עבור לתוכן

האינטרנט של Unlimited הושק רשמית בבאר שבע

Featured Replies

פורסם
אני חושב שיש הבדל בין גולן לבין IBC, כאשר עולים טענות כנגד גולן יש להם בסיס כלשהו, אומנם זה לא זוועתי כמו שזה מפורסם אבל יש בסיס מסויים.

כאשר מדובר על IBC איזה טענות כבר יכולות להיות כנגד החברה? אין להם בכלל לקוחות עדיין, בקושי, סתם מחרטטים סיבות לא קשורות לחברת חשמל או מה שזה לא יהיה, השמצה לא קשורה שרואים ישר שקשורה לקמפיים אנטי.

הטענות נובעות בעיקר מבורות (ממה שהתרשמתי).

אנשים רואים אינטרנט 100 מגה ב135 ש"ח וחושבים שזה יקר - לצורך העניין אני משלם היום על אינטרנט 100 מגה ספק+תשתית 120 שח. כמובן שהם פשוט לא מבינים את ההבדל העצום בין רוחב הפס הנכה שיש לי היום למהירות סימטרית.

מה לעשות, 9 מתוך 10 אנשים לא יבינו איפה פה המהפיכה.

וחוץ מזה, יש גם מגיבים בתשלום כנראה :)

• תגובות 181
  • צפיות 35.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במקרה של אחסון ענן האמת שאתה צודק.

למרות שאני לא מת על הרעיון של אחסון ענן, אולי אני פארנואיד, אולי לא, אבל אפשר גם ענן פרטי...

ועדיין זה סוג של נישה, כלומר, לאדם הפרטי אין 20GB להלעות מדי שבוע, אולי רק כשהוא נרשם לשירות הענן בהתחלה.

לאחר מכן מדובר במגות, לאחר דחיסה (שאין סיבה לא לעשות הרי לא צריך רזולוציה מלאה בענן, עדיף לחסוך מקום).

פורסם

מה דעתך על שרת מדיה בבית שנגיש לכל המכשירים הניידים לדוגמא? יש עוד מיליון אפשרויות. ברגע שהטכנולוגיה תהיה זמינה לכולם תראה זאת.

פורסם

יוסי, אתה שבוי במציאות העכשווית של קצבי העלאה נמוכים ואולי בגלל זה קשה לך לחשוב על מציאות בה קצבי ההעלאה הם גבוהים. אני אנסה להציג בפניך מספר יתרונות של עולם סייברי חדש שייפתח בפנינו.

1. בנוגע להעלאת מדיה, הרי שגם לאחר ההעלאה הראשונית לא מדובר במגות בודדות, אלא בעשרות ואף מאות מגה בייטים. בימינו כל סרטון FHD של דקה-שתיים שמצולם בסמארטפון מגיע למאות מגה. חשוב על האפשרות לגבות אוטומטית בענן סרטונים ותמונות שכולנו מצלמים. ומבלי שזה ייקח שעות ויסתום בינתיים את האינטרנט, אלא תוך שניות. תמונות וסרטונים יימצאו בענן במקום במכשירים וניתן יהיה לשתף אותם בקלות עם חברים ומשפחה. ניתן יהיה להעלות לענן, ליוטיוב ולאתרים דומים תוך שניות במקום שעות, כאשר תימצא בקרבת wifi.

זה עשוי לשנות את הדרך בה אנו מנהלים את המדיה שלנו. צילמתי סרטון של הילד שלי? תוך דקה אשתי תוכל לצפות בו באיכות גבוהה בהזרמת וידאו, ולא בפיקסליזציה העלובה של ווטסאפ ושות'.

זה ישנה את כל הדרך בה אנו מורגלים לחשוב ולהסתכל על שירותי ענן.

2. שימוש נוסף, כמעט מהפכני, הוא שיחות וידאו. היום זה כמעט ולא בשימוש, משום שזה מרגיש כמו מצגת פאוורפוינט מעצבנת ותמיד נתקע כל כמה רגעים בגלל קצב ההעלאה הנמוך. בשביל שיחות וידאו באיכות גבוהה צריך קצבי העלאה גבוהים. סקייפ ודומיו מנסים לדחוס ולכווץ כדי להציג תמונה סבירה, אבל למרות כל המאמצים זה נראה ומרגיש רע. מהירויות העלאה גבוהות יפתחו אפשרות לשיחות וידאו באופן טריביאלי. בהתחלה מהבית, אבל כאשר ייכנס LTE, מכל מקום.

3. גיימרים ובלוגרים שמעוניינים להזרים את מסך המחשב שלהם בזמן אמת, לא יכולים לעשות זאת כמו שצריך עם קצבי העלאה העלובים בארץ. אמנם נישה, אבל מבחינת גיימרים רבים זה יהיה חלום להזרים ל-twitch את המשחק שלהם.

4. שיתוף קבצים בטורנטים ישתדרג מהותית. יהיה קל להוריד במהירות לא רק תכנים חדשים כמו היום, אלא גם תכנים ישנים שיש להם מעט מאוד סידים - כל סיד יעלה בקצב מהיר ולא יהיה צורך בעשרות או מאות סידים כדי להוריד במהירות תוכן.

אלה רק כמה דוגמאות שעולות לי לראש. אני מאמין שיש עוד דברים שאפשר לחשוב עליהם, שיהפכו להיות אפשריים עם קצבי העלאה גבוהים.

פורסם
במקרה של אחסון ענן האמת שאתה צודק.

למרות שאני לא מת על הרעיון של אחסון ענן, אולי אני פארנואיד, אולי לא, אבל אפשר גם ענן פרטי...

ועדיין זה סוג של נישה, כלומר, לאדם הפרטי אין 20GB להלעות מדי שבוע, אולי רק כשהוא נרשם לשירות הענן בהתחלה.

לאחר מכן מדובר במגות, לאחר דחיסה (שאין סיבה לא לעשות הרי לא צריך רזולוציה מלאה בענן, עדיף לחסוך מקום).

מסכים שאני לא מעלה עשרות ג'יגה כל שבוע, אבל הייתי מעלה יותר אם זה לא היה לוקח כ"כ הרבה זמן.

אני לא מכווץ תמונות, רוצה לשמור על האיכות המקורית.

כנ"ל לגבי אלפי שירים בענן של גוגל

פורסם

אוקיי הגיוני, זה פשוט עניין של צורך ככל הנראה, השימושים שלי בסיסיים לעומתכם. אני לא מעלה תמונות או וידאו, לא צורך מדיה ולא צריך זמינות מדיה לנייד מהשרת הביתי וכו'

כנ"ל שיחות וידאו שאני לא מתלהב מהן.

אבל אתם צודקים. אני מקווה שהם אולי יציעו חבילות זולות יותר, נגיד 30/30, כדי להתחרות בחבילות הזולות שאני מניח שהן רוב השוק.

פורסם

יוסי, הנקודה שניסיתי להעביר היא שהתפתחות הטכנולוגיה מגדירה מחדש את הצורך, ללא הפסקה.

לפני חמישים שנה אנשים הרגישו ברי מזל אם היה להם טלפון בבית, אף אחד לא חשב שהוא צריך טלפון נייד שיהיה צמוד אליו.

פעם מכשיר טלפון שימש רק לשיחות, אנשים גלשו באינטרנט מהבית. היום אף אחד לא יוותר על אינטרנט בנייד.

פעם מצלמה הייתה משהו שמוציאים מהמגירה רק לכבוד אירועים או טיולים. היום כל אחד כמעט מצלם בכל רגע נתון מה שהוא רוצה.

הטכנולוגיה פותחת בפנינו אופקים חדשים והצרכים שלנו מתאימים את עצמם לאפשרויות החדשות. מה שבעבר לא חשבנו שבכלל אפשרי, ובטח שלא צריך, הופך לאחר שהוא זמין להרגל ולצורך.

פורסם

YOUTUBE לא היה קיים היום לאף אחד להשתמש בו אם לא היינו דוחפים כל הזמן את מהירות האינטרנט.

בטח לא בHD, וFHD, ועכשיו גם ב4K וב60 פריים.

תקרת הUPLOAD מייצרת מחסום מלאכותי לאבולוציה של ממש במה אפשר לעשות עם מיחשוב ואינטרנט.

כלא ליצירתיות פונקציונליות ופרודוקטוביות.

וזה מעל הכל מרתיח את דמי.

במדינת ההיטק.

במדינת התוכנה והסטארטאפים

מגבלת הUPLOAD עושה נזק כלכלי עצום!!! למדינה ואזרחיה.

פורסם
  • מחבר
YOUTUBE לא היה קיים היום לאף אחד להשתמש בו אם לא היינו דוחפים כל הזמן את מהירות האינטרנט.

בטח לא בHD, וFHD, ועכשיו גם ב4K וב60 פריים.

תקרת הUPLOAD מייצרת מחסום מלאכותי לאבולוציה של ממש במה אפשר לעשות עם מיחשוב ואינטרנט.

כלא ליצירתיות פונקציונליות ופרודוקטוביות.

וזה מעל הכל מרתיח את דמי.

במדינת ההיטק.

במדינת התוכנה והסטארטאפים

מגבלת הUPLOAD עושה נזק כלכלי עצום!!! למדינה ואזרחיה.

צודק ב 100 אחוז.

אפשר להקביל את זה להגבלות על הייצוא של מוצרים פיזיים.

פורסם

וזה מה שממש הזוי פה.

מדינת ההייטק אין אפילו UPLOAD נורמלי..

שוודיה 1GB סימטרי...

יחי ההבדל הקטן( או יותר נכון העצום)

פורסם

The following list is based on crowd-sourced real-time data collected by NetIndex published in November 4th, 2014.[6] Due to the non-existence of an official ranking and constant change in data, please consult the source for up-to-date information.

1. 23px-Flag_of_Hong_Kong.svg.pngHong Kong 97.27 Mbps
  2. 23px-Flag_of_South_Korea.svg.pngSouth Korea 94.25 Mbps
  3. 23px-Flag_of_Singapore.svg.pngSingapore 89.10 Mbps
  4. 23px-Flag_of_Romania.svg.pngRomania 61.91 Mbps
  5. 23px-Flag_of_Lithuania.svg.pngLithuania 46.79 Mbps
  6. 23px-Flag_of_Sweden.svg.pngSweden 46.36 Mbps
  7. 16px-Flag_of_Switzerland.svg.pngSwitzerland 45.62 Mbps
  8. 23px-Flag_of_the_Netherlands.svg.pngNetherlands 44.42 Mbps
  9. 21px-Flag_of_Iceland.svg.pngIceland 43.41 Mbps
  10. 20px-Flag_of_Denmark.svg.pngDenmark 41.02 Mbps

ממוצע ביתי לפי איזור.

פורסם

אפילו הרומנים שהיה להם אינטרנט זבל!!! יחסית לישראל.

עם גביה פר כמות.

עקפו אותנו בסיבוב כמו סיפור השפן והצב.

למה? כי אפילו ברומניה השחיתות פחות גדולה מישראל.

פורסם
  • מחבר

כן אני זוכר שראיתי את הנתונים האלה, זה באמת מדהים מה שקורה ברומניה. מה שיותר מדהים אלו המחירים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Romania

As of 2014, the basic residential subscriptions are:

• 100 Mbit/s downstream / 30 Mbit/s upstream (internet) and 50 Mbit/s upstream (on own network) (FTTP technology) (€6.5/month)
  • 200 Mbit/s downstream / 30 Mbit/s upstream (internet) and 100 Mbit/s upstream (on own network) (FTTP technology) (€8.7/month)
  • 500 Mbit/s downstream / 30 Mbit/s upstream (internet) and 100 Mbit/s upstream (on own network) (FTTP technology) (€10.9/month)
  • 1000 Mbit/s downstream / 30 Mbit/s upstream (internet) and 100 Mbit/s upstream (on own network) (FTTP technology) (€12.5/month)

פורסם

כשהייתי שם לפני עשור, יצא לי לפגוש חבר של הישראלי אצלו התארחתי.

במקרה, מנהל איזורי של ROMTELECOM.

דיברנו קצת על מצב האינטרנט ברומניה.

בהמשך כאורח חדש בעיר והמדינה, הבת החמודה שלו היתה מראה לי את העיר ולקחה אותי לבילויים. :cheesy:

אז יצא לי לקבל את תמונת המציאות שם עם האינטרנט באותם שנים.

למרות שזאת לא היתה אחידה בכל האיזורים, ובדיוק על כך דיברתי עם אותו מנהל של ROMTELECOM.

הוא דרך אגב שילם(או קיבל על חשבון החברה) סכום גדול בשביל קו אינטרנט פרטי מיוחד די עלוב, שאצלם באותה תקופה באותו איזור היה מיועד לעשירים!! ולעסקים גדולים!

פורסם

ברומניה השחיתות פחות מישראל?, אתה לא יודע על מה אתה מדבר חביבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים