עבור לתוכן

זקוק להבהרה בקשר לחיבור כבלי PCI-E לכרטיס המסך, מספק הכוח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי ספק כוח מהדגם הבא: "SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan PSU S12II-620"

וכרטיס מסך מסוג r9 280x.

את המחשב הזמנתי בנפרד, ואת כרטיס המסך הזמנתי בנפרד.

בכרטיס המסך יש 16 פינים (8x2) של PCI-E, והכבלים שיש לי מספק הכוח (לפחות אלו שנראים לעין ורלוונטיים) הם:

אחד של 6+2pins מסוג PCI-E, רשום על הכבל PCI-E והאות C מוטבעת על הפלסטיק.

בנוסף, יש לי עוד כבל עם 6 פינים, נראה כמו PCI-E, אבל לא רשום עליו PCI-E כמו הכבל של ה-6+2, והאות המוטבעת עליו היא J.

ללוח האם מתחבר שתי כבלי כוח עם סימון דומה, J של 4 כפול 2, שלא ניתן לחבר לכרטיס מסך - אחרי קריאה אני מניח שזה כבל מסוג EPS.

העניין הוא שאני פשוט לא מוצא כבל נוסף של PCI-E, ובדף המוצר של ספק הכוח, לפחות על פי הבנתי, יש 2:

http://www.seasonic.com/pdf/datasheet/NEW/Retail/S12II%20Bronze.pdf

לשאלתי, אחרי כל החפירה, ספק ברורה ספק לא - יכול להיות שהכבל ה-J'י הוא גם PCI-E? הגיוני שחסר לי כבל pci-e?

פורסם

לא משנה.. שונה בעקבות ההודעה הבאה...

נערך על-ידי OvO

פורסם

לא לחשוב אפילו על המתאמי מולקס האלה. לא הם ולא צמת המולקס מהספק לא הולכים להחזיק את זרם העבודה של הכ מסך הזה (ואפילו לא של כ מסך חלשים ממנו פי 3..4....)

תחבר את ה 6 pin במקום אחד מה 8 pin, לא אידיאלי אבל עדיף בהרבה על כל אפשרות אחרת

פורסם
תחבר את ה 6 pin במקום אחד מה 8 pin

נראה לי הכרטיס יסרב להידלק. ניסיתי את הטריק הזה פעם גם עם 280X וגם עם GTX770. זה לא עבד.

מה שכן, אפשר לקנות באיביי מתאם מ6 ל8 פין, אולי זה פתרון יותר טוב ממתאמי המולקס שמגיעים עם הכרטיס.

http://goo.gl/OM6Oh1

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על המענה המהיר,

העניין הוא שבכוונה הסברתי על 2 סוגי הכבלים שיש לי - עם הסימונים השוני (J ו-C), אפרט:

אם אני מחבר את הכבל שמסומן C ובוודאות הוא PCI-E (מורכב מ 6+2 פינים) לבדו - הכרטיס מסך לא נדלק.

אם אני מחבר את הכבל שמסומן כ-J, ואני לא יודע אם הוא PCI-E או לא, אז הכרטיס מסך נדלק, אבל המסך לא מזהה אותו.

בדקתי בהגדרות של ה-BIOS ובוודאות מסומן לו לעבוד עם הכרטיס מסך שמחובר לחריץ PCI-E, והכרטיס דלוק, אבל אני לא רואה תמונה במסך.

ההשערה שלי היא שאומנם הכ.מסך נדלק אבל הוא לא מקבל זרם/מתח מספקים אז הוא לא באמת פועל כמו שצריך.

בגלל שאני לא מוצא חיבור PCI-E נוסף של 6 פינים, כפי שמפורט בדף היצרן של ספק הכוח שצריך להיות, שאלתי אם יש סיכוי שגם הכבל שמסומן C הוא PCI-E....

קשה לי להאמין שיש בעיה בכרטיס מסך :[

פורסם

אני די בטוח שאין לך שני חיבורים של PCI-E עם שמונה פינים בספק.

יש לך אחד עם 4x2 שמיועד למעבד (אפשר לפצל לשני חיבורים של 4 פין)

אחד עם 8 פינים שגם מיועד למעבד (אי אפשר להפריד את המחבר, זו יציקה אחת)

אחד עם 6+2 שהולך לכרטיס מסך

ועוד אחד עם 6 שגם אמור ללכת לכרטיס.

אתה קצר בשני פינים ואין תאימות בין המחברים של המעבד לאלו של כרטיס המסך.

תסתכל באמצע הדף, תחת Wire Configuration.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151096

נסה את המתאם שקישרתי אליו בפוסט הקודם.

פורסם
  • מחבר

על פניו, לפי המפרט של ספק הכוח והסיכום שלך - בהכרח ה-6 פינים שמסומן כ-J ולא רשום עליו PCI-E - הוא PCI-E (למרות שזה נשמע לי לא הגיוני בעליל שהם טעו בסימון הכבל)

ובנוסף, על פי הדרישות של כרטיס המסך, לא חייב ממיר מ-6 ל-8:

[TABLE=width: 100%, align: center]

[TR]

[TD=class: txtbk_14, bgcolor: #FFFFFF, align: left]System Requirements[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%, align: center]

[TR]

[TD=class: txtgry_12]

• PCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.

• 2X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system.
  • 1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
  • 4096MBMinimum of system memory.

• Installation software requires CD-ROM drive.

• DVD playback requires DVD drive.
  • Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
  • 750 Watt Power Supply is required.

• 1000WattPower Supply is recommended for CrossFireX™ System.
  • 1X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.
  • 2X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required for CrossFireX™ system.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אם אני מחבר את ה: 6+2, ואת ה-6, הכרטיס אמור לעבוד...אבל משום מה הוא לא מזוהה על ידי המסך...

זה מעט סוטה מהנושא של הפורום אולי, אבל זה המשך ישיר לשאלה המקורית...יש השערה מה יכולה להיות הבעיה? בע.

ומחר אנסה להשיג את המתאם אם לא אצליח להבין מה הבעיה...

נערך על-ידי meshie

פורסם

קצת מוזר הדבר הזה, לא מבין למה דרישות הכח צריכות להיות מפורקות לשתי שורות נפרדות ממש.

נראה לי שהנתונים האלו קצת דוג'יים.

בכל מקרה, צא מנקודת הנחה שכרטיס עם חיבור 8 פינים כפול שתיים רוצה לקבל שני חיבורי 8 פין.

פורסם

בחיבור 6 pin ו 8 pin יש את אותם קווי מתח בדיוק, כך שהכ מסך כן מקבל את אותו מתח. 2 החוטים הנוספים הם אדמה, והם שם בשביל להוריד את נפילת המתח בין האדמות של הכ מסך וחלקי מחשב אחרים תחת מאמץ. אם בכל החיבורים יש חיבור טוב גם 6 pin יעבוד ללא בעיה, אבל אם לא, יכולה להיות בעיית יציבות במאמץ מקס' - בשביל למנוע את האפשרות הזאת הוסיפו את ה 2 pin

תיאורטית כ מסך לא יכול להרגיש ש "אין מספיק מתח" (האמת שהשאלה כאן היא יכולת העברת זרם ולא מתח....) עד שהוא לא מגיע למאמץ שבו הוא אכן צריך את כל הזרם הזה

מציאותית בחלק מהכ מסך פשוט מכניסים בדיקה מלאכותית של אם החוט מחובר או לא : 1 או יותר מהפינים מחובר לא ישר למעגלים שצריכים את המתח אלא לציפ שבודק אם אותו פין מחובר או לא, ולפי זה מחליט אם לאפשר או לא לאפשר הפעלה של הכ מסך/המחשב

יש מצב שהכ מסך שלך בודק רק את 1 מהחיבורים שיהיה 8. תנסה לחבר את ה 6 וה 8 הפוך ותראה מה קורה

יש מצב שהוא בודק את 2 הכבלים של 8 pin - במקרה כזה ניתן אכן "לרמות" אותו על ידי מתאם מ 6 ל 8 (ומתאם מ PCIe ל PCIe אינו בעייתי כמו מתאם ממולקס)

ויש מצב שהוא כן נדלק כמו שאתה מחבר אותו עכשו רק שיש שם בעיה אחרת כלשהיא.....

פורסם
  • מחבר

כנראה שאתה צודק, אנסה מחר להשיג מתאם, ואעדכן אם אצליח לפתור את הבעיה או אם זה לא יסתדר.

תודה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

110 צדקת,

הפכתי בין המקומות של ה-6 וה-8 והכרטיס עובד, בדקתי עם BF4 על הגדרות ULTRA כך שהוא אמור להיות במאמץ ולא הייתה שום בעיה.

אני מעדכן לטובת מי שייתקל בתקלה דומה ויגיע להודעה הזאת בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים