עבור לתוכן

פתיחת אתר למכירת תמונות באופן חוקי - איך מתחילים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כבר הרבה זמן מצלם תמונות ואני מאוד אוהב את זה, ולאחרונה חשבתי לנסות ואולי להרוויח מזה קצת כסף, בצורה חוקית כמובן.

ועכשיו יש לי כמה שאלות שמאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי בהם:

1) באתר אני מתכוון להציג תמונות למכירה והשאלה של היא איך אני מונע העתקה של תמונות מהאתר ? הראי כל אחד יכול פשוט להעתיק את התמונה ואז אני לא מרוויח מזה כלום.

2) האם אני צריך רישיון מסוים על מנת למכור תמונות? (אני בן 15)

3) איך אני מגדיר רזולוציה של תמונה בהתאם לבחירה של הקונה? התמונות שלי הם בעיקרן ב Full hd אבל אני רוצה לעשות אפשרות שהקונה יבחר את הרזולוציה המתאימה לו, ישלם עליה את המחיר שמתאים לאותה רזולוציה ושהוא יוריד את התמונה היא תהיה ברזולוציה שהוא קנה.

4) אני רוצה שזה יכלול ממשק של כרטיס אשראי. איך אני מעביר את התשלומים לחשבון ה-paypal שלי או במידה והקונה משלם בכרטיס אשראי אז איך אני מעביר את התשלום שהוא שילם לחשבון שלי?

5) האם אני צריך שתהיה לי קבלה או משהו כזה?

6) האם אתם מכירים תבניות טובות לבניית אתרים מסוג זה? (רצוי בשלב זה בחינם)

7) אני רוצה גם שאנשים יוכלו להירשם לאתר, איך עושים זאת?

* באופן כללי הידע שלי בכל שפת המחשבים הוא דיי מינימלי אבל אני רוצה להתחיל ואני חושב שעם הזמן אני אלמד עוד ואשתפר.

אני מבין זה ארוך ושיש לי הרבה שאלות אבל אני אודה מאוד למי שיעזור.

המשך יום נעים ושבת שלום.

• תגובות 31
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אענה לך מה שביכולתי, את השאר ישלימו אחרים.

1. נהוג לשים על התמונות בתצוגה המקדימה סימן מים (לבן חצי שקוף) בולט במיקום מרכזי (משתנה לפי כל תמונה) או כזה המכסה את רוב השטח (איקס גדול או קווים אלכסוניים, למשל).

2. אני לא יודע, אך אני משער שאם תרצה לממש את הכסף במזומן (ולא בקניות אינטרנטיות) תצטרך לפתוח חשבון בנק, ובכל מקרה מעל הכנסה מסויימת צריך לדווח, ואולי גם צריך תעודת עוסק. אני משאיר את זה לבקיאים.

3. פשוט לשים אובייקט עם תיבות בחירה של מספר רזולוציות, והקישור לקניה יהיה על פי הבחירה. רק תצטרך לממש את זה איכשהו כך שלא תהיה אפשרות של שינוי של הקישור להורדת הקובץ בצורה הגיונית והורדה של רזולוציה גבוהה יותר. למשל לא perach_1080x1920. כלומר, עדיף מפתח ארוך ואקראי, ושם הקובץ ישתנה בפועל רק אצל הלקוח.

אגב, Full HD זו רזולוציה נמוכה עבור תמונות.

4. בתבנית שתשתמש בה תצטרך להוסיף משהו שמטפל בזה. (עיין שאלה 6)

5. כמובן צריך להיות מנגנון ששולח קבלה לקונה. אני מניח שבמקרה של פייפל זה מובנה. אולי גם בתבנית שתשתמש ישנה אופציה כזו. אני לא יודע מה בנוגע לאפשרות להנפקת חשבונית.

6. ישנן כמה, לכל אחת יתרונות וחסרונות. המפורסמות הן וורדפרס, ג'ומלה, דרופל.

ישנם שרותי רישום דומיין ואחסון אתרים בארה"ב שנותנים חבילות זולות זולות מאוד לאתרים מבוססי וורדפרס (כמה דולרים בשנה).

בזה גם טמון המענה לשאר שאלותיך. תוכל להוסיף בחלק ממערכות ניהול התוכן תוספות למה שביקשת: קניות, אולי הנפקת קבלות, רישום משתמשים וכדומה.

7. כנ"ל.

באופן כללי, לדעתי כהתחלה, ובפרט אם אין לך כמעט רקע, זה יכול להיות גדול עליך.

אולי תנסה להתעניין כיצד תוכל למכור את התמונות לספקים גדולים (ShutterStock, למשל), או להתחיל לפרסם ב 500px או סתם בבלוג וורדפרס, למשל, עד שזה יצבור תאוצה, ובמקביל תעשה את הניסיונות שלך בבניית אתר.

עד כאן מה שיכולתי, את השאר אני משאיר למבינים ממני...

- - - תגובה אוחדה: - - -

*או סתם בבלוגר (לא וורד פרס)

פורסם
  • מחבר

וואוו תודה רבה על המענה הנרחב.

אני מבין את קשיים בבניית אתר כשאין רקע אבל אני רוצה לקחת את הסיכון.

בעבר ניסיתי לפרסם תמונות באפליקציות ואתרים שונים שמוכרים תמונות אבל כשיש לך 2000 תמונות בכל יום הסיכוי שהתמונה שלך תימכר הרבה פעמים הוא קטן.

ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר Full HD זאת רזולוציה נמוכה? המצלמה שלי היא 20.2 מגה פיקסל, אני יודע שיש 4K וגם 8K אבל ה DSLR שלי לא מצלמת באיכויות כאלו. אני חושב שתלוי מה השימוש של התמונה, אם השימוש הוא לשלט חוצות ענק לדוגמא אז שם כנראה ש FHD לא יספיק...וכמובן שזאת רק התחלה, אם זה יצליח בעתיד אוכל לקנות ציוד מקצועי יותר.

"1. נהוג לשים על התמונות בתצוגה המקדימה סימן מים (לבן חצי שקוף) בולט במיקום מרכזי (משתנה לפי כל תמונה) או כזה המכסה את רוב השטח (איקס גדול או קווים אלכסוניים, למשל)." - אתה יכול להסביר לי איך אני עושה את זה? או להביא סרטון שמסביר? תודה.

אשמח לעוד תגובות.

אתם לא מבינים כמה אתם עוזרים לי!!!

פורסם

1. זה נקרא watermark... אני בטוח שיש הרבה מדריכים ברשת שמסבירים על זה.

פורסם

לנושא הנהלת החשבונות וכו' אני לא אכנס, הוא לא מעניין.

לנושא הטכני/תפעולי - אין שום סיבה שתעשה את זה בעצמך. החשיפה שלך תהיה אפסית ואתה לעולם לא תחזיר את ההשקעה על הפיתוח.

יש פלטפורמות גדולות בינלאומיות שמטפלות בדיוק בדברים האלה, למשל deviantart.

מעבר לעובדה שהם חושפים אותך לכל העולם, הם גם מטפלים לך בכל הצד הטכני. אנשים יכולים לקנות את התמונות, יכולים להזמין ישירות הדפסות במגוון גדלים/מסגרות... עם משלוח בינלאומי לכל העולם וגביה נוחה בכרטיס אשראי וכו'.

http://www.deviantart.com/

יש גם אתרים נוספים שמיועדים בעיקר למכירה של תמונות סטוק (deviantart מתאים יותר לתמונות "אומנותיות" שאנשים קונים בשביל לתלות בסלון..).

פורסם
  • מחבר

אז אתה בעצם אומר שלא כדאי לי לפתוח אתר?

אני דווקא חושב שאני יכול להצליח,הכול תלוי הרמת ההשקעה.

פורסם

מה קשור השקעה באתר ? סה"כ המוצר זה תמונות, מה שצריך זה חשיפה, ואת זה אם אין לך שם מוכר תקבל אולי באתרים שכבר קיימים כפי שנכתב. חוץ מזה, הכנסה חייבת בדיווח למס הכנסה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, אז בעצם אתם אומרים שעדיף אתר שעושה בשבילך את העבודה כמו

deviantart מאשר שאני אבנה אתר משלי?

פורסם

תתחיל מלבנות אתר שרק יציג את התמונות שלך. תעשה ממשק יפה ונוח שיאפשר לדפדף בין העבודות. תשקיע בעיצוב. כשהכל יהיה מוכן, תקנה דומיין ותעלה אותו לאוויר.

על הדרך אתה תלמד לבנות אתרים (אם אמרת שהידע שלך מצומצם כרגע, אז אני מניח שזה יקח קצת זמן), וגם תוכל לפרסם את האתר והעבודות שלך הלאה.

אם תהיה היענות ולא יגמרו לך הכוחות עד אז, תמשיך הלאה בתוכנית המקורית שלך.

פורסם
  • מחבר
תתחיל מלבנות אתר שרק יציג את התמונות שלך. תעשה ממשק יפה ונוח שיאפשר לדפדף בין העבודות. תשקיע בעיצוב. כשהכל יהיה מוכן, תקנה דומיין ותעלה אותו לאוויר.

על הדרך אתה תלמד לבנות אתרים (אם אמרת שהידע שלך מצומצם כרגע, אז אני מניח שזה יקח קצת זמן), וגם תוכל לפרסם את האתר והעבודות שלך הלאה.

אם תהיה היענות ולא יגמרו לך הכוחות עד אז, תמשיך הלאה בתוכנית המקורית שלך.

אוקיי זה רעיון...אתה מתכוון לבנות אתר רק עם גלריה של התמונות ללא מכירה?

ומה אתה אומר על האתר Wix בתור התחלה?

פורסם

אתה הולך על כיוון עקום לגמרי.

ובטח שאין קשר ל"ללמוד בניית אתרים" יא חנונים.. מה אתם שולחים אותו ללמוד תכנות עכשיו? מה זה קשור בכלל לרצון שלו למכור תמונות?

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר אני רוצה להגיע למצב שאני מרוויח כסף מהצילום שלי.

כמובן שאני לא הופך מזה למיליונר אבל סכומי כסף קטנים.

מה אתה מציע?

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב...לעתיד, נכון לעכשיו זה לא מעשי חחח

עוד הצעות?

פורסם

לא קל לעשות כסף מצילום.

חפש את הדרכים הכי קלות לחשוף את התמונות שלך לאחרים.

ילך ילך, לא ילך לא ילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים