עבור לתוכן

המלצה למסך לגיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לקנות מסך מחשב לגיימינג בגודל 24 אינץ' בתקציב של 1300 ש"ח או פחות (עדיף), הכרטיס מסך שיש לי הוא GTX 970, אשמח לשמוע המלצות, תודה.

פורסם

גיימינג או לא - ההמלצות שאנו נותנים היום הן אותן ההמלצות. פאנל IPS (או PLS או נגזרת אחרת של IPS) ובלבד שהמחיר בטווח המשתלם. למשל:

http://www.ret.co.il/c/536?price=700-900,900-1100,1100-1300&sp2645=39901

המגבלה המשמעותית שהייתה בעבר על התאמת מסכי LCD למשחקים מהירים - זמן התגובה של הפיקסל - כבר לא רלוונטית כלל בשנים האחרונות. פחות או יותר מהרגע שבו זמן התגובה הממוצע ירד מתחת ל10 שניות, הוא הפסיק להיות משמעותי, ומצד שני - היצרנים התחילו להתחרות בעיקר בפברוק כל מיני שיטות בדיקה ונתוני בדיקה כדי שאפשר יהיה להכריז על זמן תגובה נמוך, בעוד שבפועל אין שום הבדל. לכן אין שום טעם להתייחס לנתון הזה בכלל.

פרמטרים נוסף שעשויים להשפיע על חווית המשחק הוא השהיית התמונה (שנובע מעיבוד באלקטרוניקה של המסך ולא מזמן התגובה של הפיקסלים). באנגלית לרוב קוראים לזה השהיית קלט - input lag. למרות שהדעות חלוקות ביחס לכמה הנתון הזה משמעותי, הרוב יסכימו שאם כבר, במסכים מודרניים, זה הנתון המשמעותי ולא זמן התגובה של הפיקסלים. מצד שני זה נתון שאף אחד לא מפרסם והדרך היחידה ללמוד מהו הוא לקרוא ביקורות טכניות מעמיקות שבהן טרחו לבדוק את זה. למשל - מסכי DELL המומלצים פה לרוב, כגון הU2312HM והU2414H נמדדו מספר פעמים והציגו השהיית תמונה נמוכה עד אפסית.

הסיבה היחידה שבגללה גיימרים יעדיפו להימנע מהמסכים ברשימה הנ"ל היא כדי לעלות למסך עם קצב רענון 120HZ או יותר (המסכים שברשימה, כמו רוב הLCD, מוגבלים ל60HZ). יש בכך יתרונות מסוימים, ולדעתם של רבים, במיוחד למשחקים, הם משמעותיים יותר מאיכות הפאנל. אך פה כבר מדובר על יתרונות לעומת חסרונות, ובכל מקרה מתפשרים על משהו. לכן אני לא נוהג לכוון מישהו למסכי 120HZ אלא אם הוא מבקש מראש, או שמשתמע ישירות מדבריו שזה עשוי לעזור לו. בכל מקרה, מסכים כאלה הם מעבר לתקציב שלך כרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט.

כיצד משפיע קצב רענון על משחקים?

ואיזה מסך אתה ממליץ לקחת?

פורסם

ההמלצה שלי היא אחד מהמסכים ברשימה. איזה מהם? פחות משנה לטעמי.

קצב רענון משפיע על משחקים בשני אופנים מרכזיים:

1) היכולת לקבל קצב פריימים גבוה יותר. אם המסך מתרענן ב60HZ, לא תקבל יותר מ60FPS. ב120HZ אתה יכול לקבל עד 120FPS, אם הכרטיס מסוגל. יש גיימרים שטוענים שבמשחק תחרותי יש משמעות לקצב פריימים גבוה יותר. יש כאלה שטוענים שזה קשקוש. אני לא מנוסה / מלומד מספיק בנושא זה כדי להכריע. מה שכן, הרוב מסכימים שניתן להבחין בהבדל בחלקות. השאלה היא האם זה נותן יתרון תחרותי או לא.

2) קצב רענון גבוה יותר מקטין באופן עקיף על ה"מריחות" ובצורה די משמעותית. כדי להבין למה צריך להבין קצת איך עובד LCD. הLCD (להבדיל מCRT) שומר על תמונה סטטית בין פריים לפריים. קצב רענון של 60HZ זה בערך 16.6MS, ו120HZ זה בערך 8.3MS. נאמר לצורך העניין שזמן התגובה של הפיקסל הוא 2MS.

במסך 60HZ שמציג תמונה סטטית שפתאום מתחלפת - יש לך 16.6+2=18.6MS עד התמונה מתחלפת בפועל. במסך 120HZ זה 8.3+2=10.3MS. כלומר בלי ששינית את זמן התגובה של הפיקסלים, אלא רק שינית את תדירות הרענון - קיצרת ב8.3MS את הזמן האפקטיבי של ה"מריחה".

במקרה שהתמונה היא דינמית ומשתנה כל הזמן - זמן התגובה של הפיקסל מעבד לחלוטין את המשמעות (כל עוד הוא מתחת לזמן התצוגה של כל פריים), ואז אפשר להוריד אותו משני החישובים, ועדיין יש לך יתרון של 8.3MS למסך ה120HZ.

פורסם
  • מחבר

ההשקעה במסך עם קצב רענון גבוה משתלמת או שההבדל לא ניכר כ"כ לעין ?

פורסם

ההבדל ניכר כבר בשולחן העבודה כשאתה מזיז סמן העכבר או גורר חלון. לא שזאת כשלעצמה סיבה לרכוש כזה מסך. אבל עם כרטיס מסך טוב, ברגע שאתה מתרגל ל 120hz/144hz, לרוב אין דרך חזרה.

זה ינפח לך את התקציב בלפחות 400ש"ח, וצריך לקחת בחשבון שלפחות במחירים ה"נמוכים" (1700-2200~ ש"ח) אתה מתפשר על איכות פאנל לטובת קצב רענון. השאלה מה חשוב לך יותר, דיוק צבע וזויות צפייה או

fps גבוה (במידת האפשר), השהיית קלט נמוכה ופחות מריחות. כשאתה מדבר על מסך ל "גימינג", אין ממש שום נתון טכני אליו אפשר לכוון אותך מלבד קצב רענון, ואולי תמיכת G-Sync / FreeSync שלא רלוונטים לתקציב.

פורסם
  • מחבר

אז הבנתי שבמסגרת התקציב שלי אין מנוס ממסך "רגיל" בקצב רענון של 60hz, יש לכם המלצה על דגם/חברה ספציפיים?

פורסם
תודה על ההסבר המפורט.

כיצד משפיע קצב רענון על משחקים?

ואיזה מסך אתה ממליץ לקחת?

קח Dell U2412H אם זה רק למחשב, קח Dell U2414H אם יש לך קונסולות (או ממירים).

יש לי Dell U2414H שאליו אני מחבר מחשב וקונסולות ו- Dell U2312HM למחשב נוסף.

מסכים מעולים. פתר לי לגמריי את בעיית הכאבי עיניים שהיו לי עם מסכים זולים. איכות תמונה מעולה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי במסך של דל u2414h יש איזושהי בעיית תאימות עם כרטיסי מסך של נוידיה, ידוע לכם על זה?

וגם ראיתי כאן בפורום שהתלוננו לגבי ה-dp במסך שהוא תקול

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

לא שמעתי על שום בעיית תאימות עם כרטיסי NVIDIA. זכור לי שהיה פה בחור שהDP לא עבד לו, אבל אני לא זוכר אם התברר בסוף שזה הכבל, או שהיה לו מסך תקול. קשה לי להאמין שבאופן גורף בכל המסכים האלה הDP לא עובד. :)

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

ממה שהצלחתי להבין זה קשור לחיבור HDMI בלבד. ייתכן שכרטיסי NVIDIA כברירת מחדל מזהים כל מסך שמחובר לHDMI כטלוויזיה שלה טווח צבעים מוגבל יותר. לא יודע בוודאות, כי לא יצא לי לחבר מסכי מחשב (שאינם טלוויזיות) בHDMI. אם זה באמת המצב, תשתמש בתוכנה כפי שאומרים ולא אמורה להיות בעיה.

פורסם

כבר אין צורך בתוכנה צד שלישי. הבעיה סודרה בדריבר החדש (347.09)

f-fullrgb5491e4af00181f08.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים