עבור לתוכן

המצב בצפון? מלחמת לבנון שלישית? המלחמה הסופית?

Featured Replies

פורסם

הצעות למציאת כסף שלא תשמעו עליהן בתקשורת....

הערבים משלמים 1 מיליארד ש"ח מיסים, ומקבלים מהמדינה 12 מיליארד ש"ח.

פושעי אוסלו גרמו לנו נזק של 240 מיליארד ש"ח (לא סופי)...

לשפוט את הפושעים, חלקם עשירים מאד, ולהחרים את רכושם לטובת אוצר המדינה.

אותו הדבר יש לעשות לפושעי הטרנספר שגרמו לנזק של כ-20 מיליארד ש"ח (לא סופי).

.

• תגובות 110
  • צפיות 19k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הממ. יש לך קישור כלשהו לחשבון שמביא למספרים הללו? הנתון לגבי הערבים נראה לי כמו הערכת חסר שמתחשבת בתשלומי הביטוח הלאומי בלבד בלי לחשב את הענקי האיזון למיניהם לרשויות המקומיות הערביות או את ההשקעה בדברים כמו חינוך, ואילו לגבי אוסלו קשה לי לחשוב על דרך כלשהי להעריך את הנזק האמיתי הכסף.

פורסם
הממ. יש לך קישור כלשהו לחשבון שמביא למספרים הללו? הנתון לגבי הערבים נראה לי כמו הערכת חסר שמתחשבת בתשלומי הביטוח הלאומי בלבד בלי לחשב את הענקי האיזון למיניהם לרשויות המקומיות הערביות או את ההשקעה בדברים כמו חינוך, ואילו לגבי אוסלו קשה לי לחשוב על דרך כלשהי להעריך את הנזק האמיתי הכסף.

* בקשר לערבים אין בנמצא מספרים נפרדים הניתנים למציאה בקלות.

מפלגתו של ליברמן עשתה עבודה סיזיפית של שליית פרטים מסעיפי התקציב הרבים וסיכום מספרים הקשורים לערבים.

ברור שהמספרים גבוהים יותר מכיוון שתמיד יהיה סעיפים לא ברורים וסעיפים המשותפים לכולם שלא ניתן להפרידם.

* בקשר לאוסלו טעיתי "קצת", המטבע הנכון הוא דולרים ולא שקלים, סה"כ 240 מיליארד דולר!

מחיר אוסלו: כמעט טריליון ש"ח

1. העברת כספים לרשות הפלשתינית: 88 מיליארד ש"ח

2. העלות הנוספת של שב"כ: 37 מיליארד ש"ח

3. העלות הנוספת של צה"ל: 300 מיליארד ש"ח

4. המשרד לביטחון פנים ונזקי גניבות הרכב: 105 מיליארד ש"ח

5. הוספת מאבטחים אזרחיים בכל מקום בישראל: 220 מיליארד ש"ח

6. בניית גדר ההפרדה סביב השטחים שנמסרו ל"פלשתינים": 4.7 מיליארד ש"ח

7. "שווי" נפגעי פעולות האיבה: 12 מיליארד ש"ח

8. הנפילה בהכנסות מתיירות בשנות שיא הטרור: 150 מיליארד ש"ח

9. עלות פינוי היהודים מגוש קטיף: 9.5 מיליארד ש"ח

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/276628

* מחיר הטרנספר המופיע בסעיף 9 הוא הערכה נמוכה מאד.

כבר לפני כשנתיים עלתה ההערכה ל-12 מיליארד ש"ח בהוצאות ישירות.

לפשע הטרנספר יש להוסיף את כל הוצאות הבטחון והמבצעים שהתבצעו מול רצועת עזה והחמאס.

למשל המבצע האחרון שהוא לבדו עלה כ-5 מיליארד ש"ח.

ללא פשעי השמאל כל משפחה בישראל יכלה לקבל וילה בחינם.....

.

פורסם

רוב הדברים שאמרת היו קורים גם בלי אוסלו/התנתקות ואתה לא מכמת את העלויות של השארות בגוש קטיף

פורסם
רוב הדברים שאמרת היו קורים גם בלי אוסלו/התנתקות ואתה לא מכמת את העלויות של השארות בגוש קטיף

הטעות היא שאתה מחשיב את הוצאות הביטחון כהוצאות של "הישארות בגוש קטיף". כמו שמחשיבים את עלויות הביטחון וכבישים עוקפים שנבנים באיו"ש ככסף שהולך להתנחלויות.

כשלמעשה הכסף הזה הולך כדי להשאיר את הערבים שבסביבה בחיים.

אם היינו מדינה נורמלית, היינו מטפלים במי שמנסה לרצוח את היהודים ולא מממנים שמירה 24\7 וכבישים עוקפים וכיפות ברזל ועוד שטויות. בדיוק כמו שמערכת החוק צריכה להכניס לכלא את מי שמנסה לפרוץ לך הביתה ולא לשים שמירה על הבית שלך 24\7 שתבריח את הגנבים.

פורסם

קודם כל אם אתה לא מסכים שכל עוד הייתה אוכלוסיה ערבית באזור היינו מגיעים למצב של טרור אז אתה הזוי וחבל על הדיון

דבר שני, השמירות היו של צה"ל על משפחות יהודיות ולא להפך. גם להתנתקות יש הוצאות וגם אם לא הייתה התנתקות עדיין היו הוצאות. גוש קטיף לא התקיים בחינם (השאלה אם זה הגיוני שיהודים צריכים שמירה במדינה שלהם לא רלוונטית כרגע אני מדבר על מציאות לא על היפוטזה)

פורסם

כל עוד יש אוכלוסיה ערבית יהיה רצון לבצע פעולות טרור, אבל יש הבדל בין רצון ובין יכולת. היכולת הזו שלהם תוגברה פלאים ע"י כל פעולה "שמאלנית" מצד ישראל.

פורסם

למה? הרחקת את היהודים מהערבים העזאתים ובנית קו הגנה רציף

הרבה יותר קל לפגוע בפזורות קרובות מאשר לעבור קו הגנה

פורסם
קודם כל אם אתה לא מסכים שכל עוד הייתה אוכלוסיה ערבית באזור היינו מגיעים למצב של טרור אז אתה הזוי וחבל על הדיון

דבר שני, השמירות היו של צה"ל על משפחות יהודיות ולא להפך. גם להתנתקות יש הוצאות וגם אם לא הייתה התנתקות עדיין היו הוצאות. גוש קטיף לא התקיים בחינם (השאלה אם זה הגיוני שיהודים צריכים שמירה במדינה שלהם לא רלוונטית כרגע אני מדבר על מציאות לא על היפוטזה)

אני מבין שכל עוד יש אוכלוסיה ערבית באיזור יהיה טרור, ואני מבין שהשמירה נעשית על משפחות יהודיות.

העניין הוא, שזה פיתרון הזוי לשים שמירה 24\7 במקום לטפל בבעיה.

זה בדיוק מה שהסברתי- אם בשכונה שלך יש כנופיית עבריינים שפורצת כל לילה לכמה דירות, אז הפיתרונות האפשריים מבחינת המשטרה הם

1. שהמשטרה תציב שמירה על כל בניין ותרחיק את מי שמתקרב שלא מתושבי הבניין

2. שהמשטרה תגיד לכולם לעבור דירה לשכונות אחרות וככה לא יפרצו יותר לבתים בשכונה

3. לטפל בכנופייה ולדאוג שהם לא יסתובבו יותר חופשי, וככה גם לא יוכלו לפרוץ.

ברור לך שהפיתרון היחיד ההגיוני הוא 3 - מי שצריך לסבול זה הכנופייה של הגנבים, לא התושבים שיצטרכו לעבור דירה(מה שגם לא יפתור את הבעיה כי הפריצות יעברו לשכונות אחרות) ולא משלם המיסים שיצטרך לממן שוטרים שישמרו על כל בניין.

אותו דבר עם הרעיון של שמירה על בתי יהודים בגלל שבאיזור יש כפר שיוצאים ממנו ערבים שמנסים לרצוח אותם.

המדינה מחוייבת לאזרחיה. ואם מכפר סמוך באים כדי לרצוח את אזרחיה, המדינה צריכה להרוס את הכפר ולדאוג שלא תגור באיזור אוכלוסייה ערבית שממנה יצאו רוצחים.

להציב שמירה בכל ישוב זה ביזבוז של המון כסף(וגם הרבה פחות יעיל במניעת רצח) וכמובן שלהעביר את הקורבנות לגור במקום אחר לא פותר את הבעיה כמו שאפשר לראות מהתוצאות של גירוש גוש קטיף.

פורסם
הרבה יותר קל לפגוע בפזורות קרובות מאשר לעבור קו הגנה

האמת שהרבה יותר קל משני הדברים גם יחד, לירות טילים אל מעבר לקו ההגנה. אהמ.

פורסם
האמת שהרבה יותר קל משני הדברים גם יחד, לירות טילים אל מעבר לקו ההגנה. אהמ.

אם כך אתה טוען שאם לא הייתה התנתקות,הנוכחות של כוחות צה"ל ברצועה (למרות שאלה היו אוסף של חירניקים במגננה תמידית ולא באמת פעלו לשם איסוף מודיעין) הייתה מקלה על הטיפול בבעיית התמ"ס?

אם כבר אתה רק מגביר את כמות המטרות ומגדיל את האזורים שעליהם אתה צריך לתצפת. כרגע כדי לטפל בבעיית המרגמות יש צורך להסתכל על רצועה מאוד מאוד צרה מסביב לגבול ואם המצב היה כמו בעבר היית צריך להסתכל על עשרות רצועות צרות מסביב לכל יישוב יהודי

המאמץ ההגנתי קשור באופן ישיר לגודל השטח/היקף שאתה צריך להגן עליו. המצב היום הרבה יותר הגיוני בטחונית (אפשר לריב על כמה קילומטרים לפה ולשם)

פורסם

אתה מדבר הרבה. התשובה שלי היא משפט אחד:

מיו"ש אין טילים. מש"ל.

פורסם

אתה לא באמת יכול להשתמש בטיעון הזה. חשבתי שאתה חכם יותר מזה.

פורסם

אתה בא לטעון שביו"ש יש בעיות אחרות, ואני אומר שגם הן נובעות מגישה מקלה מדי עם הערבים. "המאמץ ההגנתי" הנדרש, כפי שאתה מגדיר זאת, לא מושפע רק מגודל השטח עליו יש להגן. המאמץ מושפע גם מיכולת האוייב לשנע כוחות ואמל"ח, מרוח הלחימה שלו, ממספריו ומעצם קיומו.

תחשוב כמה הרוגים היו לכוחותינו כשהם נכנסו לעזה לאחרונה, אחרי תקופה של פחות מ10 שנים שבהם לא היתה לנו נוכחות ממשית ברצועה. זה מה שקורה כשמפקירים שטח לנוכחות אוייב.

פורסם

מצד שני הקרבה של היישובים בתוך הרצועה מקלה עליהם לעשות פיגועים איכותיים של חדירה ורצח

אתה רואה כמה קל להיכנס ליישובים מעבר לגדר תחשוב כמה קל יהיה להיכנס ליישובים בלי שום גבול נורמלי

ואי אפשר באמת להשוות בין עזה ויו"ש. מדובר על אינטרקציה שונה לחלוטין עם ישראל,אוכלוסיה אחרת וארגון טרור אחר שששולט באזור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים