עבור לתוכן

ביצועי HD מכני והתקן USB 3.0 שונים משמעותית במחשבים דומים

Featured Replies

פורסם

השבוע רכשתי לבית מחשב נייח חדש (תודה ל-Syszone על העזרה בהרכבת המפרט ולפלונטר על השירות היעיל).

אתמול המחשב הגיע ולאחר שסיימתי להתקין מע' הפעלה (WIN 7) עשיתי מבחן קטן של CrystalDiskMark לדיסק הקשיח (Seagate 1TB ST1000DM003) קיבלתי תוצעות יפות של קצבי קריאה וכתיבה 200MB/S ו-170MB/S. אחר כך ביצעתי את הבדיקה שוב על ה-SanDisk Extreme 3.0 שיש לי והתוצאות הן של 180MB/S ו-50MB/S.

הבוקר בעבודה ביצעתי את אותם המבחנים על המחשב הנייח שלי בעבודה. הדיסק שיש בו הוא Toshiba DT01ACA100, גם הוא של 1TB ועם אותו התקן USB. התוצאות נמוכות בהרבה.

צרפתי צילומי מסך של התוצאות.

למישהו יש רעיון מדוע ההבדלים כאלה דרמטים?

פורסם

נראה כמו מהירות של USB 2.0

פורסם

ליתר דיוק - נראה כמו מהירות של בקר USB3 שעובד במצב USB2. משמע - הכונן לא היה מחובר עד הסוף ורק הפינים של הUSB2 יצרו מגע.

פורסם
  • מחבר

זה היה החשוד הראשון ואכן בסיבוב הבדיקות הראשון הסתבר שהבקר פעל ב-USB 2.0. דריברים עודכנו ועכשיו הוא פועל ב-USB 3.0.

העניין הוא שגם הדיסק הקשיח וגם התקן ה-USB איטיים במחשב שבעבודה, מדובר אגב על Lenovo M92P עם i7-3770 ו-8GB זכרון.

פורסם

לגבי הקשיחים - אלה דיסקים שונים ויכול להיות שיש להם ביצועים שונים מראש. ייתכן שהכונן גם עובד במצב IDE, מה שעשוי לפגוע בביצועים במידה מסוימת.

כמו כן, כשאתה בודק על כונן מערכת, התוצאות לא תמיד אמינות, כי ייתכן שהמערכת מבצעת פעולות על הכונן במהלך הבדיקה שלך.

פורסם

אתה משווה תפוזים לנעליים.

תבדוק עם אותו כונן פיזי על שני המחשבים.

פורסם
  • מחבר

אז ככה. אחרי תחקיר מעמיק בנושא מסתבר שיצאתי די דביל.

שתי טעויות נעשו. גרסת התוכנה שהרצתי היא Portable (כזאת שלא דורשת התקנה) ולא שמתי לב שאני מריץ אותה מההתקן הנייד ולא מה-HD. לאחר העתקה ל-HD השתפרו מאוד תוצאות המבחן של ה-HD - לסביבות 130MB/S.

הטעות לגבי ה-DOK הייתה שחיברתי אותו דרך כבל מאריך. מכיוון שלמחשב בעבודה אין יציאות USB 3.0 מקדימה חיברתי כבל מאריך ל-USB 3.0 מאחור. חיבור ה-DOK ישירות מאחור הביא את התוצאות לזהות לאלו של המחשב בבית.

מצורפות 3 תמונות:

1. התקן זכרון בחיבור לפורט של USB 3 עם כבל מאריך (כונן G, ביצועים נמוכים ביותר).

2. התקן הזכרון בחיבור ישיר לפורט USB 3 (כונן G, ביצועים מירביים)

3. כונן קשיח (כונן C).

עדיין נראה שיש הבדל משמעותי בין ה-HD שבמחשב שבעבודה (כאמור

Toshiba DT01ACA100) לזה שבמחשב שבבית (Seagate ST1000DM003). שני הדיסקים הם ללא חלוקה למחיצות, שניהם בחיבור

SATA 6Gb/s,

נפח של 1TB ומהירות סיבוב של 7200. ההבדל הטכני היחיד שאני מצאתי הוא של-Seagate יש 64MB Cache ולטושיבה 32MB. קשה לי להאמין שהבדל כזה גדול בביצועים נובע רק מהנתון הזה.

פורסם

לפי מה שקראתי על הToshiba הנ"ל, הביצועים אכן אמורים להיות ברמה של הSeagate.

תבדוק האם הוא פועל כAHCI או כIDE. אפשר לבדוק בBIOS. דרך אחרת היא להוריד AS SSD ולבדוק איזה דרייבר היא מציגה כדרייבר הפעיל (pciide, msahci, iastor).

כמו כן, כמו שאמרתי קודם - משום שזה כונן מערכת, התוצאות לא תמיד אמינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים