עבור לתוכן

כונן נייד נרטב - עבד לאחר מכן והפסיק לעבוד

Featured Replies

פורסם

שלום חבריי,

אודה לעזרתכם האדיבה,

כונן קשיח נייד של WD 1T שחה באמבטיה של בני (שובב),

ביצעתי לו ייבוש ואיוורור במשך יממה,

לאחר מיכן הפעלתי אותו והגל היה "בסדר",

לאחר שבוע המחשב לא מזהה... טכנית הוא נדלק ומהבהב כרגיל אך המחשב לא מזהה, יש לו צפצוף חריג,

מצ"ב קישור לסרטון להבנה יסודית יותר, -> https://www.dropbox.com/s/ycowpmhw204gafe/VID-20141014-WA0020.mp4?dl=0

בסרטון ניתן לראות שפירקתי את המכסה שלו...

בכל אופן לתקן אותו זה לא הבעיה... התכולה שלו חשובה לי!

אודה לעזרתכם!

פורסם

לרוב מומלץ לתת לדברים האלה להתייבש יותר מיממה. בטח אם מדובר בצלילה מלאה לאמבטיה. משהו כמו שבוע נשמע יותר הגיוני.

הדבר הראשון שהיית צריך לעשות ברגע שהצלחת להפעיל את הכונן זה להוציא ממנו את כל התכולה החשובה. עכשיו יכול להיות כבר מאוחר מידי. באמת ובתמים שפעלת בקלות ראש לא ראויה, עד כמה שחבל לומר לך זאת ולזרות מלח על הפצעים.

תנסה לתת לו להתייבש עוד כמה ימים, ואולי בנס כלשהו יצליח לחזור לחיים זמנית, שתוכל לחלץ ממנו משהו...

פורסם

בדוק באתר של WD על צפצופי השגיאה של הדגם הרלוונטי לך. אני הייתי זורק את הכונן לקערה גדולה של אורז לכמה ימים טובים - שיספח את המים מהכונן.

מעבר לזה, אתה יכול להתפלל. לא הייתי שם כסף על זה שתוכל לחלץ את החומר (אף שזה אפשרי).

פורסם
  • מחבר

האם יש תוכנה או דרך אחרת לדעת האם התכולה ניתנת לשחזור?

פורסם

נסה לייבש במשך כשעתיים בתנור אפיה ב 60 מעלות.

פורסם

נסה להכניס למקפיא.

פורסם

בשום אופן לא במקפיא !!!!

פורסם

מה הקשר ?

הכונן שלו רטוב ממים. אתה מציע להקפיא אותם במקום ליבש???

פורסם

השאלה האם עדיין יש מים או לא...

פורסם

יש או אין - קודם כל מייבשים.

פורסם

מים מתרחבים בהקפאה.

אם יש טיפה של מים בפנים ואתה מקפיא את הכונן, זה יכול לשבור משהו.

בכל מקרה קודם כל לייבש.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות אך לעניות דעתי הקפאה תעשה פעולה מיידית טובה אך לאורך זמן המים יתעבו וייווצר משטח שלם של מים...

בכל אופן האם יש תוכנה להצלת התכולה?

הרי ישנם חברות שעושות את זה בתשלום כמובן...

פורסם

תבין שאין פתרונות קסם. אין "תוכנה" שתחלץ לך נתונים כמו שאין "תוכנה" שמתקנת עצמות שבורות. אם הייתה תוכנת פלא כזו - מי היה משלם לחברות השחזור את הסכומים הגבוהים שהן גובות?

הנזק כבר נעשה, והטיפול הראשוני שלך היה שגוי, מה שבסבירות מסוימת החמיר את הנזק.

אם הנתונים שם באמת חשובים לך, אז אל תיגע בדיסק יותר, פנה בהקדם לחברת שחזור מידע כזו, תסביר להם בדיוק מה קרה ותתפלל.

אם זה לא סופר-קריטי, ואתה מעדיף לנסות לשחזר לבד, על אף שהסיכויים יהיו אולי נמוכים יותר, אז תעשה מה שאמרו לך: תן לדיסק להתייבש עוד מספר ימים, תנסה בתוך קערת אורז (אורז סופח היטב מים), חבר אותו שוב ותקווה שיחזור לחיים זמנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים