עבור לתוכן

מה אם 3dfx הייתה שורדת?

Featured Replies

פורסם

בד"כ אני מנסה לא לנבור יותר מדי בעבר.. וגם זה די נדיר מבחינתי לחשוב על "מה אם".. כי זה די חסר טעם בכל דבר בחיים.

אבל במקרה הזה ולאור התקופה האחרונה בעולם כרטיסי המסך.. אני נזכר ב-3dfx.

למי שלא מכיר היא הייתה אחת המתחרות הראשיות בשוק כרטיסי המסך עד נפילתה ב-1999 עד 2002, ולדעתי היא הייתה הטובה ביותר בזמנה, במיוחד מבחינת חידושים (שלדעתי גזרו את דינה בסופו של דבר.. אבל לעומת Nvidia ו-ATI [כיום AMD] היא לפחות העיזה).

הניסיון שיש לי עם החברה זה הכרטיס Voodoo 3 כשהייתי ילדון, ולא ממש הבנתי מה אומר כרטיס מסך אז.. ולמען האמת אני גם היום לא יודע מה זה לפרטי פרטים.

העובדה שמירב המהנדסים שעבדו ב-3dfx, עובדים כיום ב-Nvidia.. ורכישת החברה והטכנולוגיות שלה ע"י Nvidia, רומזת לנו משהו על העליונות שלה בשוק היום.

אני די בטוח שאם 3dfx הייתה שורדת, הטכנולוגיה לצרכנים הייתה הרבה יותר מתקדמת וזולה ממה שהיא היום.. כשכל מה ש-AMD עושה זה למחזר טכנולוגיות וליצור הייפ מדברים שהם יעשו ואף פעם לא מתקדמים איתם לשום מקום, ו-Nvidia כמעט מונופול בשוק, ועושה מה שהיא רוצה עם המחירים ועם הכרטיסים אותם היא מוכרת לצרכנים (אם הייתה יותר תחרות, אני בספק אם הם היו עושים את הבולשיט הזה עם ה-970).

בכל מקרה, יותר מידי נוסטלגיה זה לא בריא חח :)

מעניין כמה כסף אוכל לקבל על ה-Voodoo3.. אם בכלל אמצא אותו, סוג של פריט אספנות חח

פורסם

מה אם הATARI 2600 שלי היה שורד ???

פורסם

3DFX שרדה במונחים מסויימים, וחלק מהמהנדסים שלה עדיין עובדים היום על כרטיסי מסך. זה פשוט שככה הכלכלה העולמית עובדת. כשיש מתחרות הן לפעמים אוכלות אחת את השניה.

פורסם

3DFX חפרה לעצמה את הקבר.

בתקופת ה-Voodoo3 מול TNT RIVA 2 היא היתה בפיגור לא משמעותי, אבל משם במקום לצמצם את הפער ולהוביל מחדש היא בחרה בגישה מעפנה של "אם כרטיס אחד לא מספיק חזק אז נחבר מיליון כרטיסים ביחד", והוציאה את ה-וודו5 ואת ה-וודו6 שפשוט היו כרטיסים עם המון מעבדים אחד ליד השני. בלי שום חידוש, בלי שום טכנולוגיה מעניינת... פשוט מערך של "המון כרטיסים ביחד" שיוצרים מפלצת שבקושי נכנסת גם למארזים הגדולים ביותר.

לעומתה nVidia בדיוק יצאה עם כרטיס פורץ דרך, GeForce 256. כרטיס עם מגוון טכנולוגיות חדשות ומגניבות שהלהיבו את השוק, ושהציג עם צ'יפ בודד ביצועים שהוודו לא הצליח להציג גם עם 4 צ'יפים...

ומאז הכל היסטוריה.

מה שכן, 3DFX עבדה באותו זמן על כרטיס פורץ דרך משלה - אבל הוא פשוט לא הספיק לצאת בזמן (ובסוף לא יצא בכלל). זמן הפיתוח שלו היה ארוך מדיי, והיא כבר איבדה את השוק + המזומנים.

פורסם

יש לי עדיין Voodoo 3000 AGP במחשב הענתיקה (K6-2, מריץ 98SE).

כמה וכמה משחקים חביבים מאותה תקופה (סוף שנות 90, תחילת 2000) מכילים אופטימיזציות מיוחדות לGlide (הטכנולוגיה של 3dfx), שגורמת להם להיראות הרבה יותר טוב מאשר בשימוש בsoftware renderer או בDirect3D. כיום קיים אמולטור של Glide שמאפשר (למרות שלא ניסיתי) להריץ את המשחקים האלה על כל כרטיס מסך סטנדרטי באמצעות Direct3D.

http://www.zeus-software.com/downloads/nglide

פורסם

3DFX החליטה לשכלל ארכטיקטוריה ישנה במקום לפתח ארכטיקטורה חדשה ופורצת דרך. אני עד היום זוכר את Voodoo 5 המפלצתי שהיה פשוט Voodoo 4 שהדביקו אליו עוד 4 Voodoo . לפני מספר שנים ראיתי אבטיפוס של Voodoo 6 שמעולם לא ראה אור יום. הכרטיס נבדק ונמצא שהביצועים היו יותר טובים מכרטיס הדגל של Nvidia, אבל מחירו היה צפוי לעמוד על 600$ סכום מטורף ב-2001. אם זה לא מספיק הכרטיס דרש חיבור חשמל נפרד לספק. בנוסף 3DFX התעקשה לפתח את הכרטיס הגרפי וגם לייצר אותו שילוב קטלני שלא נתן להם שום מרווח תמרון כלכלי. כרטיס הדור הבא של 3DFX בשם rampage היה אמור להוציא את החברה מהבוץ, אבל קופת המזומנים של 3dfx התרוקנה והחברה פשטה רגל.

פורסם

אתה כאילו לקחת את התגובה שלי ועשית לה שיכתוב מחדש?

פורסם
אתה כאילו לקחת את התגובה שלי ועשית לה שיכתוב מחדש?

בדיוק מה שבאתי לשאול , הרגת אותי LEV :facepalm:

פורסם
ולא ממש הבנתי מה אומר כרטיס מסך אז.. ולמען האמת אני גם היום לא יודע מה זה לפרטי פרטים.

בגדול, מחליף את ה-CPU עבור פעולות שהוא יכול לבצע ביעילות רבה יותר. ל-GPU המון ליבות חלשות יחסית, ל-CPU מעט ליבות חזקות.

היתרון - חלוקה טובה יותר של משימות לחומרה מתאימה.

החיסרון - תקורה גבוהה בהעברת מידע ביניהם.

פורסם
3DFX חפרה לעצמה את הקבר.

בתקופת ה-Voodoo3 מול TNT RIVA 2 היא היתה בפיגור לא משמעותי, אבל משם במקום לצמצם את הפער ולהוביל מחדש היא בחרה בגישה מעפנה של "אם כרטיס אחד לא מספיק חזק אז נחבר מיליון כרטיסים ביחד", והוציאה את ה-וודו5 ואת ה-וודו6 שפשוט היו כרטיסים עם המון מעבדים אחד ליד השני. בלי שום חידוש, בלי שום טכנולוגיה מעניינת... פשוט מערך של "המון כרטיסים ביחד" שיוצרים מפלצת שבקושי נכנסת גם למארזים הגדולים ביותר.

לעומתה nVidia בדיוק יצאה עם כרטיס פורץ דרך, GeForce 256. כרטיס עם מגוון טכנולוגיות חדשות ומגניבות שהלהיבו את השוק, ושהציג עם צ'יפ בודד ביצועים שהוודו לא הצליח להציג גם עם 4 צ'יפים...

ומאז הכל היסטוריה.

מה שכן, 3DFX עבדה באותו זמן על כרטיס פורץ דרך משלה - אבל הוא פשוט לא הספיק לצאת בזמן (ובסוף לא יצא בכלל). זמן הפיתוח שלו היה ארוך מדיי, והיא כבר איבדה את השוק + המזומנים.

רגע, וזה שלוקחים ליבה ופשוט חותכים/מכבים חלקים של המעבד, זה לא אותו דבר?

פורסם

איזה דבר זה היה ...בזמנו היה לי מסך NOKIA 21 ו VOODO 3500 היה שילוב קטלני בזמנו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים