עבור לתוכן

צרות בגן עדן: נחשף באג הפוגע בביצועי הזכרון של כרטיס ה-GTX 970

Featured Replies

פורסם

כי כל מי שהיה לו אכפת מהתדר כבר מזמן החליף את המפוח הנוראי.

וזה לא חדש שהמסקרים מקבלים רוב הזמן את דגמי הgolden sample.

• תגובות 108
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא רוב הזמן ולא בטיח.

דגמים שמגיעים למסקרים הם באופן מוחלט אקראיים. יכולות אוברקלוק זה לא דבר שמעניין את הדודה של האחראי על חלוקת הסאמפלים.

פורסם

אני באמת לא מבין מה הסיבה להתרגש - בתור בעל 980 חדש, ה-970 הוא עסקה אדירה והוא עושה בדיוק מה שהוא מיועד לעשות, שזה בעיקר לגרום ל-980 להראות כמו העסקה הגרועה שהוא באמת (3000~ שקל לעומת 2000~ על אותו כרטיס שקצת קיצצו לו את הקצוות? נו, ברצינות). אם זה היה מתגלה ב-980 הייתי מבין את הפאניקה, כי זה היה קורה לכרטיס "פרימיום" שאנשים שילמו עליו הפרש ניכר, אבל מי שקנה 970 ידע מראש שהוא מתפשר קצת (אבל באמת ממש קצת. בשביל כ-1000 שקל הבדל, לעזאזל), אז אני לא מבין מה הבעיה פה בכלל.

למען האמת, אפילו עם הכביכול "תקלה" הזו, הייתי הולך בעצמי כרגע על ה-970 אם לא הייתי בוחר במסך 1440p והייתי צריך כל גרם של אקסטרה ביצועים מהמערכת לקראת משחקים עתידיים.

באמת שאין בסיפור הזה שום בשר, ואני אומר את זה כבעל 5870 לשעבר כך שאני ממש לא נחשב נוידיה פאנבוי.

פורסם

הבעיה היא לא קיצוץ הקצוות. מדובר בעיקר בבעיה עקרונית עבור אנשים.

הטענה הרווחת היא "שילמתי על כרטיס עם 4GB של זיכרון GDDR5 ב-7GHZ וזה מה שאני אמור לקבל".

פורסם

במקומם (Nvidia) הייתי מוציא תגובה רשמית שמכירה בחוסר הדיוק\הטעיה שלהם, מתנצל בכנות ומחלק 3-5 משחקים להורדה (כמו שהם עושים מדי פעם) לכל סיריאל של 970 שיצא\יצא בעתיד.

אמור לכסות את "ההפסד הכספי" של 512mb ואפילו לעודד גל מכירה נוסף של 970 כך ש- "וּמֵעַז יָצָא מָתוֹק"

פורסם
הבעיה היא לא קיצוץ הקצוות. מדובר בעיקר בבעיה עקרונית עבור אנשים.

הטענה הרווחת היא "שילמתי על כרטיס עם 4GB של זיכרון GDDR5 ב-7GHZ וזה מה שאני אמור לקבל".

בדיוק זה. אני בטוח שגם עם העקימות ההנדסית הזאת ה-970 שווה את הכסף, ואני אומר את זה בתור מישהו שקנה שניים.

אבל (!) זה בכל זאת מאוד לא נעים לגלות שהכרטיס/ים שהשקעת בו/בהם סכום לא מבוטל לא מספקים את כל הסחורה שהם הבטיחו.

זה שה-DSR ו-MFAA עדיין לא עובדים כמו שצריך זה גם באסה, אבל זה פחות בעייתי, כי זה רק עניין של לחכות לדרייברים. מה שקורה פה זה מגבלה בחומרה שבחיים לא תתוקן.

פורסם
דווקא AMD שרדו יפה את ה-Frequency Variance Issue ב-2013 (פרסום תדר בסיס מטעה \ נופל בכ-6.5% מתחת לגרסאות המסקרים עלפיהם נמדדו ביצועי הכרטיס), לא זכור לי שספגו תביעות בנושא :biggrinangelA:

זה מקרה טיפה יותר בעייתי לתביעה, באותה מידה אתה יכול לתבוע גם את אינטל ו NVIDIA כי רכיבי החומרה שלהם בניידים יורדים לתדרים נמוכים מהמפורסם אם הם מתחממים. אתה יכול לשנות את התביעה ולהגיד ש AMD לא השתמשו בקירור הולם אבל גם אז אפשר להגיד את אותו דבר על כל חברה שמיצרת מחשבים ניידים/מיני מחשבים (כמו ה BRIX). התדרי העבודה של רכיבי החומרה דינמיים מה שמשאיר יותר מרווח לחברות להגן על עצמן.

במקרה הזה התביעה הרבה יותר קלה, החומרה שעל הכרטיס לא דינמית כמו התדר, היא לא מתרבה או מצטמצמת זה כמו למכור שוקולת עם 60% מוצקי קקאו ועל האריזה לכתוב 70%. גם העובדה שהכרטיס הזה זכה להצלחה רבה כל כך מגדילה את הסיכוי לתביעה ומקטינה את הסיכוי שהגנה כמו "marketing error" לא תעבוד.

פורסם
זה שה-DSR ו-MFAA עדיין לא עובדים כמו שצריך זה גם באסה, אבל זה פחות בעייתי, כי זה רק עניין של לחכות לדרייברים

מה זאת אומרת ה-MFAA עדיין לא עובד כמו שצריך? הבנתי שהדרייבר האחרון (347.25) מתקן כל מה שקשור ב-MFAA, או כדברי אנשי המכירות:

"With this latest release, MFAA support is extended to nearly every DX10 and DX11 title".

מה בדיוק הבעיה ב-MFAA? לא באמת נתמך במשחקים? לא נותן ביצועים כמו שהוא אמור?

פורסם

לא תומך ב-SLI.

פורסם
זה מקרה טיפה יותר בעייתי לתביעה, באותה מידה אתה יכול לתבוע גם את אינטל ו NVIDIA כי רכיבי החומרה שלהם בניידים יורדים לתדרים נמוכים מהמפורסם אם הם מתחממים.

או את קוואלקום, שלא קיים סמרטפון בעולם עם ה SoC שלהם שמצליח להריץ את הנתונים המוצהרים למשך יותר מ 30 שניות ברצף ללא governor אלטרנטיבי. כל מכשיר סטוק מנמיך תדרים (בצורה בוטה אפילו, בחלק מהמקרים) ומתחים תחת מאמץ, אפילו מתון.

פורסם

יש גם שמועה שgigabyte הוציאו עידכון ביוס שמסדר את זה פחות את זה פחות או יותר ברגע שעוברים את ה3.5 ג׳יגה

והיה איזה מישהו בפורום או בפורום אחר(אני לא זוכר איפה) שכתב שזה עזר לו

פורסם

אני ממש רוצה לקלל - אבל אני מתאפק ופשוט אקלל מבפנים.....

כתבתי תגובה ארוכה ומושקעת ואיכשהו לחצתי על משהו לא נכון במקלדת וזה מחק הכל והעיף אותי מהעמוד.......

אז בקיצור:

הייתי ממש קרוב לקנות את הכרטיס הזה, והרבה פחות מפריע לי עניין ה500M פחות (3.5GB זה סבבה לגמריי עדיין) מאשר היהירות של Nvidia.

אני לא אוהב לקנות מאנשים/גופים שמזלזלים בי. במיוחד כשמדובר על מוצר יקר, בשוק עם תחרות מתמדת.

שלא תבינו לא נכון, אני מאוד מעריך את Nvidia, הם יודעים לבנות מוצר איכותי, אלגנטי מתוחכם ואמין - ואולי בגלל זה היהירות משאירה טעם מר.

מעבר ליהירות זה סוג של טמטום.

אם כבר הוצאתם זוג כרטיסים במטרה לפנות לצרכנים שונים, ותמחרתם אותם כך שאחד עולה פי 2 מהשני עם הבדל ביצועים של (סה"כ!) 10%, למה לא לשחרר את הgtx970 מלכתחילה עם 3.5 GB?? זה מאוד הגיוני מנקודת מבט שיווקית וצרכנית כאחד ועדיין הפרש הביצועים לא היה גדל משמעותית... ואף אחד לא היה מניד עפעף כי המחיר של הgtx970 גם ככה הוגן יחסית.

פורסם

אני בניגוד אלייך נוטה להאמין שאכן מדובר בטעות.

זה הרבה יותר הגיוני מאשר לחשוב שהם בונים על זה שהציבור טיפש.

יש להם מתחרה שתאכל אותם בלי מלח על טעויות שכאלה.

לא מאמין שהם יעדיפו לקחת את הריזקה על פני צעד שיווקי שונה כמו בדוגמה שנתת.

ויותר מזה אני בסירה שלך, גם התכוונתי לרכוש אותו ומתלבט.

פורסם
אני בניגוד אלייך נוטה להאמין שאכן מדובר בטעות.

זה הרבה יותר הגיוני מאשר לחשוב שהם בונים על זה שהציבור טיפש.

יש להם מתחרה שתאכל אותם בלי מלח על טעויות שכאלה.

לא מאמין שהם יעדיפו לקחת את הריזקה על פני צעד שיווקי שונה כמו בדוגמה שנתת.

ויותר מזה אני בסירה שלך, גם התכוונתי לרכוש אותו ומתלבט.

קשה לי להאמין - זה נשמע תמים מאוד.

אם זאת הייתה טעות תמימה שקשורה לתכנון של הכרטיס מתוך אמונה אמיתית (ומוטעית) שזה יחסוך עלויות בלי להשפיע על ביצועים אז זה היה קיים גם ב980. כי למה לא ליצור כרטיס עוצמתי שהוא גם זול יותר לייצור (ועדיין לקחת עליו 3000 ש"ח) ולנצל כמה שיותר את חלון המכירות שנפתח עד להשקה הבאה של AMD אם אפשר?

מסקנה - הם כנראה שיערו שזה ישפיע על הביצועים בצורה שתיראה מוצדקת יחסית למחיר בלי להיות יותר מידי obvious...

בכל אופן, כנראה שלעולם לא נדע... זה עדיין לא ימנע ממני לקנות מוצרים של Nvidia בעתיד, לפחות לא כאלה שעברו את מבחן הנסיון (חודש חודשיים אחריי השקה...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים