עבור לתוכן

צרות בגן עדן: נחשף באג הפוגע בביצועי הזכרון של כרטיס ה-GTX 970

Featured Replies

פורסם

נכון, נשמע תמים אפילו עכשיו כשאני קרוא את זה.

ובכל זאת, אתה מסכים איתי שיש דופי בארכיטקטורה ובתכן שלהם ? הרי גם אם הכל היה מושלם ב970 הוא בכל זאת היה נופל מ980...

לכן אם ממתגים את התקלה המדוברת תחת הדופי שבמבנה כפי שתוכנן במקור אז ההנחה שלך מוטעית מהשורש ..

• תגובות 108
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר להסתכל על זה גם ככה - בgtx970 יש 1664 ליבוד, בgtx 980 יש 2048 וכנראה רוב ההבדל במחיר הייצור נובע מכאן.

קשה לי להאמין שסידור מחדש של שבבי הזכרון על גבי ה-pcb הוריד את מחיר הייצור פי 2.

אבל בכל אופן - אני חייב לעוף לישון כי היה יום ארוך אז מי ייתן והשערותיך ייתגלו כמדוייקות יותר, ו-Nvidia תתגלה כמלאך גבריאל שכולנו "ידענו" כל הזמן שהיא הייתה ;)

לילה טוב.

פורסם

רשמתי את הערותך =|

פשוט אני מנסה לשכנע את עצמי לרכוש אותו ואני נעזר בחברי הפורום לצורך העניין.

פורסם

היכולת החדשה של מקסוול לבטל חלקית תת-יחידות אפשרה בפעם הראשונה להציל חלק מיכולת העיבוד ולנצל את החלקים שלא נפגמו במקום לבלט לגמרי את כל יחידת העיבוד.

זה מאפשר ליותר שבבים להיות רואיים לשימוש (מוריד עלויות, פחות פחת על שבבים פגומים) ובנוסף מאפשר ביצועים גבוהים יותר ביחס למצב בו היו מבטלים לגמרי את כל יחידת העיבוד.

ללא היכולת החדשה הזו היו ל 970 48 ROPS במקום 54 (ביחס ל 64 ב970) מה שהיה מביא לביצועים יותר נמוכים אך המחיר היה נשאר זהה או אפילו יותר גבוהה.

המהלך שהם עשו הוא צעד הנדסי חכם למדי שתורם לכולם ויישמו אותו גם בהמשך לדעתי. הם פשוט לא הסבירו ולא שיווקו אותו נכון - הם טעו\שיקרו לגביו ו"שיפצו" את האמת לגבי 4GB עם 256BIT זיכרון (טכנית יש אבל הם לא זמינים באותה צורה כמו ב 980) במקום להיות גלויים לגמרי לגבי המגבלות שנוצרות (512mb שזמינים במהירות נמוכה משמעותית).

אם אתה קונה כרטיס כדי לשחק משחקים, אני לא רואה שום בעיה ב 970 כל עוד משלימים על המגבלות שלו ולא מכוונים איתו מעבר ל 1440 עם 4MSAA או כל סיטואציה שצורכת יותר מ 3.5GB רציף. ב SLI זו ההתלבטות העיקרית. בכל מקרה יהיו פתרונות דרייברים של אנוידיאה בקרוב שיהפכו את "הבעיה" הזו לאפילו יותר נדירה

(מקור - http://www.techpowerup.com/209369/nvidia-to-tune-gtx-970-resource-allocation-with-driver-update.html).

הטיעונים של למה לא לקנות, כפי שאני רואה את זה, הם בעיקר סובייקטיביים:

- עד כמה מפריע לך עקרונית לקנות מוצר ששווק בצורה מוטעית למרות שעכשיו אתה יודע את המצב האמיתי או במילים אחרות "כמה אתה רוצה להעניש את אנוידיאה על הטעות שלהם".

- כמה יציק לך לקנות כרטיס שגם אם לא תתקל בו בקרטועים, שם באחורה של הראש תמיד ישב לך שהוא לא ממש אדיר כמו שהובטח והצטייר בהתחלה.

- כמה אתה חושב שאנוידיאה ניסתה לעבוד על הקהילה בכוונת תחילה בתקווה שלא יגלו וגם אם כן שילכו ויחפשו.

- האם שווה לך להוציא עוד +1000 שח על 980 או האם מתאים לך בכלל ללכת על 290/290X שאמנם פחות יעיל אבל גם יעשה את העבודה מצוין (מגבלת ספק כח היא העניין העיקרי וזה לא שיקול סובייקטיבי).

פורסם

Nvidia מצטיירת לי לפעמים כמו החנון המשקיען והלחוץ שחיי במעבדה ומנסה להמציא את הגלגל עם טיפת זיעה על המצח במן פראנויה תמידית שהבריון השמן והעצלן עם הגופיה האדומה יבוא עם טרקטור גדול ומלוכלך עם מנוע רועש וכבד שניזון מנשמות של עצי יערות גשם ויעשה את אותה עבודה בחצי מהמחיר...

אני מודע לזה שזה לא מדוייק...אבל זאת הקריקטורה שקיימת לי בראש כשאני חושב על שתי החברות האלה...

פורסם

ומבחינתי, Nvidia מצטיירת לי כמו הסופרמרקט השכונתי והדורסני שגורם לסגירת חנויות מכולת קטנות בסביבה בעזרת מחירים מוזלים ולאחר שהיא עושה את זה, היא מרגישה שהיא יכולה לנוח על זרי הדפנה ומתחילה להוציא מוצרים איכותיים פחות ופחות באותם המחירים, כי יש לה קהל שבוי. זה תופס לגבי אינטל באותה מידה בדיוק, לדעתי, ובטח ובטח למיקרוסופט ב"שיא גדולתה".

הרגע קניתי Nvidia, אבל זו חברה פרארנואידית, אנטי-תחרותית ומגעילה, לדעתי. היא מזכירה לי בדיחה: 'שני אנשים נופשים ביער, ופתאום הם שומעים שאגת דוב. הראשון מתחיל לנעול במהירות נעלי ריצה, אז השני שואל אותו: "תגיד, אתה באמת חושב שאתה יכול לרוץ מהר יותר מדוב?", אז הראשון עונה לו: "כל מה שאני צריך זה לרוץ יותר מהר ממך". וזה, מבחינתי, Nvidia על קצה המזלג - מרגיש לי כאילו היא עושה רק את המינימום שהיא צריכה בשביל לעקוף את AMD ולא יותר.

פורסם

אתה יכול לומר אותו דבר על אינטל.

פורסם
אתה יכול לומר אותו דבר על אינטל.

בהחלט:

"

זה תופס לגבי אינטל באותה מידה בדיוק, לדעתי, ובטח ובטח למיקרוסופט ב"שיא גדולתה"."

פורסם

אתה יכול להגיד את זה על כל מובילת שוק.

פורסם

אז אולי כדאי שאינטל תעצור את ההתקדמות ל14 ו-10 ננומטר. 22 זה יותר מדי גם ככה. שתשאר ב-32 כדי להיות תחרותית

וגם אנוידיה. מה כל העניין הזה עם שיפור הביצועים והיעילות? גועל נפש. היו צריכים להישאר עם קפלר ולהמשיך לפמפם עוד יחידות עיבוד לצורך הגעה לצריכת חשמל שגורמת לפעיל זכויות סביבה לעשות איקס 290 פעמים עליה.

חבר'ה, ככה השוק הזה עובד וככה הוא עבד במשך עשרות שנים.

פורסם

וזה, מבחינתי, Nvidia על קצה המזלג - מרגיש לי כאילו היא עושה רק את המינימום שהיא צריכה בשביל לעקוף את AMD ולא יותר.

חשבת לרגע מה היה קורה אם הם לא היו עושים את המינימום? אם הם היו מיישמים באופן מוחלט את העליונות הטכנולוגית הברורה שלהם בלי קשר למתחרים שלהם?

ז"א להוציא ישר את הליבה הלא חתוכה של מקסוול (980 חתוכה אף היא. רק בדור השלישי של ארכיטקטורת קפלר ישימו את מלא הפוטנציאל עם 780TI) משמע להוציא ישר את 1090TI, כי הם יכולים טכנית לעשות את זה.

הם היו דורסים את AMD עד למצב של פשיטת רגל. זה עדיף לדעתך?

כל חברה שחושבת קדימה ומשקיעה ברצינות ב R&D מנסה למקסם את הייתרונות שלה מבחינה כספית וזה אומר להתאים את עצמך לשוק ובעיקר למתחרים שלך (כמו בפוקר, לא רלוונטי מה יש לך ביד באופן אבסולוטי אלא רק מה יש ליריב שלך). נוידיאה לא שונה בכך משום חברה כלכלית אחרת. זה נאיבי לתקוף אותם על זה.

מבחינה כלכלית עדיף לך שיהיה לך מתחרה עם יכולות נמוכות יותר מאשר בלי תחרות בכלל.

פורסם
אתה יכול להגיד את זה על כל מובילת שוק.

יש בזה משהו, אבל לא בהכרח. יש חברות תוכנה ויצרניות טכנולוגיה שונות שאני מרגיש שעושות משמעותית יותר בשביל לחדש ולשנות את השוק ולא רק מנסות להרוויח כמה שיותר ולשלם כמה שפחות במטרה להוציא את התחרות מהשוק. אני לא רוצה לתת דוגמאות לא בגלל שאין לי (טוב, לא רק :P), אלא בגלל שמדובר בהרגשה סובייקטיבית שלי ומה שאני חושב שהוא התעלות בכל פרמטר על מוצר מוביל קודם של החברה לא בהכרח ייחשב ככה כלפי אחרים.

אני מדבר יותר על התחושה הכללית שנוצרה אצלי כלפי החברות האלה.

djelectric, יאמר לזכות האחרים שזה לא "חבר'ה", זה רק אני, הדביל, שמרגיש ככה כלפי החברה הזו. מצטער על זה. עריכה: אגב, אני טוען בדיוק להפך, שהם לא מתקדמים מהר כמו שהם יכולים ושומרים לעצמם מוצרים עד שהם ממצים כמה שיותר מוצרים פחות טובים שלהם בשוק ובפועל דופקים אותך ואותי ומונעים קידמה. אבל היי, זה רק אני.

omertgm, אוח, ברור, איך לא חשבתי על זה! הם עושים את זה במטרה למנוע פשיטת רגל מ-AMD. נשמות טובות שכמותם :) אבל אני מסכים איתך לגמרי, זה אכן נאיבי מבחינתי לתקוף אותם על זה, השוק החופשי הוא אכזר ורק האכזרים שורדים בו. מצד שני, כל מה שרציתי זה בעצם להביע את דעתי ההפוכה משל gtrippleg, כאילו Nvidia הם החנון הגאון והמסכן שנאבק ב"בריון השמן והעצלן עם הגופיה האדומה" וה-"טרקטור גדול ומלוכלך עם מנוע רועש וכבד שניזון מנשמות של עצי יערות גשם" שלו. זה פשוט הריח לי לא טוב, הדימוי הזה, זה הכל.

פורסם
הם עושים את זה במטרה למנוע פשיטת רגל מ-AMD. נשמות טובות שכמותם :)

לא הבנת לגמרי את הנקודה שלי: הם לא רוצים ש AMD יפשטו רגל לא כי הם "נשמות טובות" אלה כי הם משחקים את המשחק הכלכלי\טכנולוגי\אכזרי כמו שצריך - טוב ונוח להם שיש להם מישהו עם נחיתות טכנולוגית שביחס אליהם קל להם להיראות יותר עדיפים. הם לא דורסים אותם טכנולוגית כי זה היה רע לעסקים של אנוידיאה עצמם. אנוכיות גרידה, שום אלטרואיסטיות.

במבנה הזה של דואפול כרטיסי מסך - זו האסטרטגיה העסקית הכי טובה.

פורסם
לא הבנת לגמרי את הנקודה שלי: הם לא רוצים ש AMD יפשטו רגל לא כי הם "נשמות טובות" אלה כי הם משחקים את המשחק הכלכלי\טכנולוגי\אכזרי כמו שצריך - טוב ונוח להם שיש להם מישהו עם נחיתות טכנולוגית שביחס אליהם קל להם להיראות יותר עדיפים. הם לא דורסים אותם טכנולוגית כי זה היה רע לעסקים של אנוידיאה עצמם. אנוכיות גרידה, שום אלטרואיסטיות.

יפה. האמת לא חשבתי על זה מהנקודה הזו בכלל. זה קצת מרגיש כמו תיאוריית קונספירציה, אבל מאוד יכול להיות שאתה צודק. מקבל.

פורסם

זה פשוט לא נכון.

עדיף להם בהרבה להיות החברה היחידה בשוק, מאשר בדואופול. הם לא יצטרכו להשקיע מאמצים גדולים כל כך ב-R&D, הם יוכלו לדרוש מחירים גבוהים בהרבה על המוצרים שלהם, הם ייכנסו לכל הקונסולות ללא תחרות וירוויחו מילארדים רק מזה.

מה שאתה אומר מנוגד לכל היגיון כלכלי ולאיך שהשוק עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים