עבור לתוכן

GTX760 חדש .vs. משומש R9 290, או - לחכות למושיע?

Featured Replies

פורסם

תקציב באיזור ה1200 עם אפשרות לחרוג - בהתאם לנסיבות!

אם לא הייתי נתקל בביקורות שליליות עקב המסכים השחורים של R9 290 כבר הייתי רץ עליו ממזמן.

הבעיה היא שנתקלתי בביקורות שליליות עקב מסכים שחורים X_X מה אתם אומרים ?

שווה ללכת עליו בכלל? במיוחד שסביר שכרטיס יד שנייה מהסוג הזה כנראה נמכר מהסיבה הזו??

אופצייה ב' היא 'להתפשר' וללכת על GTX760, לשלם איזה 1200 וזהו ? (אולי 760 משומש ולחסוך כמה שקלים?)

או שכדאי להמתין ל960 כדי לראות מה קורה ולפחות להינות מירידת מחירים ? ?

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

מה המפרט שלך כולל ספק?

לדעתי תמתין ל960, גם בעיקר צריכת החשמל של ה290.

פורסם
  • מחבר

I5 4460 קירור מעבד alpine סטנדרטי עם לוח מינימליסטי של MSI זכירון ראם 8GDDR3 בסטיק בודד וספק 500W FSP

על פי מחשבון תצרוכת אני עומד על 172W ללא כרטיס מסך (גם לא חישבתי את המובנה).

לכן אני לא מאמין שתהיה בעיית תצרוכת בשום מצב אז זה לא פאקטור מבחינתי . .

אגב מה הצפי זמן למלאי בארץ של 960 ?

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

נראה שאתה ממש לא רוצה לומר לנו איזה כרטיס גראפי יש לך כרגע.

פורסם

הספק לא יספיק ל r290, אני משתמש כרגע ב SS 520 S12ii בתור ספק חלופי והמחשב פשוט מתכבה במאמץ

פורסם
  • מחבר

Art Tatum

כי אין לי. אני משתמש בכרטיס מובנה בלוח אם, השמטתי אותו מהחישוב כי הוא יהפוך ללא רלוונטי כשאחליף אותו באחר.

דגם לוח H81M-P33 MSI

Idanp

זה נתונים סופיים? כלומר 290 לא יסחוב על ספק 500W בשום מצב ??

(על פי מחשבון 'אקסטרים' שהשתמשתי לביצוע החשבון דווקא לא הייתה בעיה, קיבלתי שם המלצה לספק 410W)

פורסם

הספק בפירוש לא מתאים למפלצות מטונפות דוגמת R9 290.

אם לא בוער לך - תחכה ל-GTX 960

במקרה הטוב תקבל ב-1100-1200 שקלים כרטיס מסך שרק חלש טיפה מ-R9 290 אבל צורך הרבה הרבה פחות חשמל

במקרה הטוב האחר תוכל לרכוש יד שניה עם אחריות משהו דוגמת GTX 660 ב-500-600 שקלים ולגמור סיפור.

פורסם

חד משמעית הייתי נמנע מ 760 חדש בימים אלו.

אני הייתי מחכה לביקורות על 960, יגיע לארץ לדעתי תוך שבועיים-חודש (קשה להעריך כמה יחידות יגיעו וכמה זמן יקח למחירים להתאזן).

לא ברור איזה מסך\רזולוציה אבל סביר שזה FHD רגיל. אם אתה לא פוסל משומש ולחוץ לך כרטיס בשבוע הקרוב יש הרבה אופציות טובות ובזול מאוד.

נערך על-ידי omertgm

פורסם
  • מחבר

djelectric

:\ באסה . . הוא בהחלט התמורה הטובה ביותר לכסף בימים אילו.

660 יהיה לי חלש מידיי כיוון שאני לא מתכוון לשדרג או להחלף כלום בהמשך הדרך.

omertgm

כן כנראה שאחכה לראות מה יודע לעשות ה960.

אני לא שולל יד שנייה, כך שאחרי השקתו גם אם לא אלך עליו, המתחרים המשומשים צפויים לרדת..

מסך FHD אבל 46אינץ' כך שכמה שיותר AA ככה יותר טוב.

אם זה היה סביר ונורמלי הייתי משדרג ל4K אך מבחינת משחקים אני לא רואה את עצמי עומד בעלויות של כרטיס מסך שכזה.

נאלץ להסתפק בתחום הסביר עד לסיבוב הבא וכנראה ש960 יהיה המיוחל ואם לא, אז 770\760 משומש\חדש זו וודאי תהיה הבחירה.

תודה על העזרה !

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

אני גם מחפש כרטיס סביבות 1000 ש"ח למחשב חדש למטרת גיימינג קל. ראיתי 750ti בסביבות 800 ש"ח ומצאתי עצמי מחפש כרטיסים של amd כדי לקבל תמורה למחיר (בחיים לא האמנתי שאחפש כרטיס שלהם..) כמה 960 יעלה? איך הוא יהיה מבחינת ביצועים ביחס ל 970? ובמידה ובאמת אתפשר.. איך 270x? תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

נאמר לך כמה הודעות מעליך ש960 במקרה הטוב יעלה בסביבות ה1100~1200

ביחס לביצועים של 970 הוא יהיה קצת פחות חזק כמובן.. .

באופן כללי 750TI הוא די מקביל ל660 ול 270x עם יתרון קל בביצועים לצד האדום.

בתקציב שלך אני הייתי הולך על הירוקים, כש750ti הוא התמורה הגדולה ביותר בסכום הנמוך ביותר.

אבל שוב, תמתין ל960, אולי הוא ייכנס לך בתקציב אם תגדיל אותו קצת וגם סביר שהוא יגורם לידירת מחירים בלי קשר.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

מעל GTX 660, מעל GTX 750 TI, מעל R7 270X ומקביל ל-GTX 760 יש את GTX 660 TI, אגב.

http://www.tms.co.il/product/11801

מבחינת יחס עלות לתועלת, עם יותר מ-800 שקלים ה-GTX 750 TI הוא לא בדיוק שיא ההשתלמות. אם היה עולה 650 ניחא.

את השיא הזה מוצאים בכרטיסי מסך דוגמת HD 7870 XT

http://www.tms.co.il/product/12311

שהוא כרטיס מסך עם כח דומה ל-R7 270X ו-HD 7950 תמורת עלות נמוכה למדי.

נערך על-ידי djelectric

פורסם
אני גם מחפש כרטיס סביבות 1000 ש"ח למחשב חדש למטרת גיימינג קל. ראיתי 750ti בסביבות 800 ש"ח ומצאתי עצמי מחפש כרטיסים של amd כדי לקבל תמורה למחיר (בחיים לא האמנתי שאחפש כרטיס שלהם..) כמה 960 יעלה? איך הוא יהיה מבחינת ביצועים ביחס ל 970? ובמידה ובאמת אתפשר.. איך 270x? תודה רבה!

AMD שולטים כבר חצי שנה בשוק הביניים (אולי אפילו יותר) ממש כמו ש NVIDIA שולטים בשוק הגבוהה. 270X\7870XT לגיימינג קל ב FHD הם אופטימלים וישאר לך עודף מ 1000 ש"ח. זה עבור כרטיס חדש לגמרי, משומשים יש יותר חזק במשמעותית פחות כסף.

פורסם
  • מחבר

לאור ההתפתחויות והעובדות החדשות בנוגע 960 :

את האמת שציפיתי יותר למשהו בכיוון של בין 770 ל- 970 ועל פי הנתונים שראיתי עד כה, הוא ממש לא שם.

אני חושב שבמחיר שלו כבר כדאי להשקיע עוד 100 שקל ולקחת R9 280X.

בקיצור מה עושים? 770\970 משומשים\מסניף אילת

או R9 280X (לא צפויה בעיה עם ספק כמו שלי?? מפרט למטה)

או שבכל זאת 960 עדיין בשמחק וכדאי להמתין להתפתחויות בהתחשב במחירו ? (אגב גרסאת הסופר היא PCI-E3.0 מזה החרא הזה??)

*כמובן שברור לי ש970\770 הם בליגה אחרת,

אני בכלל שוקל אותם רק מפני שאני מאמין שהם יחזיקו הרבה יותר זמן מבחינת ביצועים.

כך אקבל תמורה טובה יותר לכסף שלי בזאת ש'אדחה' את המחשב ההבא בתור ובפועל אני גם 'אחסוך' וגם אהנה ממנו יותר.

מפרט מחשב:

מעבד I5 4460

לוח MSI H81M-P33

קירור למעבד Arctic Alpine 11Rev.2

זיכרונות 8G 1600 בסטיק אחד (וואלה שחכתי איזו חברה)

דיסק קשיח HDD WD BLUE 500GB 7200RPM

ספק כוח FSP GROUP 500W

מארז Thermaltake V3 blacx edition

מסך (טלוויזיה) LED Pilot 46' 50H'z FHD - מתחבר בVGA כי משום מה זה החיבור היחיד שמכבה את המסך יחד עם המחשב (לצערי).

צפוי להוסיף כונן SSD 128G עבור מערכת ההפעלה אבל אין באמת קשר...

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

ממה שראיתי, 960 תפור ישירות ל FHD, לא מילימטר יותר.

אם יש לך איך להשיג אותו מחו"ל ב 200$, נשמע לי עדיף. למה שיש היום+שנתיים הוא יספיק בFHD, עם התפשרויות מינימליות באיכות.

במחירים כרגע של הארץ אין לו שום זכות קיום במחשב. מ 850-800 ש"ח קפצו פה ל 1250-1450 ש"ח (לא משהו מיוחד, תמיד יש פרמייה של ~50% על הזכות לקנות כרטיס מסך בארץ). זה בטח ירגע ויתקבע בחודש הקרוב.

כל דבר שיותר מ 1000 ש"ח עבורו הוא לא רלוונטי בעליל כשיש כ"כ הרבה כרטיסים טובים בשוק, שלא לדבר על משומשים.

לא חושב שנראה הורדה במחיר שלו בחודשים הקרובים, היה למוחות הכלכליים ב Nvidia ממש הרבה זמן לחשוב בכמה לתמחר אותו.

לפני ש AMD תעשה משהו לא מאמין שיהיה שינוי וזה עתיד לקרות בסביבות אמצע 2015, אבל הכל אפשרי...

מה אני הייתי קונה עכשיו (שבוע-חודש קרוב)? 270X,280/X,660TI,285,760 (שבעולם אידיאלי 960 היה הופך ללא רלוונטים) כשקודם הייתי מסתכל על משומשים. 970 הוא בליגה אחת מעליהם במחיר כמו גם 770 למיטב ידיעתי (אם כבר 770 שווה ללחוץ ולקנות 970 שיאשר רלוונטי להרבה יותר זמן).

תקנו אותי אם אני טועה, 500W יחזיק 280X כל עוד לא עושים לו OC\OC קל.

מתישהו בחודשים הקרובים יצא כרטיס שימלא את הפער בין 960 ל 970 (960TI,970SE, 965 - ממש רלוונטי השם) וזה בטח יקרה במקביל לסדרה החדשה של AMD.

אבל לאור רמה המחירים האבסורדית בארץ לא הייתי מחכה אם רוצים כרטיס חדש בחודשיים הקרובים.

אני מריח פוטנציאל למכירה קבוצתית של 960...

נערך על-ידי omertgm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים