עבור לתוכן

פנס לד 100W עשה זאת בעצמך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לבנות פנס לד 100W שיופעל ע"י סוללה 12V.

יש ברשת מלא סוגים של נורות לד וכרטיסים, דוגמה:

http://www.ebay.com/itm/100W-Cool-White-15000K-LED-Light-DC12V-24V-Input-Driver-LENS-Holder-Heatsink-DIY-/121159236040?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c35a739c8

האם למשהו פה יש נסיון עם הרכיבים הללו, או בכלל הצעות וידע בתחום?

תודה.

• תגובות 41
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה לי שהבעיה שלך היא שתזדקק לחתיכת סוללה ענקית בכדי לספק את הלד הרעב הזה. ואת גוף הקירור שלו. אפשר לשאול למה דווקא סוללה למפלצת תאורה שכזו?

פורסם
  • מחבר

1- חשבתי על סוללה (או שתיים) 7A 12V כמו שיש בתוך UPS, מערכות גילוי אש, מערכות פריצה...

2- תמיד רציתי SUPER פנס :cheesy: כזה שכשיוצאים החוצה בלילה כדי לבדוק איזה חיה מסתובבת לי בחצר, אז יהיה אפשר גם באמת לראות... יש לנו פה ספארי קטן, תנים, חזירים, דורבנים, גיריות...

חוץ מזה שזה פרויקט נחמד שמשלב בתוכו אפילו קירור אוויר, השאלה היא מה האיכות של ה-DRIVER, האם הוא יעשה את העבודה או שיישרף אחרי שתי דקות.

פורסם

תראה את זה:

פורסם
  • מחבר

Mike-

בדיוק מצאתי את הסרטון הנ"ל ורציתי להניח פה את הקישור.

השגת אותי :shocked:

כן נראה שזה עובד, מעניין אם זה גם אמין.

אני מזמין חלקים ואעדכן.

תודה.

פורסם

הלד עצמו - פרוג'קטורי לד נפוצים בהספק כזה בהרבה מקרים משתמשים ב 2 ציפים ולא 1 (יש גבול כמה הספק ניתן להכניס לציפ לד....), מכאן שאם תרצה קרן אור צרה ומרוכזת, תצתרך לבנות "משקפת" של 2 רפלקטורים או יותר לפי כמות הלדים. האופטיקה של הפרוג'קטור עצמו בכלל פאתטית, הוא יותר מעיף את האור לכל כיוון במקום לרכז אותו. פנסי רחוב לד וכו' משתמשים במודול לד רחב שמתאים לתאורת שטח ולא לריכוז לקרן, או פשוט לוח של הרבה לדים קטנים

הקירור - אם מגדל קירור של מעבד (אם מאוורר עליו) יכול להחזיק מעבד ב 95W ב dt של כ 40 מעלות מעל הסביבה, הוא יוכל להחזיק ללא בעיה גם לד באותו הספק ואותו dt

הסוללה - סוללת UPS רגילה של 7Ah אמורה להחזיק את הדבר הזה משהוא כמו חצי שעה.....

דרייבר לד שמקבל 12V ומוציא 100W לציפ לד - זאת יכולה להיות בעיה פוטנציאלית. יש מצב שאפילו תצתרך step up לפניי הדרייבר ו step up של 9A בפני עצמו יכול להיות סיפור יקר וכו'.... אם אתה משתמש בכמה לדים קטנים יותר תוכל לחבר לכל 1 את הדרייבר 12V שלו

ניתן לתקוף את הבעיה מכיוון קצת שונה, פחות של "הרכבה מרכיבים קטנים" ויותר של "ניצול דברים קיימים" :

כל UPS ישן ופשוט של 650VA ואפילו פחות מזה, שלא מספיק למחשב מודרני, הוא ממיר מ 12V ל 240V (במקרה הפחות טוב גל מרובע)

יש UPSים קטנים וזולים במיוחד (בעיקר ישנים, שנמכרו לפניי כ 10+ שנים למחשבים ביתיים חלשים מאוד) - ללא AVR (אותו "מייצב מתח רב דרגתי" שיש ב UPSים היום). בהתאם לכך בהרבה מהם אין את השנאי הגדול והכבד שיש ב UPSים אם AVR, אלא מעגל switch mode קטן ובדרך כלל דיי עלוב, אבל אם 100W של לדים הוא אוליי יסתדר אם לשדרג קצת את הקירור על הטרנזיסטורים. היתרון של UPS כזה בשבילנו - המשקל שלו הוא בערך רק המשקל של הסוללה

דרייבר לד רגיל של 240V הוא ספק כוח switch mode, ראם הוא ללא PFC לא אמור להיות לו אכפת יותר מידי איזה צורת גל הוא מקבל. דרייברים קטנים יחסית - של עד כ 30W..50W הייתי מצפה שיהיו ללא PFC. דרייברים גדולים יותר - 50W ומעלה אוליי כן יכילו PFC, אבל נראה לי שביותר גנריים ניתן יהיה למצוא משהוא גם ללא PFC, כך שהוא עדיין יסתדר אם צורת הגל האיומה ש UPS כזה זול מוציא....

ואם כבר, הפרוג'קטור לד עצמו יכול להיות סתם כל פרוג'קטור לד רגיל של 240V, אבל כאמור לא יצא לי לראות כאלה אם אופטיקה נורמלית עדיין. אם אתה רוצה קרן צרה למרחק גדול תצתרך למצוא פתרון

גרסאת "פנס העל" מופעלת ה UPS שלי היא פשוט UPS + גופי תאורה רגילים של 240V מסוגים שונים (פלורסצנט או HID) אם כבל ותקע, שניתן להפעיל באותה מידה על כבל מאריך משקע חשמל רגיל

פורסם
  • מחבר

לגבי האופטיקה, אפשר להשתמש בעדשה כזאת בתור התחלה:

http://www.ebay.com/itm/44mm-Lens-Reflector-Collimator-Fixed-bracket-For-20W-30W-50W-100W-LED-/151466308896?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2344187520

לגבי הדריבר, לפי מה שהבנתי, הדריבר הנ"ל כמו שמופיע בסרטון, הוא בעצמו step up, לא?

http://www.ebay.com/itm/DC-DC-600W-10-60V-to-12-80V-Boost-Converter-Step-up-Module-car-Power-Supply-BY-/201215680291?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item2ed9639f23

אז למה צריך עוד אחד?

לגבי ה-UPS ים, במידה ואני משתמש ב-UPS כדי להזין פרוג'קטור לד 100W, הרי שלפרוג'קטור עצמו יש שנאי שמוריד ל-35V (?)

אז מה שבעצם אני עושה זה, ממיר את ה-12V של הסוללה ל-220V ואז בעזרת רכיב נוסף אני מוריד את ה-220V ל-35V.

לפי ההיגיון, לא עדיף להשתמש ברכיב אחד אשר יעשה את העבודה?

וגם אולי יהיו פחות הפסדים וניצולת טובה יותר של הסוללה?

תודה.

פורסם

פספסתי את הלינק בהודעה הראשונה, אז כל ההמשך בהתאם....

הנחתי (אולי בטעות ?) שאתה מחפש להרכיב בעצמך מערכת מרכיבים זמינים ונפוצים. ואני מתכוון בעיקר - לפרו'קטורי לד הגנריים הנפוצים של 10..30..50..100W, שהם גם לא ממש יקרים, ויכולים לשמש כחומר טוב למודינג בשביל לבנות את מה שרוצים

בהינתן פרוג'קטורי הלד האלה :

לדים

הלדים עצמם הם בדרך כלל של 50W מקס' כלומר בפרוג'קטורים מעל 50W הם בדרך כלל מחלקים ל 2 לדים של 50W. האופטיקה שלהם בערך לא קיימת (יש שם פשוט רפלקטור כמעט שטוח וחסר משמעות) ולכן תצתרך לבנות אופטיקה משלך בשביל לנצל אותם

דרייברים

יעילות של דרייברי לדים למיניהם היא בדרך כלל באזור 90%

בפרוג'קטורים הנל יש דרייברים זולים (בעיקר בגלל שהם רק מורידים את המתח, ובגלל ייצור המוני ביותר) שבנויים לקבל מתח כניסה של 240V, כך שאם רוצים לנצל אותם, צריך לתת להם 240V. ו 240V ניתן לקבל בקלות מ UPS, לכן הבאתי את ה UPS

היעילות של UPS היא 90% או קצת פחות. לא כזה גרוע בסך הכול. זמן העבודה מ UPS יכול להיות קצר יותר מ 90% כי UPS יכול להפסיק את העבודה מהסוללה מוקדם יותר (כשהסוללה מלאה יותר) בהשוואה לדרייבר לדים שעובד ישירות על 12V. ובכל מקרה אם אתה רוצה לשמור על סוללה תקינה אל תרוקן אותה, ותטעין בהקדם אחרי כל שימוש

אם UPS יש את היתרונות שהוא שמיש לעוד דברים פשוט בתור סוללה ניידת (תיצור כבל מ IEC320 לשקע ישראלי.....), שהוא מכיל בתוכו גם את המטען לסוללה (וכל מה שאתה צריך חוץ ממנו הוא כבל חשמל פשוט בשביל שתוכל להטעין אותו בכל פינה בדרכים), ומעל הכול - שהוא זמין בחינם, אם אתה יודע איפה לחפש. פשוט זורקים אותם כשנגמרות הסוללות במקום להחליף ....

אם הקיט שקישרת אליו - כן, הוא יעשה את העבודה ויותר טוב מ UPS.... אם כי אז עליך להוסיף לפרוייקט גם מטען לסוללת ה 12V והגנות וכו'

העדשה נראית טוב

יעילות אנרגטית של הקיט - 6500Lm ל 100W. לא רע בכלל בשביל "מגאפון" מוחזק ביד, אבל אם זה אמור לעמוד על סטנד כלשהוא וכו' (וניתן להתפשר קצת על גודל ומשקל) יש פתרונות טובים יותר (שגם אותם ניתן להפעיל מה UPS)

פורסם
  • מחבר

כן, יש לי כמה UPSים, כמו שאתה אומר קל להשיג אותם ורק להחליף סוללה ב-80 ש"ח וזה פתרון ממש נוח לשימושים כפי שציינת, חבל רק שהם לא מספיק חזקים כדי להפעיל דיסק חשמלי למשל,

זה היה ממש יכול לעזור לי כשהייתי צריך לאסוף סקראפס של פרופיל מתכת לפרוייקט מסגרות קטן שעשיתי, בסוף חבר בא עם גנרטור...

לגבי הפנס, אני מעוניין שיהיה נייד וזה אומר, כמה שיותר קטן וקל,

וכמו שאמרת צריך גם מטען והגנות לסוללה, עדיין לא חשבתי על זה אבל אולי אפשר פשוט להוציא את כבלי הטעינה מתוך UPS, להלחים חיבור מהיר כלשהוא שיטעין את הפנס,

אין לי כרגע רעיון למגן פריקת יתר לסוללה.

פורסם

לפי הגודל של ה UPS מה שניתן להפעיל ממנו .....

הגנות חשובות לסוללה כזאת הן הגנות מקצר - פיוז פשוט. פריקת יתר - באחריותך, מקס' ניתן לממש מד סוללה מכמה לדים. גם לא הייתי רוצה כיבוי אוטומטי לפני הזמן של הפנס - הייתי רוצה שאם בזמן השימוש חשוב לי יותר שהוא ימשיך לעבוד עכשו ולא שמירה מקס' על הסוללה, אז שהיוא ימשיך לעבוד ולהוציא מהסוללה את כל מה שנשאר

לא צריך UPS כמטען לסוללה - ניתן לקנות מודול מטען פשוט וזול בהרבה ולהפעיל אותו אם ac adapter כלשהוא

פורסם
  • מחבר
לפי הגודל של ה UPS מה שניתן להפעיל ממנו .....

הגנות חשובות לסוללה כזאת הן הגנות מקצר - פיוז פשוט. פריקת יתר - באחריותך, מקס' ניתן לממש מד סוללה מכמה לדים. גם לא הייתי רוצה כיבוי אוטומטי לפני הזמן של הפנס - הייתי רוצה שאם בזמן השימוש חשוב לי יותר שהוא ימשיך לעבוד עכשו ולא שמירה מקס' על הסוללה, אז שהיוא ימשיך לעבוד ולהוציא מהסוללה את כל מה שנשאר

לא צריך UPS כמטען לסוללה - ניתן לקנות מודול מטען פשוט וזול בהרבה ולהפעיל אותו אם ac adapter כלשהוא

אבל ה-UPS גם מגן מטעינת יתר, לא?

או שמודול טעינה גם יודע לעשות את זה?, אתה מתכוון לכרטיס כזה?

http://www.ebay.com/itm/90-240V-to-12V-400mA-AC-DC-Converter-Electronic-Voltage-Regulator-Switch-Adapter-/371212291421?pt=Multipurpose_AC_to_DC_Adapters&hash=item566dfa0d5d

פורסם

כל מטען סוללות נורמלי אמור להגן מטעינת יתר

ל UPS יש דווקא חסרונות בשימוש כמטען :

רוב הנפח והמשקל של ה UPS הוא המעגל שאחראי על המרת ה 12V בחזרה ל 240V

יציאת הסוללה ב UPSים קטנים אינה מבודדת מה 240V, כלומר, החוטים של הסוללה (שאתה מוציא מה UPS החוצה) יכולים להיות ב 240V כלפיי האדמה ולחשמל / לקצר. הם מיועדים לכך שהסוללה (תחת מתח של 240V) נמצאת בתוך מארז הפלסטיק ואף אחד לא נוגע בה כשהוא בחשמל

המעגל שקישרת אליו הוא ספק כוח מיוצב של 12V, לא מטען. התכוונתי למשהוא כמו אלה :

http://www.ebay.com/itm/100-240V-to-12V-1250mA-Volt-Sealed-Lead-Acid-Battery-Charger-for-Car-Motor-Truck-/321613636117?pt=Battery_Chargers&hash=item4ae1aaa215

כתוב שהוא מטען 1A, נראה קטן וקומפקטי, לא יודע עד כמה אמין. המראה החיצוני לא נראה מבטיח במיוחד .....

http://www.ebay.com/itm/Free-Shipping-12V-Car-Battery-Charger-of-Lead-Acid-With-Recovery-Overcharge-/181607925245?pt=Battery_Chargers&hash=item2a48ad05fd

יחסית יקר אבל נראה איכותי יותר. כתוב שהוא מטען 3.3A אם בקרת צ'יפ ומצבי טעינה - זה יתרון גדול. בשביל סוללת SLA 7Ah (שלפי היצרן מיועדת לטעינה ב 2.1A מקס' במצב של טעינה מהירה, פחות במצב של טעינה איטית) כנראה שתצתרך לבחור מצב אופנוע או משהוא (אם הבנתי נכון יש לו מצבים). יתרון נוסף - יש לו מספיק עוצמה להטעין גם מצבר של רכב תוך זמן סביר, כך שהוא + כבל מאריך 240V יכולים לשמש גם להתנעה של רכב שנגמר לו המצבר אם זה בתוך עיר ויש חשמל לייד. אולי שימושי....

פורסם
  • מחבר

אני מבין, אני צריך לארגן מטען מסודר, אולי יש לי משהו זרוק בעבודה אפילו.

אגב, מה לגבי מנורות חירום, יש לי איזה כמה כאלה ישנים ובתוכם יש סוללה 6V, אולי אפשר לבנות את הפנס כך שהוא יעבוד על 6V, לחבר שתי סוללות 6V במקביל כדי לקבל זמן עבודה יותר גבוה, והמטען כבר שם... ?

ועוד רעיון שעולה לי עכשיו, מה קורה אם מחברים את הסוללה 12V של UPS ישירות למצבר?

אני גם ככה הולך לבנות מערכת כח סולארית לתאורה מסביב לבית, עם איזה מצבר או שתיים, פאנל ובקר טעינה...

אז אולי אפשר לטעון ישירות מזה?

פורסם

ה "מטען" של תאורת חירום הוא בדרך כלל לא הרבה יותר מסתם נגד לטעינה איטית ביותר. כזה אתה יכול לחבר מסתם ספק ליניארי לא מיוצב (שמוציא x1.5 מהמתח שאתה בוחר, לכן ניתן לבחור משהוא כמו 9V בשביל לקבל 14V) + נגד

ואם הן עומדות שם, רוב הסיכויים שהדבר היחיד שנדפק שם זה הסוללות בכל מקרה. אז תשים כבר סוללות ותפעיל אותן בתור תאורת חירום מחדש ..... הסוללה הזאת יכולה לתת כ 4 שעות על פלורסצנט קטן שדולק בפחות מהעוצמה המקס' (בדרך כלל במשהוא כמו 4W), אבל היא לא הולכת להחזיק לזמן ארוך פנס על של 100W

פורסם
  • מחבר

זה לא המנורות חירום של 4W הקטנות/ביתיות, זה כאלה ששמים במקלטים ויש להם פלורצנט באורך של 60ס"מ, לא זוכר כמה W.

בכל מקרה, החלפתי לאחת מהם סוללה (6V 3.5A) ומסתבר שמשהו במעגל לא תקין, כי כאשר מחברים את הסוללה הנורה דולקת וכאשר מכניסים לחשמל היא נכבית (כמו שצריך)

אבל כאשר מדמים "הפסקת חשמל" ע"י הוצאת התקע, היא לא מצליחה להידלק, רק הבהוב קטן וזהו.

את האחרות לא יצא לי עדין לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים