עבור לתוכן

בעיה של וירוס בצ'ט של פייסבוק- מקווה ששואלת במקום הנכון

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכל החברים.

יש לי בעיה ואיני בטוחה שאני שואלת בפורום הנכון אבל לא מצאתי פורום שנשמע מתאים יותר (כמובן שתעבירו אם טעיתי)

לעניין..

אני מאוד נזהרת במה שאני עושה בפייסבוק, לא לוחצת על קישורים מוזרים או כל דבר כזה ולרוב נראה שזה בסדר.

היום פתחתי את הפייס ואני רואה שהיוזר שלי נכח באיזו שיחת ועידה מוזרה שלבד ממשהי אחת שזיהיתי והנה חברה שלי, את השאר שם לא זיהיתי ואני בטוחה שלא הוספתי לשם בכווונה. יצאתי ממנה אבל איני יודעת אם אני היוזר שלי נגוע, אם אני עולולה להדביק וכן לבד מלשנות ססמאות כיצד למנוע מכך לקרות בעתיד.

מצרפת צילום מסך של השיחה לפני שיצאתי ממנה.

ניסיתי להבין לבד מה לעשות. חפשתי כל מיני מדריכים אבל נראה שהרוב מתייחסים לגרסה ישנה יותר של פייסבוק. (גם לפני 7 חודשים) בה ניתן היה להגיע להגדרות היישומים באופן פרטני. כעת כאשר אני נכנסת ליישומים זה מה שאני רואה (תמונות) כך שאיני יודעת מה לעשות עם זה וכיצד לאולי למנוע את הבעיה.

אשמח לעצותיכם

תודה :)

פורסם

איזו דרמה... בסך הכל מישהו שלח לך הודעה קבוצתית.

הגורם לשליחת הבקשה יכול להיות אנושי או ממוחשב (סקריפטים שפשוט מצרפים את כל החברים לרשימה בצורה אוטומטית כדי שזה לא יהיה ידני ומעצבן, אבל בפועל זה סתם סקריפט לדפדפן למטרת נוחות ולא משהו שאי אפשר לעשות ידנית) אבל זה בכלל לא משנה, זאת בסך הכל שיחת ועידה. ברוב המקרים זה נוצר ע"י אנשים מסכנים וחסרי חיים שמצרפים את כולם ואז מבקשים מהם שיצביעו להם בכל מיני תחרויות.... choose your friends wisely.

טקניקלי ספיקינג יש אפשרות שהשיחה הזאת נפתחה ע"י יוזר שנגוע ב"וירוס" (מישהו שעבר פישינג והשתלטו לו על הסיסמה של היוזר) שמנסה להפיץ את עצמו (או לעשות כל דבר אחר) באמצעות הודעות שהוא ישלח לאותה שיחת ועידה, ולכן ייתכן שהחבר שצירף אותך לא היה מודע לזה, אבל בכל מקרה - זאת כולה שיחת ועידה. עצם זה שצירפו אותך לשיחה - אז מה? בדיוק כמו שאם את מקבלת ספאם לאימייל זה לא אומר שאת נגועה בוירוס...

אין שום קשר לוירוס ובטח שלא בצד שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה מילפורד. ועוד יותר על התגובה המהירה.

פשוט השיחה הזו נראתה לי כ"כ לא הגיונית ושאין כל סיבה שאצורף (גם לא ע"י אותה יוזרית שהיא חברת פייס שלי) שחשדתי. אני באמת מעריכה שההוספה לא ניתה ידנית ובכוונה אבל לפחות כנראה דאיני נגועה במשהו.

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים