עבור לתוכן

raid 0 ssd

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם קניתי שתי ssd corsair 120gb

הגדרתי בביוס(לווח אם ud3h) את הרייד אבל אני לא מצליח להפעיל את הווינדוס הנוכחי שלי שיושב על הארד דיסק רגיל

האם אני חייב להתקין וינדוס מחדש על ה רייד או שאני יכול להשתמש בהארד דיסק הקודם שלי בשביל ווינדוס ו לעשות רייד לצורך המשחקים וכו

תוגה מראש

פורסם

"לא מצליח להפעיל" ??

תפרט מה ולמה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

כרגע יש לי הארד דיסק שיש עליו וינדוס

את הssd אני שם משחקים כרגע

היום קניתי את אותו ssd במטרה להריץ על רייד 0 להרצה מהירה יותר של loading ו כו

אני מתכנן לשים עליהם ווינדוס חדש אבל לא כרגע

אז כשאני מגדיר בביוס רייד 0 ו דם את הדיסקים ssd זה מזהה אותם ברייד 0 שאגב הוא נותן לי default 64kb ואני משנה אותם ל 128

כשאני מגדיר אותם על רייד 0 ומדליק את המחשב הוא מאתחל לי כל פעם במסך של ווינדוס וחוזר חלילה עד שאני מבטל את הרייד 0

אני מניח שזה עניין של שינוי חומרה בווינדוס אך אני בטוח שיש דרך לעקוף את זה ולהשאיר כרגע את הווינדוס על ההארד דיסק ובכל זאת להריץ את ssd על רייד 0

חיפשתי קצת אך לא מצאתי אשמח לדעת האם יש דרך להפעיל את הווינדוס בלי צורך להת'ין אותו מחדש ךאחר הגרת ה רייד 0

לצורך הסר ספק כרגע יש לי 2*ssd +1*הארד דיסק 1 טרה

פורסם

האם מה שעשית זה שינוי בביוס להגדרת הבקר מ ahci ל raid? אם כן אז אתה אכן צריך לבצע שינוי במערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

כן שיניתי מ- ide ל raid ומשם לחצתי ctrl+i ו הגדרתי את שתי הכוננים לרייד 0 שיניתי את ה קאש מ-64 ביט שהיה דפולט ל-128 ביט

עכשיו השאלה שלי האם אני יכול להריץ את אותם ssd על רייד ללא צורך בהתקנת ווינדוס

אפיךו ניסיתי לבטל בוט מה ssd אך עדיין הווינדוס לא עולה

אני מדגיש שכאשר אני מחזיר אותם לide הכל עולה ואני מגדיר את הssd מחדש מניהול המערכת

בנוסף לצורך בדיקה אני הרצתי ווינדוס להתקנה והוא מזהה את ה raid setup ככונן אחד של 225+-

כרגע אני חזרתי להגדרות קודמות ו ssd רץ על דינאמי

אני מאוד רוצה אותם ברייד 0 לאקסטרא מהירות. יש פיתרון לנושא או שאני חייב להתקין ווינדוס מחדש על מנת להריץ אותם ברייד 0.

פורסם

קודם כל אל תגדיר בחיים ide מהר תמחק לפני שארט יראה את הפוסט

אם לא רייד תגדיר achi

פורסם
  • מחבר

אוקיי לא צריך להשתולל אבל בכל אופן אני מכוון לרייד לא ל achi

יש לך פיצרון לבעיה שלי?

פורסם

השתוללות. חכה שארט יגיע. אני פשוט מכיר את התגובות שלו לנושא.

ומרחם על העצבים שלו.

לא מבין גדול ברייד.

אבל לדעתי אתה חייב להתקין מערכת חדשה.

עד אז תשתמש בהם ככוננים רגילים.

מה שכן כשתתקין אותם ברייד תצטרך לפרמט את שניהם.

ככה שאין ייתרון לדחות את המועד

פורסם
  • מחבר

אוקיי בנוסף לכך עכשיו ניסיתי לשנות את ide ל achi אותה בעיה הווינדוס לא עןלה כנראה מאחר והתקנתי מלכתחילה על ide הדרייברים חסרים

- - - תגובה אוחדה: - - -

אוקיי ראיתי מדריך על שינוי ב registry ביצעתתי אותו ואכן המחשב עלה לאחר בדיקה זריזה ב aida64 כל המהירויות יותר מהוכפלו אני מרוצה מאוד תודה רבה לכם

פורסם

עובד לך ברייד 0?

פורסם
  • מחבר

כן עשיתי שוואה בין achi ל רייד 0 האופציה הראשונה נותננת לי קריאה כתיבה על 480-500 ואילו ברייד כפול 2 950-1050 זה מהירות מפחידה.חחח

פורסם

תהנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים