עבור לתוכן

התלבטות בנושא אחריות/שדרוג ל - SSD.

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי להתייעץ:

לאחרונה רכשתי מחשב נייד דגם Lenovo u330p. אני מעוניין לשדרג את הכונן קשיח ל - SSD.

דיברתי עם השירות והמעבדה והם אומרים לי את הדבר הבא:

1. אני יכול להתקין אותו בעצמי ואין עם זה בעיה - האחריות תהיה על כל המחשב למעט הכונן החדש. (לגיטימי והגיוני).

2. אם בהמשך המחשב יכנס לתיקון/טיפול במעבדה וימצאו בו תקלות/ליקויים שעשויים להיות כתוצאה מהחלפת הכונן - הם לא יספקו אחריות.

3. העלות שהם מבקשים על החלפת הכונן הקיים באחד אחר (שנמצא בבעלותי וכבר עשיתי לו CLONE/GHOST והוא תקין ועובד..) - 180 שקלים.

אני מתלבט האם לקחת את "הסיכון" ולהרכיב את הכונן בעצמי - מדובר בפירוק פנל פשוט מאד יחסית, וגם ההחלפה לא נראית מסובכת במיוחד - יש כל מיני לשוניות שצריך למשוך ואין ספק שלאחר מכן תהיה עדות לכך שהמחשב עבר החלפה.

האם המעבדה עשויה "לשלוף" בכל מקרה בעתיד את הטיעון שהמחשב "נפגם" כתוצאה מהחלפת הכונן - גם אם בפועל לא נעשה שום נזק / רלוונטי לבקשת האחריות?

מה אתם אומרים?

180 שקל - ראש "שקט" ותחושת ניצול ועושק.

החלפה באופן אישי - ראש "מוטרד" וידיעה שאולי בעתיד האחריות עשויה להיות שווה גורנישט.. (כבר שילמתי 290 שקלים נוספים להרחבת אחריות בעוד שנתיים).

תודה!

פורסם

תחליף בעצמך, תעשה את זה כמו שצריך (אל תשבור שום דבר) ולא תהיה לך סיבה לדאוג. לא נתקלתי במקרים שבהם מעבדות חיפשו בנרות למה לא לספק אחריות על תקלה אמיתית בגלל שינוי שבוצע ע"י הלקוח, שבוודאות מותר לפי תנאי האחריות ובוודאות לא קשור לתקלה.

אין להם שום אינטרס לעשות את זה. את הכסף הם מקבלים בכל מקרה - בין אם ממך או מהיצרן. והיצרן לא יחפש בנרות כי הוא לא רואה את המחשב בכלל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. תודה.. אז לפני שאני אנסה זאת בעצמי אני רק רוצה לוודא כמה דברים -

בסרטונים ביוטיוב של מחשבי לנובו מקבילים אני רואה שמציינים שברגע בפותחים את הפנל - האחריות מוסרת. הדבר נמצא בניגוד למה שאמרו לי בשירות והמעבדה אבל אני עדיין תוהה - האם יש להם אפשרות לדעת זאת?

כמו כן - בסופו של דבר למעבדה יש יכולת לסגור ולפתוח ברגים עם מומנט ו"טורק" התואמים בדיוק את הגדרות היצרן (אני בספק אם במעבדות זה באמת דבר מוקפד).. אם אני אפתח את הפנל - הרי שבסגירה שלו לא באמת אעשה שימוש במומנט המדויק. האם הדבר עשוי להיות משמעותי לדעתכם?

תודה..

פורסם

לפי המדריך של הדגם הזה, באמת נראה לכאורה שכמעט כל חלק לא ניתן להחלפה ע"י המשתמש ללא אובדן האחריות (מה שמופיע CRU ID N בטבלה). עם זאת, הטבלה נראית לא הגיונית בכמה מקומות, ולכן אני סקפטי עד כמה המידע שם מדויק.

לגבי השאלה שלך - אני לא יכול לומר בוודאות. מה שכן, יצא לי לפנות כמה וכמה פעמים למעבדות של IBM/לנובו למימוש אחריות ואף פעם לא היה אכפת להם מלשים לב האם פתחו את המחשב קודם או לא. מצד שני, זו לא הייתה המעבדה שמתעסקת בIdeapad (כל המחשבים שלי הם Thinkpad).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה, זאת אכן דילמה - כי המעבדה שהפנו אותי אליה היא CPM.. בהתחלה הנציגה שם אמרה לי שאם אני פותח את המחשב זה אומר שהאחריות מבוטלת, אמרתי לה שנאמר לי בשירות לנובו שזה לא נכון וכי אמרו לי שהאחריות על המחשב תהה תקפה - רק ללא אחריות על הכונן החדש (לגיטמי) היא הייתה מאד נסערת ואמרה שזאת טעות ושהיא תבדוק את זה, ואז אחרי זה היא בדקה וחזרה על מה שלנובו אמרו לי.. אני לא מבין עם המעבדה הזאת צריכה לעבוד על פי אחריות היצרן לנובו והאם הם מתואמים בינהם כמו שצריך... ודרך אגב - בהתחלה הם רצו 250 שקל על החלפת הכונן וירדו ל - 180 ("עלות בדיקה") רק לאחר שהסברתי להם שזה לא הגיוני שאני הכנתי מראש כונן עם OS CLONE שעובד וכל מה שצריך זה לחבר אותו פיזית ושצריך שהם ירדו במחיר..

בכל מקרה- אני תוהה אם למישהו פה יש נסיון בפירוק כונן כזה במחשב נייד - יש שם הרבה לשוניות למשיכה ואני תוהה כמה זה מסוכן / בטוח להתעסקות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים