עבור לתוכן

SSD של 120GB מתלבט בין הסמסונג 840 EVO לקינגסטון 300

Featured Replies

פורסם

מבצעי ה-BF מפתים אותי להשתדרג ב-SSD שאני כבר רוצה הרבה זמן, בתקציב של 300+- שקל.

כרגע על פי החיפושים שביצעתי (על אף שאין לי ניסיון אמיתי עדיין עם כונני SSD ועל כן החלטתי בכל מקרה להתייעץ אתכם), אני רואה שיש שני דגמים שיכולים להתאים (אם יש משהו נוסף אשמח לשמוע)

הקינגסטון 300 במחיר של 200 שקל או הסמסונג EVO 840 ב-280.

במבדקי מהירות שאני רואה הסמסונג מוביל, ואני די סגור על הקניה שלו. מה דעתכם?

פורסם

הסמסונג היה אופציה משתלמת מאוד, אך הוא התגלה כבעייתי. יש אופציות משתלמות אחרות, אני מניח.

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע גם על אופציות אחרות.

קראתי על הבאג של הסמסונג ונראה שיצא לו תיקון. אם קוראים מספיק לעומק כמעט על כל מוצר יש טענות כאלו ואחרות (גם על הקינגסטון המדובר), השאלה אם מדובר במיעוט או בבעיה רצינית.

פורסם

1. לכל מוצר יש בעיות, כאן מדובר בתקלה. אולי לא כולם מרגישים אותה, אבל היא נפוצה בהרבה מתקלות אקראיות.

‏2. לגבי התיקון - זה לא ממש תיקון אלא בית חולים תחת הגשר. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

אם היית משתמש כבר בכונן הזה, או מקבל במתנה, מילא. אבל סתם לקנות אותו זה לא נבון.

פורסם
הסמסונג היה אופציה משתלמת מאוד, אך הוא התגלה כבעייתי. יש אופציות משתלמות אחרות, אני מניח.

יש לי את הסמסונג לאחר העידכון הבעיה עם הבאג לא קיימת

לאחר הקניה בודקים אם הקושחה ישנה אז מעדכנים למעודכנת וזה מסתדר

פורסם
1. לכל מוצר יש בעיות, כאן מדובר בתקלה. אולי לא כולם מרגישים אותה, אבל היא נפוצה בהרבה מתקלות אקראיות.

‏2. לגבי התיקון - זה לא ממש תיקון אלא בית חולים תחת הגשר. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

אם היית משתמש כבר בכונן הזה, או מקבל במתנה, מילא. אבל סתם לקנות אותו זה לא נבון.

לא מסכים איתך,

אני קניתי אותו לא מזמן, ביצעתי את התיקון, וזה הכל..

זה לא מצריך ממך מאמץ מטורף.

פורסם

לשתי ההודעות האחרונות - לא נכון. הבעיה היא בחומרה, לא בקושחה, ולכן זהו תיקון ולא פיתרון. תקראו קצת איך התיקון עובד. מי שכבר קנה - לבריאות. מי שלא - אין סיבה לקנות.

פורסם
לשתי ההודעות האחרונות - לא נכון. הבעיה היא בחומרה, לא בקושחה, ולכן זהו תיקון ולא פיתרון. תקראו קצת איך התיקון עובד. מי שכבר קנה - לבריאות. מי שלא - אין סיבה לקנות.

לא מורגשת ירידה בביצועים אצלי

אין שום בעיה בחומרה החומרה תקינה רק הקושחה בעייתית

תמונה מעכשיו בבדיקת ביצועים

המהירות קריאה והכתיבה מגיעה למקסימום ולא ל150MB כמו שהיה בבאג.

f2rd42.png

פורסם

הבעיה היא כנראה חומרתית

מה שהתיקון כנראה עושה זה גורם לכונן ל"רענן" את עצמו כדי לשמור על מהירויות - הדבר הזה שוחק מאוד את הכונן

למה לשבור את הראש ? יש לך ב200 בKSP את הSSD של transcend , כונן מצויין שעדיף על הקינגסטון

פורסם
לא מורגשת ירידה בביצועים אצלי
זה לא משהו שיורגש סתם ככה.
אין שום בעיה בחומרה החומרה תקינה רק הקושחה בעייתית
לא ממש נכון.
המהירות קריאה והכתיבה מגיעה למקסימום ולא ל150MB כמו שהיה בבאג.
לא קשור לאותו באג. גם בלי העדכון - כל בדיקת מהירות תגיע למקסימום כי מדובר בקובץ "טרי". אם אצלך היה מגיע ל150 - זו בעיה אחרת ולא קשורה.
הבעיה היא כנראה חומרתית
הבעיה היא בטוח חומרתית. ליתר דיוק נראה פשוט כמו מגבלה הנובעת מאופן הפעולה הטבעי של הפלאש. אבל במצבים רבים קושחה יכולה להתגבר על בעיות ידועות בחומרה, בצורה שקופה למשתמש.
מה שהתיקון כנראה עושה זה גורם לכונן ל"רענן" את עצמו כדי לשמור על מהירויות - הדבר הזה שוחק מאוד את הכונן
זה אכן כנראה מה שהתיקון עושה. השאלה היא האם הוא גם מעדכן את האלגוריתמים בקושחה בצורה שתמנע מהבעיה לקרות שוב. ואת זה אנחנו נדע בוודאות רק עוד כמה חודשים - או שהבעיה תחזור, או שלא.

בכל מקרה רענון התוכן הזה לא "שוחק מאוד" את הכונן. אפילו אם כל סקטור וסקטור נכתב שוב - מדובר בכתיבה חד-פעמית, שזה כלום לכוננים שבנויים לעמוד באלפי כתיבות לכל סקטור.

פורסם

אם כל חודש הכונן משכתב את זיכרון הפלאש זה גורם לקצב שחיקה הרבה יותר מהיר ממה שאמור להיות...

אני לא הייתי נוגע בEVO בחודשים הקרובים עד שלא נדע מה באמת קורה למי שעדכן.

באופן כללי מלכתחילה כונני סמסונג עם פלאש TLC נראו לי כמוצר לא הכי טוב , מבחינתי הדבר הכי חשוב בSSD זה אמינות ולכן תמיד אעדיף כוננים של אינטל ופלקסטור (למרות שהמצב בארץ עם הכוננים האלה הוא בעע)

פורסם

א) מי אמר שעושים את זה כל חודש?

ב) גם אם עושים את זה כל חודש, זה עדיין זניח. אם מדובר בכונן חצי טרה שמלא עד אפס מקום - זה אומר חצי טרה כל חודש, או 6 טרה בשנה. הכוננים האלה נבדקו ושרדו כתיבות של מאות טרהבייטים עד שהתחילו תקלות.

באופן כללי, ההמלצה לחכות ולא למהר לקנות EVO, בהחלט נשמעת סבירה, במיוחד כשיש אלטרנטיבות. וכן צריך להבין שלא מדובר במוצר high-end מי יודע מה.

אבל, ראשית, לא צריך לפזר הפחדות מוגזמות ולא מבוססות, ושנית - צריך להביא בחשבון שבכל מוצר שתקנה תמיד קיים סיכוי לבעיה נסתרת, כך שבסופו של דבר לא בטוח שכל כונן אחר יתברר כקנייה עדיפה.

פורסם

היי, נשמח גם לתגובה כאן (כולל לפוסט #1) - ציינתי את V300 כי יש כתבה שאומרת שהחליפו רכיבים (לא יודע על אמינות הכתבה) ,

תכלס אישית רכשתי את 850 PRO 256GB במקום EVO רק בגלל הבאג שאולי כן תוקן (גם בגלל שב-850 יש טכנולוגיה יותר חדשה, ונכון המשתמש הפשוט לא אמור לראות הבדל מטורף)

מי שמתעקש ובצדק על 256GB שיחכה בסבלנות 850 EVO צריך להגיע תוך מס' חודשים אני מקווה.. http://hwzone.co.il/community/threads/555781-%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%9F-SSD-%D7%9E%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99-BF?p=4987438&viewfull=1#post4987438

1. kingston v300 ב 200 ש"ח.

2.Transcend SSD370 גם כן ב 200 ש"ח.

3.Corsair Force LS ב 280 ש"ח.

4.Sandisk SDSSDP ב 295 ש"ח

5.Sandisk Ultra Plus SDSSDHP ב-325 ש"ח.

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

התקשרתי אליהם ב-KSP בגלל המבצע אתה חייב לבוא פיזית כדי להזמין את המוצר אחרת טלפונית זה מחיר מלא :bash:

(כאשר בפועל הוא בסניף אחר במלאי ואז לבוא שוב כשזה יהיה מוכן) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים