרטיסי MXM.

חברות אחרות כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים