עבור לתוכן

המלצה למסך 4-2K בגודל 27-30 אינצ' עד 3000 שח

Featured Replies

פורסם

משגע אותי לראות אנשים שמוכנים להוציא 3000 שקל על משהו שהם לא יודעים בכלל אם זה טוב להם או לא.

במקום לזרוק רעיונות, תגיד מה מפריע לך במסך שיש לך כרגע.

פורסם
משגע אותי לראות אנשים שמוכנים להוציא 3000 שקל על משהו שהם לא יודעים בכלל אם זה טוב להם או לא.

במקום לזרוק רעיונות, תגיד מה מפריע לך במסך שיש לך כרגע.

לא מבין מה הבעיה, לבן אדם יש כסף. הוא יודע בכלליות שזה מסך יותר טוב , ואפי' שהוא לא יודע בדיוק במה ואיך וכמה. אין מה לעשות, לא לכולם יש את הידע או את הזמן ללמוד.

מה הבעיה להסביר לו מה ההבדלים בין המסכים, חסרונות יתרונות. ולהציע לו מסך שהכי ישתלם לו בתקציב (במקרה ואתה יודע בכלל איזה מסך באמת ישתלם לו. אחרת למה להגיב בכלל?)

אותי משגע לראות משתמשים כמוך שפשוט במקום להסביר ולעזור מדברים שטויות. {"משגע אותי.."}

לפותח האשכול. ממה ששמעתי פחות או יותר בכרטיס אחד של 970 לא תשיג עבודה חלקה ואם בכלל ממסך 4K. אם תקנה עוד אחד יש על מה לדבר על קניית מסך..

פורסם
  • מחבר
לא מבין מה הבעיה, לבן אדם יש כסף. הוא יודע בכלליות שזה מסך יותר טוב , ואפי' שהוא לא יודע בדיוק במה ואיך וכמה. אין מה לעשות, לא לכולם יש את הידע או את הזמן ללמוד.

מה הבעיה להסביר לו מה ההבדלים בין המסכים, חסרונות יתרונות. ולהציע לו מסך שהכי ישתלם לו בתקציב (במקרה ואתה יודע בכלל איזה מסך באמת ישתלם לו. אחרת למה להגיב בכלל?)

אותי משגע לראות משתמשים כמוך שפשוט במקום להסביר ולעזור מדברים שטויות. {"משגע אותי.."}

לפותח האשכול. ממה ששמעתי פחות או יותר בכרטיס אחד של 970 לא תשיג עבודה חלקה ואם בכלל ממסך 4K. אם תקנה עוד אחד יש על מה לדבר על קניית מסך..

תודה רבה.....אני מתכוון לשדרג לעוד כרטיס בקרוב.

מסך אני מתכנן לקנות לפני זה

אני יודע בכלליות מה כל מסך נותן השאלה היא מה הכי מתאים לגיימינג בתקציב הזה?

אני מתלבט בין מסך 4k עם פאנל TN

או מסך 2k פאנל IPS

או מסך G sync

השאלה מה מהם ואיזה דגם לקחת?

ולכל אלה שעשו לי פה מבחני ידע ומאיר שרשם שהוא לא מבין למה אני צריך לזרוק כסף על משהו שאני לא יודע אם הוא טוב לי בכלל.

אז קודם כל אם הייתי יודע ומבין ברמה טובה במסכים תהיה בטוח שלא הייתי מגיע לפה לשאול.

דבר שני לשם כך נועד הפורום להתייעץ ולבחור מה לעשות בעזרת אנשים שכן מבינים בנושא המסכים.

ובטח שאני מבין מה טוב לי ולכן אני רוצה לשדרג ובטח שיש לי מושג מה כל טכנולוגיה נותנת ברמה הבסיסית.

וזה לא שאני לא מרוצה מהמסך שלי אני פשוט רוצה להתקדם לטכנולוגיה טובה יותר שתתן לי איכות צפייה ומשחק טובה יותר.

פורסם
תודה רבה.....אני מתכוון לשדרג לעוד כרטיס בקרוב.

מסך אני מתכנן לקנות לפני זה

אני יודע בכלליות מה כל מסך נותן השאלה היא מה הכי מתאים לגיימינג בתקציב הזה?

אני מתלבט בין מסך 4k עם פאנל TN

או מסך 2k פאנל IPS

או מסך G sync

השאלה מה מהם ואיזה דגם לקחת?

ולכל אלה שעשו לי פה מבחני ידע ומאיר שרשם שהוא לא מבין למה אני צריך לזרוק כסף על משהו שאני לא יודע אם הוא טוב לי בכלל.

אז קודם כל אם הייתי יודע ומבין ברמה טובה במסכים תהיה בטוח שלא הייתי מגיע לפה לשאול.

דבר שני לשם כך נועד הפורום להתייעץ ולבחור מה לעשות בעזרת אנשים שכן מבינים בנושא המסכים.

ובטח שאני מבין מה טוב לי ולכן אני רוצה לשדרג ובטח שיש לי מושג מה כל טכנולוגיה נותנת ברמה הבסיסית.

וזה לא שאני לא מרוצה מהמסך שלי אני פשוט רוצה להתקדם לטכנולוגיה טובה יותר שתתן לי איכות צפייה ומשחק טובה יותר.

מה שמפריע לי זה שאנשים מתחילים את האשכול ב"יש לי תקציב של ****, תציעו לי משהו טוב" במקום "אני משחק **** ו****, ואני רוצה לשפר את הביצועים שלי/חוויה שלי מהמשחק דרך שדרוג החומרה/תוכנה כי *** מפריע לי ו*** לא נוח לי. מה כדאי לי לעשות וכמה זה יעלה לי".

4k למשחקים זה בזבוז. אני מציע לך לרדת מזה.

27 אינץ' או 24 אינץ', תלוי כמה רחוק אתה יושב מהמסך או כמה שטח עבודה אתה צריך. אם זה משחקים ואתה יושב קרוב למסך, 27 אינץ' לא בהכרח יהיה נוח יותר.

Gsync הוא רק אם אתה משחק משחקים תחרותיים, כגון משחקי יריות. וזאת גם כן השקעה, שלפי דעתי, לא מומלצת אלא אם אנחנו מדברים פה על משהו "מקצועי". זאת הוצאה של עוד 200 דולר, כשהמסך לבד עצמו יכול לעלות 300 דולר.

פורסם
  • מחבר

אז מה שבעצם אתה אומר זה לא לשדרג בכלל??

מה עם מסך 2k?

פורסם
אז מה שבעצם אתה אומר זה לא לשדרג בכלל??

מה עם מסך 2k?

לא אומרים לך לא לשדרג , ההחלטה הזו שמורה לך .

מנסיוני , יש לי מסך 4K של סמסונג ( U28D590 ) המסך מצויין וחד ומשחקים נראים נהדר ורצים כמעט תמיד על 60FPS קבוע ( המקסימום שהמסך יכול להציג ) , אבל , וזה אבל גדול , קניתי אותו מראש כי היו לי 3 כרטיסי R9 290 שיריצו אותו , הם כבר הוחלפו לזוג GTX 980 לפני מספר חודשים והכל רץ נהדר על מקסימום אבל אלו בכל זאת זוג 980 .

עם כרטיס 970 בודד הייתי מוותר לגמרי על רעיון ה4K וגם אם תוסיף כרטיס 970 שני אתה כנראה תאלץ להתפשר על הגדרות ונראה לי שזה מפספס את הפואנטה של 4K שם אתה רוצה איכות תמונה מיטבית ( אחרת למה לקנות בכלל כפי שציינו פה קודם )

הבעייה השניה היא שעם מחירי מסכי הQHD אתה תקנה מסך בתקציב שלך ( +- 3000 ש"ח ) שבעצם עולה כמו ואפילו יותר ממה שמסכי ה4K עולים בארץ כרגע , תבדוק אולי הזמנת מסך QHD מחו"ל , CAPTAIN CAVEMAN הזמין מספר מסכים כאלו של QNIX אם אני לא טועה והוא מאוד מרוצה מהם ( גם יעלו לך פחות משמעותית )

בגלל זה אמרו לך , כל עוד אתה רץ עם כרטיס בודד הייתי אומר לך כפי שאמרו לפני שאם אתה עדיין רוצה לשדרג את המסך תקנה מסך 27 טוב ותשאר עם FHD על הגדרות מקסימליות בלי להתפשר .

מקווה שזה עוזר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך....מאחר ואתה משתמש במסך כזה אז הדעה שלך חשובה לי מאוד.

אז בעצם כל עוד אין לי זוג 980 או משהו דומה לא להתקרב?

לדעתי אני יקח את ההצעה הזאת אמתין לכרטיסי מסך חזקים יותר שיחזיקו 4k ועל הדרך מסכים כאלה ירדו במחיר ואז כנראה אשדרג

לעבור ממסך 24 ל 27 באותה רזולוציה נשמע לי מיותר אני טועה?

הרי מלבד הגודל הוא לא ייתן לי משהו מעבר.

ההתלבטות שנותרה לי כרגע זה האם לשדרג את עצמי למסך גדול ואולי אכותי יותר או להישאר עם המסך הנוכחי asus 24 led

לא זוכר את הדגם שלו אבל הוא מסך בסדר סך הכל בזמנו עלה לי 1200 שקל הצבעים מעט בהירים ולדעתי זה פאנל TN

פורסם
  • מחבר

אז מה אתם מציעים לעשות?

להשאיר את המצב ככה או לקנות מסך גדול יותר ואיכותי יותר?

ואם כן איזה?

פורסם

כדי שיהיה הבדל ניכר ממה שיש לך עכשיו ובהנחה שאין לך בעיית תקציב - קח מסך 24/27 עם Gsync ברזולוצית 2K/1440P

אם זה יקר, ובהנחה שאתה ממש רוצה להחליף מסך, לך על FHD 24/27 עם Gsync.

ממה שהבנתי מה שמעניין אותך זה משחקים ובזה Gsync נותן שיפור מורגש.

למשחקים לדעתי 2K עם Gsync יתן חוויה יותר טובה מ 4K בלבד ובפחות כסף באופן גלובלי (כי לא צריך להוסיף כרטיסי מסך ושאר רכיבים)

זה אמור לאפשר משחקיות חלקה מאוד גם אם אתה יורד מ 60FPS לכיוון 40. מאפשר פחות להתפשר על הגדרות.

בכל מקרה - תבדוק טוב טוב שמסך 27 מתאים למיקום המחשב אם אתה הולך על גודל כזה.

פורסם
  • מחבר
כדי שיהיה הבדל ניכר ממה שיש לך עכשיו ובהנחה שאין לך בעיית תקציב - קח מסך 24/27 עם Gsync ברזולוצית 2K/1440P

אם זה יקר, ובהנחה שאתה ממש רוצה להחליף מסך, לך על FHD 24/27 עם Gsync.

ממה שהבנתי מה שמעניין אותך זה משחקים ובזה Gsync נותן שיפור מורגש.

למשחקים לדעתי 2K עם Gsync יתן חוויה יותר טובה מ 4K בלבד ובפחות כסף באופן גלובלי (כי לא צריך להוסיף כרטיסי מסך ושאר רכיבים)

זה אמור לאפשר משחקיות חלקה מאוד גם אם אתה יורד מ 60FPS לכיוון 40. מאפשר פחות להתפשר על הגדרות.

בכל מקרה - תבדוק טוב טוב שמסך 27 מתאים למיקום המחשב אם אתה הולך על גודל כזה.

כן מסך 27 ישב אחלה בשבילי...השאלה איזה מסך GSYNC לקחת ?

אני בכלל לא מצאתי מסך כזה בארץ באתרים שבדקתי TMS IQPC KSP ZAP

לא מצאתי שם על מה אתה ממליץ?

עדכון:

מצאתי בזאפ דגם של אסוס

ASUS ROG SWIFT

שהרבה יותר יקר ממסכי 4K שנמכרים פה הוא עולה 4000 ומשהו

בחו"ל נמכר ב 3100 שקל אבל יבוא שלו יעלה לי מע"מ ומכס מה שאומר שיצא לי מחיר דומה.

יש סך הכל 4 מסכים כאלה כרגע ממה שראיתי

שניים מהם הם 2K ועולים בחו"ל 3100

ושניים האחרים הם FHD

Acer XB270H Abprz Black הדגם הזה עולה בחו"ל 2300 שגם לייבא אותו יוביל אותי לתג מחיר קרוב ל 3000

ועוד דגם שגם הוא באותו מחיר.

בקיצור נראה שזה עסק בעייתי מפני שיש מגוון מצומצם מאוד והמחירים למסכי 2K כאלה לא משתלמים.

ולהביא מסך כזה FHD ב 3000 שקל לא יודע אם זה שווה מה אתה אומר?

פורסם

gsync מזרז הצגת הפריימים+input lag. הוא קיים במסכי גיימינג כבד שבדרך כלל באים עם 120-144hz ועם פאנל TN. את השפעת הGsync אתה לא בהכרח תרגיש, מכיוון שאנחנו מדברים פה על מילי שניות של שיפור. ה120hz עצמו אתה תרגיש, וזה משהו שאפשר להשיג גם בלי gsync.

לגבי איזה מסך 27 אינץ' לקחת, יש את האופציה הזאת:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PG278Q

שים לב למחיר.

אם אתה סגור על 27 אינץ', אני הייתי ממליץ על המסך של Qnix או xstar. שניהם זולים, פאנל ips, תצוגה יפה של צבעים.

והם עולים בסביבות ה1300-1800.

~~

ואגב, אתה שאלת "

אז מה שבעצם אתה אומר זה לא לשדרג בכלל??"

אתה עדיין לא אמרת לאיזה כיוון אתה רוצה לשדרג. מה מפריע לך במסך שאתה משתמש בו כרגע שאתה רוצה לשפר.

או איזה משחקים אתה בכלל משחק. אם היית אומר לי skyrim, הייתי אומר לך ללכת על ips ומודים. אם היית אומר לי שאתה משחק advance warfare, הייתי אומר לך ללכת על tn עם 120hz. אם היית אומר לי שאתה רוצה להגדיל את גודל המסך, אז הייתי אומר לך ללכת על Qnix. אם היית אומר לי שאתה רוצה לחבר את הxbox1 שלך, הייתי מציע לך מסך עם פאנל VA עם יחס ניגודיות גבוהה.

פורסם

לדעתי, מסך קונים פעם ב 7-10 שנים (אם לא יותר) . לדעתי, אם קונים לא מתפשרים. אם אין תקציב מספיק לא הייתי קונה מסך חדש שיהיה די דומה למה שיש לך כרגע. לא תראה שינוי מהותי של WOW!

אם משחקים לא היו העניין היחיד שמעניין אותך אז 27' עם 2K ללא Gsync יהיה גם מורגש. אבל למשחקים אין כמו Gsync (או FreeSync\selective sync שיגיע בחודשים הקרובים ומבוסס כרטיסי AMD)

במקומך הייתי מחכה שהיצע מסכי Gsync בארץ יגדל והמחירים ירדו. יקח חצי שנה-שנה להערכתי (הלא ממש מבוססת, קשה לדעת אילו דגמים עומדים להגיע לארץ אך בחול ההיצע גדל במהירות אז יש סיכוי טוב שזה יחלחל גם לפה. בנוסף, אולי נראה ירידת מחירים בגלל תחרות בין Gsync ל FreeSync למרות שיש לסייג כי להבנתי כל טכנולוגיה תעבוד רק עם חברה אחת ככה שבחירת כרטיס המסך תקבע מראש איזה מסך תצטרך לקנות. אולי אולי בעתיד יהיו מסכים שתומכים בשתי הטכנולוגיות)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם!

הגעתי להחלטה להמתין עם זה ולא להיות פזיז וסתם לזרוק כסף על שיפור לא משמעותי או לזרוק כסף על 4K כשגם שדרוג של כרטיס נוסף לא יביא לי את החוויה במלואה.

אחכה עם זה לירידת מחירים ולהתרחבות השוק ואולי גם לכרטיסים יחידים שמסוגלים להריץ רזולוציות כאלה כי הרי תמיד עדיף כרטיס יחיד על שניים או שלושה מכמה וכמה בחינות.

שוב תודה רבה לכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים