עבור לתוכן

lenovo חדש עם ניחוח של פעם

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

סוף השנה הגיע, והשנה החלטתי לרענן את הציוד שלי.

בין הדברים הזקוקים לריענון - נייד חדש.

מחפש דגם קל וקטן של לנובו - מסך בסביבות 13-14 אינץ', שיהווה פשרה טובה בין גודל לביצועים.

למה לנובו אתם שואלים? שום סיבה מיוחדת, למעט העובדה ש לי זה עדיין מזכיר את ימי הthinkpad העליזים של IBM.

אז כפי שאמרתי, מחשב קטן לכל השימושים מסך 13-14,

עדיפות למט, משקל נמוך,

יציאות וסוללה לא כל כך מעניינים

גודל כונן לא משנה - אבל כן משנה שיהיה SSD.

אופטי ממש לא, מערכת הפעלה עדיף שכן אבל לא ממש חייב.

תקציב סביב ה 3-4, אבל אם אין כל כך היצע בכיוון אז אין לי בעייה לחרוג למעלה.

מישהו מכיר מחשב טוב ואיכותי שעונה על הדרישות? (chevy, השמועות אומרות שאתה שולט בעניינים).

תודה לכולם

יניב

נערך על-ידי billyboy

פורסם

ימי Thinkpad העליזים של IBM לא חלפו ואינם.

יש דגם אחד שממשיך את המסורת: T440p

נערך על-ידי nachum37

פורסם

הוא לא ייחודי. הוא ממשיך את המסורת בדיוק כמו כל שאר הדגמים בסדרת T/W/X (למעט הCarbon שהוא חריג).

יש היבטים שבהם אפשר לומר שהדגמים החדשים ממשיכים את המסורת, יש היבטים שבהם זה לא המצב. הדבר המשמעותי ביותר שהשתנה באופן קיצוני שיש בו משום פגיעה משמעותית הוא המקלדת, ונראה שזה סופי. המקלדת הקלאסית שליוותה את הThinkpad במשך כמעט שני עשורים הוחלפה במקלדת שנראית פחות או יותר כמו כל מקלדת של לפטופ בשוק.

בסדרת ה240/440/540 גם ויתרו על כפתורים ייעודיים לtrackpoint, אבל זה היה כבר כל-כך גרוע שלנובו חזרו בהם, ובסדרת 540/550 הכפתורים הייעודיים יחזרו. לכן מי שמשתמש בtrackpoint (הנקודה האדומה) מומלץ לו להימנע מכל דגם בסדרת 240/440/540 ולחכות לדגמים החדשים.

פורסם

רצוי לזכור משהו חשוב. הסדרה המקורית נבנתה בעולם שמשקל קל לא היו משהו שניתן עליו דגש אלא עמידות וחוזק.

הדגמים המדוברים אולי רובוסטיים ועמידים אבל הם שוקלים בהתאם כמו טנק קטן (והיה לי ניסיון עם משקולת כזו)

אם בניה חזקה חשובה יותר ממשקל אז הכיוון הוא נכון,

אבל במידה ואתה רוצה נייד קל משקל, נראה לי שדווקא ה-x1 carbon ששונה מהדגמים הישנים ששאלת עליהם, יהיה בחירה עדיפה.

זה לא שהוא בנוי באופן גרוע, אלא שהוא פחות "טנק" מהדגמים האחרים, ובהתאם שוקל הרבה פחות.

פורסם
  • מחבר

כולנו לפחות יכולים להתנחם בכך שזכינו לעבור דרך אותם ימים עליזים,

פעם ידעו לעשות מכוניות, מכונות כביסה, וניידים..

למרות שכולכם כאן מדור האפס, נדמה לי שככל הנראה רק אני (רק אני?) יכול לומר שזכיתי גם זכיתי,

לעבור בדרך החתחתים של הקומודור 64 שלי, שהוחלף ע"י ה apple2e ה' יקום דמו,

עד שהגיע תואם ה IBM הראשון שלי, שהחזיר אותי סופית לקהילה השפוייה, הרחק מכל הפאן בויס האלה..(בצחוק, כן?)

ובנימה פחות מלנכולית ויותר מפילה,

, Access איתגרת אותי.

במבט ראשון, ולמרות שהוא חורג משמעותית מהתקציב שחשבתי לשים על נייד, ה X1 הזה

עושה רושם תפור למידותיי. אקרא עליו קצת ואולי אשתכנע להכפיל את התקציב.

נערך על-ידי billyboy

פורסם

אני עם ה-W530, שמעתי הרבה ביקורות גרועות על ה-W540, בעיקר על המקלדת.

ה-530 מחשב מדהים אבל כבד רצח.

אין לי מושג במה להחליף אותו התצורה של ה-530 מעולה (2 דיסקים קשיחים + DVD, ים זיכרון, כרטיס מסך חזק, מסך מט איכותי)

נראה מה יהיה עם ה-550....

ה-T440 אמור להיות מחשב טוב, אני מכיר את ה-T420 והוא מאוד מוצלח.

דני

פורסם

היתרונות בT44p הם שהוא אמור להמשיך את המיתוג המיתולוגי של סדרת ה-T, והוא אכן מזכיר Thinkpad "אמיתי", כלומר עמיד מאוד וחזק. זו הייחודיות של הדגם הספציפי.

בנוסף, לP יש עוד כמה מעלות - כמה חריצי M.2, ניתן להשגה עם IPS MATT, מעבד M או MQ, וגם עם 4 ליבות אמיתיות ולא כפולות ב HT, ניתן להשגה עם סוללה כמעט כפולה עם בליטה מאחורה.

לדעתי זה הדבר הקרוב ביותר לדבר האמיתי.

נ.ב. השתמשתי כמה שבועות ב-X1 Carbon. מחשב מדהים, קל כנוצה. המשקל מחפה על כל החסרונות. שווה כל דולר.

נ.ב.ב.

יש באג בעדכונים במייל על דיונים מועדפים. אני מקבל על חלק ועל חלק לא (הדיון הזה, למשל).

פורסם
רצוי לזכור משהו חשוב. הסדרה המקורית נבנתה בעולם שמשקל קל לא היו משהו שניתן עליו דגש אלא עמידות וחוזק.

הדגמים המדוברים אולי רובוסטיים ועמידים אבל הם שוקלים בהתאם כמו טנק קטן (והיה לי ניסיון עם משקולת כזו)

זה לא ממש קשור.

אלא אם נחזור אחורה לשנות ה90 המוקדמות (אז באמת לא כ"כ ידעו לבנות מחשבים קלים), הרי שמאז ומתמיד היו לIBM ואח"כ ללנובו כמה סדרות - מחשבים גדולים ששוקלים כמו טנק קטן (A/R), מחשבים קטנים וקלים (X וגם הS האגדית והנדירה), וגם משהו באמצע (T).

לא שוכנעתי ( ולא רק ממך ) שהמקלדת היא הקורבן ההכרחי

שהיה צריך להקריבו על מנת לייצר לפטופ " מודרני".

תלוי איך מסתכלים על זה... מבחינת המשקל - וודאי שלא, זה לא עושה שום הבדל. מבחינת הדקות - אולי קצת. אבל לצערנו (או לשמחתנו), אחת ההגדרות של לפטופ מודרני הוא "נראה כמו חיקוי של Macbook", ועם ההגדרה הזו אחת הדרישות היא למקלדת island-style (מקשים מופרדים ויזואלית וכמה שיותר שטוחים וריבועיים). זה מדהים שפשוט כל היצרנים תוך שנה-שנתיים עברו למקלדות בסגנון הזה כמעט כאילו בפקודה. יש כאלה שלגביהם זה אף היה שיפור, יחסית למקלדות האיומות שהיו להם קודם. לגבי לנובו, לא ממש. מבחינתם זה היה אתגר - איך "ליישר קו" אך מצד שני לשמור על אי-אילו איכויות של המקלדת המקורית. הם נחלו הצלחה חלקית בלבד. הפידבק (לפחות בסדרות הראשונות עם המקלדת החדשה) לא הורע, אך על הפריסה הם לא השכילו לשמור. אולי מתוך הנחה, שלדאבוני התבררה כנכונה, שמעטים הם אלה שזה ממש יפריע להם. ובכל מקרה אין אף יצרן אחר עם פריסה נורמלית, אז אין מי שיגנוב את אותם לקוחות כועסים.

במבט ראשון, ולמרות שהוא חורג משמעותית מהתקציב שחשבתי לשים על נייד, ה X1 הזה

עושה רושם תפור למידותיי. אקרא עליו קצת ואולי אשתכנע להכפיל את התקציב.

דווקא על הX1 Carbon הנוכחי (להבדיל מהקודמים) הייתי נזהר שבעתיים מלהמליץ.

כי המקלדת שלו הולכת הרבה יותר רחוק מכל מה שנאמר. אני מציע שתתבונן טוב-טוב בתמונות ותקרא ביקורות. הזיזו משמעותית חלק מהמקשים (Home/End במקום Caps Lock, בחלק מהפריסות Esc תקוע בצד ימין למטה), וכל שורת המקשים העליונה (Esc ומקשי הF) הפכה למקשי טאצ' אדפטיביים.

רוב הביקורות על המקלדת הזו היו שליליות למדי, וגם כאן עושה רושם שלנובו תחזור בה מהשינוי בגרסה הבאה. אם זה משהו שלא מטריד אותך, ייתכן שהדגם הזה יהיה טוב עבורך, אבל תבדוק את זה היטב.

אני עם ה-W530, שמעתי הרבה ביקורות גרועות על ה-W540, בעיקר על המקלדת.

ה-530 מחשב מדהים אבל כבד רצח.

אין לי מושג במה להחליף אותו התצורה של ה-530 מעולה (2 דיסקים קשיחים + DVD, ים זיכרון, כרטיס מסך חזק, מסך מט איכותי)

נראה מה יהיה עם ה-550....

ה-T440 אמור להיות מחשב טוב, אני מכיר את ה-T420 והוא מאוד מוצלח.

סדרת הW550 (שכבר הושקה חלקית) אמורה לחזור להיות פחות או יותר כמו הW530.

מבחינת הארגונומיה הT440 סובל מאותן בעיות כמו הW540. הT420 לעומת זאת הוא דגם מהסדרה האחרונה עם המקלדת הקלאסית (יחד עם X220/T520/W520). החסרון שלהם הוא המסכים - אין להם אופציית IPS, למעט הX220.

פורסם

שלא לדבר על משטח העכבר המעוצב מחדש. :\

אם פותח הדיון יכול לעלות את התקציב בשביל לקחת את הדגם הבא זה יהיה מעולה, אם עדיין נשארים במסגרת התקציב נמצא משהו אחר מתאים תוך פשרות כאלה ואחרות.

http://www.orpc.co.il/items/360476

פורסם

פותח הדיון לא רשם צרכים/שימושים מיוחדים. :D

זה בא בתור "קונטרה" להמלצה שניתנה קודם ל-X1 :P

בשביל משקל+סוללה ואיכות בנייה משלמים לא רק מחיר כספי גם קצת בביצועים :P

פורסם

מה עם כיוון קצת שונה?

עם כל הכבוד לסדרת ThinkPad, אני חושב שכיום מי שמוביל בתחום המחשוב הנייד העיסקי באיכות וארגונומיה של המקלדת זה Dell Latitude, בעיקר E6440, E7440, E6340.

אפילו בדירוג האמינות והיציבות של soluto, למחשבים של Dell יש 3 דגמים שממוקמים בעשירייה הראשונה, בעוד של-ThinkPad יש רק ייצוג אחד ואחרון בעשירייה הזו.

אז נכון שג'ויסטיק הניווט שלהם לא משהו ביחס ללנובו הישנים, אבל לפחות המקלדת נורמלית.

פורסם

ניתן להשיג במחיר טוב את ה-7440 בארץ, עם מסך פשוט בסיסי. לקנות מסך FHD IPS בכ-400-500 ש"ח, להחליף אותו ויהיה אחלה מחשב ואפילו בתקציב.

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3353

פורסם

ולהפסיד מן הסתם את האחריות

פורסם

על המסך, חלקית. כי הוא יכול להחליף אותו בחזרה לכשיצטרך לממש אחריות.

באותה מידה - כפי שחורטים על מקלדת מארה"ב את השפה העברית בארץ = מאבדים אחריות על המקלדת.

פורסם

Chevy,

לא יודע לגבי החלפת המסך, אבל פעמיים התקלקלו לי המקלדת (אחת בE6530, מקש אחד הפסיק לעבוד, ופעם אחת בvostro 1014), שתיהם הגיעו מארה"ב ושתיהם עברו חריטה בארץ, ובכל זאת הייתה אחריות והחליפו לי אותן, ובמקלדת עברית!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים